Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

TNG - 1x03 "The Naked Now"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
0%
 0%  [ 0 ]
8
10%
 10%  [ 1 ]
7
60%
 60%  [ 6 ]
6
10%
 10%  [ 1 ]
5
20%
 20%  [ 2 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 10

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Juun 05, 2006 10:15 am    Teema: TNG - 1x03 "The Naked Now" Vasta viitega

Episood on eetris esmaspäeval, 5. juunil 2006 kell 22:55 ETV's

"Paljastatud olevik"
Tähelaev Enterprise saadetakse uurima sündmusi sõsarlaeval Tsiolkovski, mis peab vaatlema tähe kokkuvarisemist. Pardale saabunud meeskond leiab eest segaduse ja külmunud surnukehad. Pärast naasmist Enterprise'ile selgub, et Geordi kannab kummalist nakkust, mis muudab inimesed vaimselt tasakaalutuks. Kuni doktor Crusher otsib vastumürki, süveneb laeval kaos ja Wesley võtab selle oma kontrolli alla. Enterprise'i meeskond võitleb ohtliku haigusega ajal, mil laeva poole on teel kokku langenud tähe osad.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Juun 05, 2006 10:46 pm    Teema: Vasta viitega

Laeva meeskond otsimas paaniliselt rohtu pohmaka vastu . Väga huvitavate näitlejatöödega osa, ainult nats vale ajastus. See episood oleks kõlvanud rohkem kusagile hooaja keskele, siis oleks meekonnaliikmete joovastus rohkem mõjule pääsenud . Segas ka , et Datagi nina täis tõmbas. Aga muidu vägev osa. Lemmikhetk oli Picardi sisenemine laatsaretti kui ta juba vines oli. Milline elegants!

Panin 8 punkti.
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-


Viimati muutis seda rincewind (Teis Juun 06, 2006 6:51 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Juun 05, 2006 10:47 pm    Teema: Vasta viitega

Panin 7 punkti. Kui juba sarja esimeses episoodis peale pilootosa hakatakse ideedepuudusel TOS'i kopeerima, siis on asjad küll väga pahasti. Very Happy Minu arvates oleks "The Naked Now" jätnud parema mulje, kui ta oleks olnud mõnes hilisemas hooajas, praegu jäi selline in your face tunne.

Puhas komöödia ta muidugi oma olemuselt oli, kuid mitte väga õnnestunud; ühtki eriti meeldejäävat stseeni polnud nagu - kõige naljakam oli ehk Wesley tegevus laeva ülevõtmisel ja Picardi reaktsioon sellele.
Üks selline häiriv seik oli see tüüpiline taustaks olev "nädala oht", millele osa viimastel minutitel lahendus leitakse. Razz

Njah, ma ei oskagi nagu midagi rohkemat selle episoodi kohta öelda. Razz
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Esm Juun 05, 2006 11:04 pm    Teema: Vasta viitega

5 punkti. Ja sedagi ainult tänu sellele, et osa (kuigi kaugeltki mitte enamus) huumorist töötas.

Kohe üldse ei meeldinud. Esimene asi mis kripeldama jäi oli karantiini panemine. Kui ma ei eksi, siis käskis kapten La Forge karantiini panna, kuid millegipärast lasi mees poole ülevaatuse pealt jalga. Kas ma kuulsin kapteni käsku valesti? Mees saadi õnneks kiiresti kätte. Kuid kas sellele järgnes nakatanute isoleerimine? Ei järgnenud. Andestamatu viga.

Huumor oli keskpärane. Oleks oodanud rohkem, polnud naturaalset koomikat, palju oli vägisi sissetoomist. Data kohta oleks eelistanud mõnda detaili siiski mitte teada saada.

Westley oli osa teine suur miinus. Üllatusin masinaruumi ülema rahuliku käitumise üle, kui Westley "kaitsekilp" purunes, mina tema asemel oleks ühe korraliku paremsirge poisi suunas saatnud. Ja kõik pärast käituvad nagu midagi poleks juhtunud, ime veel et poiss medalit ei saanud.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Shadow
Kontradmiral


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 194
Asukoht: Tallinn ja lähiümbrus

PostitusPostitatud: Teis Juun 06, 2006 12:29 am    Teema: Vasta viitega

Leidsin nüüd kah natuke vaba aega kommenteerimiseks. Kui seda osa aastate eest vaatasin, siis meeldis see mulle väga (vat kui tore, kõik läksid hulluks ja sai palju nalja) aga nüüd, palju aastaid hiljem, ma enam nii palavalt vaimustuses ei ole. Kõigepealt ühinen eelmiste kommenteerijatega - tõesti, see osa oleks olnud hoopis parem, kui oleks tehtud väheke hiljem, selleks ajaks kui vaatajad oleksid jõudnud uute tegelastega natuke paremini tuttavaks saada. Praegu see idee ei töötanud. Pealegi on seda korra juba TOS-is nähtud - "Naked Time 2" oleks võinud selle osa pealkiri olla.
Häiris mindki see, kuidas ebaadekvaatne Geordi La Forge jäeti ilma mingi järelvalveta laatsaretti, nii et ta täiesti takistamatult sealt jalga sai lasta. Vat vana hea TOS-i ajal tavatseti sellised rahutud haiged üldiselt voodi külge kinni siduda aga ilmselt nüüd ollakse vähe humaansemad ja Crusher ei ole ka selline veidike karmimate vaadetega good old country doctor nagu oli McCoy Smile
Kui juba selline tundmatu tõbi möllamas oli, oleks muidugi võinud vähe rangemaid turvameetmeid kasutada.
Ja muidugi Wesley Crusher - alguses läks ja vallutas laeva, pani kõikide elud ohtu ja pärast olid kõik tema üle lausa uhked. Tore.
Deanna Troi oli tänases osas juba natukene asjalikum (vähemalt kuni nakatumiseni).
Kui ma Datat vaatan, siis tuleb ikka ja jälle pähe mõte, et selle tegelaskuju puhul on suuresti Spockist eeskuju võetud. Ju see alguses nii mõeldud oligi. Ikka ja jälle tuleb Datat vaadates Spock silme ette. Tuttav sitatsioonikoomika, inimeste üle imestamine, raskused sõnamängudest ja naljadest arusaamisel - vähe sellest, Data kasutab kohati koguni samu väljendeid nagu Spock. Puudub veel see legendaarne kulmukergitamine. Võib-olla on asi minus kinni, äkki ma lihtsalt tahan neid sarnasusi näha, seal ka kus neid ei ole. Juba kolmandat korda istun teleka ees ja vean aga vägisi paralleele TNG ja TOS-i vahele. Ehk läheb üle. Data on iseenesest olnud alati üks mu lemmiktegelasi selles sarjas.
Aga annan 6 punkti seekord.
_________________
Hallucinations cant harm us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Juun 06, 2006 8:50 am    Teema: Vasta viitega

Tre,

Andsin 7 punkti. Seda on enam kui küll selle osa jaoks. Kõigest oli kas puudu või samaaegselt oli kõike seda üle mida vaja ei pidanud olema. Selline logisev ja loperdav. Lisaks ei meeldinud mulle TOS-i kopeerimine samuti.
Häiris kogu see idee "joobes" olekust. Nu kui oldigi joobes - tõesti mõni läheb rõõmsaks, mõni kurjaks, mõni muutub litsiks (Yar Razz ), mõni muutub inimlikuks (Data Razz ) . Aga no sorry, et terv crew minestab sellepeale ära ja muutub üheks sõnakuulmatuks kambaks. Vot ei usu iialgi. Olgu seda joovet palju sul tahes või paljudes tahes alati leidub ka selliseid indiviide kes suudavad sellels olekus jääda lojaalseks oma missioonile, kaptenile minupärast kasvõi laevale. Nu ja see Wesley värk. Ah ma parem ei räägi.

Edit: Ok, ok. Et mitte negatiivne ka üdini olla. Siis Yar Datale "I say this only once. It never happened" Razz See oli hea.

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Juun 06, 2006 11:43 am    Teema: Vasta viitega

Ok, tuleb 7 punkti ära.

Nõustun enamjaolt eelkõnelejatega. Osa oli mitmes mõttes veider ja ei omanud eriti suurt väärtust. Ilma selleta oleks ideaalselt hakkama saanud ning sarja alguses ei toonud see mitte tegelasi vaatajale lähemale, vaid pigem tegi nad ebameeldivaks.
Nagu juba eelnevates kommentaarides maininud olen, ei olnud TNG esimene hooaeg tervikuna eriti hea ning oli sarja hilisemate hooaegade kõrge tasemega võrreldes täiesti teine sari. Episood "The Naked Now" oli ehtne näide hooaja stiilist, mida iseloomustas minu arust mõningane TOS'i matkimine ja tegevuse sihitus.

Ebaloogilsi kohti oli palju, nii et ei hakkagi neid enam uuesti välja tooma. Kõige harjumatum oli ehk Data käitumine, sest teades milline ta hiljem on, ei sobinud see osa kohe üldse tema tegelasega kokku. Rääkimata siis sellest, et android ei tohiks olla sellisest "viirusest" üldse mõjutatud, eriti veel kui tal ei ole emotsioone. Rolling Eyes

Kõige positiivsem oli osa juures ilmselt viimased viis minutit, kus komöödia isegi täitsa töötas ja sarnaselt Equ'le, leian, et Yari ütlus Datale "I say this only once. It never happened", oli väga hea.

Hinne ei ole aga 7'st madalam eelkõige sellepärast, et selles järgus sari alles otsis ennast ja alguse kohta ei olnud ka selline episood ju tegelikult väga hull. TOS'is kohtas kohati palju hullemaid. Very Happy
Üldreeglina on igas Treki osas midagi, mis mulle meeldib ja ka see osa ei olnud selles mõttes erand.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Wendelh
Veteran


Liitunud: 19 Jan 2005
Postitusi: 633

PostitusPostitatud: Teis Juun 06, 2006 8:35 pm    Teema: Vasta viitega

Teistsugune oli, ütleks nii. Komöödia ei mõjunud ja ausalt öeldes mina ei vaadanudki seda sellise pilguga. Väga pingutatud miski isegi ei olnud, kuid kuna jäi siiski mulje, pigem juba kahtlus, et kas kuskil peaks nali olema, siis jättis see jällegi seda kehvema mulje. Data oli kohati lausa naeruväärne, Wesleyst rääkimata. Smile

Aina rohkem hakkab mind aga häirima laeva sisustus. Igal pool on mingid toataimed - tüüpiline 80ndatel. Kui TOS saavutas futuristliku stiili pindade puhtuse ja lihtsusega, siis TNG puhul ei näe asi kohe üldse tulevikumaailma ja veel - kosmoselaeva moodi välja.

Idee ei leidnud aga kandepinda, kuigi TOSiga võrreldes - ei tea, kas kunagi võrdlusmoment üldse kaob? - oli sarja ülesehitus mõnevõrra parem.

7/10.
_________________
To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group