Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Ultraviolet (2006)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Mai 07, 2006 4:55 pm    Teema: Ultraviolet (2006) Vasta viitega

Jah, kallis foorumirahvas, suvi on Eestimaale jõudnud ning koos sellega ka soojad ja päikesepaistelised ilmad, pikad päevad ning umbsed ja ülerahvastatud ühissõidukid. Smile Ainuke koht, kuhu mõnekski hetkeks sellise ahistava keskkonna eest põgeneda saab, on jahe ja tühi kinosaal. Näiteks Kosmose oma. Smile

Aga nüüd siis teemaks oleva linateose juurde. Tuleb tunnistada, et Ulmefoorum on osutunud tõsiselt kasulikuks kohaks, sest just siit teemast ma sellest filmist esimest korda kuulsin. Filmi kohta imdb'st ja muudest allikatest lugedes tekkis muidugi juba tõsisem huvi, sest märkasin, et filmiga on seotud hulk tuttavaid nimesid: esiteks re¾issöör Kurt Wimmer, kes on sellise meistriteose nagu Equilibrium autor ja teiseks näitlejad Milla Jovovich, kes on tuntud sellistest ulmefilmidest nagu The Fifth Element ja Resident Evil ning William Fichtner, kes hetkel on osaline suurepärases telesarjas Invasion.
Natuke hirmutas küll filmile antud madal hinne, aga oma silm on ju kuningas ja teiste arvamust ei saa alati usaldada.

Iseenesest oli Ultraviolet väga sarnane ühe teise selleaastase ulmefilmiga, milleks on Aeon Flux. Mõlemas on peategelaseks atleetlik naine, mõlemas on meeletult koomiksistiilis võitlusi ja eriefekte ning mõlemas võideldakse halva re¾iimi vastu. Olgugi, et kumbki neist pole eriline ¹edööver, on Ultraviolet minu arvates siiski selgelt üle, seda nii idee kui ka teostuse poolest. Aeon Flux kannatas ehk põhiliselt peategelase tõttu, kelle tegelaskuju tühjaks ning motivatsioon kuidagi põhjendamatuks jäid. Ultraviolet polnud samuti selle koha pealt väga kõrgel tasemel, ent peategelane sai vaatajaga tunduvalt hõlpsamalt kontakti ning tema tegevus ja isksus tundusid arusaadavamad. Tõenäoliselt oleks film olnud isegi parem, kui seda poleks plaanitust pool tundi lühemaks lõigatud ja vägivaldseid stseene puhtamaks pestud (mille peale Kurt Wimmer olevat üsna pahane olnud). Aga see on kõigest oletus, sest võib-olla sisaldasid need mahalõigatud minutid hoopis veelgi rohkem võitlusstseene.

Taaskord panin filmi juures tähele, et pahasid kujutatakse alati nagu Teise maailmasõja aegseid natse. Vaadake kasvõi sõdurite kiivreid. Eemalt vaadates on need täpselt samasuguse kujuga nagu Wehrmachti omad. Ka Equilibriumis oli riigilipp otseselt haakristilipust inspireeritud. Ei, ma ei kurda, arusaadavalt on tegu läänemaailma psühholoogiaga, kus asju mõistetakse ühtmoodi, kuid siit on sellist obsessiivsust natuke naljakas vaadata. Igatahes minu suule tõid need kiivrid küll muige.

Väga palju oli selliseid stseene, mis olid naljakad, kuid tegelikult ilmselt mitte niimoodi kavatsetud. Võib-olla olen ma liiga rikutud, aga liigseid absurdsusi ei tasu ka sisse panna - eriti tore oli see hammastega leivanoa taoline mõõk. Aga ka Equilibriumi gun-kata edasiarendus jättis seekord hoopis kehvema mulje, kuidagi liiga ebausutav tundus, samuti olid võitlusstseenid liiga kiired ja liiga puhtad. Samas oli siiski tore märgata, et näiteks katusel oli võitluse ajal samasugune oran¾ valgus, nagu Equilibriumis.

Mis mulle filmi juures meeldis, oli see, et oli pööratud tähelepanu väikestele detailidele, nagu näiteks ühekordseks kasutamiseks mõeldud paberist mobiiltelefon või siis kõik need relvad, mis sealt randmevõrust välja tulid. Üldse nägi see film päris stiilne välja.
Eriefektide koha pealt ütleks niipalju, et eriti realistlikuks ma neid ei pidanud, eriti see mootorrattasõit meenutas mingit videomängu, aga see-eest oli neid palju ja silma ka otseselt ei häirinud.

Tsiteerides üht kommenteerijat imdb'st: "Definitely not Equilibrium." But that's okay. It doesn't have to be. Smile

7/10, soovitan vaadata küll.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Mai 07, 2006 5:30 pm    Teema: Vasta viitega

Ka minul õnnestus lõpuks Ultraviolet ära vaadata ja peaks mainima, et ei pidanud selles pettuma. Samas kinno ei läinud ma ka eriti kõrgete ootustega ning valmistusin halvimaks. Very Happy

Nagu eeldasin pühendus film eelkõige stiilsetele eriefektidele, mis olid kahtlemata muljetavaldavad ning samuti oli meeldiv näha kõikvõimalike pisidetailide esiletoomist, nagu juba Enterprise mainis. Võitlusstseenid moodustasid filmist peamise osa ning olid minu hinnagul peeaegu täielikult Matrixi ja Equilibriumi põhjal tehtud. Eelnevalt mainitud filmides ei jätnud nad koomilist muljet, kuid seekord pidin kohati vägisi naeru kinni hoidma. Võibolla oli võitlussteenide koomilisus tingitud asjaolust, et sarnaseid on juba küllaga enne nähtud. Muidugi ei saa salata, et kergus millega peategelane Violet kümnete kaupa inimesi tappis muutus filmi jooksul järjest väheusutavamaks. Kui nägin seitsmesajamehelist armeed ja kangelast nende ees seismas, olin veendunud, et ta tapab nad mõne sekundiga, kuid õnneks päris nii kaugele asi ei läinud. Very Happy
Selge see, et inimesi on võimalik geneetiliselt tugevamaks teha, kuid et mingi viirus looks superinimese, kes on peatamatu ka endasuguste poolt, kõlab veidi liiga ebausutavalt.

Näitlejatöö oli siiski võrldemisi hea, nii peategelase kui ka kõrvaltegelaste poolt. Kindlasti andis palju juurde Fichtneri osalemine.

Nagu juba öeldud oli linateose põhirõhk asetatud eriefektidele ja stiilsusele ning sisu jäi paratamult selle eesriide varju. Idee oli iseenesest huvitav, kuid kuna tegijate eesmärk ei olnud loo sügavamat poolt esile tuua, siis ei saa selle koha pealt ka erilisi kiidusõnu jagada. Tõstatud probleem kui selline võib aga kunagi mingil moel tõeks saada, sest on karta, et praegune stabiilsus ei püsi maailmas lõputult.

Toonitan veelkord, et stiili peale oli filmis liiga palju mõeldud ning pikad "löömingud" muutusid lõpuks igavaks ja naljakaks.

Hindeks panen 6/10, sest idee ja eriefektid olid tippklassist ning kompenseerivad teatud mõttes nõrka sisu.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Püh Mai 07, 2006 5:52 pm    Teema: Vasta viitega

Peale traileri vaatamist oli mul huvi selle filmi vastu päris suur (ikkagi Equilibriumi lavastajalt), kuid kui olin netist paari võitlusstseeni ära näinud siis kadus kogu isu. Kui juba võitlusstseenid on täielikult minu maitse vastased, siis sisust midagi loota oleks juba liig.

Ning eelolevad arvustused ei sunni ka just filmi vaatama.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Trash
Laevastikuadmiral


Liitunud: 10 Juul 2006
Postitusi: 359
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Juul 25, 2006 1:39 am    Teema: Re: Ultraviolet (2006) Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
Taaskord panin filmi juures tähele, et pahasid kujutatakse alati nagu Teise maailmasõja aegseid natse. Vaadake kasvõi sõdurite kiivreid. Eemalt vaadates on need täpselt samasuguse kujuga nagu Wehrmachti omad. Ka Equilibriumis oli riigilipp otseselt haakristilipust inspireeritud. Ei, ma ei kurda, arusaadavalt on tegu läänemaailma psühholoogiaga, kus asju mõistetakse ühtmoodi, kuid siit on sellist obsessiivsust natuke naljakas vaadata. Igatahes minu suule tõid need kiivrid küll muige.




Mulle taas tõid need kiivrites politseinikud meelde Mamoru Oshii Jin-Rô Kerberos Panzer Cops maailma, mis animatsioonina on hea aga filmid jäävad kehvaks. Tüübid ise on muidugi tipp klass poolmilitaarsed soomuspolitseinikud. Kiiver ise oli Saksa armee varustuse hulgas juba Esimeses Maailmasõjas.

Ultraviolet oli üllatavalt OK. Paar head ideed lörtsiti kahjuks odavate eriefektidega ära. 3/10
_________________
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
velz83
Veteran


Liitunud: 18 Jan 2005
Postitusi: 556
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Juul 27, 2006 8:51 am    Teema: Vasta viitega

4/10 Selline veidi söödav idee oli äärmiselt kesiselt teostatud. Võitlusstseenid olid tõsiselt halvad, samuti oli kasutatud mitmeid kordi Equilibriumist tuntud pimeduses võitlemist, mis seal tundus huvitava lähenemisena, aga selles filmis lihtsalt igav ja tüütu. Mõttetu film, kahetsen siiralt, et oma elu seda filmi vaadates raiskasin.
_________________
Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Ulmeguru
Laevastikuadmiral


Liitunud: 15 Juul 2005
Postitusi: 301
Asukoht: Saaremaa

PostitusPostitatud: Laup Aug 12, 2006 1:07 am    Teema: Vasta viitega

Rämps!

Korrata ei viitsi, kes tahab see loeb: http://ulmeguru.blogspot.com/2006/08/ultraviolet-2006.html
_________________
Alles saad millegagi tegelema hakata, kui juba mõni pajatab sulle niisugust lora, et käed langevad iseenesest rüppe.
-- Sever Gansovski «Vincent van Gogh»

http://ulmeguru.blogspot.com/
http://ulmeseosed.blogspot.com/
http://tumetund.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group