Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

TNG - 1x15 "11001001"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
11%
 11%  [ 1 ]
9
44%
 44%  [ 4 ]
8
44%
 44%  [ 4 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 9

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Aug 27, 2006 3:34 pm    Teema: TNG - 1x15 "11001001" Vasta viitega

Episood on eetris esmaspäeval, 28. augustil kell 23:55 ETV's.

Enterprise peatub Tähebaasis 74, kus arvutitega tihedalt seotud bynarid on lubanud uuendada tähelaeva arvutisüsteemi. Selle asemel, aga programmeerivad bynarid Enterprise'i raali teavitama meeskonda tähelaeva peatsest hukust. Kuna Data ei leia kapten Picardi ega komandör Rikerit, evakueerib ta tähelaeva ning läkitab Enterprise'i avakosmosesse, et see ei kahjustaks hävinedes tähebaasi. Data ei või aimatagi, et bynarid on endi loodud tehisnaise abil meelitanud Rikeri ja Picardi holotekile, kus nad ei kuule korraldust laev hüljata. Nõnda leiavad mehed peagi, et Enterprise on langenud bynarite saagiks ning programmeerivad tähelaeva viie minuti pärast ennast hävitama.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Aug 29, 2006 12:05 am    Teema: Vasta viitega

Arvestades TNG esimese hooaja üldist taset on selle episoodi näol tegu peaaegu meistriteosega, kuid sarja parimate osade hulka "11001001" siiski ei kuulu.

Binaarid on kindlasti ühed huvitavamad seni näidatud tulnukatest ja tegelikult ühed erilisemad läbi Treki ajaloo üldse. Siiski tekkis mul neid nähes kohe seos borgidega - ka nende elu on tihedalt arvutitega läbi põimitud. Ma arvan, et pole väga vale väita, et binaarid olid vähemalt osaliselt inspiratsiooniks borgide loomisel. Aga ma ei hakka sündmustest rohkem ette ruttama, sest ETV pole veel nii kaugele jõudnud.
Binaarid, nagu öeldud, on huvipakkuv rass, aga siiski veidi kummaline. Raske uskuda, et nende elutegevus just binaarkoodil baseeruks, kuna nagu episoodiski öeldi, on selle võimalused üsnagi piiratud. Miks peaks aga keegi siduma oma elu millegi nii piiravaga.

Nüüd näriks mõningate veidi rohkem häirivate seikade kallal, mis tegijatel vist päriselt läbi mõeldud polnud. Esiteks, täht ei muutu supernoovaks üleöö, isegi kui see peaks toimuma eeldatust kiiremini, räägime me siin ikkagi lühikesest ajast astronoomilises mõttes. Kindlasti oleks binaaridel olnud aega teha kindlamaid ettevalmistusi ning abi küsida. Samuti on kummaline, et peale supernoovat planeet veel üldse elamiskõlbulik on.
Seoses sellega jõuan teise kummalise asjaoluni: jääb mulje, et binaarid ei ole Föderatsiooni liikmed, sest kindlasti oleks sel juhul nende päikesesüsteemi ähvardavast hädaohust varem teada saadud ja vastavad abinõud tarvitusele võetud. Aga kui binaarid ei ole Föderatsiooni liikmed, siis miks neid ometi lastakse Tähelaevastiku tehnika, eriti veel lipulaeva Enterprise'i kallale. Kahtlemata on Tähelaevastikul ka endal piisavalt võimekaid insenere, kes suudaksid probleeme lahendada,

Enesehävitusmehhanismi käivitamine toimus kuidagi liiga kergelt, tundub, et nii poleks kuritahtlikul sissetungijal sugugi raske imiteerida kaptenit ja esimest ohvitseri. Ja infiltreerumine Tähelaevastiku alustele pole just eriti keeruline, nagu aeg on näidanud.
Panin ka tähele seda, et laeval on terve hulk transporteriruume, kuigi väga tihti tuleb ette, et transporterid on rivist väljas - ei ole just eriti ettenägelik kõik transporterid ühe süsteemi külge ühendada. Samuti oli arvuti kohati mingil põhjusel mehehäälega. Kas asi oli hädaolukorras?

Näitlejate, nagu ka eriefektide koha pealt saab seekord kiidusõnu jagada, olgugi, et too Quinteros nägi küll kangesti Picardi moodi välja. Teda alguses nähes mõtlesin, et seetõttu peab ta kindlasti mingi paha tegelane olema. Very Happy Holotekil toimunu oli minu jaoks suhteliselt igav, see Minueti mänginud näitlejanna ei olnud oma rollis minu arvates nagu päris kodus.
Kaks head naljakohta jäi ka meelde: esiteks see, kus Worf ütles Rikerile, et mis mõtet on punkte lugeda, kui ei mängita võidu peale ja teiseks see, kus Riker kommenteeris, et pime (LaForge) õpetab androidi (Data) maalima. Very Happy

Tehniline: 3/3
Sisu: 3/4
Näitlemine: 2/3

Kokku: 8
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
trepan
Kadett


Liitunud: 29 Aug 2006
Postitusi: 1

PostitusPostitatud: Teis Aug 29, 2006 12:09 am    Teema: Vasta viitega

Kuna pole just suurem trekker vaid lihsalt vaataja, siis panin 10 p. ära Smile.
Võibolla ma olin liiga unine, et vigu märgata, aga väga lahe osa oli :].
Mõned üksikud vead mind ei morjenda...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Olorin
Veteran


Liitunud: 4 Veeb 2005
Postitusi: 527
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Aug 29, 2006 1:01 am    Teema: Vasta viitega

Üle pika aja vaatasin jälle Star Treki. Ja päris meeldiv kogemus oli. Tugevad 8 punkti.

Mulle tundus Minueti jutt küll huvitav ja ta ise ka ligitõmbav, kuid mitte (ainult) välimuselt, sellepärast oli väga usutav, et Riker ja Picard jäid temaga pikalt aega veetma. See oli üks pluss, teiseks plussiks olid binaarid, kes omamoodi huvitavad. Kuigi lõpus läks läilaks ikkagi...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Kris
Leitnant


Liitunud: 24 Mai 2006
Postitusi: 77

PostitusPostitatud: Teis Aug 29, 2006 8:43 am    Teema: Vasta viitega

Andsin 9 punkti. Esimesed 15 minutit eilsest osast olid uskumatult head. Mul oli tunne, et vaatan suurepärast ulmefilmi. Visuaalselt oli seekordne osa väga muljetavaldav 80ndate teleseriaali kohta. Eriefektid on ju tehtud oma ala tipu George Lucase ILM-i poolt ja seekord oli seda ka näha.

Peale Rikeri sisenemist holotekile osa kvaliteet vajus minu jaoks ära. See lokaal jazzbandiga võttis tempo nii maha, et raske oli ärkvel püsida. Osa parim osa oli minu jaoks binaarid. Nad olid väga naljakad ja sümpaatsed olevused ja loodan, et see polnud esimene ja viimane kord neid näha TNG-s.

Nõustun eelkõnelejaga, et Quinteros nägi tõesti välja nagu Picardi kuri kaksikolevus paralleeldimensioonist. Razz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Shadow
Kontradmiral


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 194
Asukoht: Tallinn ja lähiümbrus

PostitusPostitatud: Teis Aug 29, 2006 10:49 am    Teema: Vasta viitega

Enterprise jõudis kõik juba põhjalikult ära öelda, nii et ei oskagi nagu palju lisada. Kindlasti üheksat punkti vääriv osa.

Paar nüanssi oli, mis jäid segaseks. Näiteks see evakuatsioon. Aega terve meeskonna (ca 400 inimest?) evakueerimiseks oli natuke üle 4 minuti. Kuidas see küll õnnestus, kui ajalimiit oli nii piiratud? Palju neid transportereid laevas on ja kas ei teki teatud ülekoormust, kui neid korraga käivitatakse? Pealegi saab transporteriga korraga "välja saata" mitte rohkem kui 4-5 kodanikku.

Siis see auto-destruct. Ma ei tea, kas ikka olen õigesti aru saanud, aga mu meelest seda süsteemi saavad käivitada (siis kui tekib erakorraline situatsioon, laev langeb vaenlaste kätte) ilmselt ainult kapten ja esimene ohvitser (TOS-is oli vaja vist ka peainseneri kinnitust). Süsteem identifitseerib need isikud näpujälgede järgi ning seejärel sisestatakse vastavad koodid. Auto-destructi saavad tühistada jällegi ainult needsamad isikud. Ma ise hakkasin mõtlema, et mis saab siis kui on erakorraline olukord, laev tuleb hävitada kuid kapten ja/või esimene ohvitser on saanud surma või vigastuste tõttu rivist väljas? Või üldse kogu juhtkond? Parandage mind, kui eksin, lihtsalt tekkis selline mõttekäik, magada ei saanud, siis nuputasin pool ööd Smile
_________________
Hallucinations cant harm us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Aug 29, 2006 1:32 pm    Teema: Vasta viitega

Kris kirjutas:
Visuaalselt oli seekordne osa väga muljetavaldav 80ndate teleseriaali kohta. Eriefektid on ju tehtud oma ala tipu George Lucase ILM-i poolt ja seekord oli seda ka näha.


Muuseas, need kaadrid Enterprise-D lähenemisest kosmosejaamale ja sinna sisenemisest on suuri vaidlusi tekitanud, sest kasutati sama kosmosejaama mudelit, mis filmis Star Trek III: The Search for Spock. Mudeli juures selgelt midagi muudetud polnud, aga Galaxy-klassi Enterprise-D on oluliselt suurem laev kui Constitution-klassi Enterprise. Probleem on selles, et mõlemad laevad mahtusid ühesuurustest avast ühtmoodi napilt sisse, mis tähendab, et jaam pidi olema uus, kuid oli mingil põhjusel täpselt samasuguses konfiguratsioonis (ka aknaid oli nähtavasti suurendatud) kui filmis näidatud jaam. See aga tähendab, et TNG tähebaas peab olema ebarealistlikult hiiglaslik.
Vaadake kasvõi neid pilte:
http://memory-alpha.org/en/wiki/Image:Starbase_74.jpg
http://memory-alpha.org/en/wiki/Image:Earthspacedock4.jpg
Arvestage nüüd, et Enterprise-D on 642 meetrit pikk.


Shadow kirjutas:
Paar nüanssi oli, mis jäid segaseks. Näiteks see evakuatsioon. Aega terve meeskonna (ca 400 inimest?) evakueerimiseks oli natuke üle 4 minuti. Kuidas see küll õnnestus, kui ajalimiit oli nii piiratud? Palju neid transportereid laevas on ja kas ei teki teatud ülekoormust, kui neid korraga käivitatakse? Pealegi saab transporteriga korraga "välja saata" mitte rohkem kui 4-5 kodanikku.


Enterprise-D'l elab kokku üle tuhande inimese, 400+ liiget oli Originaalseeria laeval. Iseasi muidugi, kui palju neid katastroofi hetkel pardal oli, sest osa oli kindlasti tähebaasi läinud.
Transporteriruumide arv laeval on umbes 20, mis suudavad korraga transportida minu teada kuni 7 inimest, lisaks veel ka kaubatransporterid, mis on oluliselt suuremad. Osa inimesi lahkus ka jalgsi õhulüüsi kaudu.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Aug 29, 2006 10:35 pm    Teema: Vasta viitega

Tõepoolest oli tegu esimese hooaja hallima üldpildi näol lausa suurepärase episoodiga, mis säras nii tavapärasest paremate eriefektide kui ka huvitavamini kirjutatud sisu poolest.

Binaarid olid väga erilised tulnukad ning kahtlemata ühed erilisemad terves Treki ajaloos. Nii nende välimus kui ka keel olid väga täiuslikult välja mõeldud ning jätsid ülimalt tõetruu mulje. Kindlasti andis episoodile palju juurde ka asjaolu, et Binaarid ei olnud mitte järjekordsed pahalased, vaid tegutsesid niimoodi vaid enda rassi päästmise nimel.

Muidugi oli episoodis kõigest hoolimata ka veidi ebaloogilisi momente, millest suurim oli Enterprise'i välja toodud märkus.

Enterprise kirjutas:
Nüüd näriks mõningate veidi rohkem häirivate seikade kallal, mis tegijatel vist päriselt läbi mõeldud polnud. Esiteks, täht ei muutu supernoovaks üleöö, isegi kui see peaks toimuma eeldatust kiiremini, räägime me siin ikkagi lühikesest ajast astronoomilises mõttes. Kindlasti oleks binaaridel olnud aega teha kindlamaid ettevalmistusi ning abi küsida. Samuti on kummaline, et peale supernoovat planeet veel üldse elamiskõlbulik on.


Antud viga oli tegelikult juba ühes TOS episoodis tehtud ning paistab, et nii TOS'is kui ka TNG alguses tegijad teaduslikule täpsusele piisavalt palju tähelpanu ei pööranud. Razz
Nagu eelkõnelejad mainisid, oli ka autodestructi käivitamine veidi liiga lihtne ja kui meenutada TOS'i filme või vaadata hilisemaid TNG filme, siis oli kõigis vaja peale korralduse ka kapteni ja esimese ohvitseri koodi. Võib oletada, et kuna tegu oli vaid lühikese episoodiga, siis ei olnud tegijatel aega sellele protsessile nii kaua keskenduda. Razz

Episood oli põnev ning jättis oma rahulikuma tempo ja ilusate efektide tõttu täispika linateose mulje (nagu Kris mainis), kuid särast jäi veidi puudu, tõelist pinget, mis sarja tippepisoodide juures hiljem on, ma selle episoodi juures ei märganud.

Hindeks 8/10. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Wendelh
Veteran


Liitunud: 19 Jan 2005
Postitusi: 633

PostitusPostitatud: Kolm Aug 30, 2006 8:43 am    Teema: Vasta viitega

Binaarid on kahtlemata üks huvitavamaid rasse. Väikeste vigade ja viperustega küll, kuid siiski. Osa oli põnev ja sisutihe, võib-olla Rikerit ei oleks viitsinud nii kaua seal jazz-lokaalis jälgida, pigem oleks võinud keskenduda harukordsetele sündmustele nagu seda on laeva evakueermine ja juba vaieldud auto-destruct. Või siis näiteks Tähebaas ise.

Datast hakkas vahepeal kahju, kui ta nii õnnetult kinnitas, et juhtunu on tema süü. Aga Data maalis hästi. Smile

9/10.
_________________
To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group