Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

'Heroes' arutlusteema
Mine lehele 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Sept 27, 2006 9:20 pm    Teema: 'Heroes' arutlusteema Vasta viitega

Nüüd on siis sari Heroes lõpuks telekavadesse jõudnud. Nagu paljud minu eelnenud sõnavõttudest kindlasti mäletavad, suhtusin sellesse sarja üsna suure skepsisega. Tõepoolest, kontseptsioon ise ju midagi väga uut ega haaravat ei pakkunud. Siiski pean nüüd, peale pilootosa ära nägemist tunnistama, et minu kahtlused olid asjatud.

Arvestades seda, et imeliste võimetega inimestest on varemgi sarju tehtud (nt The 4400), siis ei ole see muidugi kõige originaalsem, kuid hea loo ja õnnestunud tegelaste korral pole see tegelikult üldse oluline. Kui juba mainisin sarja The 4400, siis tooks kiiresti välja ka kaks sarnasust, mida märkasin: 1) nende inimeste (vähemalt olle Indiast pärit tüübi) vastu tunneb huvi mingi organisatsioon, tõenäoliselt USA valitsus või sellega seotud organid ning 2) introvideos on samuti pöörlev maakera. Very Happy

Eriti hästi sobisid mulle tegelased; tundub, et Heroes on tunduvalt 'rahvusvahelisem' sari kui The 4400, sest kaasatud on erinevast rahvusest inimesi, praegusel juhul siis indialane ja jaapanlane. Muidugi võiks neid veelgi rohkem olla ning samuti võiks sarja tegevus toimuda maailma eri paikades ka jätkuvalt, kuid kuna tegu on ikkagi USA sarjaga, siis üritan sellesse mõistvalt suhtuda.
Jaapanlane Hiro (sobiva nimega Very Happy) ongi mu lemmiktegelane, sest tema stseenid olid ainsad, mis tuju tõsiselt heaks tegid ja naeratuse näole tõid; muidugi oli minu jaoks oma osa ka (veidi asjatundmatutel) vihjetel Trekile, nagu Spocki death grip. Very Happy Indialane on seevastu minu arvates kõige huvitavam ja sügavam tegelane ning et tema isa uuris nende võimetega seonduvat, siis tõenäoliselt saab ta üsna keskse rolli. Kõige vähem meeldis mulle tegelastest see teismeline tüdruk - esiteks on ta tegelaskuju väga kli¹eeline (omadega sassis teismeline) ning teiseks oli ta võime liiga nähtud ja tüüpiline.

Sarja üldisest arengust rääkides hakkas muidugi silma, et kohe alguses öeldi liikuva tekstiga (nagu Star Wars, Star Trek: DS9 ja Star Trek: VOY) ära, et asjad ei toimu üleöö. Very Happy Arusaadavalt ei tohi asjad ülearu kiiresti liikuda, kuid "Teadmata kadunud" stiilis sihitut venitamistaktikat ka näha ei tahaks.

Noh, aitab kah jutust. Kindlasti vaatan edasi ja loodan, et ei pea edaspidigi selles sarjas pettuma. 9 punkti esimesele osale. Cool
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Sept 28, 2006 12:15 pm    Teema: Vasta viitega

@Enterprise:
Tore, et ka sulle meeldis. Ise vaatasin osa kuskil kuu aega tagasi ära ja olen vahepeal mitu korda uuesti vaadanud. Oli huvitav ka näha esimese osa telekaversiooni, mis erines orignaalpiloodist. Ma loodan, et ka teistele inimestele läheb peale. Ja NBC sai ääretult head reitingud. Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Nelj Sept 28, 2006 8:01 pm    Teema: Vasta viitega

Olen Enterprise jutuga päri. Eriti just tegelaste kohta - teismeline tüdruk oli kõige nõrgem, ning hiinlane ja indialane parimad. Samuti striptiisi tüdruk oli huvitav, sügavalt üllatas et tema lugu nii mustaks kisus. Ali Larter on ilus naine. Smile Vendade paar jättis ka huvitava mulje, igati üllatavad sisukäänded. Samuti prillidega mees - on tal head kavatsused? Eks paistab. Igas tegelases on suur potentsiaal, ning 2 'kangelast' esimeses osas ei näidatudki.

Huumor oli hea (jaapani backstreetboys Laughing ). Kiitust väärivad ka indialase monoloogid, lisasid kõvasti suurejoonelisust. Algus on igatahes paljulubav. 10 punkti.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Okt 04, 2006 7:43 pm    Teema: Vasta viitega

1x02 "Don't Look Back"

Tuleb tunnistada, et sari Heroes meeldib mulle endiselt, mis sellest, et tegevus ei toimu tulevikus ja puuduvad kosmoselaevad. Very Happy Sari on suurepärane näide sellest, mida on võimalik heade näitlejate ning korraliku ja läbimõeldud stsenaariumiga saavutada, isegi kui idee ise pole ehk kõige originaalsem.
Üldiselt püsis selline müstiline atmosfäär, mis oli olemas ka eelmises osas, ning mis on vist osalt tingitud ka idamaalisest muusikalisest taustast. Kõik tegelased said samuti piisavalt ekraaniaega ning lisati ka üks uus - Matt Parkman.

Peteri ja Nathani lugu arendati huvitavalt edasi. Alguses haiglas, kui Nathan ütles Peterile, et ta olevat end tappa üritanud ja mingit lendamist tegelikult ei olnud, tekkis mul kohe kahtlus, et Nathan valetab oma poliitiliste ambitsioonide elluviimiseks, sest ilmselt poleks väga kasulik, kui valijad millestki nii kummalisest teada saaksid. Võib-olla hakataks teda värdjaks pidama, aga võib-olla hoopis Supermaniks. Igatahes kindlasti tõmbaks see tähelepanu tema poliitiliselt platvormilt kõrvale. Natuke oli siiski ka tahtmist Nathani juttu uskuda, sest kõlas see ju siiski üsna loogiliselt ja kuna sari on alles uus, siis ei tasu midagi veel väga kindlana võtta. Hiljem said mu kahtlused siiski vähemalt selles osas kinnitust, et talle tõesti valetati, aga mitte (ainult) nendel põhjustel, mida silmas pidasin. Peteri ja Nathani ema, kes eelmises osas oli suhteliselt ebameeldiv, oli seekord hulga parem ning tundub, et tema eri tahkude näitamine muutis ta tegelikult inimlikumaks, kui paljud teised tegelased. Tema reaktsioon Peteri teole ehk isa tegeliku saatuse avaldamine oli päris loogiline ja tundus siiras. Selle pere loos oli ka episoodi üks naljakamatest seikadest, kus Peter arvas, et vend räägib talle lihtsalt seda, mida ta kuulda tahab, aga tegelikult ise hõljus sel ajal õhus. Very Happy

Claire'i kasuisa on ülimalt kahtlane mees - isana tundus ta esialgu normaalne, aga episoodi arenedes jäi mulje, et see oli kõigest hästi etendatud näitemäng. Eriti tema tsitaat "I actually know a few things" mõjus kuidagi kurjakuulutavalt ja ilmselt nii oligi mõeldud.
Claire'i katsetuste video kadumine tundus alguses kuidagi kli¹eelisena (nagu enamus asju tema tegelaskuju juures) ning arvasin, et see peagi siiski kuskilt kummalisest kohast üles leitakse, aga et lint oli hoopis Claire'i kasuisa kätte sattunud, tuli mõningase ootamatusena. Vaevalt, et too tüüp tegelikult tüdruku päris vanematega nüüd kokkusaamist korraldada lubas.

Niki Sandersi lugu mulle eriti pinget ei paku, kuigi tema "võime" on tegelikult üks huvitavamaid ning ehk isegi väga potentsiaalikas. Tundub, et asi on näitlejas kinni. Mis temaga nende ajakaotuste ajal siis juhtub - kas see on miski tema enda alateadvuses, mis ta keha üle võtab, keegi võõras või pole see üldse tema ise? Väga "mugav" oli ka see, et video peal midagi näha polnud, aga plusspoolelt peaks mainima neid mõnusaid plörtsuvaid helisid, mis tapmisega kaasnesid; nimelt mulle tuli kangesti meelde üks missioonide seeria mängus GTA3. Very Happy
Vähemalt sai ta laheda vana auto, kuigi ega sellel mustal ka väga viga polnud. Ning see, et matmiskohas teda labidas juba ees ootas, oli üks sürreaalsemaid stseene, mida ma näinud olen.

Sureshi lugu näidati veidi vähem kui oleksin soovinud ning väga midagi edasi ka ei arendatud - niipalju ainult märkasin, et leitud mälupulgal olnud koodil oli sama sümbol, mis Mendezi maalidel. Tema isa tundnud majanaaber oli küll päris kena inimene, kuid millegipärast on mul tema suhtes mõningaid kahtlusi - miski temas ei olnud päris usaldusväärne. Loogika samas ütleb mulle, et tegelikult peaks kõik korras olema. Razz

Parkmani kohta pole suurt midagi muud öelda, kui et ükski heategu ei jää karistamata. Eks näis, mis tast edasi saab, kuid midagi väga põnevat ma ennustada ei julge.

Hiro jätsin meelega viimaseks, sest tema lugu näis mulle kõige tähtsamana. Samuti on ta endiselt mu lemmiktegelane, sest see näitleja suudab tõesti jätta mulje, et ta on täiesti tundmatus kohas. Kui ta leidis koomiksi, kus tema toiminguid nii täpselt kirjeldatud oli, tekkis mul kahtlus, et kas kogu sari pole pigem mingi muinasjutumaailm kellegi peas, kuid kui ilmnes, et autoriks oli tulevikunägija Isaac Mendez, siis muutus asi arusaadavamaks.
Hiro tegevusliin (kuigi tegelikult on pea kõik tegevusliinid osalt põimunud, nii et eraldada neid vist väga ei saagi) tekitab minus kahtlaseid tundeid. See võib osutuda kas väga põnevaks või väga segaseks, sest on näha, et hakatakse ajaga mängima. Selge on see, et eelmises osas oli Jaapanis 2. oktoober ning New Yorki sattus ta 8. novembril, mil Mendez end lõpuks tapnud oli ja New Yorgis tuumapomm plahvatas. Probleemiks on see, et pole teada, millal toimuvad ülejäänud sündmused - kas kogu selle ajaperioodi jooksul või 2. oktoobril, mis juhul hüppas Hiro üksinda ajast ette, sest lõpust jäi mulje, et ta läks täpselt oma aega tagasi.
Selge on see, et Hirol on katastroofi ärahoidmisel keskne koht ja siin ma näengi sarja tõsist probleemi. Kuna ta saab ajas liikuda, võib ta minna tagasi õigesse hetke igal ajal, mis tähendab, et sarja võib lõputult venitada ning pole mingit põhjust eriliseks paanikaks. Kaldun arvama, et tõenäoliselt lastaksegi plahvatusel ka "reaalsuses" toimuda ning siis hiljem, kui kõik on selge, saadetakse Hiro tagasi. Võib-olla on see plaanitud esimese hooaja lõppu, aga mine tea.

Pikk jutt sai, aga osale tuleb 8 punkti. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Okt 04, 2006 7:59 pm    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
1x02 "Don't Look Back"

Tuleb tunnistada, et sari Heroes meeldib mulle endiselt, mis sellest, et tegevus ei toimu tulevikus ja puuduvad kosmoselaevad. Very Happy Sari on suurepärane näide sellest, mida on võimalik heade näitlejate ning korraliku ja läbimõeldud stsenaariumiga saavutada, isegi kui idee ise pole ehk kõige originaalsem.
Üldiselt püsis selline müstiline atmosfäär, mis oli olemas ka eelmises osas, ning mis on vist osalt tingitud ka idamaalisest muusikalisest taustast. Kõik tegelased said samuti piisavalt ekraaniaega ning lisati ka üks uus - Matt Parkman.

Peteri ja Nathani lugu arendati huvitavalt edasi. Alguses haiglas, kui Nathan ütles Peterile, et ta olevat end tappa üritanud ja mingit lendamist tegelikult ei olnud, tekkis mul kohe kahtlus, et Nathan valetab oma poliitiliste ambitsioonide elluviimiseks, sest ilmselt poleks väga kasulik, kui valijad millestki nii kummalisest teada saaksid. Võib-olla hakataks teda värdjaks pidama, aga võib-olla hoopis Supermaniks. Igatahes kindlasti tõmbaks see tähelepanu tema poliitiliselt platvormilt kõrvale. Natuke oli siiski ka tahtmist Nathani juttu uskuda, sest kõlas see ju siiski üsna loogiliselt ja kuna sari on alles uus, siis ei tasu midagi veel väga kindlana võtta. Hiljem said mu kahtlused siiski vähemalt selles osas kinnitust, et talle tõesti valetati, aga mitte (ainult) nendel põhjustel, mida silmas pidasin. Peteri ja Nathani ema, kes eelmises osas oli suhteliselt ebameeldiv, oli seekord hulga parem ning tundub, et tema eri tahkude näitamine muutis ta tegelikult inimlikumaks, kui paljud teised tegelased. Tema reaktsioon Peteri teole ehk isa tegeliku saatuse avaldamine oli päris loogiline ja tundus siiras. Selle pere loos oli ka episoodi üks naljakamatest seikadest, kus Peter arvas, et vend räägib talle lihtsalt seda, mida ta kuulda tahab, aga tegelikult ise hõljus sel ajal õhus. Very Happy

Claire'i kasuisa on ülimalt kahtlane mees - isana tundus ta esialgu normaalne, aga episoodi arenedes jäi mulje, et see oli kõigest hästi etendatud näitemäng. Eriti tema tsitaat "I actually know a few things" mõjus kuidagi kurjakuulutavalt ja ilmselt nii oligi mõeldud.
Claire'i katsetuste video kadumine tundus alguses kuidagi kli¹eelisena (nagu enamus asju tema tegelaskuju juures) ning arvasin, et see peagi siiski kuskilt kummalisest kohast üles leitakse, aga et lint oli hoopis Claire'i kasuisa kätte sattunud, tuli mõningase ootamatusena. Vaevalt, et too tüüp tegelikult tüdruku päris vanematega nüüd kokkusaamist korraldada lubas.

Niki Sandersi lugu mulle eriti pinget ei paku, kuigi tema "võime" on tegelikult üks huvitavamaid ning ehk isegi väga potentsiaalikas. Tundub, et asi on näitlejas kinni. Mis temaga nende ajakaotuste ajal siis juhtub - kas see on miski tema enda alateadvuses, mis ta keha üle võtab, keegi võõras või pole see üldse tema ise? Väga "mugav" oli ka see, et video peal midagi näha polnud, aga plusspoolelt peaks mainima neid mõnusaid plörtsuvaid helisid, mis tapmisega kaasnesid; nimelt mulle tuli kangesti meelde üks missioonide seeria mängus GTA3. Very Happy
Vähemalt sai ta laheda vana auto, kuigi ega sellel mustal ka väga viga polnud. Ning see, et matmiskohas teda labidas juba ees ootas, oli üks sürreaalsemaid stseene, mida ma näinud olen.

Sureshi lugu näidati veidi vähem kui oleksin soovinud ning väga midagi edasi ka ei arendatud - niipalju ainult märkasin, et leitud mälupulgal olnud koodil oli sama sümbol, mis Mendezi maalidel. Tema isa tundnud majanaaber oli küll päris kena inimene, kuid millegipärast on mul tema suhtes mõningaid kahtlusi - miski temas ei olnud päris usaldusväärne. Loogika samas ütleb mulle, et tegelikult peaks kõik korras olema. Razz

Parkmani kohta pole suurt midagi muud öelda, kui et ükski heategu ei jää karistamata. Eks näis, mis tast edasi saab, kuid midagi väga põnevat ma ennustada ei julge.

Hiro jätsin meelega viimaseks, sest tema lugu näis mulle kõige tähtsamana. Samuti on ta endiselt mu lemmiktegelane, sest see näitleja suudab tõesti jätta mulje, et ta on täiesti tundmatus kohas. Kui ta leidis koomiksi, kus tema toiminguid nii täpselt kirjeldatud oli, tekkis mul kahtlus, et kas kogu sari pole pigem mingi muinasjutumaailm kellegi peas, kuid kui ilmnes, et autoriks oli tulevikunägija Isaac Mendez, siis muutus asi arusaadavamaks.
Hiro tegevusliin (kuigi tegelikult on pea kõik tegevusliinid osalt põimunud, nii et eraldada neid vist väga ei saagi) tekitab minus kahtlaseid tundeid. See võib osutuda kas väga põnevaks või väga segaseks, sest on näha, et hakatakse ajaga mängima. Selge on see, et eelmises osas oli Jaapanis 2. oktoober ning New Yorki sattus ta 8. novembril, mil Mendez end lõpuks tapnud oli ja New Yorgis tuumapomm plahvatas. Probleemiks on see, et pole teada, millal toimuvad ülejäänud sündmused - kas kogu selle ajaperioodi jooksul või 2. oktoobril, mis juhul hüppas Hiro üksinda ajast ette, sest lõpust jäi mulje, et ta läks täpselt oma aega tagasi.
Selge on see, et Hirol on katastroofi ärahoidmisel keskne koht ja siin ma näengi sarja tõsist probleemi. Kuna ta saab ajas liikuda, võib ta minna tagasi õigesse hetke igal ajal, mis tähendab, et sarja võib lõputult venitada ning pole mingit põhjust eriliseks paanikaks. Kaldun arvama, et tõenäoliselt lastaksegi plahvatusel ka "reaalsuses" toimuda ning siis hiljem, kui kõik on selge, saadetakse Hiro tagasi. Võib-olla on see plaanitud esimese hooaja lõppu, aga mine tea.

Pikk jutt sai, aga osale tuleb 8 punkti. Smile


Nõustun sinu jutuga 100% Kuid eksid selles osas, et Mendez ennast ära tapnud oli. Ta oli tapetud hoopis Sylari (üks 'Kangelane' kelle Sureshi isa New Yorkis üles leidis, ma räägin sellest automaatvastaja kõne lindistusest ja Suresh leidis isa korterist ka kassetti, mille peale oli kirjutatud "Sylar" esimeses osas) poolt, kes tappis ka need inimesed seal majas ära. Tapmisviisiks paistab olema ohvrite külmutamine(?) ja nende ajude väljalõikamine. Vaadake esimene osa üle ja te näete et Mendezil on pilt, kus on peal käsi,m is hoiab klaasi. See peakski Sylar olema. Ja tekib veel küsmimusi juurde seoses koomiksiga, sest Niki poeg luges ühte Mendezi koomiksit (9th Wonders, sama koomiks, mille Hiro leidis, ainult et teine 'issue')
ise annan 9 punkti. Very Happy


Viimati muutis seda SinkaVonka (Kolm Okt 04, 2006 8:03 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Okt 04, 2006 8:02 pm    Teema: Vasta viitega

SinkaVonka kirjutas:

Nõustun sinu jutuga 100% Kuid eksid selles osas, et Mendez ennast ära tapnud oli. Ta oli tapetud hoopis Syleri (üks 'Kangelane' kelle Sureshi isa New Yorkis üles leidis, ma räägin sellest automaatvastaja kõne lindistusest) poolt, kes tappis ka need inimesed seal majas ära. Tapmisviisiks paistab olema ohvrite külmutamine(?) ja nende ajude väljalõikamine.


Brick wall Brick wall Brick wall
Krt küll, ma teadsin seda tegelikult ja tegin isegi episoodi ajal märkmeid, et ajude väljalõikamisest rääkida, aga nii pikka kommentaari kirjutades läks asi segamini. Very Happy
Tänan paranduse eest siiski. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Okt 04, 2006 8:06 pm    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
SinkaVonka kirjutas:

Nõustun sinu jutuga 100% Kuid eksid selles osas, et Mendez ennast ära tapnud oli. Ta oli tapetud hoopis Syleri (üks 'Kangelane' kelle Sureshi isa New Yorkis üles leidis, ma räägin sellest automaatvastaja kõne lindistusest) poolt, kes tappis ka need inimesed seal majas ära. Tapmisviisiks paistab olema ohvrite külmutamine(?) ja nende ajude väljalõikamine.


Brick wall Brick wall Brick wall
Krt küll, ma teadsin seda tegelikult ja tegin isegi episoodi ajal märkmeid, et ajude väljalõikamisest rääkida, aga nii pikka kommentaari kirjutades läks asi segamini. Very Happy
Tänan paranduse eest siiski. Very Happy


Ma ise täiendasin enda postitust kah just veidikene. Very Happy Ise olen rõõmus et juba on meil kaks pahalast (aga äkki üksainus Wink )
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Okt 04, 2006 8:49 pm    Teema: Vasta viitega

Natuke huumorit:

http://www.trekbbs.com/threads/showflat.php?Cat=0&Number=6689916&an=0&page=0#Post6689916

Ehk siis "prügipurustusmasinate" või kuidas iganes neid eesti keeles ka ei nimetata tootja kaebas sarja kohtusse, sest nende tootest jäävat seal halb mulje. Vihjab siis sellele, kuidas Claire pilootosas ühte sellisesse seadmesse käe sisse pistis, et sõrmust kätte saada. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Okt 04, 2006 9:13 pm    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
Natuke huumorit:

http://www.trekbbs.com/threads/showflat.php?Cat=0&Number=6689916&an=0&page=0#Post6689916

Ehk siis "prügipurustusmasinate" või kuidas iganes neid eesti keeles ka ei nimetata tootja kaebas sarja kohtusse, sest nende tootest jäävat seal halb mulje. Vihjab siis sellele, kuidas Claire pilootosas ühte sellisesse seadmesse käe sisse pistis, et sõrmust kätte saada. Very Happy


Jumal küll. Ameerikas proovitakse ikka iga jumala asja eest raha sisse nõuda. Ma tõesti kahtlen, et 'Heroes' tegijatel oli plaan "prügipurustusmasinate" tootjatest halba muljet jätta. Very Happy Very Happy Samas mind pani too koht mõtlema, et kas tõesti kui pistad sinna sõrmed vahele siis jääd nendest nii võikal moel ilma. Claire'i käsi nägi väga vastik välja minu meelest.

P.S. Ma tean ühte veel idiootsemat kohtuasja. Wesley Snipes kaebas jälle Goyeri ja ma ei tea kelle veel kohtusse seases sellega, et Blade'i filmid põhinevad tema elulool. Nii väidab tema. Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Nelj Okt 05, 2006 7:37 pm    Teema: Vasta viitega

Esimesed kaks osa vaadatud ja mis ma ütlen.

OMFG! Mu ajud sulasid selle greatness'i tõttu üles. See on vapustav sari (kuid mitte nii hea kui Stargate ja Farscape Very Happy ja Kyle XY).

Ma ei viitsi enam pikka kommentaari kirjutada, kuna Enterprise jõudis minust ette. Parimaks tegelaseks pean muidu Niki't. Kuid ma pole päris selle võime tuumani jõudnud. Ja peab mainima, et esimeses osas sain naeru osaliseks. "Spocki death grip". Laughing Laughing Laughing Kahe venna lugu pean natukene liiga lahjaks, kuid ei taha veel päris maha kah teha. Hiro on ka üsna huvitav tegelane. Claire lugu tundub hetkel veel liialt mage.

Aga...

Tundub, nagu oleks igal kangelasel mingi kaaslane vms.

Claire - See poiss, kes filmis ta "jackasse".
Hiro - Vb kujuneb kaaslaseks see sõber, kellega ta koos töötab.
Peter - Nathan
Niki - Poeg
Suresh (see tüdruk, saan aru, et pole päris hero aga siiski)
Parkman - no tal hetkel puudub.


Muidugi ei usu, et see üldse nii jääb, lihtsalt jäi selline väike asi silma.
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Reede Okt 06, 2006 5:42 pm    Teema: Vasta viitega

Vist tasub mainimist, et tänu headele reitingutele tellis NBC sarja Heroes täishooajaks:
http://www.thefutoncritic.com/news.aspx?id=20061005nbc02
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Okt 07, 2006 7:11 pm    Teema: Vasta viitega

9 punkti teisele episoodile.

Enterprise pikk kommentar võtab kõik kenasti kokku Very Happy
Hiro ka minu lemmiktegelane Razz
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Laup Okt 07, 2006 9:22 pm    Teema: Vasta viitega

Kusjuures kui keegi veel ei tea, siis ametlikul kodukal ilmub peale episoodi üks veebikoomiks, mis tutvustab rohkem tegelaste tagatausta jms. Vajalik on Flash 8 või uuem.

http://www.nbc.com/Heroes/
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Teis Okt 10, 2006 8:15 pm    Teema: Vasta viitega

1x03 One Giant Leap

Wow. Aina paremaks läheb.

Peaks siis vist tegelaste kaupa kommenteerima.


Peter ja Nathan siis esimesena. Pean tunnistama, et ei peagi enam seda väga lahjaks. Nathan tundub liialt külm oma venna vastu, öeldes rahva ees et ta üritas enesetappu teha. Peter'il võis küll väga valus olla ja Nathan lausa teenis need kaks obadust!

Claire. Peale selle, et lõpp oli suht ¹okeeriv, ei liikunud see story just väga edasi. Ainult pidu ja enam-vähem vägistamine. Muidugi lõpp pani ahhetama, kuid olen kindel, et selle lahti lõikumise taga on ta isa.
EDIT: Tegelikult mõtlesin pikemalt järele ja võib ka nii olla, et see kes ta lahti lõikus on see coroner ja ta arvas, et tüdruk on surnud.

Niki Sanders. Kahjuks pean tõdema, et tema selle osa "osa" Very Happy oli üpriski mõtetu, saime ainult natukene teada tema abikaasast, ehk siis tema poja isast.

Sureshi lugu muidugi kippus sinna huvitava poole. Kindlasti Sylerile hakatakse ka rohkem keskenduma ja tundub, et tema ongi nn archenemy. Mis muud seal ikka võiks olla ja tundub, et ta mõistusega pole ka päris kõik korras (tegelikult seda võib juba mõrvadest järeldada), seda vähemalt näitavad need kirjutised ala "I have sinned" jne.

Parkman. Kahtlemata on see mõnes-mõttes kõige igavam, kuna oli arvata, et ta häälte tõttu peagi kokku variseb. Seda on teinud iga "masuudanmeeltlugeda superkangelasefilm" ja seda tehakse jälle. Kuid kardan, et sellist asja ilma kli¹ee moosita ei saagi teha. Samas oli ka huvitav tema kohtumine Syler'iga, kes vähemalt nähtu järgi oskab supervõimeid kasutada. Mnjaa, huvitav...
EDIT1: Btw, äkki oli see neegrist mees seal baaris Sylar. Ta ei suutnud ju tema mõtteid lugeda!

Hiro. See oli tegelikult vist jälle kõige naljakam ja huvitavam. Tore, et ta sai ka oma sõbra nõusse. Smile Tore oli ka see, kuidas nad lennukis maailmapäästmise kohta arutasid, naine arvas, et kaks lolli vist. Laughing Meeldis ka see, kuidas Hiro koguaeg koomiksit luges ja selle järgi juhendus. Meeldis ka see, kui ta aja peatas ja koolilapse päästis.

Viimane on veel see narkomaan (nimi ununes). Tundub, nagu tal otsest osa selles loos ei olegi, peale selle et ta tulevikku ennustab maalide ja koomiksite kaudu. Muidugi olid sel ka omad vead, kuna ta ennustas ka oma tüdruksõbra suudlust Peteriga. Ja siis silmad kohe veeresid heroiinisüstla poole muidugi.

Aga jah, vaikselt hakkavad ka kangelased kokku saama.

9/10, lihtsalt imepärane tegelasearendus!

Edit:

NB! Ärge unustage ka veebikoomiksit, kolmas osa juba väljas ja see räägib Nathani kangelasteost. Smile
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Nelj Okt 12, 2006 6:08 pm    Teema: Vasta viitega

http://lasvegasniki.com Very HappyVery HappyVery Happy

Ei, minu kasutajakontot ei ole botid üle võtnud. Very Happy
Ma ei arvanud, et see lehekülg tegelikult töötab. Nojah, erootikat seal küll kahjuks polnud, aga sarja lehele viis siiski. Tore, et on detailidega vaeva nähtud ja domeeninimi ära registreeritud. Laughing

1x03 - "One Giant Leap"

Kommenteerin ka tegelaste kaupa.
Nathani ja Peteri lugu eriti huvitav ei olnud seekord, parim koht oli see, kui Peter harjutas laste mänguväljakul lendamist, aga see kuidagi välja ei tulnud ja üks poiss teda pealt vaatas. Võiks nagu arvata, et inimene valib sellise tegevuse jaoks veidi vähem avaliku koha, sest kui inimesed teda ka tegelikult lendamas näeksid, peetaks teda kindlasti hulluks.
Nõustun AlienXiga, et Nathanist polnud kena öelda, et Peter üritas teha enesetappu - omakasupüüdlikkusega põhjustas ta vennale kindlasti raskusi, sest kampaania jätkudes pöörab press nimetatud vahejuhtumitele kindlasti rohkem tähelepanu.

Parkman pääses aresti alt natuke liiga kergesti; ma mõtlen, et kui ta nii tõsiste süüdistustega kinni võeti, siis läheks tema vabastamiseks ilmselt veidi rohkem tõendeid vaja, kui mingi agendi väide selle kohta, et Parkman ühel korral ta mõtted ära arvas. Tema peretüli mulle ka ei meeldinud, sellised asjad on lihtsalt natuke liiga kli¹eelised. Kõige huvitavam osa tema tegevusliinist toimus hoopis baaris - alguses oli naljakas, aga mida rohkem ta teiste mõtteid kuulis, seda vastikumaks olukord minu jaoks muutus. Selline anne on ühtlasi nii õnn kui ka õnnetus - kuritegude lahendamisel on sellest kindlasti abi, kuid kui teiste mõtted sulle igal pool pähe tungima hakkavad, võib see hulluks ajada. Tuletab mulle igatahes meelde muinasjuttu ühest poisist, kes sai võlumütsi, mille abil ta teiste mõtteid kuulis. Razz
Arvan ka, et too neeger seal baaris oli Sylar; kogu aeg oli kuulda teiste mõtteid ja temale otsa vaadates tekkis järsku haudvaikus. Muidugi võis olla ka tegu kellegi teisega, kuid neeger vahtis ka Parkmani sellise näoga, nagu tunneks teda.

Niki lugu oli ilmselt kõige sisutühjem - midagi olulist ju polnudki, kui ehk lõpp välja arvata, kui politseinik ta kinni pidas.

Claire'i isa jätkab hea onu mängimist, tahaks teada, kaua selline asi veel jätkub. Tekkis ka mõte, et kas ta kasuisa teadis juba varem, et Claire on haavamatu? Igal juhul võiks arvata, et kogu selle aja jooskul on tal kasutütre suhtes vähemalt mingid tunded tekkinud, mis ei laseks tal päris rõvedaid eksperimente korraldada lasta.
Lõpp oli tõsiselt võigas - muuseas, panin tähele, et Sigma pole veel kommenteerinud; ma loodan, et ta pole sarja nüüd veel enda jaoks maha kandnud. Very Happy Okei, tegelikult tunnistan isegi mina, et vähemalt peresarja kohta mindi sellega küll selgelt liiale, aga samas kasvatab ta nagunii omale puuduvad kohad varsti asemele.
Põhiline asi, mis tema loo juures häiris, oli see, et kena poiss jälle vägistajaks osutus - teine oluline kli¹ee selles osas.

Hiro ja tema kaaslase lugu oli muidugi kõige koomilisem jälle ning sealt pärineb ka osa parim tsistaat: "Does it say we have to fly coach?" - tõsi ta on, turistiklassis lennates võib tõesti ebameeldivate istmekaaslaste otsa sattuda. Siiski tundus see reisijate paigutus natuke kummaline, sest juhul kui japsid koos läksid, oleks nad kindlasti pidanud saama kõrvuti kohad ning üksikut naiskodanikku poleks ka tõenäoliselt keskmisele kohale paigutatud, kui äärmised istmed veel vabad on. Aga siin ma vist unustasin selle, et Hiro tahtis kõike teha täpselt nii, nagu koomiksis näidatud oli. Very Happy

Mohinder Suresh jõudis saladuse lahendamisele natuke lähemale, aga selles loos oli ka kolmanda episoodi kolmas suur kli¹ee - kui ametivõimud kohale jõuavad, on korter juba ammu tühjaks tehtud. Mis seal ikka, vähemalt on tal sellest kohast pildid; loodetavasti ei teki tal ainult politseiga mingit jama sissemurdmise pärast.

Ootan huviga järgmist osa, sellele 7 punkti.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Nelj Okt 12, 2006 9:55 pm    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
Lõpp oli tõsiselt võigas - muuseas, panin tähele, et Sigma pole veel kommenteerinud; ma loodan, et ta pole sarja nüüd veel enda jaoks maha kandnud. Very Happy

Ma ei pea seda eriti võikaks. Tähtis on kuidas näidatakse (näiteks "Kill Bill" pole üldse võigas, kuid "Sin City" on vägagi). Neutraalne stseen, polnud kujutatud ei valu ega piine.

Episood ise oli ok. Tase pole püsinud sama - esimene osa oli suurepärane, teine väga hea ning kolmanda kohta ütleks hea. Loodetavasti langus ei jätku.

Niki ja Claire lood olid kõige nõrgemad. Mind lihtsald ei paelunud, liiga tavalised. Seekord polnud ka Hiroga seonduv kõige parem, sõber hakkas liiga kergesti uskuma. Lisaks oli tüdruku päästmine natuke liiast. See tegevusliin hakkab ennast juba kordama, alguses oli naljakas kuid nüüd hakkab juba ära tüütama. Kuid loodan et sarja loojad mõtlevad midagi orginaalset välja.

Mulle Parkmani lugu meeldis. Jah, liiga kergelt pääses vahialt, kuid tegemist on ühe huvitavama tegelasega.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Nelj Okt 12, 2006 10:06 pm    Teema: Vasta viitega

Sigma kirjutas:
Enterprise kirjutas:
Lõpp oli tõsiselt võigas - muuseas, panin tähele, et Sigma pole veel kommenteerinud; ma loodan, et ta pole sarja nüüd veel enda jaoks maha kandnud. Very Happy

Ma ei pea seda eriti võikaks. Tähtis on kuidas näidatakse (näiteks "Kill Bill" pole üldse võigas, kuid "Sin City" on vägagi). Neutraalne stseen, polnud kujutatud ei valu ega piine.

Episood ise oli ok. Tase pole püsinud sama - esimene osa oli suurepärane, teine väga hea ning kolmanda kohta ütleks hea. Loodetavasti langus ei jätku.

Niki ja Claire lood olid kõige nõrgemad. Mind lihtsald ei paelunud, liiga tavalised. Seekord polnud ka Hiroga seonduv kõige parem, sõber hakkas liiga kergesti uskuma. Lisaks oli tüdruku päästmine natuke liiast. See tegevusliin hakkab ennast juba kordama, alguses oli naljakas kuid nüüd hakkab juba ära tüütama. Kuid loodan et sarja loojad mõtlevad midagi orginaalset välja.

Mulle Parkmani lugu meeldis. Jah, liiga kergelt pääses vahialt, kuid tegemist on ühe huvitavama tegelasega.


No kuidas ei peaks sõber nii kergelt uskuma, kui ta pmst peatas aja ja päästis tüdruku? Ja see koomiks?
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Okt 17, 2006 5:07 pm    Teema: Vasta viitega

Heroes läheb aina paremaks. 1x04 - "Collision" saab minu käest 10 punkti.

Seekord oli ka Niki lugu huvitav, sest see ristus Nathani omaga ja saime selgust Niki võime kohta. Hiro sai samuti hea portsjoni osast endale. Ta on endiselt minu lemmik tegelane. Very Happy Claire manipuleeris selle kutiga ikka jube lahedasti. Ja lõpp oli kah hea. Otse vastu seina. Very Happy Kutt kriiskas mõnusalt. Razz Tutvustati ka ühte halba Kangelast, kes töötab Claire'i isa jaoks.
Ja lõpus oli selline clifhanger. Mis vahepeal juhtunud on? Hiro näeb välja nagu mingi samurai ja on inglise keele ära õppinud. Ja kas Claire'i isa röövis ära Nathani või Nikki? Eks näe. Aga mulle meeldis osa väga.

P.S. Hiro mõõga käepidemel on jälle see märk (sama, mis on tatoveeritud Niki selja peale ja mida võis eristada Sureshi isa arvutikoodis. See märk oli vist nende koomiksite peal kah.)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Okt 17, 2006 6:13 pm    Teema: Vasta viitega

1x04

Mulle on algusest peale tundunud, et Syler on Clairi isa. Lõpp oli väga hea, poiss oli natuke ehmunud :d. Muide seda seina sõitu arvasin kohe.
Liiga mugav tundus see Clairi tagasitulek.

Mendi kokkuvajumine oli tingitud ikkagi uimastamisest, polegi mingi haigus kallal.

10 punkti, sry, et nii kidakeelne "review" Very Happy
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Kolm Okt 18, 2006 7:47 pm    Teema: Vasta viitega

1x04 Collision

Väga huvitavaks läheb.

Peter. Peale selle, et ta armatses Isaaci endise tüdrukuga, ei olnudki midagi erilist. Sai kokku ka Sureshiga, kuigi tema veenmine päris hästi ei läinudki. Ja lõpp, kus Hiro tuleb tulevikust samuraikostüüm seljas ja inglisekeelgi seljas.

Nathan. Tore et tema lugugia ristus ühe teise tegelasega, Nikiga. Tundub ka veel, et ta ise on hakanud kohati isegi oma supervõimesse uskuma, vähemalt vaatajad ju teavad, et kui ta Nikiga rääkis lendamisest, siis rääkis ta endast. Muidugi jäi kahtlaseks, kas siis see neeger võttis kaasa tema või Niki, seal lõpus.

Claire. Ei ole midagi kurta, täitsa tore oli. Selle "vägistaja" nägu oli hea, kui vaatas Claire ja sai aru, et ta on elus. Ega minu reaktsioon oleks sama. Muidugi sai see "vägistaja" ka oma tasu kätte ja suht valusalt isegi. Twisted Evil

Sureshi lugu polnud midagi uut ning ristudes Nathani omaga jäi tema nagu tagaplaanile või miskit. Muidugi saime teada, et tal on juba tõe otsingust villand ja kavatseb loobuda.

Niki. Vot see oli juba midagi. Näidati ka täpsemalt tema võimet kui seesugust. "Niki is not here" Cool . Teine pool on ka kõvasti julmem ja vägivaldsem, aga nii vast peabki. Cool

Parkman. Teda näidati nii vähe, et siin polegi miskit muljetada.

Hiro. Hiro on hakanud, nagu näha, oma võimet kasiinos enda hüveks ära kasutama. No pigem oma sõbra pärast. Muidugi ei jää kaotajatel märkamata, et midagi on valesti ja nii saabki ta valusa tou. See oli ka naljakas koht, kus need "gängsterid" tulid ja ta sõber ütles Hirole jaapanikeeles vms: Relax. I have it covered. Ja siis ütles gängsteritele inglise keeles: You better back off! My friend, has very big powers. Can take you all out and makes you wish never been borned. Laughing

Isaac. Heroiinilaksu all oskab ta küll ennustada, kuid ilma selleta mitte, mis teeb ta suht kasutuks. Kui ta nii jätkab, saab ta kindlasti ka värsti mingi mürgituse või jääb üledoosi ohvriks. Eks näis.


10/10
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 11

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group