Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Dokumentaal, mida nägid

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Vaba Arutelu
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Veeb 11, 2007 7:08 pm    Teema: Dokumentaal, mida nägid Vasta viitega

Mõtlesin, et võiks teha ka eraldi teema dokumentaalfilmide jaoks. Siia võiksite kirja panna, mida nägite, ja loomulikult ka arvamust avaldada. Vahel on neis päris põnevat infot ja huvitavaid mõtteid tekitavaid ideesid.


Discovery Science
Passport to Pluto

Nimetatud saade keskendus siis 2006. aasta jaanuaris startinud New Horizons missioonile Pluutole. Päris hoolikalt tuvustati missiooni plaanitud käiku ning uurimisaparaate, mis kosmosesondi pardal on - huvitava uudisena tuli, et ühe neist on ehitanud ühe ülikooli õpilased ja see on üldse esimene kord, kus niisugust päritolu seade sellisele teekonnale läheb. New Horizons on kiireim seni ehitatud kosmoselaev ning peaks seetõttu kaugele Pluutole jõudma juulis 2015. Aga suure kiiruse tõttu ei ole võimalik sondi Pluutole liginedes ka pidurdada, nii et aega uurimiseks jääb vaid päeva jagu. Kui hästi läheb, siis jätkab New Horizons peale Pluuto ja tema kolme teadaoleva kuuga kohtumist uurimisretke Kuiperi vöös.
Natuke räägiti ka Pluuto tekkimisloost, avastamisest ja viimasel ajal kõneainet tekitanud klassifitseerimisest. Nähtavasti oli saade valminud varem, kui Pluutolt otsustati planeedistaatus ära võtta, kuid lõpus jäi siiski kõlama seisukoht, et Pluuto võiks jääda planeediks. Smile

Keda kosmoseuurimine huvitab, neil soovitan selle ära vaadata.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Veeb 13, 2007 8:08 pm    Teema: Vasta viitega

Discovery Channel
Space Station and Beyond

See dokumentaal rääkis põhiliselt elust Rahvusvahelisel Kosmosejaamal ning tulevatest lendudest Kuule ja Marsile. Kuna ma üldiselt üritan ennast seda tüüpi uudistega kursis hoida, siis minu jaoks midagi sisuliselt uut seal ei olnud. Kõige rohkem meeldis mulle hoopis suurepäraselt selge kõrgdefinitsiooniga pilt ja sellele teemale pöörati ka saates tähelepanu. Nimelt on nüüd kosmoselendudel samuti HD-kaameraid kasutama hakatud, mis annab senisest tunduvalt parema pildi kvaliteedi - nagu oleks ise kosmoses.
Suur osa saatest puudutas ISS-i, mille käigus tutvustati natuke jaama sisemust, kuid räägiti ka sellest, et jaamas pikemalt viibimine aitab uurida kaalutu keskkonna pikaajalisi mõjusid inimese füüsilisele ja psüühilisele tervisele. Päris põhjalikult räägiti ka Marsi uurimisest; tutvustati nii juba Marsil olevate kulgurite Spirit ja Opportunity tegevust, kui ka planeeritavaid missioone nagu Phoenix ja ka mehitatud lende.
Lõpu poole tutvustati ka natuke planeeritavat lendu Kuule uue NASA kosmoselaeva Orion abil ja võimalustest rajada Kuule alaline baas.

Põhiliselt soovitaks seda dokumentaali vaadata silmailu pärast - HD-pilt ning ohtrad CGI-kaadrid Marsist, Kuust ja teistest kohtadest jätsid päris kustumatu mulje. Cool


Edit: Ja et kellelegi ei jääks muljet, et see teema on mõeldud ainult kosmoseteemalistele dokumentaalidele, nagu minu kahest esimesest postitusest ehk järeldada võiks, siis ütlen kohe ära, et nii see kindlasti ei ole. Very Happy Oodatud on kõik valdkonnad. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Trash
Laevastikuadmiral


Liitunud: 10 Juul 2006
Postitusi: 359
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 14, 2007 2:31 pm    Teema: Vasta viitega



Outfoxed: Rupert Murdoch's War on Journalism - Robert Greenwald 2004

Rupert Murdoch´i isikust ja tema kurjuse impeeriumist, Fox Networkist on varemgi dokumentaalfilme tehtud, kuid ometi suutis Outfoxed midagi uut pakkuda. Nimelt näidati inimestega manipuleerimist meedia vahendusel tavalise hoiatava jutu asemel näidete varal, ehk tehti saadetest võetud kaadrite abil puust ette ja punaseks. Dokitegijad olid palganud 15 vabatahtlikku ( DVD lisa räägibki monteerijate ja vabatahtlike tiimi tööst) üle kogu ühendriikide territooriumi lindistama ja jälgima Fox´i uudiseid sõeludes Robert Greenwald´i tiimi jaoks välja vajalikku inffi . Tänu sellele koosnebki 2/3 filmist aktuaalsetest kaadritest ja intervjuude osa meedia konsultantide ja endiste Fox News Channel´i töötajatega on napim. Lõikudega illustreeritud meedianippe ja pea varjamatut ajupesu on kohalikul kes nende telekanalite mõju all elab võib-olla huvitavam jälgida kui minul. Mingi ettekujutus töömehhanismidest oli mul ikka olemas ja otseselt ei üllatanud enam miski. Nördimuse asemel oli pigem huvitav jälgida kuidas proffessionaalselt sitast saia ja sääsest elevanti tehakse, kuigi see meediamullide paisutamine, ning rahva eelistuste kujundamine puudutab kaudselt ka minu elu eestis. 7/10
_________________
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 14, 2007 5:49 pm    Teema: Vasta viitega

Noh, kirjutan siis ka oma lemmikdokumentaalist Very Happy


http://www.zu33.com/moog/


Nagu arvata võib, on selles suurepärases dokumentaalfilmis "Moog" juttu legendaarsest Moog Süntesaatorist, mis on põhialus tänapäevasele elektroonikal põhinevale muusikamaailmale. Minu kui muusikahuvilise, täpsustus, elektroonilise muusika huvilisele on see dok-film lausa kohustuslik ja usun, et nii peaks olema ka teiste muusikasõpradega.
Loomulikult kajastab film Moog Süntesaatori looja Bob Moogi (1934-2005 Puhka Rahus!) mõtteid ja igapäevast elu ning filmist selgub, et Bob oli üks igavesti muhe sell. Moogile peaksid tänulikud olema ka kõik ulmseõbrad, sest just tema hiiglasliku süntesaatori abiga sai hakata looma suurepäraseid sci-fi helisid - seda kõike ühe vapustava masinaga. Seni oli ulmefilmides kasutatud iga heli jaoks enamasti erinevat aparaati, ning sellised tegelased nagu Raymond Scott, Tom Disselvelt jt jäid nüüd kahjuks tahaplaanile... Ent Moogi Süntesaator oli alguses üsna keerukas. Varsti lisati sellele hiiglaslikule juhtmepuntrale ka klaviatuur ja nii sündiski elektrooniline muusika. Moog Süntesaator on laialt kasutatav veel tänini ja Moog kompanii on endiselt tegutsemas, nüüdsest Bobi poja Roberti käe all.

_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Chained Lady
Kaptenleitnant


Liitunud: 15 Jan 2007
Postitusi: 117
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 14, 2007 11:30 pm    Teema: Vasta viitega

Earthlings (2003)





Inimesed sõltuvad paljuski loomadest: toit, riietus, ustavad kaaslased lemmikute näol, meelelahutus (tsirkus, loomaaiad, jahtimine). Ometigi koheldakse neid kui tundetuid ja tähtsusetuid asju. Selles dokumentaalis näidatakse salaja filmitud kaadreid sellest, kuidas tegelikult loomi koheldakse ja mis oludes nad elama peavad. Seda kõike kasumi nimel.

See on dokumentaalfilm, mis rikub isu, paneb mõtlema ja ehk muudab ka teatud arusaamu.

Seda oli vastik ja kurb vaadata. Ma ei mõista seda sorti inimesi, kes südamerahuga lasevad loomadel piinelda ja ehk tunnevad piina tekitamisest mõnugi.

Vastik tõesti, kuid seda PEAB nägema.
_________________
Kõige paremini on Kuu seletatav vaatlusveaga: tegelikult pole Kuud olemas!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 15, 2007 5:04 pm    Teema: Vasta viitega

Ausaltöeldes tahtsin ma täna, eile ja üleeile täpselt seda sama filmi siin tutvustada, aga ei jõudnud ja kaalusin liiga pikalt, filmi nägin juba tükk aega tagasi.
Igatahes on see tõesti film, mida peab nägema, või kui vaadata ei taha, siis tuleks seda teksti vähemalt kuulata. Pean tõdema, et kaalusin pikalt taimetoitlaseks hakkamist, kuid tänu oma viletsale majanduslikule olukorrale ei ole see kõige kergem, ehtne näide sellest kuidas kapitalism ja liha massitarbimine on meisse liialt sisse süübinud.
Nüüdseks olen aru saanud, et progress ei ole ühiskonnale hea, ma ei tea, kas inimene on ülimalt loll või ülimalt tark olend, aga kui viimane, siis on tarkus küll paha ja toob kaasa liiga palju mõttetut teguviisi. Võibolla ei oska me oma ajumahuga lihtsalt mitte midagi peale hakata ja sealt need suured püüdlused püstitada selline individualislikus suunas arenev ühiskond...

Filmi on võimalik ka netist eestikeelsete subtiitritega vaadata: http://video.google.com/videoplay?docid=-5385262562200813379&hl=en

Mul on olemas ka subtiitrite korrektsem, parandatud versioon, kui keegi peaks tahtma.
_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Veeb 20, 2007 11:52 pm    Teema: Re: Dokumentaal, mida nägid Vasta viitega

Enterprise kirjutas:

Discovery Science
Passport to Pluto


Vaatasin siis ka mina selle dokumentaali ära. Kuigi olin põhimõtteliselt enamus asju, mida filmis mainiti, juba ennem lugenud, oli juttu elavalt näha hoopis teine asi. Esiteks jäid faktid paremini meelde ning teiseks aitas film varem ebaselgeks jäänud momente paremini mõista.
Väga kompaktselt ja huvitavalt oli missiooni olemus lahti seletatud ning lisaks üritati inimestele selgeks teha, miks on sellseid missioone üldse vaja. Seda tüüpi kosmose avastamist populariseerivad saated on alati kasulikud ning seega läheb dokumentaalile veel isapunkt selle aspekti eest.

Soovitan ka omalt poolt kõigile. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Trash
Laevastikuadmiral


Liitunud: 10 Juul 2006
Postitusi: 359
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 21, 2007 12:12 am    Teema: Vasta viitega



Wetback: The Undocumented Documentary - Arturo Perez Torres 2006

Tüüpilise Rio Grandel immigrantide ja piiripatrullide vahel peetava kassi-hiire mängu asemel oli Torres teemasse väheke sügavamalt läinud. Film algab Nicaragua kehvadest oludest pärit noorte portreteerimisega kes otsustavad võtta ette ohtliku rännaku läbi terve Lõuna-Ameerika, et jõuda unelmate maale - Ühendriikidesse. Kahe mehe teekond läbi mandri kuni Mehhiko piirini ongi põnevaim osa. Näidatakse immigrantide igapäeva elu, mis transpordiga reisitakse, kus ööbitakse ja kuidas täidetakse nappide rahavarude abil kõhtu. Kuni Mehhikoni on kõik veel enam-vähem korras, lihtsalt tsill matk kergelt tühja kõhuga. MX´is aga ootab vaest parimale elule pürgijat korrupeerunud võmmid, pettureist "ülevedajad" ja kurikuulus Mara Salvatrucha ( MS-13) gäng, mille liikmed röövivad, vägistavad ( nii mehi kui naisi) ja tapavad valimatult. Kõmu liigub, et US valitsus on pidanud LA-s elavate MS-13´idega läbirääkimisi pättide Iraaki palgasõdureina saatmise üle. Imestada pole siin midagi, kambale panigi paarkümmend aastat tagasi aluse USA valitsus, saates noori ladina-ameerika kriminaale Salvadori sisside vastu võitlema. Vastutasuks said pätid ühendriikide kodakondsuse ja alustasid oma kriminaalse organisatsiooni ülesehitamist. Filmi juurde tagasi tulles poleks imestada ka see kui massiline immigrantide tühjendamine ( 80%) enne viimase piiri ületamist on jänkide orkestreeritud. USA valitsusele on kasulik saada riiki puruvaene tööline kes vastuvaidlematult võtab närusaima töö oma õlule. Samalaadne kokkumäng toimus ka "juutide" nõukogude liidust emigreerumise ajal, kui Mossad andis vene kriminaalidele lahkujate aadresse, et neid siis paljaksröövituna oleks kergem Iisraelis vaestesse kõrbeasulatesse tööle suunata. Rahatu inimene ei vaidle iisrealis ega ühendriikides, teeb tööd ja illegaalina midagi vastu ei nõua. Kui nõuab võib karistuseks riigist välja saata. National Geographic´u reliisitud DVD on ootamatult aval ja kuri valitsuse immigratsiooni poliitika suhtes. Tõelisus paljastatakse, näidates, et tihti pole ebaseaduslikult maal viibiva töölise elu parem kodukohas kogetust. Sellest hoolimata elab ladina-ameerika elanikond 30% ulatuses USA-s töötavate sugulaste saadetud rahast. Ohtlik teekond ja mitte just roosiline lõpp, kuid vähemalt võimalus hing sees hoida. Hea dokumentaal, kohati uudse vaatenurgaga ning julge ütlemisega. 7/10


_________________
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 28, 2007 9:36 pm    Teema: Vasta viitega

History Channel
Star Trek: Beyond the Final Frontier

Pooleteise tunni pikkune dokumentaal, mille jutustajaks on Spocki mänginud Leonard Nimoy, räägib natuke ka Star Treki ajaloost, kuid keskendub põhiliselt eelmisel aastal toimunud suurele oksjonile, mille raames müüdi maha 10000 erinevat Star Treki filmide ja telesarjadega seotud esemeid.

Müügi põhjenduseks toodi siis see, et kuna neid esemeid enam vaja pole, siis oli parem nad müüa fännidele, kes neist hoolivad ja neile hea kodu annavad. Mõte muidugi tore, aga minu jaoks oli see ka natuke kurb, sest selle oksjoniga kadus erakätesse suur osa Star Treki ajaloost. Mina oleksin eelistanud neid ehk kusagil muuseumis näha. Kõige hämmastavam oli aga kogu asja juures see, millise hinnaga mõned asjad maha müüdi. Näiteks rekordi püstitas TNG-s kasutatud 6-jalane Enterprise-D mudel läks müügiks 576 000 dollari eest, mis meie rahasse ümber arvestatuna teeb umbkaudu 6,9 miljonit krooni, kuid saja tuhande dollari piiri ületasid veel mõned esemed. Peab ikka suur fänn olema! Very Happy
Trekifännid ise, keda näidati... kahjuks jah, ma kardan, et tavainimene peaks neid selle saate nägemise järel ikka haigeteks friikideks. Very Happy



History Channel
Modern Marvels: Star Trek Tech

Erinevalt eelmisest dokumentaalist keskendus see Star Trekis kasutusel olevale tehnoloogiale ning sellele, kuidas Star Trek on inspireerinud teadlasi looma uusi tehnoloogiaid. Tähelepanu pöörati näiteks androididele, holotehnoloogiale (primitiivne "holotekk" on juba täiesti olemas Very Happy), mobiiltelefonidele, transporteritele ja objektide nähtamatuks muutmisele. Päris huvitav ülevaade, mida huvilistel soovitan vaadata.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Chained Lady
Kaptenleitnant


Liitunud: 15 Jan 2007
Postitusi: 117
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 28, 2007 10:59 pm    Teema: Vasta viitega

World´s Most Dangerous Drug




Dokumentaalfilm metamfetamiinist (tuntud ka nimede all jää, ice, crank, meta, kristall, meth). See on odav, tugevatoimeline ja väga kergesti sõltuvust tekitav narkootikum, mille valmistamine on võrdlemisi lihtne ka kodustes tingimustes, ning seetõttu ta ka levib väga kiiresti.

Metamfetamiin tapab, kuid aeglaselt, avaldades kõigepealt hävitavat mõju inimese kehale ja psüühikale. Metamfetamiini kasutamine viib selleni, et inimese keha – hambad, nägu, sisemus – sõna otseses mõttes mädanevad.

Olles näinud suhteliselt paljusid filme ja ka lugenud narkootikumide mõju kohta, siis ehk ei mõju see dokumentaal väga ¹okeerivalt, sest laias laastus on see juba teada-tuntu kordamine. Sellegipoolest on hirmutav mõelda, kui palju on maailmas inimesi, kes kasutavad narkootikume – ja see arv veel suureneb pidevalt. Need inimesed ju muudavad oma niigi lühikese elu narkootikumidega veelgi lühemaks ja piinarikkamaks.
_________________
Kõige paremini on Kuu seletatav vaatlusveaga: tegelikult pole Kuud olemas!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Märts 01, 2007 7:28 pm    Teema: Vasta viitega

An Inconvenient Truth - Davis Guggenheim (2006)



Kuna viimasel Oscarite jagamisel sai just see dokumentaal ihaldatud auhinna, siis võiks ju ka siia väikese kokkuvõtte üles panna.

Inimkond istub kellapommi otsas - just selline mõte läbib kogu filmi. Kui paljudel maailma teadlastel on õigus, siis on meil umbes kümmekond aastat, et vältida või kui see ei õnnestu, siis olla võimalikult hästi ettevalmistunud katastroofiliseks sündmuste jadaks, mis haarab enda alla kogu planeedi. See väljendub ekstreemses ilmas, üleujutustes, põudades, epdeemiates ja tapvates kuumalainetes ja need saavad olema aina hullemad, mida me eales kogenud oleme.

Dokumentaal esitab hästi USA endise asepresidendi Al Core'i ristiretke ja võitlust teavitamaks, et globaalne kliimasoojenemine on reaalsus ja kui me midagi ette ei võta, siis varsti oleme ehk juba hiljaks jäänud ning siis on tulemused juba tagasipöördumatud.

Kuna minu magistritöö teema on ka seotud süsihappegaasi (CO2) vähendamise võimalustest Tallinna transpordis üldiselt, siis on see dokumentaal ka südamelähedane ja kes ei ole veel seda vaadanud, siis vaadake kindlasti ära ja te võite hakata mõtlema teistmoodi. Pole ka hullu, et see dok on siiski suunatud peamiselt Ameerika Ühendriikide elanikkonnale, sest me kõik elame sellel helesinisel kivikamakal, mis ilmaruumist vaadates paistab väikese ja haprana.


_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Trash
Laevastikuadmiral


Liitunud: 10 Juul 2006
Postitusi: 359
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Märts 01, 2007 8:56 pm    Teema: Vasta viitega

An Inconvenient Truth - minu tagsihoidlik arvamus Oscari võitjast

Tulevaste valimiste eel peaksid eesti poliitikud sellest propaganda filmist mainekujunduse jaoks eeskuju võtma. Al Gore´i kampaaniavideo töötab küllaltki hästi ja arvatavasti ei jäta külmaks demokraate ega ka vabariiklasi. Teema on nimelt kuum ja aastatega kuumenev - globaalne soojenemine. Vana hea jutt kuidas icebergid sulavad, vihmametsad hävivad, põllud kuivavad ning USA valitsus ( loe: Bush jr. ) vaid naerab selle peale, pühkides Kioto protokolliga perset. Kliimasoojenemine vaikselt toimub, kuid paanikaks pole põhjust. An Inconvenient Truth aga tahab taas inimestes õudu äratada, faktide ja graafikutega taotakse vaatajale pähe, kuni viimanegi loll viimsepäevasaginas paaniliselt ringi putkab. Faktid on aga filmis tihti vaieldava väärtusega. Näiteks kus maailma riigis on kõige vaesemad inimesed ? Ütleme suvaliselt, et Hiinas. Kus riigis on enim kurjategijaid ? Taas Hiinas. Järelikult on Hiinas inimesed vaesed kuna seal on kõrge kuritegevuse protsent. Umbes samalaadse loogikaga pakub ka Al Gore oma teadmisi vaatajale. Teema aga esitletakse intensiivselt, üks punane nool teise järel tõuseb graafikus ülespoole ja kahtlema hakata pole aega. Al peab ju jõudma veel rääkida oma lapsepõlvest, rännakutest, armastusest kodumaa vastu, heitma paar nalja ja loomulikult meenutama 9/11-it, langetades hetkeks leinas pea. Suurekaliibriline näitemäng kus rohelise mõtteviisi varjus müüakse sulle tegelikult inimest. Peened kõrvalepõiked Gore´i isiklikku ellu ja paar patriootlikku sõnavõttu on oskuslikult "õpetliku dokfilmi" formaati ära peidetud. Eestlane muidugi näeb aga nii mõnigi jänki võib küll arvata, et Al on üks mõnus mees kes hoolib jääkarudest rohkem kui dollarihunnikust. Kas teadsite muide, et põhjas uppuvad jääkarud ära, kuna enam pole jääpanku milleni ujuda ? Al teadis. Kliimaatiline porno massidele, hästi lavastatud tsirkus. 4/10
_________________
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Reede Märts 02, 2007 8:10 pm    Teema: Vasta viitega

Parallel Worlds - A User Guide

See dokumentaal rääkis paralleelsetest maailmadest natuke humoorikamas võtmes, kasutades lõike paljudest ulmesarjadest ja -filmidest nagu Sliders, Buffy the Vampire Slayer, Star Trek, Doctor Who jms. Dokumentaal oli jaotatud osadeks, mis käsitlesid erinevaid teemasid - näiteks kuidas tunda paralleelmaailma sinna sattudes ära. Üks lihtsaim viis vahet märgata on järgi vaadata, ega enne sileda lõuaga sõbrale äkki kitsehabet tekkinud pole. Wink Very Happy
Tähelepanu juhiti ka sellele, et enamik televisioonis, kirjanduses ja mujal kujutatud maailmadest on kuidagi hirmsamad kui meie oma, sest inimestele ikka meeldib rohkem vaadata seda, mis on kole või häiriv ja mitte mingit ilusat maailma, kus probleeme polegi.
Väga palju ei oska selle kohta küll kirjutada, aga raisatuks seda ühte tundi ma ka ei pea. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Reede Märts 02, 2007 8:55 pm    Teema: Vasta viitega



What the BLEEP do we know?!


Pean ausalt tõdema, et olen seda dokumentaali päris mitu korda vaatanud ja ikka jääb midagi kahe silma vahele... Elame maailmas, kus uued füüsikaseadused pööravad kõige vana ja sisseimbunu täielikult pea peale ja ümbritsev muutub üha keerulisemaks. Oleme jõudnud füüsilise tõestuseni, et paralleelsused on olemas ning kaugel ei ole ka aja suuna muutmine.
Antud film on minu ja paljude teiste arvates üks parimaid seletamaks millises maailmas me tegelikult elame. See on igale teaduse ja ulmesõbrale kohustuslik kraam ja iga inimene peaks sellest vähemalt kuulnud olema, kuna film on vägagi populaarne.
Kui lähemalt rääkida, siis mainitud dokfilm seletab lahti enam-vähem kõik mida me praegu aine eksistensist teame, või õigemini mida üks tavainimene teadma peaks. Jõutakse järelduseni, et tegelikult õieti midagi ei eksisteerigi. Tegemist on järjekordse tõestusega sellest, et filosoofia ja füüsika on omavahel vägagi kombineeritud ja ei saa üks ilma teiseta. Püütakse mõista, mis asi on aine, kuidas see tekib, mis asi on olevik, kes on see mina, mis asi on mõte ja kas hing ning jumalus eksisteerib.

Soovitan kõigile, kellele vähegi mõtlemisvõimet antud on, kuigi film teeb enamiku suht puust ja punaselt ette. Hea annus teadust neile, kel kombeks targutada, et Jumalat pole olemas ja maailm on niisugune ja sääsugune. Film lihtsalt tõestab, et tegelikult ei tea me mitte *******!
_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Thorondor
Kadett


Liitunud: 10 Veeb 2007
Postitusi: 17

PostitusPostitatud: Reede Märts 02, 2007 9:35 pm    Teema: Judea Declares War on Germany: A Critical Look at WWII Vasta viitega

http://video.google.com/videoplay?docid=-5467701992662742210&q=judea+declares&hl=en
Ütleb selgesti, kuidas selle olematu holokaustiga on.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Märts 09, 2007 11:07 pm    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:

History Channel
Modern Marvels: Star Trek Tech


See dokumentaal kuulub kahtlemata põnevaimate hulka teaduse valdkonnas. Üks asi on uurida tehnoloogiaid, mis praegu eksisteerivad, aga teine asi on neid mõttes ühendada sellega, milleks nad võivad kujuneda. Tõepoolest, Star Trek on inspireerinud palju teadlasi üle maailma ja tulemused on osaliselt näha juba tänapäeval. Võtame kasvõi mobiiltelefonid, mis käivad kokku/lahti, nende algidee tuli Trekist. Wink
Kas me kunagi Treki tehnoloogiani ka jõuame on iseasi, kuid juba nende fantastiliste ideede olemasolu on teadlastele suureks motivaatoriks.
Isiklikult olen veendumusel, et vähemalt osa neist Treki imedest, saavad varem või hiljem reaalsuseks.

Soovitan saadet kõigile tehnoloogia huvilistele. Selles dokumentaalis ei pruugigi teie jaoks midagi uut olla, kuid juba kõige selle koos käsitlemine pakub nauditava elamuse.

10/10, kahju, et pikem ei olnud. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Apr 07, 2007 9:50 pm    Teema: Vasta viitega

Täna vaatasin BBC pealt dokumentaali "Are We Changing Planet Earth? ".

See ei kuulu nende dokumentaalide hulka, mis püüab head muljet jätta mingite suud ammuli ajavate demonstratsioonidega, vaid nagu ikka BBC dokumentaalidele kohane, keskendub ka see faktidele. Kuigi saate tegijad olid selgelt kallutatud nende poolele, kes leiavad, et kliimamuutus on inimeste põhjustatud, ei saa selle koha pealt ka midagi ette heita. Seisukoht, et inimesed on valla päästnud ühe Maa ajaloo kiireima kliimamuutuse, oli toetatud väga tugevate faktidega usaldusväärsete teadlaste poolt. Kuigi vastaspoole arvamus ei leidnud eriti kajastamist, lükati minu arust nende väited võrdlemisi kindlalt ümber.
Filmis näeme, kuidas Hiina pealinnale Pekingile tulevad järjest lähemale kõrbeliivad ning millise kiirusega sulavad pooluste jäämäed.
Kliimasoojenemine on võtnud sisse sellise pöörde, et aastaks 2080 tunduvad meile 2003. aasta laadi kuumad suved lausa jahedatena.
Inimeste atmosfääri paisatud CO2 on lämmatamas meie planeeti ning arvestades asjaolu, et metsi hävitatakse tohutu kiirusega, saavad asjad minna ainult halvemaks.

Igal juhul soovitan. Neile, kes on selliseid saateid juba väga palju näinud, see midagi täiesti uut ei paku, aga väike värskendus antud teemal kulub alati ära. Wink
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Jan 22, 2011 6:03 pm    Teema: Vasta viitega

PBS - Pioneers of Television
2x01 - Science Fiction

Ameerika telekanalilt PBS tuli selline huvitav ühetunnine dokumentaal, mis rääkis natuke teleulme ajaloost. Põhiliselt keskenduti kolmikule Gene Roddenberry (Star Treki looja), Irwin Allen (Lost in Space looja) ja Rod Serling (The Twilight Zone looja). Lisaks intervjuud mitmete näitlejatega, kes nendes sarjades omal ajal osalesid, muuhulgas William Shatner, Leonard Nimoy ja Bill Mumy. Sai teada huvitavaid fakte eelnimetatud sarjade kohta ja nende loojate lähenemisest ulmele ning eesmärkidest. Ulmehuvilistel soovitan pilk peale heita, vaadata saab nii, nagu USA telekanalite toodangut ikka. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Vaba Arutelu Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group