Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

TOS - 1x26 "Errand of Mercy"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate seda episoodi?
10
12%
 12%  [ 1 ]
9
25%
 25%  [ 2 ]
8
25%
 25%  [ 2 ]
7
12%
 12%  [ 1 ]
6
12%
 12%  [ 1 ]
5
12%
 12%  [ 1 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 8

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Apr 24, 2005 8:59 pm    Teema: TOS - 1x26 "Errand of Mercy" Vasta viitega

Episood on eetris esmaspäeval, 25. aprillil 2005 kell 23:40 ETV's

Järjekordsed läbirääkimised klingonitega on nurjunud ja tähelaev Enterprise saadetakse igaks juhuks planeedi Organia lähedale valvesse. Peagi ründab Enterprise´i klingonite laev, mis hävitatakse. Kuuldused maailmadevahelisest sõjast leiavad kinnitust ning kapten Kirk ja Spock lähevad planeedi asukaid hoiatama. Võõrastest ja rünnakuohust ennast segada laskmata jätkavad planeedi asukad oma igapäevast elu, kuni klingonid saabuvad. Kirki ja Spocki esitletakse kohalikena, kuid omal algatusel astuvad nad vallutajate vastu välja.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Apr 26, 2005 10:50 am    Teema: Re: 1x26 "Errand of Mercy" Vasta viitega

Tre,

Ei taha küll norijana näida Razz aga siiski,siiski, siiski. Nu 5 punkti tuli ära. Mulle tundub, et ma kordan ennast juba liiga tihti aga nii see on. Idee super. Teostus ikka suht kehvapoolne. No milleks peab jällegi mingi keskaeg olema kuskil planeedil..olgem natukenegi originaalsemad. Klingoneid vist näidati kui ma ei eksi esimest korda nii põhjalikult ja räägiti nendest lähemalt. Eks nad suht masendavad nägid välja küll Razz Aga sellel ajal polnud veel sarja tegijatel selge arusaam nendest välja kujunenud. Lisaks häiris seegi, et kui klingonid lugesid paberi (huvitav miks just paberi?) pealt uusi reegleid ette oli kõik kirjutatud inglise keeles..no mida veel Razz
Kohalik rahvas jättis alguses imeliku mulje kuigi ma juba aimasin mis selle taga on. Ja selles suhtes oli tõesti idee kui selline täpselt kümnesse..aga teostus. Tõsiselt häiris kui kehvalt üritati inimloomust, sõjakust, tapjainstinkti välja tuua. Ma sain aru küll mis eesmärk oli ja mida taheti saavutada või õigemini mida üritati vaatajale selgeks teha. Aga seekord pean ma küll ütlema, et ebaõnnestunult. Lihtsalt loogika oli täiesti paigast ja ei haakunud üldse need killud seal omavahel. Kirk tehti täielikuks metslaseks ning nagu me juba eelnevalt teame ta seda ei ole. Suht õnnestunud diplomaat oma olemuselt ja väga hea ülemus ning teistega arvestaja. Aga mis seal sellel hetkel toimus oli kergelt öelda naeruväärne. No nii väga nüd Kirk seda sõda seal küll ei tahtnud (no ei tahtnudki)..aga see, et ta veel ei nagu ei oleks sellest aru ka saanud ja ikka pressis peale koos klingoni komandöriga oli jamps mis jamps. Ja siis kuidagi arusaam..oih..ahah ei muidugi me ei taha sõda ja trillatralla saigi kõik jälle rõõmsa lõpu..on minu jaoks tülgastav. Aga ok aitab negativismist. Siiski IDEE kui selline oli jällegi super ja selle eest kõik antud punktid ka tulid Wink

Egas midagi..eks teised lisage midagi omalt poolt juurde.

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Apr 26, 2005 7:05 pm    Teema: Re: 1x26 "Errand of Mercy" Vasta viitega

Tre,

Tundub, et see mis ma ütlesin on vist liiga jõhker - keegi ei julge isegi kirjutada midagi enam.. hehe Smile

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Apr 27, 2005 6:54 pm    Teema: Vasta viitega

@Equ: Laughing mis siin ehmuda, lihtsalt mina näiteks ei suutnud midagi välja mõelda, mida öelda. Razz

Eelkõnelejaga siinkohal kõiges ei nõustuks, minule see osa väga meeldis ja teostus oli ka hea.
Klingoneid näidati jah esimest korda ja siinkohal tahakski mainida, et TOSi klingonid meeldivad mulle oma olemuselt rohkem kui hilisemad klingonid. Kor oli suurepärane tegelaskuju - hästi mängitud ja reaalne.
Mis veel... noh, minu jaoks tõi see osa hea paralleeli ENTi episoodiga "The Observer Effect", kus samuti organialased mängus olid ning kiituseks peab ütlema, et neid kujutati vägagi TOS-ilikult.

Ainuke asi mille kallal noriks, on siiski need samad organialased. JÄLLE! Mingi kõikvõimas kaugelearenenud eluvorm, kes Enterprise'i meeskonda testib... kuidagi üksluiseks muutub. Razz

Ei aga muidu tubli, 9 punni tuli ära minu poolt. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Shadow
Kontradmiral


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 194
Asukoht: Tallinn ja lähiümbrus

PostitusPostitatud: Nelj Apr 28, 2005 8:35 am    Teema: Vasta viitega

Ei, Equ, ei hirmutanud su postitus mind mitte. Tegelikult kirjutasin oma arvamuse juba paar päeva tagasi valmis - paraku tegin seda nii kaua, et süsteem mu välja logis, seega hävis mu töö ja vaev olematusse (krt, seda juhtub minuga alati!)

Ma mõtlesin tegelikult tükk aega ja ei osanud seisukohta võtta. Minus tekitab alati vastumeelsust nende võõraste planeetide nägemine, kus käib mingi tore arhailine Maa elu - põllumajandus, kitsed (!), öösärkides onud ... hm.
Miks kõik tulnukad ALATI peavad sellise kuju võtma?

Ja klingonid. Kor, jah, oli kenasti portreteeritud ja puha aga mind natuke häiris, et klingonid olid üldjoontes nagu natukene juhmid ja nõrgukesed. Kui arvestada, et nad ju hullem sõjardite rass ja siis Kirk ja Spock äkki peavad nii edukalt mingit kahemehe-partisanisõda nende vastu. Näiteks see klingon, kellel Kirk natukene hapnikku kinni keeras nööriga, hakkas kohe kartma ja vigisema .. erilised sõjamehed küll. Ok, võib-olla ma teen nüüd kellelegi liiga.

Kirki näidati jah kui erilist sõjardit - aga see oli ilmselt siis selleks, et näidata, kui mõttetu on sõjapidamine. Aga samas, mis tal muud üle jäi kui sõjard olla sellises situatsioonis. See stseen seal lõpupoole, kus nad seal klingonite ja orgaanialastega vastamisi õiendasid, kas neil on õigust sõdida või mitte, oli väheke pikk ja hakkas tüütama aga muidu ma ei noriks.

Eh, aga tegelikult mul tekkis seda episoodi vaadates kohe üks naljakas seos - irf, kes mäletab seda vana Batmani-sarja, see oli igavene lahe kämp Smile Soome pealt näidati kunagi, Trekiga samaaegselt. Kirk ja Spock nägid nendes sukakates välja ka täpipealt nagu mingi ... Voimakaksikko, Taistelupari, oi irw seda põhjanaabrite tõlget, tore nostalgia Mr. Green

Ah, annan 8 punkti ära.
_________________
Hallucinations cant harm us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
vicebarbar
Veteran


Liitunud: 28 Veeb 2005
Postitusi: 678
Asukoht: Nõmme, Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Apr 29, 2005 4:00 pm    Teema: Vasta viitega

minu poolt siis 6 punkti.....
ei tea miks... see tundus lihtsalt kuidagi teistmoodi...
_________________
Trust me, Im a Jedi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Apr 29, 2005 4:48 pm    Teema: Vasta viitega

Idee oli taas hea, üritati õpetada inimestele kui sõjakad nad on ja kui primitiivsed oma praegusel arenguastmel. See on minu arust üks Treki parimaid pooli, sest tol ajal ei tegelenud minu arust ükski teine saade ega sari sellise kasvatusega.

Üldjoontes oli aga episood küllaltki kehvasti välja kukkunud, sest idee toodi välja väga valede vahenditega.
Nagu juba Equ mainis oli kapten Kirki käitumine lausa naeruväärne, ta ei ole kunagi tahtnud sõdida ja nüüd on järsku siis klingonite kapteniga sama sõjakas? Rolling Eyes Lisaks oli tema käitumine väga kaootiline ja lõpuks ma ei saanudki aru, mida ta tegelikult tahab. Confused
Samuti häiris mind see paberi tükk, mille peal olid klingonite uued seadused, paberi peale ei kirjuta ju sellel ajal enam keegi ja pealegi oli see jutt vist kirjutatud inglise keeles. Mr. Green
Siis ei meeldinud mulle see, kuidas kapten Kirk ja Spock olid taas mingid superkangelased ja tegid ära klingonite sõduritele mõne hetkega, see ei ole lihtsalt loomulik. Ka klingonid ise olid muidugi üpris naeruväärsed, sest tundusid olema isegi nõrgemad kui inimesed, nii füüsiliselt kui ka mentaalselt. See hirmunud klingoni sõdalane oli lihtsalt hale. Razz
Järgmine küsimus on: Miks olid orgaanialased võtnud taas kunagiste inimeste kuju? Ok, saan aru, nad tahtsid külalisi paremini vastu võtta, aga ikkagi..kas nad siis ainult kapten Kirki ootasidki?

Pealegi häiris mind taas natuke see, et kasutati jälle ülivõimsate eluvormide nippi, no ma ei tea kaua võib...kas Universum siis tõesti kihab nendest?

Panin siiski seitse punkti ära, sest nagu ma ütlesin, selle episoodi idee oli tolle aja kohta 10+. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Reede Apr 29, 2005 5:54 pm    Teema: Vasta viitega

Tre,

Mis ma veel lisada tahtsin on see, et see siin vist on esimene osa kus pea kõigi arvamused ja antud hinded lahku lähevad. Mitte mingit ülekaalu kuskile poole. Super. See näitab selgelt veelkord kui intelligentsed, asjatundjad lugejad-kirjutajad siin on. Thanks, teile ning ootan edaspidiseid arutelusid mõnuga Wink

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 07, 2007 8:18 pm    Teema: Vasta viitega

Equ postitus oli üsna kritiseeriv küll, isegi liialt. Eks muidugi ole paras kli¹ee need kartulikottides põllumeestest inimesed ning ka see, et nad tegelikult võimsamad olevused on, kuid..... positiivset on nii mõndagi, näiteks Kori näitleja, Klingonite tutvustamine. Idee oli minu arvates hea, ei ütleks et suurepärane. Teostus oli keskmine, kuna mina nii valusalt ei kritiseeri. Oli ta nagu oli, kuid arvestades sarja vanust, siis ei saa nagu väga pahaks panna.

7,5/10 juba ainuüksi seepärast, et klingoneid tutvustati. Smile
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group