Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

nuBSG - 3x08 "Hero"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
40%
 40%  [ 2 ]
8
60%
 60%  [ 3 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 5

Autor Teade
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 18, 2006 4:26 pm    Teema: nuBSG - 3x08 "Hero" Vasta viitega

Adama minevikust ilmub välja uus tegelane. Tema tulek tõstatab küsimusi Cylonite rünnaku kohta 12 Koloonia vastu.

Adama ei tohiks küll ennast vastutavaks pidada 12 Koloonia languses. Ta pidi ainult missiooni ellu viima ja ma oleks ka avanud tule oma hävitaja pihta, et sõda ära hoida. Miks ikkagi cylonid lasid Bulldogil põgeneda? Et Bulldog avastaks tõe ja tapaks Adama?
Cylonitel on hea tehnoloogia kui nad avastasid nähtamatu laeva ainult 2 km üle piiri nii kiirelt. Kuidas nad Blackbirdi nii kergelt ei avastanud?
Igatahes on väga sinisilme uskuda, et Admiraliteet ei teadnud enne rünnakud Cylonitest midagi.

Sisu: 3
Näitlemine: 3
Tehniline: 3
Lisa: 0
Tegu oli väga hea episoodiga, aga päris tipust on jupike puudu Razz

_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Nov 18, 2006 7:29 pm    Teema: Vasta viitega

Lõpuks siis ikka tänase osa teema üleval. Smile
Ise annan 8 punkti ja proovin nüüd timeline'i lahti seletada, enda jaoks
teen seda tegelikult. Smile Öelge, mis arvate sellest:

1. 40 aastat enne sarja algust tõusevad esimesed Cylonid inimeste vastu üles ja lahkuvad kolooniatest.

2. 2 aastat enne sarja algust Cylonid naasevad kolooniate lähedale, kuid ei ületa laevastikuga 'Armstice' piiri. Inimcylonid saadetakse kolooniatele rünnakut ette valmistama. Teame ju, et Caprica Kuus oli Baltariga kaks aastat koos olnud. Ja Boomer oli samuti 2 Aastat Galactical elanud.

3. Aasta enne sarja algust mõned laevastiku ülemused kahtlustavad, et Cyloneid pole nii kaua nähtud, sest Cylonid ehitavad endale sõjaväge. Admiral Corman koos paari teise admiraliga saadab Battlestar Valkyrie Adama ja Tigh juhtimise all 'Armstice' piiri juurde luuremissioonile. Eugene Novacek lendab luurelennukiga üle piiri. Üks Cylon Raider hüppab lähedusse ja ründab Novaceki laeva. Raider hüppab ära ja tagasi hüppavad veel kaks Raiderit. Adama käseb Novaceki alla tulistada. Novacek aga pääesb ja ta vangistatakse Cylonite poolt.

4. Sarja algus. Caprica Kuus ¹aboteerib Kolooniate kaitsesüsteeme ja Cylonite laevastik ründab.

Nii see ju nagu pidi olema. Minu point on see, et Cylonid ei rünnanud inimesi Adama luuremissiooni pärast. Nad valmistusid juba rünnakuks veel varem. Seega ei ole Adama milleski süüdi.
Küsimused, mis jäid õhku rippuma:

1) Mis mõtet oli Novaceki allatulistamises? Cylonid vast said kohe aru, et need on inimesed, kes piiri ületavad. Kahju oli juba seega tehtud.
2) Mida võtsid ette admiralid pärast? Nad said ju kinnituse, et Cylonid on tõesti tagasi. Kas nad tõesti lootsid, et Cylonite rünnaku korral suudaksid nad Cyloneid lihtsalt võita? Muidugi, kui Caprica Kuuel poleks Kaitsesüsteemide väljalülitamine õnnestundu, siis ehk tõesti oleksid inimesed võitnud.




Muidu oli osa suhteliselt hea. Olles paadunud 'Aliase' fänn olin rõõmus, et Carl Lumbly (Novacek) on sarjaga liitunud. Olen lugenud, et näeme teda veel selle hooaja jooksul. Parim dialoog kogu osas:
Adama: How the hell did you escape a Cylon Base Ship?
Novacek: Well, Sir, it's like this - the enemy had me locked in a cell for three years, the commendation was lousy, the service was slow and after a while I felt the institution no longer had anything to offer me, so I left. Very Happy

P.S. Kas Cylonitel ei ole pardal piisavalt voodeid, et D'Anna pidi Baltari ja Kuuega voodit jagama või Baltar võitis eelmises osas oma jutuga ka D'Anna südame? Igastahes on Baltari elu veel paremaks läinud. Razz Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 18, 2006 10:37 pm    Teema: Vasta viitega

SinkaVonka kirjutas:
Lõpuks siis ikka tänase osa teema üleval. Smile

Eile oli sõbra sünnipäev ja täna sain suht hilja koju Razz
SinkaVonka kirjutas:
Üks Cylon Raider hüppab lähedusse ja ründab Novaceki laeva. Raider hüppab ära ja tagasi hüppavad veel kaks Raiderit. Adama käseb Novaceki alla tulistada. Novacek aga pääesb ja ta vangistatakse Cylonite poolt.

Kas ikka oli Cylon Raider? Vb oli Raptor ja Admiraliteet tahtiski sõda saada?
Adama käks oli õigustatud, sest vb inimeste mingi reetur üritas sõda alustada ja Battlestar saadeti seda peatama, aga reetur sai üle piiri, Battlestaril õnnestus aga reeturi laev hävitada.
Pärast on igasuguseid võimalusi, et sõda vältida Razz
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 18, 2006 10:51 pm    Teema: Vasta viitega

8 punkti.

Täitsa hea episood oli ning mis kõige tähtsam, aitas veidi täita tühimikku, mis jäi cylonite kadumise ja nende tagasituleku vahele.

Cylonite laeva pool jäi seekord küll peaaegu olematuks, sest sealt näidati meile vaid mõningaid klippe, kuid samas see ei olnud episoodis miinuseks ning vahelduseks oli tore vaadata osa, mis keskendus põhiliselt Galactica probleemidele.
Uus tegelane on aga väga huvitav ning tahaks loota, et teda järgmistes episoodides veel palju näeme. Saime siis teada, et Adama pidi ühes missioonis tegema midagi väga ebameeldivat ning selline seik annab tema tegelasele kahtlemata palju juurde. Siiski ka mina ei saanud eriti aru miks ta sellise otsuse tegi, sest ometi olid ju cylonid juba selleks ajaks inimeste piiriületusest teadlikud. Kuid tuleb tõdeda, et ega sellises olukorras ongi üliraske loogilist otsust teha.

Seega episoodi tuleks eelkõige kiita informatiivsuse seisukohast, sest meieni toodi palju fakte, mida enne aimatagi poleks osanud.

Mõneti ootamatult tõi episood Adama ja Tigh lähemale ning tahaks loota, et nad ära lepivad, sest iseenesest on Tigh väga hea tegelane ning mul oli mõneti kahju, et ta viimaste episoodide jooksul selliseks ebameeldivaks kõige eitajaks oli tehtud.

Vaadata oli väga põnev, aga kui nüüd hinnata episoodi kõikide külgede pealt, siis oma hinnet ma parandada ei saa, lihtsalt viimistlusest jäi natuke puudu.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Nov 18, 2006 11:23 pm    Teema: Vasta viitega

Päris huvitav ja omapärane episood oli. Kui BSG on üldiselt vägagi keskendunud jätkuva tegevusliini arendamisele, siis seekordne osa meenutas pigem mõnda episoodilise sisuga sarja - selles mõttes siis, et ma arvan, et Bulldogi me rohkem eriti ei näe enam.
Külonite poole pealt ei toimunud jah midagi erilist. Kui välja arvata see, et sõjaprintsess Xena on nüüd samuti Baltari kaissu tudile roninud ja eksperimenteerib enda tapmisega. Huvitav, mida ta küll saavutada püüab? Kui ta uuesti üles ärkas seal vannis, siis jutt kõlas küll nagu narkaril, kes on sõltuvuses sellest elu ja surma vahel toimuvast.

Bulldog ausalt öeldes minu jaoks eriti huvitav tegelane polnud. Aliast ma vaadanud pole, nii et sealt ka äratundmisrõõmu ei tulnud.
Tigh oli paras pasapea alguses - ilmselgelt rääkis ta juhtunu Bulldogile ära teades, et Adama seda veel rääkinud ei olnud. Õnneks suutis ta oma mainet lõpu poole natuke parandada, kui ta õigel hetkel kohale ilmus ja admirali ära päästis. Muuseas, ma väga imestasin, et tal nii palju jaksu oli - peale piinamist ja pidevat alkoholitarbimist tuli see üllatusena. Very Happy

Et külonid Bulldogi raiderile alguses sugugi pihta ei saanud, tundus ka mulle ülimalt kahtlane. Paraku jäi seletus siiski napiks ja põhjus veidi arusaamatuks. Mida siis külonid täpsemalt tahtsid? Et Bulldog Adama tapaks? Et tuleks avalikuks informatsioon, et Koloniaallaevastik võis olla süüdi külonite rünnakus ja sellega rahutusi tekitada?

Muuseas, mulle jäi mulje, et eelviimane stseen (kus Adama Bulldogile angaaris mundri kätte andis) ja viimane stseen (kus Tigh Adama juurde tuli) olid vist vahetusse läinud. Nimelt oli admiralil lõpus jälle seljas paraadvorm, mida ta kandis tseremoonial, kuid vahepeal angaaris kandis ta oma tavalist mundrit. Kuna paraadmunder ei ole asi, mida niisama selga pannakse, siis võib järeldada, et tegu oli kerge möödalaskmisega. Razz

Minule meeldis tegelikult väga näha uut võitlustähe mudelit, mille esindajaks oli Valkyrie. Muuseas, kas keegi nägi täpselt, mis oli selle laeva lahingugrupi number? Tundus nagu 41, aga kindel ei ole. Razz Üldmulje jäi selline, et laev on väiksem nii Pegasusest kui ka Galacticast. Aga võib-olla oli disain lihtsalt kompaktsema olemisega.


Aga jah, tuleb 8 punkti. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group