Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Computer Games
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Vaba Arutelu
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Laup Nov 25, 2006 8:46 pm    Teema: Vasta viitega

Hetkel siis pelan üsna mitu mängu.

Final Fantasy Origins (Final Fantasy 1)

Tegu on siis Final Fantasy 1 ja Final Fantasy 2 remakega PSOne'le. Ise mängin Final Fantasy 1 remake. Graafikat on putitatud (8bitiselt 16bitisele), lisatud juurde CG graafikaga intro, muusika pole enam NES'iline piiksumine, vaid kena midi. Tegelikult on tegu üldiselt väga tüüpilise eastern RPG'ga. Jooksed mööda world map'i ringi, võitlused toimuvad world map'is random encounter'is, mis viskab siis Battle Screenile. Erinevalt viimastest osadest ei ole siin rakendatud veel ATB combatit (Active Time Battle), vaid taktikaline turn-based. Story on üsna tavaline - päästa maailm kurjuse küüsist. Eks natuke on hakanud küll üle viskama, kuid avastamine on natukene meeli värskendanud. Hetkel lihtsalt korjan pappi kokku, et osta oma Fighterile uus rüü. Kes ei ole just RPG austaja, hoidku eemale, see mäng pole sulle.

Spyro the Dragon

Üks värvikirev platvormer PSOne'le. Oled siis teismeline draakon, kes peab päästma vanemad draakonid Gnasty Gnorci küüsist. Suht tavaline platvormikas, käid erinevates maailmades, korjad kalliskive, bonus egg'e ning lähed järgmisesse levelisse. Kuid kindlasti üks parimaid PSOne peal.

Gex 3: Deep Cover Gecko

Jällegist üks platvormer PSOne'le. Siin oled sa siis geko nimega Gex, kes peab päästma agent Xtra meediadimensiooni kurja "jumala" Rezi käest, kes on jälle "on rampage". Pmst siin on ka levelid aka teleportaalid. On siis üks suur maailm, kus on palju televiisorikujulisi warp portaale, mille kaudu lähed levelitesse. Kõikidel levelitel on oma "theme", ntx on seal Holiday Broadcasting, Mystery TV vms, Egiptuse teemaline level jne. Ehk siis parodeerib erinevaid TV show'si. Egiptuse teemalises levelis peab näiteks lõhkuma kolm laekat, aka Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark. Gex paotab ka levelis naljakaid fraase, näiteks ulmeteemalises levelis ütleb "Gex, I am your father" vms.
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Nov 26, 2006 2:46 pm    Teema: Vasta viitega

No eile sai just "The Longest Journey" ära lõpetatud. Nüüd tahaks näpud "In cold blood" mängu taha saada. Sisu pole sellel küll suurem asi, kuid mulle meeldivad mõned stseenid sealt Angel

EDIT://
Äsja sain teada ühe väga hea uudise: http://pc.gamespy.com/articles/746/746911p1.html

Oi kuidas ma seda ootan.
_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Püh Veeb 04, 2007 11:51 am    Teema: Vasta viitega

tint kirjutas:
No eile sai just "The Longest Journey" ära lõpetatud. Nüüd tahaks näpud "In cold blood" mängu taha saada. Sisu pole sellel küll suurem asi, kuid mulle meeldivad mõned stseenid sealt Angel

EDIT://
Äsja sain teada ühe väga hea uudise: http://pc.gamespy.com/articles/746/746911p1.html

Oi kuidas ma seda ootan.


Kusjuures, IGN'i hands-on artikkel:

http://pc.ign.com/articles/760/760290p1.html

Vot seda tasub oodata. (Y)
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Reede Märts 04, 2011 7:11 pm    Teema: Vasta viitega

Mainin igaks juhuks ära, et Steamis on hetkel nädalavahetuse eripakkumine, kus kokku 12.99€ eest saab järgmised neli mängu:

- Assassin's Creed: Director's Cut Edition
- Call of Juarez: Bound in Blood
- Far Cry 2: Fortune's Edition
- Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2

Komplektis olevad mängud eraldi ostes tuleks hinnaks väidetavalt 94,96€, seega hinnavõit on 81,97€. Pakkumine kestab esmaspäevani. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Märts 08, 2011 2:58 pm    Teema: Vasta viitega

Tre,

Hetkel sai ilmselt lõpatatud tasuta osa Dungeons and Dragons Online-is (DDO). Sellega võibolla tegeleb tulevikus edasi. Aga kuna Lord Of The Rings Online (LOTRO) läks ka F2P-ks siis sai seda hakatud proovima ning ostetud soodusmüügis olnud Mines Of Moria expansion.

Lisaks sõidupeladest hetkel mängus Test Drive Unlimited 2 (TDU2) ja vana hea tundut Richard Burns Rally (RBR). Seega tegevust ajaviiteks jätkub Very Happy

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Märts 19, 2011 12:24 pm    Teema: Vasta viitega

Far Cry 2

Mõtlesin, et kas rääkida sellest mängust siin teemas või Ulme Arvutimängude alamfoorumi vastavas teemas, aga lõpuks panin siia, sest ulmega sellel mängul mingit seost ei ole.

Õigupoolest istus mängu karp mul juba paar aastat riiulil ja selle aja jooksul üritasin ma mängu kaks korda alustada, aga mõlemal korral sai mul esimese 10-15 minuti jooksul sellest kõrini ja jäigi jälle pikaks ajaks seisma. Põhjustest natuke hiljem. Paari nädala eest otsustasin mängule siiski uue võimaluse anda, sest tegu on siiski suhteliselt uue ja pikka mänguaega pakkuva mänguga; samuti on see seni minu lemmik-FPSi Far Cry järglane. Aga järglane kahjuks ainult nime poolest ja eks ka sellest tulenenud pettumus oli üks põhjustest, miks ma seda varem mängida ei viitsinud.

Pigem oli minu probleem varem selles, et ma lähenesin sellele mängule teistsuguste ootustega, lootes näha järjekordset tüüpilist FPS-i originaalse Far Cry ja Crysise stiilis. Tegelikult on muidugi tegu hoopis teistsuguse mänguga ja pigem oleks tulnud sellele läheneda kui GTA-le Aafrika savannides. Sest tegu on eeskätt siiski tõelise sandbox-mänguga, kus suurel territooriumil on võimalik vabalt liikuda ja ise otsustada, millal teha põhi- ja millal kõrvalmissioone või hoopis tegelda muude asjadega, nagu kohvrites teemantite otsimisega.

Kui ma nüüd eelmises lõigus ütlesin, et mängus saab vabalt liikuda, siis seda tuleks võtta siiski teatava reservatsiooniga. Arvustustes ja ülevaadetes on Far Cry 2-le samuti peamise probleemina ette heidetud just seda, et nn kontrollpunktides olevad sõdurid hakkavad sind alati juba kaugelt tulistama ning respawnivad sisuliselt kohe, kui oled sellele postile selja pööranud. Esiteks on see äärmiselt ebaloogiline, sest nii kaugelt ei ole kindlasti võimalik kindlaks teha, kes on kes ja teiseks on see kohutavalt tüütu, kui tuleb pidevalt ühtesid ja samu pärismaalasi teise ilma saata. Neid täiendavad veel ka patrullivad autod, mis samuti vahel üsna ebameeldival ajal neile appi jõuavad. Nagu ühes teises ülevaates kirjutati, siis põhimõtteliselt on mängus liikumine võrreldav sellega, kui GTA-s oleks konstantselt 3 tärni. Ehk siis kõik teised inimesed, keda sa mängus näed, lasevad sinu pihta, v.a. kolmes linnas, kus on kehtestatud vaherahu, aga kus ei asu samas sisuliselt mitte midagi muud kui fraktsioonide peakorterid, kust missioone antakse. Isegi relvapoed on üle kaardi laiali hajutatud, et sa ikka igal juhul peaksid mingist kontrollpunktist läbi sõitma ja seal võitlema.

Nagu mainitud, on tegu siiski vabalt läbitava territooriumiga, aga samas häirib see, et suur osa sellest on täidetud mägedega, mida ei ole võimalik ületada ning on tekitatud kunstlikult hulk pudelikaelu, mis eelpool nimetatud probleemi veelgi võimendavad. Jalgsi liikumine on seetõttu samuti suhteliselt ebameeldiv valik, sest võitlusest hoidumine ja kontrollpunktidest mööda hiilimine on täpselt sama aeganõudev kui võitlemine või isegi aeglasem. Isiklikult ma ausalt öeldes esimesed korrad tulistasin neid auto peal asunud automaatrelvaga, aga edaspidi sai mul sellest pidevast võitlusest kõrini ja liikusin peamiselt jala. Ma eelistan peaaegu igas mängus stealthi ja vaikselt snaipripüssiga laskmist, kuid Far Cry 2 ei ole sellise mängustiili suhtes kahjuks eriti sõbralik. Eriti arvestades seda, et mängu parim snaipripüss teeb tulistades sellise käraka, et selle peale jooksevad paari kilomeetri raadiusest kõik vaenlased kokku ja summutit ei saa neile kahjuks külge panna. Very Happy

Aga nüüd ma olen juba piisavalt negatiivset öelnud. Räägiks siis mängu headest külgedest ka. Näiteks saab mängu alustades valida hulga erinevate tegelaste vahel, kelle seas on muuhulgas sellised koomilised tegelased nagu vana Kosovo albaanlane ja endine IRA terrorist. Kui oled endale tegelase ära valinud, siis mängus kohtud hiljem ülejäänud tegelastega, kellest saavad sinu semud, kes pakuvad sulle omakorda missioone ja tulevad vahel appi, kui lahingus surma saad ja äratavad su ellu.

Missioone on iseenesest üsnagi palju, aga eriti just kõrvalmissioonid kipuvad olema väga üheülbalised. Põhimissioonidel on rohkem varieeruvust, aga lõppkokkuvõttes on nad ikkagi sellised, et mine lase hulk mehi maha ja siis lase midagi õhku või hävita muul moel. Mängu üldine tegevusliin on tegelikult huvitav ja ka relevantne, aga kahjuks jääb kohati puudu osalemistundest. Mängu viimane peatükk on tunduvalt sarnasem harilikule FPS-ile, sest erinevalt kahest suurest kaardist, kus mäng varem toimus, surutakse sind üsna kitsale rajale. Mis iseenesest ei olnudki üldse ebameeldiv, sest pakkus paradoksaalsel kombel natuke rohkem vaheldust ja pinget. Samas lõpp oli mulle paras pettumus, sest mängu lõpetanuna ei saa enam ühel teataval põhjusel midagi edasi teha ja ainus variant on mängu uuesti alustada.

Graafilise poole pealt oli mäng väga hea. Mitte päris Crysise tasemel, aga ei saa öelda, et Far Cry 2 ka palju alla jäänud oleks. Eriti hästi oli minu arvates õnnestunud valgustus ja öö-päeva vaheldumistsükkel, aga ka tuli, mis levis. Erinevalt Crysisest on kahjuks vähem asju, mida purustada saab ja taimestik ei tundu nii ehtne, aga samas on oluline märkida, et troopiline saar ja tolmune Aafrika on ka reaalsuses erinevad kohad ning seetõttu liigituvad erinevused pigem teistsuguse visuaalse stiili alla kui parem-halvem skaalal.

Võib-olla ei jäänud minu kokkuvõttest eriti julgustavat muljet, aga tegelikult arvan, et seda mängu siiski tasub proovida. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Märts 23, 2011 1:09 pm    Teema: Vasta viitega

Mafia 2

Mõni aeg tagasi oli Steamis eripakkumine, kus seda mängu jagati 10 euro eest. Kuna ma olin selle vastu ammu huvi tundnud, siis ostsin ära. Smile Kindlasti võin öelda, et Mafia 2 oli mänguna väga hea kogemus ja soovitaks seda kõigile. Ainuke viga on minu arvates see, et mäng oli liiga lühike. Very Happy Muidugi on välja lastud praeguseks kolm DLC pakki lisamissioonidega ja veel mõned väiksemad täiendused lisaautode ja riietusesemete näol, aga neile ei hakanud ma esialgu raha raiskama ja pealegi olen ma lugenud, et need pole eriti head.

Esmapilgul võib jääda mulje, et Mafia 2 on GTA stiilis sandbox-mäng ja kuigi see mulje ei ole täielikult vale, on asi GTA-st siiski kaugel. Imeliselt detailne ja elav Empire Bay linn, kus tegevus toimub, on siiski kõigest taustaks, sest peatükkidesse jaotatud mäng on suhteliselt lineaarne ning kuigi põhimõtteliselt on võimalik linnas vabalt ringi liikuda, ei ole seal eriti midagi teha. Linn oleks võinud minu arvates suuremgi olla, aga juhul kui missioonide vahel niisama mitte ringi joosta, siis ei ole linna väiksus eriti märgatav ja kui linn oleks suurem, võiks see hoopis tüütuks muutuda, arvestades seda, kui suur osa mängust seisneb lihtsalt autoga ühest kohast teise sõitmises.

Siinkohal vist olekski sobilik mainida, et minule meeldivaks üllatuseks ei olnud Mafia 2 pidev tulistamine, vaid pigem meenutas tegevustik filmi. Seda tunnet suurendas ka asjaolu, et kasutati äärmiselt palju cutscene'e.

Graafiliselt on mäng kõrgel tasemel, aga jookseb ka mõnevõrra vanematel arvutitel täiesti korralikult.



Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas

Muuhulgas olen jätkanud ka oma plaadiriiuli ülevaatust. Pärast uue arvuti saamist ostsin hulga arvutimänge, aga paljud neist jäid kas peaaegu või üldse läbi mängimata või isegi alustamata. Õigupoolest ma käesolevat mängu küll kunagi alustasin, aga umbes viis minutit hiljem tekkis tüdimus, sest kui ma ootasin tegevust säravas Las Vegases, siis visati mind hoopis mingisse koledasse hallikaspruuni Mehhiko linna, mis ei vastanud sugugi minu ootustele.

Põhimõtteliselt on mängu näol tegu üsnagi tüüpilise FPS-ga, aga sellel on mõningad silmapaistvad erisused. Esiteks ütleks ära, et mäng on suhteliselt raske ja kuigi mina valisin kahest raskusastmest (normal ja realistic) esimese, siis tekkis ikkagi paar kohta, kus mina või üks tiimikaaslane mitmeid kordi järjest surma sai. Muidugi üldiselt oli alati tegu enda vigadega - näiteks granaadi viskamine oli suhteliselt ohtlik tegevus, sest vahel põrkas see tagasi ja kahel korral järjest hüppas mulle hetkel, kui hakkasin granaati nurga taha viskama, tiimikaaslane ette ja granaat kukkus enda jalgade juurde. Very Happy Mängu muudab keerulisemaks ka see, et puudub võimalus progressi suvalisel hetkel salvestada, mis tähendab, et tihti tuleb tervet levelit korrata.

Tiimikaaslased, keda on õnneks ainult kaks (seega ei teki nende juhendamisega erilisi raskusi), on ootamatult intelligentsed ning tihti suutsid toa ka kahepeale puhtaks teha ilma minu abitagi. Kui ma alguses olin nende suhtes skeptiline, siis mängu jooksul õppisin hindama nende võimalusi ning seda, et ruumi saab siseneda erinevatest ustest ja nii näiteks vastased kergemini maha võtta.

Graafilise poole pealt ei ole mäng ehk päris tänapäevasel tasemel, aga et see tuli originaalis Xkastile välja juba 2006. aastal, siis pole see ka oluline miinus. Ehitatud on see muidu Unreal 3 mootorile nagu ka Mass Effecti mängud, lihtsalt ME2 on vahepealsete aastate jooksul sellest rohkem kätte saanud. Miski ei riiva siiski ka otseselt silma, lihtsalt kohati on tekstuurid väga madala resolutsiooniga. Las Vegase kasiinod näevad igatahes suurepärased välja ja minu jaoks on tavapärasest erinev värvikas keskkond ka selle mängu juures oluline tõmbenumber.

Positiivsest küljest võib veel mainida ka seda, et single-player kampaania on suhteliselt pikk ning sellele lisab pikkust ka see, et tõenäoliselt tuleb mõningaid leveleid mängida rohkem kui üks kord. Muidugi mina ei ole eriti pro ka. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
argoe
Kadett


Liitunud: 16 Juun 2009
Postitusi: 2

PostitusPostitatud: Nelj Jan 19, 2012 7:09 pm    Teema: Vasta viitega

Mängin suht koht palju. Vaieldamatu lemmik siiani on C&C osad v.a. Red Alert, wahelduseks ka heroes of might and magik.
Juba mõned aastad olen ülekolind MMo mängudele World of Pirates (dev.team rikkus mängu), hetkel World of Tanks päris hea ajaviitmis viis.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Vaba Arutelu Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
Lehekülg 20, lehekülgi kokku 20

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group