Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Voyage to the Bottom of the Sea (1961)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Jan 06, 2007 10:46 pm    Teema: Voyage to the Bottom of the Sea (1961) Vasta viitega

Tegu siis ünagi tuntud ulmeseiklusfilmiga aastast 1961, mis osutus nii populaarseks, et selle põhjal tehti ka telesari, mis oli eetris aastatel 1964-1968 ja mille näol oli tegu USA kõige pikaealisema ulmesarjaga kuni ajani, mil Star Trek: The Next Generation jõudis oma viienda hooajani.

http://www.imdb.com/title/tt0055608/
http://en.wikipedia.org/wiki/Voyage_to_the_Bottom_of_the_Sea

Kes veel ei tea, siis film räägib loo sellest, kuidas Maad ümbritsev Van Alleni radiatsioonivöö läheb põlema, mille tagajärjel Maa üle kuumenema hakkab. Uue kõrgtehnoloogilise allveelaeva Seaview meeskonna ülesandeks on see põlemine peatada, kuid sel teekonnal üritavad neid takistada ÜRO riikide jõud, kes usuvad, et admiral Nelsoni plaan Van Alleni vöö pihta tuumarakett tulistada hoopis hävitab Maa ning samuti allveelaeva kapten ise, kes peab admirali hullumeelseks. Aga lõpp hea, kõik hea.

Nojah, filmi enda kohta on öelda nii head kui halba. Hea poole pealt mainiks seda, et filmi oli ilus vaadata - kaameratöö ning veealused võtted, eriti mõlemad võitlused kaheksajalaga (või oli üks neist hiidkalmaar?) nägid päris head välja ning eriti nauditav oli muidugi ajastule tüüpiline atmosfäär, s.t. tegelased ja kõik muu võis olla küll stereotüüpne, kuid ometi oli seda kooslust meeldiv jälgida ning see ei häirinud karvavõrdki.
Mis juba häiris, oli vägagi lonkav teadus. Esiteks on päris võimatu, et Van Alleni vöö põlema läheks, kuna kosmoses on ju teadagi vaakum. Teiseks see, et suhteliselt filmi alguses võis näha, kuidas jäätükid jäämägede küljest lahti murdusid, siis suure hooga põhja vajuma hakkasid ning Seaview'd tabasid. Minu teada on jää ikka veest kergem. Razz Muidugi võiks ka mainida seda, et laeva siseruumid olid allveelaeva kohta liiga avarad, kuigi iseenesest pean ma seda tegelikult plussiks, kuna see aitas luua tunnet, et laev on omast ajast ees. Rohkem segas hoopis see, et kuulda polnud mingit taustmüra, nagu mootorite ja muude mehhanismide töö.
Näitlejad olid päris head, kõige rohkem meeldis mulle admirali osatäitja. Eriefektid olid oma aja kohta samuti igati tasemel, nii et kokkuvõttes võib öelda, et soovitan vaadata küll. Päris mõnus nostalgiline ajaveetmisviis.
7/10.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group