Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Star Trek: Insurrection

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Filmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Veeb 11, 2007 11:22 pm    Teema: Star Trek: Insurrection Vasta viitega

Kuna siin alafoorumis on väga vähe teemasid ja erilist aktiivsust ka pole, siis mõtlesin, et võiks veel käsitlemata Star Treki filmide kohta teemasid tegema hakata. Esimeseks ohvriks valisin, nagu teema pealkirjast järeldub, teise TNG meeskonnaga filmi (kolmanda, kui ka teatepulga üle andmisena käsitletav Generations juurde arvestada) Star Trek: Insurrection, mille DVD ma eelmisel suvel ka Suurbritannias käies omandasin.
Loomulikult olen ma seda filmi ka varem näinud, esimest korda juba mitu aastat tagasi Videoplanetist laenutatud VHS-i abil. Kui seni ma seda filmi eriti heaks ei pidanud, siis seekord värskelt ära nähtuna peab ütlema, et tegu on täiesti tubli tükiga, mis kindlasti kannab endas Star Treki, eriti Uue Põlvkonna vaimu. Põhiliselt oli mind häirinud asjaolu, et kuigi sisuliselt oli sündmustik ju väga oluline - pean siin silmas eeskätt seda, et teiste arvelt ei ole õige enda elujärge parandada - ei paistnud see olulisus sugugi välja, sest tegevus toimus ju eraldatud kohas; polnud tähtsaid "riigitegelasi" ega suuri sõjalaevastikke, mis oleks toimuva tähtsust rõhutanud. Nüüd tuleb aga tunnistada, et Star Trek oma ideaalis ei ole tegelikult midagi tavainimesest kõrgemal toimuvat, vaid otse vastupidi. Kõik suured asjad algavad väikestest ning esialgu tühisena tunduv 600 inimese deporteerimine omandab siin hoopis suuremad mõõtmed. Õiglust ja elusid tuleb kaitsta ka jälgivate pilkude vaateulatusest väljaspool, olenemata nende inimeste hulgast. Nagu Picard esitas admiral Dougherty'le küsimuse: kui suur peab olema see inimeste hulk, et nende tegevus muutuks valeks? Ühest piisab juba täiesti. Nii et võib öelda, et Insurrection on oma olemuselt kahtlemata Star Trek.

Nüüd pöörduks võib-olla veidi detailsemalt filmi sisu poole. Hea filmi üheks tunnuseks on üldiselt see, et ta peab juba esimestest kaadritest tõmbama ennast vaatama. Insurrectioni algus seevastu on ülimalt rahulik - näidatakse idüllilist elukeskkonda imeilusa Jerry Goldsmithi muusika saatel, mis paraku eriti tähelepanu siiski ei tõmba. Siinkohal meenus mulle see, et ka Picardi sooviks oli ju vanana elada rahulikku ja lihtsat elu oma pere viinamarjaistanduses, nii et võib-olla oli ka see üks põhjuseid, miks ba'kude saatus talle niiväga hinge läks.
Ba'kude jälgimine So'na ja Föderatsiooni ühisjõudude poolt tundus siiski veidi kahtlane. Nagu teada, oli Föderatsioonil 2311. aasta Algeroni lepinguga keelatud kloakeerumistehnoloogiat kasutada (USS Defiant oli siin erand; romuluslased andsid Tähelaevastikule ühe kloakeerumisseadme kasutamisõiguse vastutasuks luureinfo eest Dominiooni tegevuse kohta), kuid siin lippasid nii Data kui ka muud mehed üsna vabalt nähtamatult ringi. Kuigi võib-olla kuulusid need ülikonnad So'nadele ja olid pigem holotehnoloogia põhjal valmistatud. Igatahes oli ka Data osalus natuke kummaline - kui ta juba seal oli, siis pidi ta kindlasti plaaniga ba'kud deporteerida tuttav olema. Ja üldse, kuidas ba'kud aru ei saanud, et nende küla ligidal oli üks kalju järsku kõvasti kõrgemaks "kasvanud" - võiks arvata, et mitme sajandi vältel on nad oma lähiümbrust hästi tundma õppinud. Very Happy
Picardi arvamus, et koobastesse peitudes õnnestub neil planeeti kaua enda käes hoida tundus suhteliselt naiivne - oleks ju võinud eeldada, et lõpuks saab so'nadel mõõt täis ja nad lihtsalt jätavad veel planeedil olevad inimesed kus see ja teine ja võtavad oma metafaasilised osakesed (või kuidas neid nimetatigi Very Happy) ja jätavad nad surema.
Doughertyt oli küll kujutatud negatiivse tegelasena, kuid tegelikult on teda ka raske sajaprotsendiliselt hukka mõista. Ta ei olnud ju kõigist üsnagi olulistest üksikasjadest teadlik ning samuti ei soovinud ta mingit verevalamist, mille eest ta lõpuks Ru'afo käe läbi oma eluga maksis. Muidugi on tõsi ka see, et ta täitis vaid käsku, mis oli tulnud otse Föderatsiooni Nõukogult ning tegelikult ta uskus, et kokkuvõttes tehakse sellega head. Võiks ka öelda, et kõrge ohvitserina oleks olnud tema kohus sellise käsu täitmisest keelduda, sest lojaalsus Föderatsioonile peaks vist ikkagi seisnema lojaalsuses selle aluspõhimõtetele, mitte aga mingil hetkel võimul olevale klikile. Aga teisest küljest oli Föderatsioon sel ajal raskes sõjas ning nagu teada, nõuavad erakorralised ajad erakorralisi meetmeid.

So'nad põhivaenlastena ei olnud eriti põnevad ega ka veenvad. Häiris ka see, et neid üritati vaataja jaoks psühholoogiliselt vastikumaks teha nende nahavenitamisprotseduuridega, mistõttu jäi neist kohati pigem mulje kui ülereaalselt grotesksetest koomiksitegelastest. Pealegi, kas nad tõesti uskusid, et pääsevad Föderatsiooni admirali ning ba'kude tapmisega niisama? Lõppude lõpuks oli neid ju üsnagi vähe, Föderatsiooni on see-eest aga palju. Kuigi arvestades Föderatsiooni bürokraatiat ja ressursside suunamist sõtta Dominiooni vastu polekski vist eriline ime, kui asi sinnapaika jäetaks. Pealegi oli kogu tegevus ju eetiliselt ning moraalselt äärmiselt küsitav ning tõenäoliselt olekski asi kalevi alla pühitud.
Natuke tekitati ka segadust planeedi mõjuga. Nagu selgelt näidati, mõjutas juba lühiajaline planeedil viibimine Enterprise'i meeskonda päris märgatavalt, kuid hiljem mainiti, et so'nadel pole aega oodata, sest planeedi mõju muutub märgatavaks alles kümne aasta pärast. Razz

Eriefektid olid väga head - kosmoselahingud olid ilusad ja värvikirevad ning tundusid ka reaalsetena, kuigi Enterprise-E mulle eriti ei meeldi. Very Happy Üks mu lemmikkohti oli see, kui Picard ja Worf süstikus Datat jälitasid ning maast lähedalt mööda lennates paiskus kaamera suunas mulda ja muud sodi.


Kokkuvõttena võib vist öelda, et igati Star Treki nime vääriline film, kuid lihtsaks meelelahutuseks oleks parem valida näiteks First Contact või The Voyage Home. Cool
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Veeb 12, 2007 10:59 pm    Teema: Vasta viitega

Star Trek: Insurrection oli see ST film, mida mul oli esimesena põhjalikumalt vaadata ja ka mõtiskleda selle üle. Hetkel on see mul uuesti vaatamises ja kindlasti avastan sealt veel uusi asju, mida ennem ei ole tähele pannud.

Esmapilgul tundus see mullegi veidi kuidagi mitte Star Trek'ilik olema. Mingi üksik koht kuskil Föderatsiooni sügavuses, millega nad ei osanud esmalt midagi peale hakata, kuni So'na pakkus välja tehingu, kus Föderatsioon aitaks ära toimetada planeedi popultasiooni (ba'kud) ja nemad vastutasuks jagaksid tehnoloogiat, millega oleks võimalik planeedi rõngastes eraldada metafaasilisi osakesi, milledel on imepärane taastav omadus inimeste organismile - eesmärgiga kahekordistada eluiga. Sellel tegevusel oli ka Föderatsiooni Nõukogu heakskiit ja vabanduseks toodi see, et peamist direktiivi ei rikuta, kuna need inimesed ei olnud selle planeedi pärisasukad ja seega oleks nende ümberasustamine olnud õigustatud. Muidugi, kui see oleks saanud avalikuks, siis läbi avaliku arvamuse oleks selline tegevus suure tõenäosusega maha laidetud.

Tsiteerin::
Igatahes oli ka Data osalus natuke kummaline - kui ta juba seal oli, siis pidi ta kindlasti plaaniga ba'kud deporteerida tuttav olema. Ja üldse, kuidas ba'kud aru ei saanud, et nende küla ligidal oli üks kalju järsku kõvasti kõrgemaks "kasvanud" - võiks arvata, et mitme sajandi vältel on nad oma lähiümbrust hästi tundma õppinud.


Ma arvan, et see oli siiski hästi hoitud saladus, aga kuna Enterprise oli läheduses ja Ba'kul toimus Föderatsiooni "operatsioon", siis lubati sinna ka Data kui vaatleja. Ja nagu filmist selgub, Data jõudiski sellele vandenõule jälile, kuid sellele ka reageeriti vastavalt, avades tema vastu tule.
Ja võibolla see kalju oligi selline nagu ka kloakeerudes välja nägi... lihtsalt selle asemele oli nüüd ehitatud vaatluskeskus. Kuidas seda tehti - see on hoopis teine ooper Smile äkki millalgi öösel, vaikselt, kui ba'kud magasid Wink

Tsiteerin::
Picardi arvamus, et koobastesse peitudes õnnestub neil planeeti kaua enda käes hoida tundus suhteliselt naiivne - oleks ju võinud eeldada, et lõpuks saab son'adel mõõt täis ja nad lihtsalt jätavad veel planeedil olevad inimesed kus see ja teine ja võtavad oma metafaasilised osakesed (või kuidas neid nimetatigi ) ja jätavad nad surema.


Võibolla tõesti naiivne, kuid ega tal ei olnud ka muud valikut. Neil ei olnud neid inimesi võimalik planeedilt kuhugi ära toimetada ja see ei olekski olnud iseenesest eesmärk, kuna selle vastu võideldigi ju. Eks ta lootis, et admiral Dougherty suudab hoida neid vaos, kuna planeedil on siiski Föderatsiooni ohvitserid, kellele ta ei hakkaks viga tegema.
Samas ta andis loa So'nadele püüda kinni Enterprise, mis oli teel kommunikatsiooniraadiusesse Föderatsiooniga, et teatada toimuvast.

Aga eks see filmi teema aluseks olid inimesed, kui ba'kuullasi ja son'aid võib nii nimetada ja ka Föderatsiooni meeleheitlikku vajadust leida uusi võimalusi, kuidas võidelda selliste ohtudega nagu cardassiaanid, Borg ja Dominioon ning mida siis ikkagi on eetiline ja moraalne teha ja mida mitte.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."


Viimati muutis seda Artzz (Teis Veeb 13, 2007 12:22 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Veeb 12, 2007 11:10 pm    Teema: Vasta viitega

Tegelikult hakkasin ma ba'kude peale natuke mõtlema. Filmis öeldi, et planeet asub Föderatsiooni territoriaalruumis. Siit peaks nüüd lähtuma, et ba'kud on Föderatsiooni kodanikud, mistõttu on nad alluvad Föderatsiooni seadustele (sh. Nõukogu direktiividele) ja üldse ei tohikski tekkida mingit küsimust ja vajadust neid salaja deporteerida. Aga kodanikud nad siiski ju ei olnud.
Muidugi arvati enne, et ba'kud pole võimelised warp-lendudeks ja seetõttu poldud nendega kontakti võetud, kuid ma natuke kahtlen, et Föderatsiooni seadused lubaksid intelligentse rassiga asustatud planeeti lihtsalt enda omaks kuulutada - kas see ei võrduks põhimõtteliselt okupatsiooniga tugevama õiguse läbi?
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Veeb 12, 2007 11:21 pm    Teema: Vasta viitega

Sul võib isegi õigus olla. Mulle jäi selline mulje, et see planeet jäi tõesti Föderatsiooni territooriumi sisse, kuid ei kuulunud sinna kui liige ja siis ei allunud ka Föderatsiooni seadustele. Ja seda just sellepärast, et arvati Ba'ku olevat mitte warp-võimelised. See muutus tõesti okupatsiooniks alles siis, kui nad otsustasid seda planeeti enda heaks ära kasutada ja selle populatsiooniga põhimõtteliselt üks-null ära teha.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Veeb 12, 2007 11:47 pm    Teema: Vasta viitega

Artzz kirjutas:
Sul võib isegi õigus olla. Mulle jäi selline mulje, et see planeet jäi tõesti Föderatsiooni territooriumi sisse, kuid ei kuulunud sinna kui liige ja siis ei allunud ka Föderatsiooni seadustele. Ja seda just sellepärast, et arvati Ba'ku olevat mitte warp-võimelised. See muutus tõesti okupatsiooniks alles siis, kui nad otsustasid seda planeeti enda heaks ära kasutada ja selle populatsiooniga põhimõtteliselt üks-null ära teha.


Arusaadav, et nad ei olnud Föderatsiooni liikmed, kuid ma mõtlesin siin rohkem seda, et UFP-l ei tohiks ju sel juhul planeedi, eriti nende elanike saatuse osas mingit sõnaõigust olla. Ja sel juhul oleks otseselt tegu provotseerimata sõjalise rünnakuga iseseisva jõu (Ba'ku) vastu. Selline käitumine tundub aga Föderatsiooni kohta juba kaugelt liiga jõhker.


Edit: no nüüd on siin alafoorumis lõpuks 100 posti koos. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Veeb 13, 2007 12:13 am    Teema: Vasta viitega

OK. Ma mõistan. Vaatasin selle filmi ühe stsenaristi (Michael Piller) arvamust DVD pealt ja tema kujutas seda nii:
võttes arvesse nüüd seda, et selle planeedi rõngad omasid "igavese nooruse" allika võimalusi; võrdles ta seda kui tugevam võim, kellel oleks vaja omada juurdepääsu kütusele, mida tal hakkab nappima ja siis korraldab invasiooni nõrgema poole vastu, et omandada see juurdepääs.

Eks see peakski vastama sellele küsimusele, kas see oleks jõhker või mitte. Oleks tõesti - niiöelda "olude" sunnil.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 15, 2007 12:15 am    Teema: Vasta viitega

Paneks siia ka dialoogi, mis filmi olemust ilusti iseloomustab.

Picard: Who the hell are we to determine the next course of evolution for these people?
Admiral: Jean-Luc, there are 600 people down there. We'll be able to use the regenerative properties of this radiation to help billions. The Son'a have developed a procedure to collect the metaphasic particles from the planet's rings.
Picard: A planet in Fereration space.
Admiral: That's right. We have the planet. They have the technology. A technology we can't duplicate.
/.../
Picard: We are betraying the principles upon which the Federation was founded. It's an attack upon its very soul. And it will destroy the Ba'ku. Just as cultures have been destroyed in every other forced relocation throughout history.
Admiral: Jean-Luc, we're only moving 600 people.
Picard: How many people does it take, admiral, before it becomes wrong? A thousand? Fifty thousand? A million? How many people does it take, admiral?

Ja eks see viimane Picardi ütlus admiralile on põhjapanev - palju peab siis ikkagi inimesi olema, mil see muutuks valeks.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Veeb 19, 2007 5:38 pm    Teema: Re: Star Trek: Insurrection Vasta viitega

Ma pakuks välja veel paar asja:

Enterprise kirjutas:
Doughertyt oli küll kujutatud negatiivse tegelasena, kuid tegelikult on teda ka raske sajaprotsendiliselt hukka mõista. Ta ei olnud ju kõigist üsnagi olulistest üksikasjadest teadlik ning samuti ei soovinud ta mingit verevalamist, mille eest ta lõpuks Ru'afo käe läbi oma eluga maksis. Muidugi on tõsi ka see, et ta täitis vaid käsku, mis oli tulnud otse Föderatsiooni Nõukogult ning tegelikult ta uskus, et kokkuvõttes tehakse sellega head. Võiks ka öelda, et kõrge ohvitserina oleks olnud tema kohus sellise käsu täitmisest keelduda, sest lojaalsus Föderatsioonile peaks vist ikkagi seisnema lojaalsuses selle aluspõhimõtetele, mitte aga mingil hetkel võimul olevale klikile. Aga teisest küljest oli Föderatsioon sel ajal raskes sõjas ning nagu teada, nõuavad erakorralised ajad erakorralisi meetmeid.


Võibolla tõesti kujutati admirali veidi negatiivse tegelasena, kuid tema arusaamad olid ehk teistsugused kui Picardil ja tema arvates ei olnud selles midagi halba, kui väheste kannatusega saavad kasu miljardid. Sellest tulenevalt ei olnud tal ka põhjust keelduda selle käsu täitmisest, aga muidugi seadis ta sellega ohtu ka Föderatsiooni eksistentsi põhialused.

Enterprise kirjutas:
Pealegi, kas nad tõesti uskusid, et pääsevad Föderatsiooni admirali ning ba'kude tapmisega niisama? Lõppude lõpuks oli neid ju üsnagi vähe, Föderatsiooni on see-eest aga palju.


Ma arvan, et neid juhtis pigem veritasu Ba'ku vastu, kuna filmis tuli ka välja, et Son'a ja Ba'ku on tegelikult üks rass. Kunagi 300 aastat tagasi, kui ba'kullased otsustasid jääda sinna planeedile ja loobuma kosmose uurimisest, siis noored seda ei soovinud ning tahtsid rännata kaugete tähtede juurde jne ning seetõttu läksid vanad ja noored omavahel riidu - noortest saigi Son'a. Ja kes ei tahaks igal võimalikul moel - kasvõi riskides oma enda hävimisega, jõuda nooruse allikani. Muidugi tekiks küsimus: milleks neile see, kui nad kohe maha notitaks; aga äkki oleks see olnud ka mõjuv argument Föderatsiooniga leppimiseks, kui nad oleks ka tulnud kätte tasuma admirali tapmise eest.

Enterprise kirjutas:
Natuke tekitati ka segadust planeedi mõjuga. Nagu selgelt näidati, mõjutas juba lühiajaline planeedil viibimine Enterprise'i meeskonda päris märgatavalt, kuid hiljem mainiti, et son'adel pole aega oodata, sest planeedi mõju muutub märgatavaks alles kümne aasta pärast.


Aga äkki oli nende DNA juba nii muteerunud, et see radiatsioon oleks hakanud neile mõjuma alles kümne aasta pärast.
Samas oli ka üks teine Ru'afo lõpp välja mõeldud, mis siiski jällegi vähese actioni tõttu välja jäeti (nagu Kirki tapminegi lasuga selga filmis Generations). Nimelt Ru'afo sattus olema selle injektori kollektoris, mis pidi hakkama korjama ringide radiatsiooni ning injektor vabastas kollektori koos Ru'afoga. Kui see hakkas planeedi ringidele lähenema ning alas ka radiatsiooni kogumine, siis Ru'afo muutus üha nooremaks, kuni lakkas olemast.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Märts 24, 2007 1:16 am    Teema: Vasta viitega

Vaatasin nüüd uuesti seda filmi koos kommentaaridega ja sain ka mitu uut ja huvitavat seika teada:

1) Föderatsioonil oli juba ebaõnnestunud kogemus algelise tsivilisatsiooni järele luuramisel ja sellest oleks pidanud ka õppust võtma, et alati jääb võrrandisse faktor, mis võib selle ürituse nurjata. See ebaõnnestunud üritus toimus nimelt ühes ST:TNG 3. hooaja episoodis "Who Watches the Watchers?", kus meeskond Föderatsiooni arheolooge töötasid maskeeritud eelpostis planeedil Mintaka III. Nende ülesandeks oli jälgida Vulcani laadse rassi arengut, kes Maa arengu järgi asusid alles pronksi ajastus. Kuid eelpostis toimub plahvatus, kus mitmed meeskonnaliikmed saavad raskelt vigastada ja üks satub ka mööda planeeti segaselt ringi uitama.
Enterprise-D saadab meeskonna planeedile, et toimetada viga saanud arheoloogid laevale, kui neid märgatakse planeedi põlisasuka poolt, kes saab ka ise õnnetult viga. Dr. Crusher toimetab ka tema laevale, eirates seeläbi Peamist Direktiivi. Põlisasukas juhtub nägema, kuidas inimesi imelisel kombel terveks ravitakse ja tema arvates surnust üles äratatakse, mistõttu hakkab ta pidama kapten Picardi jumalaks. Crusher viib küll läbi protseduuri, mis peaks kustutama lühimälus olevad mälestused, kuid see ei õnnestu hästi ning olles tagasi planeedil, hakkab põliselanik levitama jutte võimsast jumalast "the Picard".
Ülejäänut võib juba ette kujutada, mis siis juhtuma hakkas ja usun, et teadjad foorumandid on seda osa ka juba näinud.

2) Ma sain ka nii aru, et need "nähtamatud" kostüümid põhinesid siiski Föderatsiooni tehnoloogial, kuid mis paneb selle juures imestama, et neid ei ole veel üldiselt kasutusse võetud - just teatud tundlikke missioonide puhul, mis eeldaksid varjatust nagu luuremissioonid.

3) Selles filmis kasutati esmakordselt digitaalselt loodud Enterprise-E'd. Kui First Contact'is kasutati peamiselt mudelit, siis tehti seal ka esimesi katseid digitaalselt loodud laevaga. Nüüd oli siis seda kasutatud juba terve filmi ulatuses, mis andis filmi loojatele vabamad võimalused luua keerukamaid ja detaili rohkemaid stseene.

4) Mis veel ära oli mainitud ja millele ma ise tähelepanu ei olekski suutnud pöörata, oli see, et kiirgamine oli muutunud kiiremaks. Kui TNG'i algusaastatel oli kiirgamisele järgneva materialiseerumise kiiruseks olnud umbes 5 sekundit, siis nüüd oli selle pikkuseks 3 sekundit. Seda põhjendatakse sellega, et arvatavasti on Tähelaevastik aja jooksul parendanud transportatsioonisüsteemi tehnoloogiat. Smile
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Filmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group