Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Lost - 2x19 "S.O.S."

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
15%
 15%  [ 2 ]
8
38%
 38%  [ 5 ]
7
30%
 30%  [ 4 ]
6
7%
 7%  [ 1 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
7%
 7%  [ 1 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 13

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Jan 15, 2007 8:47 pm    Teema: Lost - 2x19 "S.O.S." Vasta viitega

Episood on eetris teisipäeval, 16. jaanuaril 2007 kell 20:30 Kanal2's

Episoodi korratakse:
kolmapäeval, 17. jaanuaril kell 11:55
pühapäeval, 21. jaanuaril kell 10:00



"SOS"
Bernard arvab, et päästmisele aitaks kaasa see, kui teiste abil rannaliivale hiigelsuur SOS-märk joonistada. Rose arvab, et saar on imekombel tema vähi terveks ravinud, ega soovigi enam sealt lahkuda. Jack ja Kate lähevad dzhunglisse, et Teistega vange vahetada.



_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.


Viimati muutis seda Enterprise (Teis Okt 08, 2013 4:59 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Jan 16, 2007 10:35 pm    Teema: Vasta viitega

Hea osa oli. Mulle meeldis, et keskenduti rohkem kõrvalistele tegelastele ehk siis Rose'i ja Bernardi loole. Natuke naljakas oli muidugi see, et Rose Bernardile viie kuu jooksul, mil nad üksteist tundnud olid, oma haigusest midagi ei rääkinud. Loomulikult ei ole see asi, millest keegi väga pajatada tahaks, aga loogiline oleks, suhteliselt lähedasele inimesele tehakse selline asi teatavaks.
Igatahes alguses jäi mulle Rose'ist suhteliselt halb mulje, kui ta Bernardi plaani SOS-märk ehitada teiste ees avalikult maha tegema hakkas, kuid lõpuks muutusid tema motiivid õnneks arusaadavaks - samas lisas see muidugi ka kinnitust saare kummalistele omadustele. Millest selline imepärane ravivõime tingitud on? Kas tõesti on Dharma tegelased millegi sensatsioonilisega hakkama saanud või on see looduslik nähe, nagu too ravitseja Isaac Austraalias rääkis?

Liba-Henryl oli päris rõve muie näol, kui Locke talt läbi ukse nõudis vastust küsimusele, et kas ta tegelikult ka nuppu vajutas. Very Happy Tüüp tõsiselt nautis rahva kimbatuses olemist. Huvitav, mida Teised siis ikkagi Waltist tahavad, et nad teda mingil juhul tagasi ei anna - kas tõesti on asi endale järelkasvu tekitamises, nagu ma kunagi pakkusin (sest teisigi lapsi on röövitud) või on asi mingites kindlates lastes...

Eriti ei meeldinud Kate'i ja Jacki stseenid, eriti see produtsentide arvates kindlasti väga "seksikas" võrgus rabelemine - tundus liiga pealesunnitu ja võltsina, et nad mõlemad niimoodi lõksu sattusid. Vähemalt nägime lõpus üle pika aja Michaelit. Huvitav, kas ta oli põgenema pääsenud või äkki on ta vahepeal Teiste spiooniks hakanud? Razz

8 punkti.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Olorin
Veteran


Liitunud: 4 Veeb 2005
Postitusi: 527
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Jan 17, 2007 1:30 am    Teema: Vasta viitega

Ebahuvitavad tegelased, ebahuvitav lugu saarel, ebahuvitavad fläshbackid. Mitte mingit edasiminekut sarjas ja üldiselt see mind ei huvita, kuid praegu oli tunne nagu vaataks mingit seebikat. Jacki ja Kate stseenid võrgus olid naeruväärsed, aga mitte selles mõttes, et vääriksid head naeru. Ikka naeruväärsed nagu naeruväärsed stseenid tavaliselt on. Oleks nad vanainimeste asja teinud veel kuid ei. Juba enne olid nad mulle vastumeelsed, nüüd võivad nad end oma võrgus miilustamisega põlema pista.
Ootasin siis vähemalt lostilikku lõppu, et tulevad jälle märgid punkris või see tossupilvest koletis või midagi. Ei sedagi, leiti vaid Michael, aga ma ei usu, et ta mulle järgmises osas midagi huvitavat räägib. Kuigi võibolla räägib, aga see on järgmine osa. Selle osa eest mu kõigi aegade madalaim skoor - 4.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Kolm Jan 17, 2007 1:01 pm    Teema: Vasta viitega

Kokkuvõttes oli üsna kehv osa. No mis see siis olgu, kas ka stenaristid on alla andnud: "me ei tahagi siit kunagi lahkuda"... See Rose lugu ja tõlgendus ajasid ikka päris vihale.

Bernardi idee oli ju super: kui lennukid ei satu ligi, siis satelliidid ehk ikka midagi märkaksid. Loodetavasti ei kiirustata joonistatud SOS-i ometi laiali ajama. Rahva käegalööv suhtumine oli ka ikka loll. Küll on aga seda õuduste ssart armastama hakatud... Ning Kate ja Claire, kes avastasid ülitähtsa asja: Teiste mahajäetud meditsiinilabori., hoidsid seda kiivalt enda teada. Mis kasu nad sellest enda saatusele lootsid?
Samas saab kogu seda jama seletada kollekttivse hulluksmineku süptomitega...

Peale Bernardi oli parim ka Jacki ja Locke tegevus, kes samuti pole käega löönud, vaid üritavad midagi korda saata: Locke püüab täpselt meenutada nähtud joonist ja Jack Walti tagasi saada. Selles kontektis sai hea tõestuse, miks just nemad on senigi liidrid olnud.

Vahepeal oli Michael täiesti unustatud. Tundub, et Teised olid ka tema kinni püüdnud ja pakkusid teda liba-Henri vastu. Michaeli seisukord tundus olema sarnane Claire omaga, kui ta Teiste küüsist pääses (kinldasti pikka aega täieleik mälukas...)

.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Kolm Jan 17, 2007 1:07 pm    Teema: Vasta viitega

Unus veel lisamata, et kui see saar nii "tervislik" oleks, miks siis on leitud mitmetes kohtades hukkunud inimeste säilmeid? Ning haigus Tumedalt alalt, mis Danielle meeskonna hävitas?
Näiteks Boone ja Shannongigi pidanuks igal juhul tervenema.. Jne, jne. Loodan, et sari keerab edapidi nii jaburalt teelt tagasi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Jan 17, 2007 1:13 pm    Teema: Vasta viitega

Täitsa hea osa oli ja seekord tuleb minu poolt 7 punkti.

Enam-vähem nõustun Enterprise'i hinnanguga. Rose'i ja Bernardi mineviku tutvustamine oli hea idee, sest aitas meid natuke tavalistest peategelastest eemale ja tõi vaheldust. See, et Rose saarel olles oma haigusest vabaks sai on tõepoolest väga huvitav ning lisab loole vajalikul määral müstilisust. Seega flashbackide ja saarel toimuva Rose'i ja Bernardi tegevusliini kohta ei ole mul midagi halba öelda.
Natuke häiris ka mind see Kate'i ja Jacki pool, mis tundus pigem sellise venitamisena ja ka lõpplahendus, Michaeli tagasitulek, ei pakkunud eriti suurt üllatust.

Peaaegu unustasin, et episoodi üks parimaid stseene oli ka minu arust see, kui Locke läks Henry ukse taha temaga rääkima ning viimane lihtsalt muigas ning ei teinud väljagi. Tundub, et Locke on täpselt sellises seisundis, nagu Henry teda näha tahab, millegi pärast on temaga manipuleerimine Henryle vajalik ning eks seda põhjust saame ka tulevikus näha. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Wendelh
Veteran


Liitunud: 19 Jan 2005
Postitusi: 633

PostitusPostitatud: Kolm Jan 17, 2007 4:56 pm    Teema: Vasta viitega

Rose'i ja Bernardi lugu oli tõeliselt südamlik. See ei pääsenud kahjuks eriti mõjule, kuna tegelased on kogu sarjas niivõrd uued, eriti veel Bernard, kelle tunded seevastu ülimalt siirad näisid olevat. Bernardist veel - üks tõeliselt hakkaja mees paistab ta igatahes olevat, väga kahju, et ta oma SOSi märgiga nii vähe abi sai. Ja sellega seoses sai näha ka teisi tegelasi, 'siseringist' väljaspool asuvat rahvast - vähemalt tuli jälle meelde, et saarel on ikka mitukümmend inimest, mitte ainult punkriseltskond. Mind üllatabaki, et miks nö lihtrahvas pääsemisele nii kergelt käega on löönud. Ei tahaks hästi uskuda, et nad kõik olid enne surmavalt haiged või leidsid saarelt oma elu armastuse vms, mis annaks neile põhjuse jääda.

Kate'i kohta puuduvad mul aga igasugused emotsioonid, ma ei saa üldse aru, miks ta ühte või teist asja teeb ja mida ta üldse kogu oma tegevusega saavutada üritab.

Sarja lõpp oli väga... murranguline. Džunglist jooksis välja Michael, kellel aga on väga suure tõenäosusega mingit sorti amneesia või ajukahjustus, sellest hoopis olulisemaks pean ma lennujaamastseeni, kui Rose nägi Locke'i. Locke tõenäoliselt ei mäleta või igatahes ei paista mäletavat, kuid ma usun, et Rose küll - tema siis teab, et Locke oli varem ratastoolis. Seda enam on tal põhjust saare imeomadustesse uskuda, eksole.

7/10.
_________________
To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaz
Kapten


Liitunud: 28 Okt 2005
Postitusi: 145
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Jan 18, 2007 11:37 pm    Teema: Vasta viitega

Kõik juba eelpool ära mainitud.Osa oli normaalne aga midagi märkimisväärset nüüd küll ei olnud.Kui siis sainult tõesti Rose'i ja Bernard'i flashbackid ja nende lähem tutvustamine.

7/10
_________________
Lost
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Ulmeguru
Laevastikuadmiral


Liitunud: 15 Juul 2005
Postitusi: 301
Asukoht: Saaremaa

PostitusPostitatud: Reede Jan 19, 2007 12:46 am    Teema: Vasta viitega

Eh, oodake järgmisi osasid: see osa oli lõpu algus...

Rose'i ja Bernhardi mälestused olid väga head ning neid vaadates sai ka selgeks, et miks selline ätt (nagu Bernhard) seal sabakambas ellu suutis jääda.

Seletaks ka ära, et miks Rose Bernhardile valetas.
Rose teadis, et tal pääsu pole (ja imeravitseja ei aidanud)... ning Rose tahtis oma elu viimase aasta lihtsalt rahulikult Bernhardi seltsis veeta. Elementaarne ju!
Benhard on aga selline tegutseja tüüp, kes oleks nende viimase aasta kulutanud lihtsalt sellele, et oleks Rose'i mööda arste solgutanud.
Kõlab võikalt, aga mõnikord tuleb selliseid otsuseid vastu võtta ning mingid asjad rääkimata jätta...


Ja tegelikult ei saa ma ka aru, et kust siin kõik Michaeli mälukaotuse välja lugesid... segane ja egoistlik neeger ta oli... sellisena tuli ta ka tagasi... ikka on kõik ülejäänud inimesed tema hädades süüdi ja ikka peab tema tegutsema ning selle tegutsemise käigus kuhjab ta ainult probleeme juurde...
_________________
Alles saad millegagi tegelema hakata, kui juba mõni pajatab sulle niisugust lora, et käed langevad iseenesest rüppe.
-- Sever Gansovski «Vincent van Gogh»

http://ulmeguru.blogspot.com/
http://ulmeseosed.blogspot.com/
http://tumetund.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Reede Jan 19, 2007 2:23 pm    Teema: Vasta viitega

Mis Michalissse puutub, siis mina järeldasin ta tõenäeolist mälukaotust tema näoilmest,mis hetkeks paista oli. Meenus kohe Claire varasemast ajast, kui Locke ja Boone ta dzunglist leidsid. Claire ei mäletanud pikka aga midagi. Ning ta oli ju Teiste küüsis olnud.

Michael tormas ka Teiste suunas, needsamad Teised aga takistasid Jacki & co-d talle järgnemast.
Michael aga kadus vist vähemalt nädalaks. Nüüd aga ilmus ta just siis lagedale, kui Jack oli pool päeva Teistega varasema kohtumise paigas valjult häält tõstnud, et teda kuuldaks. Tõrvik Michaelil veel peos... Ju ta siis Teiste juurest pidi tulema. Kui ta lihtsalt põgenenuks, vaevalt ta just siis ja just sinna sattunuks.
Ning kui Teised mõtlesid vange vahetada, siis loomullikult "hoolitsesid" nad enne Michaeli eest, et tal midagi meeles poleks...
Samas, mine sa muidugi tea, nt. sama Alex, kes Claire pääsemisel suur lüli oli, võis ka siin abiks olla... Võib-olla pole siis "mälukaski" eriti sügav...

Teiste plaanid on mingis mõttes liba-Henri vahelejäämisega seoses luhtunud. Kuigi tema seni selgumata eesmärk, miks ta lennukirahva sekka püüdis imbuda, võib tal siiski kasvõi osaliselt täidetud olla, kui meenutada punkrit ja sündmusi seal.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Jan 19, 2007 6:04 pm    Teema: Vasta viitega

Huvitav oli vaadata Locke`ga manipuleerimist. Muidu oli igav osa. Eriti ei valmistanud rõõmu ka Michaeli välja ilmumine. Tüütu närvihaige.
7/10.
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
casaya
Viitseadmiral


Liitunud: 29 Jan 2006
Postitusi: 217
Asukoht: Nõmme

PostitusPostitatud: Laup Jan 20, 2007 2:39 pm    Teema: Vasta viitega

8 punkti

Minu jaoks oli väga värskendav see, et näidati vahelduseks ka kõrvaltegelaste minevikku. Rose ja Bernard ei ole just mu lemmiktegelased, aga nende lugu oli siiski tore vaadata, sest see oli väga südamlik. Huvitav oli muidugi see, et ka Rose on saare poolt "terveks tehtud" nagu ka Locke. Osa üks paremaid stseene oligi see, kus näidati, miks Rose oma uues seisundis nii kindel on.
Muidu oli saarepealne tegevus üsna keskpärane. Mullegi ei meeldinud eriti Jacki ja Kate'i vahelised stseenid, aga muu oli täitsa vaadatav.
Mulle meeldis väga osa lõpp, kus Michael viimaks välja ilmus ja mind huvitab kohe väga, mis tal öelda on.
_________________
The devil is real. I know, I built his cage.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
sofie
Nooremleitnant


Liitunud: 20 Aug 2006
Postitusi: 51

PostitusPostitatud: Esm Jan 22, 2007 12:36 am    Teema: Vasta viitega

Very Happy
jeebus.

Või igav ja keskpärane ja muidu sitt. Very Happy

Mulle on Rose ja Bernard tohutult sümpaatsed. Tegelikult Rose juba esimesest osast peale. Selline stoiline vanamammi, kes teab nüüdseks, mis väärtus on elul ja mille nimel maksab olemas olla. Tema jaoks on see elu koos Bernardiga. Noorte lavid jätavad mind reeglina suht külmaks, aga mitte küps armastus. Seal oli midagi enamat kui kiimlemine ja sellele allutatud suhtlus. Midagi palju enamat...

See Jacki ja Kate võrk oli tegelikult naljakas. Miks, saate hiljem aru. Praegu, noh jah, võibolla tõesti kipub olema halekoomiline.

Kui on üldse ebameeldivaid tegelasi Lostis, siis on see Michael. Iga kord, kui ta välja ilmub, ennustab see jama. Vastik neeger ühesõnaga.
_________________
Ma ei võta narkootikume. Ma olen narkootikum.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Esm Jan 22, 2007 3:39 pm    Teema: Vasta viitega

Veel veidi liba-Henrist, eeldades edasiste osade mittevaatamist...
Viimati oli tema eesmärk ka rahvaga sõbruneda, peale oma alibi paikapidavuse kontrollimist (mis kukkus läbi) ühineda seltskonnaga ning tasapisi koostada seesama nimekiri, st. tegevus, mis Ethanil tegemata jäi?
Võib-olla siit edasi ka sillutada teed uutele lapseröövidele (Aron, Sun)...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group