Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

SGA - 2x09 "Aurora"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
33%
 33%  [ 4 ]
9
50%
 50%  [ 6 ]
8
0%
 0%  [ 0 ]
7
8%
 8%  [ 1 ]
6
8%
 8%  [ 1 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 12

Autor Teade
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Sept 24, 2005 4:26 pm    Teema: SGA - 2x09 "Aurora" Vasta viitega

Meeskond avastab Iidsete laeva "Aurora", mis oli saadetud uurimismissioonile. Nad üritavad võtta meeskonnaga kontakti...


Ma ei tea... lootsin enamat, või vähemalt, et Aurora lahingus osa võtab vms. Muidu huvitav sisu, aga iidseid oleks siiski Atlantisele vaja...

Annan seekord 9...


_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Sept 24, 2005 9:17 pm    Teema: Vasta viitega

On toimunud midagi uskumatut, see oli minu arust kahtlemata terve SG ajaloo parim episood, SG1 kaasa arvatud, midagi sellist poleks ma iialgi osanud oodata.
Kõik arvamused, et teine hooaeg on kehvem kui esimene kallutati selle episoodiga minu meelest täielikult ümber, tegu oli tõelise tippklassiga.

Alustaks siis sellest, et juba idee oli fantastiline. Lõpuks ometi leidis Atlantise meeskond ka suuremal hulgal elus iidseid ning ka nende parima tähelaeva, mis oli äärmiselt tähtsal missioonil. Kõik oli super: virtuaalse reaalsuse idee, see, et Aurora meeskond ei teadnud, et 10 000 aastat on möödas ning lõpuks wraith, kes oli tunginud Aurora virtuaalsesse reaalsusesse leidmaks lõpuks viisi jõuda Maale. Kõik ideed olid suurepäraselt kokku pandud ja lõpptulemus oli lausa nauditav. Cool

Lisaks oli episoodis suurepärane näitlejatöö ning tagasi olid toodud Atlantise esimesele hooajale omased koomilised repliigid McCay ja Sheppardi vahel. Wink

Kogu Aurora õhkkonda oli kuidagi hästi reaalselt kujutatud, selle meeskonnaks olid valitud väga usutavad näitlejad ning mainimata ei saa jätta ka näiteks iidsete relvi, mida me enne näinud ei olnud.
Mainiks ära ka wraithide laevade hävitamise, mis oli seekord teostatud väga loogiliselt.

Olen nõus, et episoodi lõpp oli kurb ja kahju, et neist iidsetest edaspidi abi ei ole, kuid kas seda oleski vaja olnud? Minu arust oli lõpp just äärmiselt sügav, silmas pidades Aurora kapteni viimast kõnet ja Sheppardi lubadusest kinni pidamist, kui ta otsustas juua ¹ampust hukkunud iidsete mälestuseks.

Ei osakgi seda kõike head sõnades väljendada, tegu oli tõeliselt fantastilise episoodiga, mida ma kohe kindlasti ei osanud oodata. Smile

10 punkti lendab!
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Sept 25, 2005 12:30 pm    Teema: Vasta viitega

10 punkti episood oli tõesti hea. Esiteks mainiks kohe ära, et uus introvideo on väga vinge ja mul on hea meel, et seda juba nüüd kasutama hakati. Pahaks küljeks on muidugi see, et episood ise on nüüd selle võrra lühem, aga noh...

Tuleb tunnistada, et "Aurora" meenutas mulle oma olemuselt mingit Star Treki episoodi, kõige rohkem tuli meelde "Yesterday's Enterprise". Ehk siis "Yesterday's Aurora"? Very Happy Muidugi, kui aluseks võtta nii hea episood, siis ei saa ka midagi väga valesti teha. Näiteks võiks juba tuua esimese stseeni, mis nagu ka Enterprise'il, toimus söögilauas. Igatahes oli Tyri ja Weiri dialoog päris hästi tehtud.

Näitlejad tegid oma töö suurepäraselt, McKay, nagu tavaliselt, oli jälle episoodi täheks. Kurta pole aga kellegi üle. Iidsete laeva kapteni kohta mainiks niipalju, et tema isiku puhul jäi veidi puudu jõulisusest, aga teisalt põhjendas ta seda ka ise kurnatusega.

Aurora ise eriti kõrgelt arenenuna väljastpoolt ei paistnud, kuigi seda ka eriti korralikult näha polnud. Siseruumidest mõjus kõige paremini vangikong, teised kohad jätsid liialt kuskile laopõrandale suvaliselt kokkuklopsitud seinade mulje. Selle koha pealt on ehk isegi hea see sinakas valgustus, mis mind muidu natuke häiris, kuna tavalise valgustusega oleks vead tõenäoliselt rohkem silma paistnud.

Nagu olen ka eelnevalt maininud, on Stargate'i loojad hakanud viimasel ajal rohkem kasutama võtteid, kus puudub lihtne ja õnnelik lõpp. Samas tuleks siiski mainida, et Aurora meeskonna eneseohverdus tuli kuidagi ootamatult ja stseen ise jäi natuke antiklimaatiliseks.

Ja Aurora esimese ohvitseri osas pean nõustuma McKay hinnanguga. Sometimes I disgust myself... Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Sept 25, 2005 12:48 pm    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
Samas tuleks siiski mainida, et Aurora meeskonna eneseohverdus tuli kuidagi ootamatult ja stseen ise jäi natuke antiklimaatiliseks.


Ka mina leidsin, et asi toimus natuke liiga äkiliselt, kuid samas on ka episoodid väga lühikesed ja sellist teemat ei saaks nagu kahe osa peale ka venitada. Seega jätsin selle mainimata, kuna lühikese episoodiga oli suudetud väga palju huvitavat edastada. Razz
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Esm Sept 26, 2005 9:45 pm    Teema: Vasta viitega

See on üks vähestest episoodidest, millele tahaks kohe üksteist punkti panna. Kas just kogu SG ajaloo, aga Atlantise parim osa kahtlemata. Lihtsalt nii hea, et ei oskagi kohe midagi öelda. Mõni episood kohe on selline, et võtab sõnatuks. Kahjuks tuleb selliseid harva ette (SG1 pikast ajaloost võibolla paar osa on sellega võrreldavad). Viimasepeal meelelahutus.
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
velz83
Veteran


Liitunud: 18 Jan 2005
Postitusi: 556
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Sept 27, 2005 11:57 pm    Teema: Vasta viitega

Huvitav, mina millegi pärast eelkõnelejate entusismi ei jaga, korralik osa oli, aga kõige kõige... No see on küll ilmne liialdus. minu poolt siis 9 punni.
_________________
Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Zorro
Kaptenmajor


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 91
Asukoht: Pelguländ

PostitusPostitatud: Kolm Sept 28, 2005 12:10 am    Teema: Vasta viitega

minu poolt 9 punni. osa oli super, kuid punkti võttis maha laeva hävitamine, olin kindel, et laev päästetakse ja ehitatakse uuesti üles aga võta näpust!
mida teised arvavad, kuid mulle tundub, et atlantis avastatakse hooaja teises pooles....???
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Jan 01, 2007 5:59 pm    Teema: Vasta viitega

Hm, minu arvamus läheb eelmistest kardnaalselt kahku. Kogu tegevus tundus olevat väga rutiinne, migit põnevust ei tekkinud. Episoodist oleks saanud rohkem välja pigistada, potensiaali oli. Oleks rohkem käsitletud iidsete ühikonda (mida minu meelest pole näidatud, tegemist on olnud indiviididega) või keskkonda milles nad elasid (sõbrad, vaenlased, tehnika). Praegu sadas Sheppard sinna laevale nagu Q Enterprisele ja hakkas tarkust jagama. Pealegi muutus iidsete umbusk külalise vastu kahtlaselt kähku veendumuseks , et vaja võõra käsu peale sepuku teha.
Ei saanud ka aru, miks wraith üksi laeval kondas kui Atlantise omad taipasid kookonis olija juurde valve jätta. Sellises olukorras on ju ka wraith haavatav ning otsitav info liiga suure tähtsusega, et see mingi pisivea tõttu kaotada.
7/10.
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group