Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

nuBSG - 3x06 "Torn"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
22%
 22%  [ 2 ]
9
66%
 66%  [ 6 ]
8
11%
 11%  [ 1 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 9

Autor Teade
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 04, 2006 1:28 pm    Teema: nuBSG - 3x06 "Torn" Vasta viitega

Kolonel Tigh ja Kara Thrace tekitavad Galactica pardal probleeme. Baltar üritab Cylonite juures ellujääda ja avastab nii mõndagi Cylonite kohta.

Saulist saigi jälle joodik, Starbuck mängib ka tõsist bitchi. Cylonite baaslaevu on kerge hävitada, kui pardale saada, ainutl vaja 1 isik maha võtta. See "katk" oli ka väga hea, ainutl, et kuidas Maa-inimesed külonitest teadsid? Võimatu ju, arvatavasti kogemata jäi mingi radiatsioonijura, mis cylonitele mitte ei istu. Päris resetti veel vajutatud pole, aga pmst ollakse tagasi esimeses hooajas, kus Saul jõi, sest ta arvas, et jäi Ellenist ilma, ja Starbuck ei suutnud ju ka alguses korralikult käituda.
Ma hakkasin juba mõtlema, et mis jama on, et New Caprical oli ainult 7 "skinjob"-i, Baseship-ide pardal ka samapalju, aga Baltar ise juba esitas selle küsimuse, aga vastust ei ole saanud. Kes ikkagi on Viimased Viis? Baltar ise? Adama? Roslin? Ju see tulevikus selgub, aga Kuue vastus, et "me ei räägi nendest, mitte kunagi" pani mõtlema, et äkist on cylonitel endil mingi kodusõda käsil...
Hübriid on ka üks cylonite mudelitest, aga kas teda ka 12 sekka loetakse?
Tore, et meeskond Athena nii kenasti vastu võttis, polegi mingiks "mõlinaks" läinud.

Sisu: 3
Tehniline: 3
Näitlemine: 3
Lisa: 0
Kokku: 9


_________________
In the name of everything still holy to us


Viimati muutis seda FLT (Laup Nov 11, 2006 12:37 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Nov 04, 2006 7:00 pm    Teema: Vasta viitega

Samuti üheksa punkti kümnest.
Täitsa hea, et lugu kohe täie hooga edasi läheb. Ja ma ei nõustu absoluutselt sellega, et oleme tagasi esimese hooaja alguses. Kõik tegelased on ajaga kõvasti muutunud. Nägime ka lõpuks ometi Cylonite elu lähemalt. Kogu basestar on väga sürreaalne ja midagi väga häirivat leidsin hübriidcyloni juures. Ebamugavustunnet tekitas mõte sellest, et hübriidcylonid on oma suure töömahu tõttu hulluks läinud ja on nagu poolikult elus. Midagi Cronenbergliku leidsin kogu selle asja juures. Ja Blatari lugu läheb aina huvitamaks. Kindlasti üks huvitavamaid tegelasi kogu sarjas.
FLT mainis, et Sharon meeskonda (lahkelt)vastu võeti. Minu meelest oli see stseen väga ebausutav. Ise olin kindel, et Sharon jääb alati 'outsideriks'. Kokkuvõtteks ütlen, et kvaliteetosa.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 04, 2006 8:10 pm    Teema: Vasta viitega

Väljendasin ennast natuke valesti, mõtlesin, et põhimõtteliselt on nagu sama seis mis esimese hooajas, tegelased on tõepoolest muutunud, aga nagu ka esimeses hooajas rännati planeedilt minema, Tigh joob, Kara on meeltesegaduses, Maa otsing käib täies hoos, Sharon on meeskonna liige...
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Laup Nov 04, 2006 9:26 pm    Teema: Vasta viitega

Mulle meeldis. Väga meeldis. Panen 9 punkti.

Kui mingeid vigu otsida, siis selleks on lõpp. Kogu Adama-Kara-Sauli vestlus oli liiga "tavaline", liiga kunstlik (a'la suur boss tuleb ja paneb kõik oma pilli järgi tantsima). Aga see selleks, kogu tegevus Basestari peal oli väga huvitav. Meeldis Baltari arutelu cylonite üle, esitades samu küsimusi mida vaataja. Ja meeldis, et Maa otsingu tegevusliini edasi aretati. Loodetavasti ei jää see ainult ajutiseks kõrvalepõikeks.

Meeldis ka Sharonile kutsungi andmine. Athena - kõlab hästi Smile . Võibolla natuke ebareaalne oli tema soe vastuvõtt meeskonda, kuid mind see ei häirinud.

Kogu osa oli väga hästi tehtud. Tempo oli sobiv, lugu oli sobivalt üles ehitatud, huvitav oli vaadata. Oli kõike mida üks ulmesarja osa vajab.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 04, 2006 11:30 pm    Teema: Vasta viitega

Väga väga hea episood oli ja minu arust üks parimaid terves sarjas üldse, minu poolt 10 punkti. Midagi sellist olen juba ammu oodanud.
Minu kahtlused tuleviku suhtes pole veel kustutatud, aga seekord võeti asjast küll maksimum.

Kõige suuremaks plussiks pean episoodi sisukust. Rahuliku tempo juures jõuti käsitleda kõiki hetke olulisi teemasid ja pinget oli rohkem kui küll. Mulle meeldib, kui episoodis jääb aega ka mõtlemiseks ja stseenid ei varjuta üksteist ära. Küll on nähtud episoode, kus actionit on meeletult, aga peale põneva elamuse ei mäleta vaataja enam hiljem eriti midagi.

Saime teada palju uut ja huvitavat cylonitest, edasi arendati Maa otsimise teemat, käistleti põhjalikult Tigh ja Starbucki probleeme. Midagi rohkemat poleks võimalik ühelt episoodilt oodata.
Muidugi on ülimalt huvitav asjaolu, et cylonitel on veel 5 avastamata mudelit. Sellest saab järeldada, et Galactica peal (või mõne teise laeva peal) on veel vähemalt neli mudelit (kui eeldada, et Baltar võib samuti cyloniks osutuda). Sellist probleemi Galactica meeskond hetkel kahtlemata ette ei näe.
Palju küsimusi tekitas viirusega seadeldis, mis ühe cylonite emalaeva kahjutuks tegi. Kelle poolt see sinna pandud oli? Igal juhul loodan, et seda tegevusliini veel edasi arendatakse ja selle päritolu ei jää müsteeriumiks.
Ahjaa, see hübriid cylon, kes emalaeva kontrollis oli tõeliselt kõhedust tekitav, mõjus väga naturaalselt.

Kiita tuleks taaskord näitlejatööd, Kara ja Saul olid eriti veenvad ning ka teised ei jäänud palju maha. Elav näitlejatöö annab alati filmile/episoodile hulga reaalsema maigu.
Erinevalt Sigmast hindasin ma stseeni, kus Adama Kara ja Sauli paika pani. Admirali tegelaskuju on tugev ning selline teguviis tundus piisavalt usutav. Lisaks meeldib mulle alati see, kui käest ära läinud inimesed lõpuks paika pannakse.

Ma elasin tõsiselt episoodi sisse, atmosfäär lihtsalt oli väga kaasakiskuv.
Nagu eespool mainitud, kvaliteet omaette. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Nov 04, 2006 11:38 pm    Teema: Vasta viitega

Ühinen eelkõnelejatega, et tegu oli tõesti väga hea osaga.

Baltari ja külonite teemat oli seekord päris huvitavalt lahatud. Tõepoolest, kes on ülejäänud viis mudelit ja miks neist ei räägita? On nad äkki kuidagi nässu läinud ja pole terve mõistuse juures? Mis võiks ehk seletada Baltari kummalist käitumist ja seda, et külonid teda eriti ei usalda - igatahes on mul kahtlane tunne, et Baltar ikkagi on külon.
Projektsioonide värk oli ka päris huvitav - sel ajal, kui Baltar nägi vaid tavalist koridori, nägi Six metsa. Pani mõtlema, et selline tehnoloogia võiks ka tegelikult olemas olla.

FLT kirjutas:
Võimatu ju, arvatavasti kogemata jäi mingi radiatsioonijura, mis cylonitele mitte ei istu.


Ka minule meenutas see väga radiatsioonimürgituse efekte, kahtlust lisas veel see, et too metallist jurakas meenutas nagu tuumapommi. Samas on kummaline, kuidas külonid radiatsiooni avastada ei suutnud ning miks see Baltarile ei mõjunud. Razz

Tigh' ja Kara teemat oli samuti hästi käsitletud. Need kaks on omadega ikka täiesti läbi. Episoodi alguses näidatud viperite kokkupõrkest võib ehk järeldada, et Karal on alateadvuslik surmasoov, mistõttu ta selliseid ohtlikke manöövreid teeb. Terve osa parim stseen oli minu arvates see, kus admiral Adama Kara tooliga pikali lükkas - see mõjus üsna ootamatult, sest niisugust naistevastast vägivalda üldiselt ei näidata Very Happy, kuid just tänu sellele oli väga mõjukas ja andis olukorra tõsidust hästi edasi.

9 punkti.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 04, 2006 11:44 pm    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
Terve osa parim stseen oli minu arvates see, kus admiral Adama Kara tooliga pikali lükkas - see mõjus üsna ootamatult, sest niisugust naistevastast vägivalda üldiselt ei näidata Very Happy, kuid just tänu sellele oli väga mõjukas ja andis olukorra tõsidust hästi edasi.


Ühinen sinuga. See oli tõepoolest väga ootamatu ja võimas stseen. Lõi vaatajale otse silmade vahele, nagu BSG'le ikka päris tihti kombeks on. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
skycat
Kaptenmajor


Liitunud: 22 Aug 2006
Postitusi: 93

PostitusPostitatud: Teis Nov 07, 2006 11:05 am    Teema: Vasta viitega

njah Kara oli kõigest inimeste parim Viper-i piloot, aga see oleks jah huvitav, et mis ta nüüd edasi teeb... kusjuures Kara tagasiminek Kacey juurde on minumeelest kogu senise seriaali üks südamlikumaid kohtsid ültse, äkki Kara leiab lõppuks midaig millest kinni hakkata (ja normaalseks saada) - kuid üldiselt väga huvitav on vaada, mis Kara-st nüüd edasi saab, sest ta Adama tegi temaga asjad väga selgeks.
ning mis saab Tigh-st..., joob ennast surnuks?

Aga Baltar, ta peab kohe oma tegevust igal pool alustama valega… mis siis hiljem teda varitsema jääb – galactical oli selleks tema cylonist armuke ja inimkonnale seeläbi hukatuse toomine. Cylonide juures ta jättis kohe sellest seadeldisest rääkimata, kergema vastupanu tee muidugi kah

Ja lõpus meeldis mulle eriti see kuidas inimesed avastasid “surnud” cylonide basestari… sellest võiks saada neile tõeline jackbot(uurida laeva, saada ehk mingi varustust juurde ning mis leida cylonide nõrk koht), kui nad suudavad ära jagada mis on toiminud , ning tasub loota siis, et sharon sealt ka mingit nakkust ei sa
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Ulkesh
Nooremleitnant


Liitunud: 12 Veeb 2006
Postitusi: 44

PostitusPostitatud: Laup Nov 11, 2006 1:52 am    Teema: Vasta viitega

See oli üle pika aja tõeliselt "teaduslik-fantastiline" episood ja üks väheseid taolisi kogu seninähtud seriaali jooksul. Kui seni on selle sarja ulmelisus olnud pigem vahend, mis hõlbustab autoritel käsitleda inimloomust ja moraali äärmuslikes tingimustes, siis nüüd jõudsime lõpuks teemadeni, mis minu kui hardcore sci-fi fänni südant tõeliselt soojendavad Smile

Seda osa vaadates tekkis ka esimest korda tunne, et oleme jõudnud mingis mõttes lõpusirgele, kuigi vähemalt pool seriaalist on loodetavasti veel ees. See tähendab et vaistlikult oletan, et seekord nähtud sündmustel on juba mingi kaudne seos finaaliga ehk seriaali lõpuga. Ja ka autorid, vähemalt RDM, teavad kuhu see lõpp meid viib. Juhindudes hiljutisest intervjuust RDMiga on see loodetavasti tõesti nii.

Nii palju küsimusi heideti õhku. Kes on need ülejäänud viis mudelit? Kas esmakordselt nähtud hübriid kuulub nende 5-e mudeli hulka? Kaldun arvama, et kuulub. Vastasel juhul ei ole hübriid cylonite mudel vaid päris inimene. Umbes nii, nagu Babylon 5-s Varjud inimesi oma laevades kasutasid. Kui hübriid on cylonite mudel, siis on see arvatavasti samas ka üks neist viiest mudelist. Mis ei tähenda, et ülejäänud selle mudeli eksemplarid peaksid tingimata olema hübriidid. Mul on teooria, et võib-olla on tegemist mässulise mudeliga, kellest enamus on kas pagenud või võitluses teiste cylonitega langenud ja võib-olla on ellujäänud asetatud karistuseks baaslaevadesse hübriidi rolli. Aga äkki on cylonite jumal ise ka lihtsalt üks mudelitest, mida arvate?

Ja siis veel see muistne, arvatavasti 13. hõimu poolt ehitatud kaadervärk. Kas tõesti on selle eesmärk hävitada cyloneid või kukkus see neil kogemata nii välja? Aga cylonid on ju ikkagi teadupärast vähem kui 100 aasta eest inimkonna poolt loodud? Või ei ole see nii? Me teame, et 100 aasta tagused cylonid olid puhtmehhaanilised. Kuidas on võimalik, et need mehhaanilised monstrumid arenesid ise orgaanilisteks? Aga võib-olla ongi cylonite rass tunduvalt iidsem kui me seni arvasime? Üks tees, mida BSG-s on järjepidevalt mainitud, kõlab: kõik see on juba kord juhtunud ja kõik see saab juhtuma jälle. Võib-olla on nn. lihast ja verest koosnevad cylonid küll inimeste loodud, aga hoopis muistsemate inimeste poolt, nimelt nende samade poolt, kes moodustasid 13. hõimu ja on pärit planeedilt Maa? Need inimesed oleksid Galactica mõistes kauge minevik ja meie jaoks peadselt saabuv tulevik.

Lihtsalt lasin mõtetel lennata Smile Aga hinne episoodile - maksimaalsed 10 punkti loomulikult.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 11, 2006 12:36 pm    Teema: Vasta viitega

See hübriid ei ole üks 5st...
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group