Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Lost - 2x09 "What Kate Did"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
37%
 37%  [ 6 ]
8
25%
 25%  [ 4 ]
7
25%
 25%  [ 4 ]
6
12%
 12%  [ 2 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 16

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Okt 31, 2006 3:15 pm    Teema: Lost - 2x09 "What Kate Did" Vasta viitega

Episood on eetris teisipäeval, 31. oktoobril 2006 kell 20:30 Kanal2's

"Mida Kate tegi?"
Viimaks ometi saame teada, mis hirmsa kuritööga Kate enne lennukatastroofi hakkama sai. Locke ja Eko avastavad filmis midagi ebatavalist. Michaelil on arvutiga salapärane kokkupuude.



_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.


Viimati muutis seda Enterprise (Teis Okt 08, 2013 4:57 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Teis Okt 31, 2006 9:38 pm    Teema: Vasta viitega

Because I don’t have murder in my heart.

Karm, aga tõsi. Minu sümpaatia Kate vastu langes hoobilt. Kuid olen rahul, et sarja loojad valisid niisuguse "vastuse". A'la "vägivaldne abikaasa" oleks liiga ilmne olnud.

Tugevad 8 punkti. Hea osa. Üks teise hooaja parimaid. Osa lõpp oli lostilikult tugev.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Teis Okt 31, 2006 9:45 pm    Teema: Vasta viitega

Olen osaga rahul. Kuigi Kate tagataust ei rahuldanud piisavalt mind, samas... ei teagi. Nüüd ristusid ka kahe usumehe teed, nendeks siis Eko ja Locke. Panid küll puuduva osa kokku, aga ma just ei ütleks, et see eriline edusamm on. Shannoni matus oli üsna kurb, Sayidi mängiv näitleja oskas väga hästi portreerida Sayidi kurbust. Ana Lucia vastu pole mul mingit viha, arvestades et enne lasku kuulis ta imelikke hääli jms. Tore, et ka Sawyer jalule sai. Muidugi oli kummaline see hobune, nagu wtf? Äkitselt eikuskilt ilmus välja. Mudu lõpp, nagu Sigma mainiski, oli Lostilikult tugev. Pettusin veidi, et tegu oli vist Walteriga. Oleks oodanud midagi müstilisemat. Aga okei.

7,5/10.
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Okt 31, 2006 10:23 pm    Teema: Vasta viitega

Päris hea osa oli, igav kordagi ei hakanud, kuid samas midagi eriti kaasahaaravat ka polnud. Razz

Esimese teemana võtaks luubi alla tegelaste suhted. Sawyer rääkis voodis lebades Jackile, et armastab Kate'i. Muidugi võis tegu olla ka haige inimese sonimisega, kuid ausalt öeldes ma seda varianti eriti ei usuks. Väga naljakas oli pärast vaadata, kuidas Jack hiljem ei tahtnudki Sawyerit Kate'i valvata jätta, et Shannoni matusele minna. Very Happy Armukadedus lööb välja. Razz Igatahes hakkab see asi vaikselt viitama teemale, millest pole veel räägitud, kuid mis mingil hetkel kindlasti ilmneb ning mida sel juhul ilmselt käsitleda tuleb: ma ei tea küll ellujäänute täpset soolist jaotumist, kuid võib päris kindel olla, et kui saarel veel kaua ollakse, tekib meestel omavahel naiste pärast konkurents ja see võib viia päris ebameeldivate tagajärgedeni.

Üldiselt oli "What Kate Did", nagu nimestki eeldada võib, siiski Kate'i episood. Nagu ma varem juba rääkinud olen, on Kate minu jaoks ebameeldiv tegelane ja ei saaks öelda, et see osa minu arvamust eriti muutnud oleks. Kahju muidugi, sest ega inimene ise ei ole süüdi, kui ta elu selline on. Kate'i ema oli muidugi kõige haletsusväärsem tegelane - tuleb meelde üks varasem episood, kus ta kuskil haiglas olles Kate'i nähes karjuma hakkas hirmust/vihast - inimene lihtsalt lasi omale pähe istuda ja tekitas sellega ka teistele (Kate) kannatusi. Mingit sümpaatiat tema situatsioon küll ei tekitanud; kui sind pekstakse, siis tuleb sellise mehe juurest jalga lasta ning ehk ka kohtusse kaevata, mite pimesi edasi armastada. Rolling Eyes Nii et sellest kohast vaadates pean tunnistama, et mul Wayne'ist kahju küll ei olnud, kuid sellele vaatamata oli Kate'i teguviis siiski vale.
Kogu selle musta hobuse teemast ma eriti aru ei saanud - tundus, nagu oleks tahetud sellega mingit müstilist tunnet tekitada (must hobune jooksis auto ette, millega teda veeti), kuid minu arvates oli see lihtsalt kuidagi imelik.

Shannoni matusele pöörati hämmastavalt vähe tähelepanu, Boone'i matmine oli minu mäletamist mööda tunduvalt emotsiooniderikkam. Häiris asja juures ka see, et Sayid kõlas pigem nagu tavaline ameeriklane, kuigi teades, et ta on iraaklane ja vist ka moslem, siis oleks võinud sellele kuidagi leidlikumalt läheneda. Hea oli samas see, et Ana Lucia matusele ei tulnud - Hollywoodi filmides on üldiselt ju nii, et pahategija tuleb kohale, räägib miski südantlõhestava lookese ja saab kõigi käest andeks. Loodetavasti jääb see teema siiski mõneks ajaks veel käärima.

Põhilist müsteeriumi lahendamist aitas natuke edendada tegevus jaamas, kui Eko andis Locke'ile filmi puuduoleva osa. Niisiis on võimalus välismaailmaga ühendust pidada siiski olemas - tekib oluline küsimus, et miks ja kes seda detaili niiväga varjata tahtis? Viimane stseen oli oluline Michaeli seisukohalt - kas vastajaks oli tõesti tema poeg Walt või on tegu mingi mänguga?
Muuseas, Eko oli üldse väga huvitava jutuga mees. Alguses rääkis Locke'ile sellest, kuidas Vana Testamendi abiga tempel üles ehitati, aga hiljem ütles, et ärgu ajagu kokkusattumust saatusega segi. Tundus natuke vastuoluline, aga samas ei tea me tema kohta ka väga palju, et midagi üldse väita. Razz

Nujah, 8 punkti. (Krt, ma olen vist jälle ülehindama hakanud, eelmise nädala osale panin ka 9 punkti, kuigi järele mõeldes oleks pidanud vähem panema.)
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Olorin
Veteran


Liitunud: 4 Veeb 2005
Postitusi: 527
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Okt 31, 2006 10:56 pm    Teema: Vasta viitega

Mulle jällegi ei meeldinud osa. Kate mind ei huvitanud eriti ja ei huvita ikka veel. Kui Ana Lucia kättemaks oli minu meelest täiesti õigustatud (ma oleks naisele medali ka andnud, et ikka korralikult meest karistas), siis Kate ei hakanud mulle ühestki küljest sümpatiseeruma. Ta tappis oma isa, sest ta nägi temas oma tulevikku?! Niimoodi sain mina aru, sest Kate kasuisa ju tunnistas, et ta hoidis tõtt Kate eest varjust kuna viimane oleks sel juhul oma pärisisa tapnud.
Must hobune keset asustamata saare džunglit on selline asi, mis paneb mõtlema, et ooo-keei, siin on midagi väga kahtlast ja müstilist lahti... kui ma poleks juba näinud jääkaru ja vana laeva ja nahkhiirepilve moodi koletist ja väikest ilmuvat-kaduvat neegripoissi ja kõikjal korduvaid numbreid jne jne. Huvitav - kas teadmata kadunud rahvas juba harjuma ei hakka igasuguste anomaaliatega ja kas 4. hooaja lõpuosades ei panda ringikõndivaid robotkaheksajalgu enam tähelegi?
Kõik filmilindiga seotud ei pakkunud uut informatsiooni piisavalt.
Aga samas lõin ma huvitava teooria "kõigest sellest värgist" ja see liigub Jaapanlaste korraldatud inimkatsetuste poole (nagu teises maailmasõjas). Very Happy Videoga seoses tuli nagu pähe kuna olen hiljuti lugenud selle kohta. Seekord on aga neil kasutada natuke paremad vahendid, mis mõjutavad mõistust ja tahet ja kõike muud. Samuti suudavad luua nanoroboteid ja illusioone. Nende eesmärki ma veel ei tea, kuid see pole midagi head - pange mu sõnu tähele! borg

Nõrk 6/10, sest mul oli vähemasti lõbus arvustust kirjutada. Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 01, 2006 9:58 am    Teema: Vasta viitega

Päris hea episood oli, aga midagi ootamatut ja erilist ta meile küll ei pakkunud.
Kate'i lugu oli veidi liiga tavaline, ma oleks oodanud midagi originaalsemat. Seda saladust hoiti meie eest liiga kaua, et nii lihtsat lahendust pakkuda. Kate ise on aga minu arust huvitav tegelane, lihtsalt kahju, et seda võimalust ei suudeta ära kasutada. Sawyer, Kate, Jack - teema oli üldse kuidagi igavavõitu, asi sisuliselt edasi ei liikunudki.
Shannoni matused olid ka kuidagi külmad, nagu juba üks eelkõneleja mainis.
Filmilindi kokkupanemine oli ehk kõige põnevam terve episoodi juures, eriti huvitav oli Eko ja Johni vestlus. Samas oli lahendus jälle liigagi poolik ja ootasin tõepoolest, et lõpuks ometi saame midagi suuremat teada, aga võta näpust.

Mis puutub nendesse hallutsinatsioonidesse, kummalistesse loomadesse ja punkritesse, mis saarel paiknevad, siis olen juba ammu arvanud, et tegu on mingi eksperimendiga. Ka see nupu vajutamine lihtsalt ei saa olla midagi olulist. Arvestades Losti käiku, oleks selline lahendus väga loogiline.

Lõpp oli muidugi väga hea, aga see on ka peaaegu kõikides episoodides hea olnud. Tavaliselt võetakse järgnevas episoodis kohe pinge maha.
Siiski ma ei usu, et Waltiga kõik korras on, kindlasti on tegijatel sellega seoses meile mingi üllatus varuks.

7 punkti, midagi erilist ei olnud, aga suhteliselt põnev oli vaadata. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Wendelh
Veteran


Liitunud: 19 Jan 2005
Postitusi: 633

PostitusPostitatud: Kolm Nov 01, 2006 2:08 pm    Teema: Vasta viitega

Vastupidiselt vist kõigile teistele eelpool kõnelejatele, muutus Kate mulle tükk maad sümpaatsemaks. Ei tahaks nüüd soost tingitud erinevusele vihjata ( Very Happy ) kommenteerijate vahel, kuid ma mõistsin täpselt, miks Kate seda tegi. Kes teab, äkki oleks ise sama teinud. Igatahes nii ei oleks saanud see jätkuda.

Kate-Sawyer-Jack kolmnurk on/oli etteaimatav ja seni on selle suurimaks plussiks, et seda on lahatud väga huvitavalt. Musta hobuse teemast ei hakka rääkimagi, ju lähevad nad kõik seal tõepoolest hulluks. Smile Ja Mr. Eko flashbacke, ma loodan, ei pea kaua ootama.

8 tugevat punkti.
_________________
To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vicebarbar
Veteran


Liitunud: 28 Veeb 2005
Postitusi: 678
Asukoht: Nõmme, Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 01, 2006 3:32 pm    Teema: Vasta viitega

Andsin siis 9 punkti. Tegu oli üpriski vaadatava osaga, ütleks isegi, et sel hooajal pole paremat näinud. See koht oli lihtsalt hea, kui Sawyer ei suutnud uskuda, et nad ikka saarel on, aga minuarust need uued tegelased sinna sarja ei sobi...
_________________
Trust me, Im a Jedi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 01, 2006 4:32 pm    Teema: Vasta viitega

Nägin seda kunagi ammu ja eriti ei mäleta mis seal toimus, küll aga mäletan ühte märksõna: põnev. Eelnevate kommentaride põhjal annan hinnanguks 9 Razz
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaz
Kapten


Liitunud: 28 Okt 2005
Postitusi: 145
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Nov 03, 2006 2:51 pm    Teema: Vasta viitega

Nii palju kui osast mäletan, oli see päris huvitav. Põhitähelepanu oli siis pööratud Kate'ile.

Samas tekitas see osa juurde jälle mingi mõttetu müsteeriumi. Mis musta hobust see Kate seal keset džunglit järsku nägi?. Rolling Eyes Question Suht närvidele käib juba, et muudkui tekib mingeid müsteeriume juurde. Kõigepealt tõmbab Locke'i maa alla mingisugune imelik asjandus, siis hõljub ringi mingi must pilv, järgmisena jookseb mööda saart ringi Walt ja lõpuks tuleb veel mingi hobune. Crying or Very sad Mad

Andke andeks, aga see müsteeriumite pundar, kust ma ei saa mitte ühtegi vastust, käib juba närvidele. Oleksin andnud kõrgemaid punkte, aga tänu sellele tuleb 6.p ära.
_________________
Lost
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
iceman
Kadett


Liitunud: 5 Sept 2006
Postitusi: 4
Asukoht: pärnu

PostitusPostitatud: Esm Nov 06, 2006 2:33 pm    Teema: Vasta viitega

vaatadav osa oli, väga hea oli teada mida lõpuks see Kate tegi enne saarele minnes Very Happy
minu poolt 9punkti.
aga see must hobune ajab mind ka krt närvi Confused
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
casaya
Viitseadmiral


Liitunud: 29 Jan 2006
Postitusi: 217
Asukoht: Nõmme

PostitusPostitatud: Teis Nov 07, 2006 5:47 pm    Teema: Vasta viitega

7 punkti

Olen oma postitusega hiljaks jäänud, aga mis sellest. Mulle see osa eriti ei meeldinud, sest see oli liiga aeglane ja ehkki sündmusi jagus, olid need üsna igavalt ära lahendatud. Flashbackid olid samuti keskpärased, ehkki oli hea teada saada, mida siis Kate õigupoolest tegi. Flashbackidest meeldis mulle veel ka Kate'i kohtumine tema isaga, või tegelikult kasuisaga.
Osa tugevaim külg oli Eko ja Locke'i filmi uurimine. Sawyeri ja Kate'i lugu oli ka vaadatav, aga minu jaoks oli see liiga aeglane. Film lisas aga asjale müstikat juurde, nimelt tulid avalikuks filmi kadunud osad, mille Eko leidis saare teisest punkrist. Film hoiatas selle eest, et arvutit ei tohi kasutada millekski muuks kui numbrite sisestamiseks. Ja loomulikult just siis hakkas arvuti piiksuma, kui Walt üritas Michaeliga ühendust võtta.
Kindel on see, et nüüd ei kavatse Michael lihtsalt istuda ja seetõttu ootangi ma järgnevaid osasid, et näha mis ta kavatseb ette võtta.
_________________
The devil is real. I know, I built his cage.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group