Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Star Trek I - mida oleksid teinud teisiti?

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Filmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 3:36 pm    Teema: Star Trek I - mida oleksid teinud teisiti? Vasta viitega

Star Trek I: The Motion Picture oli esimene täispikk Star Treki film, kuid minu arvates mitte täielikult õnnestunud. Võrreldes telesarjaga oli see otsekui mingi teistsugune maailm. Kõik oli aeglane, inspireerituna filmist "2001: Kosmoseodüsseia", kuid TOS oli hoopis teistsugune - elurõõmus, värviline, 'aktiivne'... Niisiis oli see film minu jaoks mitte nüüd just pettumus, aga mitte päris see, mida ma oleksin oodanud. Põhiline pluss olid väga head eriefektid, mis, nagu ma kuulnud olen, olidki üheks filmi keskseks osaks, sest tegijad tahtsid publikule näidata, et "Vaadake, nüüd on meil kõvasti pappi!"
Tegelaste vahelt oli puudu see keemia, mis TOS'i eriliseks tegi, mundrid ja laeva sisemus olid täiesti identiteeditult hallikad...
Selles mõttes täitis järgmine film, Star Trek II, minu ootused igati.

STI ei ole paha film, aga minu arvates ei olnud ta vaim päris õiges kohas. Razz
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 4:20 pm    Teema: Vasta viitega

Ei ole sarja eriti vaatand, mõned episoodid ainult, aga kõik filmid on nähtud.
I film oli minu meelest kuidagi sünge, algus oli juba selline...
Paha film ta jah pole, täitsa vaadatav Smile
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 5:28 pm    Teema: Vasta viitega

Aga minule see film tõesti meeldis. Pean seda üheks parimaks Star Treki filmiks üldse. Ja seda osalt just selle aegluse ja sünguse pärast. Kõik oli justkui... ma ei tea, suurem, tõelisem. Väga sügava mulje jättis. Ja ka eriefektid olid tasemel (selle aja kohta loomulikult). Algus, kus kapten Kirk lähenes süstikuga Enterprise'ile, oli nii võimas vaatepilt - suur Enterprise, detailsem ja lähemalt filmitud kui kunagi varem... ning ei mingit CGI-d, kogu see värk oli nii hingematvalt ehe ja tõeline. Ja laeva sisemus, dialoogid ning kõik muu juurde kuuluv andsid just selle õige tunde, mis seda filmi vaadates peaks olema. Pärast esimest korda vaatamist olin ma tõeliselt lummatud. Minu meelest on ainult ST IV parem kui esimene osa.

10/10, kui hindama peaks.
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 9:22 pm    Teema: Vasta viitega

See film tekitas minus suheliselt vastakaid arvamusi.
Ühe külje pealt olin esimest korda vaadates lausa vaimustatud filmi eriefektidest nagu uue kuue saanud Enterprise'i pikk näitamine alguses või siis klingonite laevade hävitamine jne. Lisaks olid esimest korda klingonid enam-vähem sellise väljanägemise ja käitumisega nagu nad edaspidi olema hakkasid. Filmis oli tunda ka sarjas vajaka jäänud reaalsust, sest uus laev nägi nii seest kui väljast minu arust ehtsam välja ning loodi selline atmosfäär, et seda võiks tänapäevalgi peaaegu pidada 23. sajandiks.
Ka näitlejatöö kohta ei saa filmis midagi halba öelda, sest juba esimene McCoy, Spocki ja Kirki vestlus ajas mind laginal naerma, see oli lausa super. Cool

Kui nüüd rääkida millegi muutmisest, siis mina oleks otsinud võimalusi filmi tempokamaks tegemiseks. Juba sel ajal oleks olnud võimalusi veel huvitavamate käikude jaoks. Näiteks oleks võinud V-GER'ile lähenedes midagi omapärast juhtuda, kuid selle asemel näidati 20 minutit kuidas Enterprise sellesse sisenes ning midagi märkimisväärset ei toimunud. Selge see, et eelnevalt mainitud kaadrid olid just eriefektide poolest episoodi kõige võimsamad ning tegijad tahtsid lihtsalt oma uusi võimeid näidata.

Seega minu arust on ainus asi, mida sellele linateosele tõsiselt ette heita saab, pikale venitatud sisu, mida oleks saanud oluliselt kompaksemalt ja põnevamalt kokku panna.
Nõustun mõnes mõttes ka Enterprise'i argumendiga, et laev ja mundrid olid suhteliselt hallid ja värvid olid peaaegu täielikult kaotatud. Siiski võis ka sellel oma mõte olla, ehk üritati atmosfääri sellega ehtsamaks teha. Razz

Hinnata oleks seda filmi väga raske, sest tolle aja kohta oli saavutus ikka suurepärane, seega selle aja kohta kindlasti 10/10, kuid praegusel ajal ütleks ehk 8/10, sest oleme näinud juba üheksat uut Treki filmi, millest päris mitu on minu hinnangul sellest mõjuvamad.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 15, 2007 10:58 am    Teema: Vasta viitega

Esimese filmi kohta oli saavutatud tõeliselt hea tulemus ja tõesti-tõesti, kuna nüüd oli neil palju raha selle tegemiseks. Kuna Star Wars saavutas paar aastat varem suure menu, siis hakkas ka Paramount mõtlema, mis neil võiks sama menu saavutada ja kuna neil oli tegemises ST uus seriaal Phase II, otsustati see ära jätta ning film ette võtta.

Efektid olid suurepärased, kuid mulle jäi see V'Ger'i laevas lendamine pisut igavaks ja tegi mind isegi uniseks - oleks võinud olla veidi tegevusrohkem ja vähem suuri plaane. Samas just need suured plaanid selle filmi ka suurejooneliseks tegid. Nii et vastandlikud tunded.

Muidu tore ja hea meelelahutus. 8/10.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Filmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group