Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Jeremiah

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Dets 31, 2006 1:40 am    Teema: Jeremiah Vasta viitega

Otsustasin, et nüüdsest alates teen teema iga ulmesarja kohta, mida vaatama hakkan ja üritan igal juhul ka episoodide kaupa kommenteerida. Endal nii huvitavam ja võib-olla teistel ka Very Happy (kes nägema juhtunud on).
Nagu teema pealkirjast lugeda võib, valisin järgmiseks "ohvriks" sellise sarja nagu Jeremiah. Huvi selle sarja vastu tekkis minus eelkõige kahel põhjusel: esiteks seetõttu, et sarja üheks loojaks on Babylon 5'e looja J. Michael Straczynski ja teiseks seetõttu, et kodanik ordzo selles teemas antud sarja üheks oma lemmikuks pidas. Kui tegijaks on nii kõva mees nagu JMS ja keegi Ulmefoorumist seda sarja samuti üheks oma lemmikuteks peab, siis ei saa ju halva asjaga tegu olla. Cool

Jeremiah ise on post-apokalüptiline sari tulevikust, mis toimub 15 aastat peale seda, kui mingi haigus kõik täiskasvanud inimesed tapab. Lapsed, kes nüüdseks on suureks kasvanud, elavad n-ö vana maailma riismetest.


1x01-1x02 - "The Long Road"

Esimene osa on nüüd siis nähtud. Võib öelda, et tegu oli suhteliselt tüüpilise sissejuhatava osaga, milles esinesid mõned klassikalised sellest tingitud puudused, kuid midagi otseselt häirivat ka polnud. Lihtsalt episoodi esimene pool oli minu maitsele natuke liiga igav, kuid hiljem läks asi kuidagi käima. Teades, et tegu on JMS'i kätetööga, polnud sugugi raske märgata sarnasust Babylon 5'ga - pean siin silmas just nähtavasti plaanitavat pikemat tegevusliini uue maailma ülesehitamiseks.
Põhitegelased Jeremiah ja Kurdy ei mõjunud selles osas eriti huvitavalt, kuid ma tundsin, et neis on siiski potentsiaali ja järgmistes osades muutuvad nad kindlasti tunduvalt elulähedastemateks tegelaskujudeks.

Kokkuvõttes jäin nähtuga rahule ja ootan juba järgmisi episoode. Smile
Kes aga sarja juba enne näinud on, olge palun lahked ja kommenteerige - spoilerid ei sega. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Püh Dets 31, 2006 10:04 am    Teema: Vasta viitega

Olen näinud ainult esimest hooaega.

Piloodi The Long Road võib kokku võtta ühe sõnaga - super. Kindlalt sarja parim osa ning parim piloot mis JMS sulest tulnud. Sellel on väga hea tempo, vaataja kisutakse kaasa elama. Müsteeriumid esitatakse huvitavalt, selline sense-of-wonder on väga mõjus.

Mulle on Jeremiah tegelane väga sümpaatne, kindlasti üks sarja tugevamaid külgi. Luke Perry sobib siia suurepäraselt. Ning ega ka Kurdyl midagi viga pole. Theo on ka päris sümpaatne.

Ma järgnevatest osadest räägin siis kui Enterprise nendeni jõuab, ütlen vaid niipalju et minu silmis sarja kvaliteet langeb hooaja edenedes.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Esm Jan 01, 2007 3:19 pm    Teema: Vasta viitega

Vaatasin just 1x03 Man of Iron, Woman Under Glass üle.

(järgeb spoilereid antud osa kohta)

Huvitav pealkiri. Smile
See osa näitab ära kogu sarja miinused. Kvaliteeti langus võrreldes piloodiga on kahjuks väga selge. Mind härisid kli¹eed - kas Shelly mees peab olema selline argpüks? Liiga mugav. Samuti Markuse visiidid baasi mahajäetud ossa - kas Erin ja teised lihtsalt arvasid, et ta veedab seal siestat? Jälle liiga mugav. See viga on kogu sarjal.

Natuke ka sellest mis meeldis - tegelased. Jeremiah oli oma tavalises headuses ning seekord oli Markus ka päris huvitav. Nagu ka klaasi taga oleva naise lugu.

Harju keskmine Jeremiah osa - õnneks on paremaid, kuid kahjuks ka halvemaid. Smile
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Esm Jan 01, 2007 4:46 pm    Teema: Vasta viitega

Ning ka 1x04 "... And the Ground, Sown With Salt"

(minimaalselt spolilereid)

Laenates Jeremiah lõpumonoloogist - mõnikord pole lihtsalt sõnu. Karm osa. Arvestada tuleb, et aasta oli 2002, mitte 2007, viimasel ajal on "24" lati veel kõrgemale tõstnud (elu väärtus ameerika televisioonis on devalveerunud), see mis tundus räigena 5 aastat tagasi on nüüd tavaline peredraama. Kuid osa on siiski päris shokeeriv, eriti veel stseen 5 vangiga (ei taha väga palju spoilida).

Jason Priestley oli suurpärane, nagu ka Luke Perry (väikene 90210 taasühinemine). Ei väsi kordamast, et Jeremiah tegelane on minujaoks sarja üks positiivsemaid külgi.

Ainus miinus on lõpplahendus. Jällegi liiga mugav, liiga lihtne. Kuid ega seal vist muud varjanti polnudki. Siiski tegu suurepärase osaga, kindlasti sarja ühe parimaga.

Järgmiseks 1x05 "To Sail Beyond the Stars""....
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Esm Jan 01, 2007 5:54 pm    Teema: Vasta viitega

1x05 "To Sail Beyond the Stars"

(proovin võimalikult vähe spoilerdada)

Kirjutasin sellest ka 'üksiku asteroidi episoodide' teemas. Kui eelmine osa oli räige, külm ja vägivaldne, siis "To Sail" oli soe ja täis positiivseid emotsioone. Melissa Crider näis sama hea välja kui ma mäletasin sarja esimesest vaatamisest Smile . Tema tegelaskuju oli täis soojust, salapära, usku paremasse tulevikku. Ilus paar Jeremiah'ga, kõik 3 vestlust nende vahel olid osa parimad hetked.

Episood oli väga hästi kirjutatud, tõeline heatuju tõstja. Burnersite B-plot oli ka omal kohal, pole millegi üle nuriseda. Osas on minujaoks midagi maagilist, mis teeb selle osa eriliseks. Võibolla on see üldine soojus? Või Melissa Crider? Või hoopis osale omane hea tehniline pool? Arvatasti kõik nimetatu.

Hea vaikne osa, kahjuks sarja tase hakkas peale seda langema. Mis muidugi ei tähenda, et häid osi enam ei tule, kuid selline esimestele osadele omane maagia kaob ära.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Jan 06, 2007 6:44 pm    Teema: Vasta viitega

1x03 - "Man of Iron, Woman Under Glass"

Erinevalt Sigmast pean ütlema, et mulle meeldis see episood pilootosast rohkem. Ainuke asi, mis mulle otseselt ei meeldinud, oli see, et pilootosa lõpus saadeti nad ju maad kuulama kaheks nädalaks, aga nüüd olid nad baasis juba tagasi. Ma arvan, et oleks olnud parem, kui sari Jeremiah' ja Kurdy rännakuid veidi tihedamalt jälgiks.
Üks naine oli siis ellu jäänud - arvata võis, et keegi kuskil elus on, sest täielikku, sajaprotsendilist väljasuremist on raske uskuda, kuna mingite asjaolude kokkulangemisel ikka keegi vastu peab. Üllatusena tuli see, et ainuke teadaolevalt elus inimene just seal baasis on ja juba 15 aastat. Nagu Sigma juba mainis, tundus ka minule kummaline, et Megani olemasolu alles nüüd välja tuli. Tundus asja vägisi põnevaks tegemisena. Igatahes loodan siiski, et teda ka tulevikus näidatakse ja tal mingi tõsisem roll täita on. Muuseas, ausalt öeldes panin natuke imeks, et ta nende 15 aasta jooksul sellises väikeses ruumis hulluks polnud läinud ega endale otsa peale teinud. Ei tea, kas ise suudaks niimoodi vastu pidada.

Jeremiah' ja Kurdy retk oli ka päris huvitav. Captain Iron/John oli kahtlemata Megani kõrval episoodi kõige huvitavam tegelane. Tema olemasolu näitas minu arvates väga hästi seda, mis võib juhtuda, kui lastel pole ühtegi vanemat inimest kõrval, kes neil maailmas orienteeruda aitaks ja eristada tegelikkus väljamõeldistest. Kohati mõjus ta superkangelase kostüümis küll koomiliselt, kuid tegelikult oli tema näol muidugi tegu päris traagilise tegelaskujuga.
Tegelikult leidsin teda jälgides, et inimene on tegelikult haavatav vaid siis, kui ta ise usub seda. John arvas, et ta on haavamatu ning minu arvates ta seda oligi. Ta võis küll surra, kuid see ei teinud talle viga - päris hea viis lahkumiseks. Jeremiah' käitumine lõpus oli siiski võib-olla natuke liiga ülepingutatud; vihaselt Jumala peale karjumine ja eriti siis ise Captain Ironina esinemine polnud täiesti tõsiseltvõetav ning tegelikult meenutas mulle natuke jälle Babylon 5'e.
Müstilise Valhalla sektori kohta kahjuks midagi erilist juurde ei tulnud, kui välja arvata, et John/Captain Iron seda millegipärast õudselt kartis.

Ja muuseas, et "maailma lõpu" näol on tegu Cheyenne'i mäe baasiga, siis ei suutnud ma kordagi lakata mõtlemast sellele, et kus kohas seal tähevärav asub. Very Happy


1x04 - "...And the Ground, Sown With Salt"

Sisuliselt võib-olla mitte nii hea episood, kui eelmine, kuid siiski vägagi vaadatav, eriti tänu Jason Priestley'le peapahalase rollis. Lõpplahenduse osas nõustun ka Sigmaga - natuke liiga lihtne. Esiteks oli raske uskuda, et vaid paar meest põhimõtteliselt terve armee eest niimoodi ära põgeneda suudavad ja ise seejuures üldse pihta ei saa. Teiseks muidugi see, et Michael&Co. on nüüd sarja jaoks kadunud tegelased, millest on kahju, sest nagu mainitud, oli Jason Priestley oma osas suurepärane.
Juba nimetatud stseen viie vangiga oli tõesti väga... mõjus, tahtmata kasutada sõna "hea", mida siin võiks ehk valesti tõlgendada. Eriti jõhker teguviis igatahes ning ausalt öeldes ei tule mul ka uuematest sarjadest midagi sellist meelde, mis võiks päris samasse kategooriasse asetuda.
Julie'st oli väga rumal arvata, et Michael tema või vähemalt ta lapse ellu jätta tahab, kuuldes, et ta rase on. Kui Michael oli juba varem öelnud, et ta lapsi ei taha ning arvestades ka tema hullumeelset käitumist, oleks Julie pidanud seda ette aimama.

Valhalla sektori kohta tuli seekord rohkem informatsiooni ning millegipärast jäi mulle mulje, et tegu võib olla mõne sõjaväebaasiga, kus täiskasvanud on ellu jäänud. Võib-olla Area 51? Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Reede Jan 12, 2007 2:59 am    Teema: Vasta viitega

1x05 - "To Sail Beyond the Stars"

Nojah, ma pean tunnistama, et arvestades Sigma väga kiitvaid kommentaare ootasin ma sellelt osalt veidi rohkemat. Muidugi ei olnud tegu halva osaga ning mulle tõesti meeldis samuti Melissa Crider Claire'ina, kes oli selles muidu üsna masendavas maailmas kui killuke lootust, kuid midagi, mis selle episoodi eriliseks muudaks, jäi siiski puudu minu jaoks.
Millegipärast oli mul alguses selline paha tunne, et Claire'i plaanidest ei tule midagi välja - eriti peale seda, kui ta Jeremiah'le oma bensiinivarusid näitas ja meie teadsime, et Põletajad on teel, mistõttu tuli positiivne lõpplahendus igati meeldiva üllatusena. Põletajate kohta võib vist kindlalt öelda, et nad olid pärit Valhalla sektorist, kuigi nende tegevus jäi siiski arusaamatuks. Millegi hävitamiseks on ka lihtsamaid ja paremaid viise, kui lihtsalt tule otsa panemine - välja arvatud ehk juhul, kui nad mingit viirust või bakterit hävitada ei taha. Wink
Episoodi parim stseen oli alguses, kui Jeremiah ja Kurdy nägid abipaluvat rasedat naist ja Jeremiah ütles üllatuseks, et pole tema probleem (kuigi ta vist südames tegelikult teadis, et Kurdy asja nii ei jäta) ja Kurdy, kes tavaliselt teiste inimeste probleemidest eemale hoida tahab, hoopis appi läks.


1x06 - "The Bag"

Ei saa öelda, et see oleks väga hea osa olnud, eelmisele jäi kindlasti alla. Põhiline probleem oli siin minu arvates nende kahe vennaga, kes arste mängisid - olid kuidagi igavad tegelaskujud. Üldse tundus kogu see teema kuidagi kli¹eeline, et on mingi tüüp, kes teeskleb, et ta oskab midagi, mida ta tegelikult ei oska, siis see tuleb välja, et ta ei oska ning lõpuks leiab ta ikka eneses mingi jõu aidata. Razz
Põhilist tähelepanu äratas minu jaoks seekord Kurdy tegelaskuju. Kõik see, kuidas ta kutsika ostis ja seal rääkis, muutsid ta päris meeldivaks tegelaseks, isegi meeldivamaks kui Jeremiah enda, kes on selline suhteliselt vaikne ja emotsioone mitte nii välja näitav.
Natuke ebameeldivalt hakkas silma, et juba teist osa järjest sündis episoodis üks laps - ma loodan, et seda nüüd paar osa ei juhtu jälle, sest mulle need sünnitusstseenid eriti ei meeldi. Very Happy

Mainiks veel mõned asjad sarja kohta üldiselt:
- mulle meeldib hästi Jeremiah tunnusmuusika, on kohaselt müstiline.
- häirib natuke see, et auto esimesed suunatuled pidevalt värvi muudavad, vahel on need oran¾id ja vahel valged. Ma saan aru küll, et filmimiseks kasutatakse erinevaid masinaid, aga võiks vähemalt välimuse ühtse hoida.
- minu teada ei säili bensiin just igavesti, nii et kui pole leitud viisi selle uuesti tootmiseks, siis peaks vanast maailmast jäänud kütus ju kasutuskõlbmatu olema?
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Jan 21, 2007 1:34 am    Teema: Vasta viitega

1x07 - "City of Roses"

Päris hea episood, kus nii Jeremiah'le kui ka Kurdyle jätkus piisavalt ekraaniaega. Kurdy minevik oli päris kurb olnud, nagu muidugi kõigil järelejäänud lastel, aga vähemalt sai ta nüüd teada, mis täpselt tema vanematega juhtus. Küllap on tõde ikka parem teada kui lihtsalt teadmatuses vaevelda ja iga päev üritada mõistada, mis toimus, olgugi see tõde siis valus. Päris kena koht oli ka see lõpus, kui Kurdy andis Jeremiah'le põletamiseks oma kirja - enne polnud ta seda ju teinud ja pidas Jeremiah't nende kirjade kirjutamise pärast isegi imelikuks.
Jeremiah' enda käitumist oli siiski kohati veidi raske mõista. Ma saan aru, et ta vihastas alguses nende tüüpide peale, kes olid seda neiut vägistanud ja kelles ta ühtlasi arvas ära tundvat oma venna tapjad, kuid hilisem vihapurse Kurdy suunas oli nagu natuke... õigustamatu. Razz
Mulle meeldis ka see, et vähemalt mingi osa episoodist toimus Cheyenne'i mäe baasis, sest see aitab kuidagi hoida suhet nö. päris maailmaga, kus kõik ei ole veel kadunud.


1x08 - "Firewall"

Väga hea osa, võib-olla isegi parim episood seni. Nagu selgus, ongi Valhalla sektoris elus vanad sõjaväelased ja lisaks sellele plaanivad nad nüüd tagasitulekut, et maailm (või siis vähemalt USA territoorium) oma raudse kontrolli alla võtta. Vali kord. Very Happy See peaks aga tähendama, et neid elus olevaid "vanu" täiskasvanuid peaks olema suuremal hulgal, lausa kümnetes tuhandetes minimaalselt, sest territoorium, mida nad valitseda kavatsevad, on ju tohutu. Millegipärast arvan, et nii suurt peidupaika siiski olemas ei ole, aga ega tea.
Markuse minevik flashbackides oli päris hästi kujutatud, kuigi ma pean tunnistama, et tema isa suhtumist ma küll kuidagi heaks kiita ei saanud. Jah, okei, muidugi ta armastas oma naist ja tahtis teda aidata, aga selle nimel ei ole õigust terve baasitäie inimeste elu ohtu seada.
Episood ise oli mõnusalt pingeline ja avaldati just piisavalt palju informatsiooni, et midagi juba nagu teaks nüüd, aga huvi järjest kasvab. Cool
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Püh Jan 21, 2007 9:18 pm    Teema: Vasta viitega

Firewalli kohta lisaks ühe asja - mulle väga meeldis Quantrelli tegelane. Näitleja valikul pandi kümnesse (juba tema diktsioon oli väga mõjus) ning tegelasele oli hea dialoog kirjutatud. Ning ega Markus ka palju alla jäänud, kogu Markus vs. Quantrell oli suurepäraselt tehtud. See oli see mis osa heaks tegi ning olen nõus et tegu sarja ühe parima episoodiga.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 01, 2007 1:13 am    Teema: Vasta viitega

1x09 - "The Red Kiss"

Ei pidanud seda eriti heaks osaks, pigem üks nõrgematest. Minu maitse jaoks kaugelt liiga palju lapsi ja lisaks sellele üsna igav ka. Ainuke huvitav element oli see laste vere kasutamine haiguse raviks - tundub, et selles võib ju terake tõtt olla, olgugi, et asi ise kangesti ebateadusliku mulje jättis. Razz


1x10 - "Journeys End in Lovers Meeting"

Palju parem osa kui eelmine, juba algus oli väga vahva, kui Kurdy hakkas Jeremiah'ga samal ajal kirja kirjutama ja Jeremiah't see nii palju häiris, et kirjutas ainult "Dear dad, I'll get back to you." Laughing
Palverändurite seltskonna juht oli päris hästi oma osasse sobiv, aga kahjuks ei suutnud ma sugugi saada peast välja mõtet, et tegelikult on ta Felix Gaeta uuest BSG sarjast. Vot nii juhtub, kui näitlejad mitmes rollis mängivad. Very Happy Igatahes nende vabatahtlik surmaminek osa lõpus (no okei, mingi teoreetiline võimalus ju on, et juhtus ime) mõjus kuidagi julmalt, kuigi veidi ettearvatavalt.
Kurdy tegelaskuju arenes selle episoodiga jälle päris hästi edasi ja huvitav on näha, et ta tunneb, et ei saa Jeremiah'ga kõigest rääkida, hoolib ta temast siiski päris palju.
Natuke kurb, aga samas jälle võib-olla ka hea oli see, et see "kogukond" keda mehed olid otsima saadetud, osutus tegelikult pätikambaks.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Reede Veeb 09, 2007 8:00 pm    Teema: Vasta viitega

1x11 - "Thieves' Honor"

Theo oli jälle tagasi. Ei saa öelda, et ta meeldiv tegelane oleks - polnud ta seda ei eelmisel korral ega ka nüüd. Kuigi vähemalt seekord seletati tema minevikku piisavalt korralikult ja tuleb teha järeldus, et iga inimese kujundab ikkagi kasvukeskkond, nii et teda isiklikult on jälle päris raske süüdistada.
Minu arvates oli see episood siiski suhteliselt igav ning seda omadussõna laiendaks ma ausalt öeldes kogu sarjale. Mitte, et ma nüüd vaatamist pooleli jätta tahaks, aga sündmustik ei paelu enam nii palju kui alguses.


1x12 - "The Touch"

Kummalised ajad sünnitavad kummalisi ühiskonnakorraldusi, sellel juhul võiks öelda, et vägagi haigeid ühiskonnakorraldusi. Kuigi nii linnaelanike kui hullumeelsete juhtide käitumine ei mõjunud just normaalsena, tuleb selle, nagu eelmisegi osa juures mainida, et eks see ole tingitud rasketest tingimustest. Kui "suur surm" toimus, siis olid ju kõik ellujäänud veel väga noored ega olnud jõudnud arusaamisele, kuidas on võimalik inimesi petta ja ära kasutada. Need, kes selle ise ära tabasid või olid piisavalt vanad, said sellega võimaluse omale juhtpositsioon kindlustada. Kui millegi üle norida võiks, siis ehk selle üle, et kogu vangistatud seltskond nii lihtsalt vabaks sai, sest Kurdy ja Jeremiah olid ju mõlemad kinni võetud.
Võimuvõitlus Thunder Mountainis oli ka päris huvitav ning nagu näha, on seal inimesi, kes võimu enda kätte tahaks. Ma ei usu küll, et Chen pahatahtlik on, aga tundub, et temaga võib veel probleeme tulla. Aga iseenesest on tal muidugi õigus, et juhuks kui Markusega midagi ootamatult juhtub, peaks olema kindlaks määratud, kelle kätte võim liigub. Razz
Igatahes oli see oluliselt parem osa kui eelmine.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Veeb 17, 2007 9:23 pm    Teema: Vasta viitega

1x13 - "Mother of Invention"

Päris tugev osa, eriti selle poolest, et saime Jeremiah' kohta nii mõndagi huvitavat teada. Väga kena seletus anti sellele, kust Jeremiah sai idee oma isale kirju kirjutama hakata. Michelle oli ka muidu tore tegelane ning loodan, et teda tulevikuski näha saab. Pealegi ei saa juba alustatud tegevusliini Jeremiah (võimalikust) pojast unarusse jätta. Kuigi jah, selline "poeg, kelle olemasolust ma midagi ei teadnud" teema mõjus kuidagi seebika moodi. Aga tegelikult oli see kõik kuidagi kena ega mõjunud üldsegi häirivana. Lihtsalt huvitav on ette kujutada, et mees, kes pole oma isa kaotusest veel üle saanud, osutub ise järsku lapsevanemaks.
Väga hea point tehti muidugi kunsti ja muude vaimsete väärtuste kohta, millest tulevikus keegi ei hooli, sest on tarvis praktilisemate asjadega tegeleda. Michelle tegi väga tänuväärset tööd ning kahju, et ta seda varjama pidi.
Alguses oli paar päris head naljakohta ka, kui Kurdyl ja Jeremiah'l tekkis väike sõnavahetus neile kaasa saadetud naistega, kui nad ütlesid, et on harjunud üksinda töötama - midagi teemal, et "üksi töötamine pidavat pimedaks tegema." Päris valusalt panid poistele. Very Happy



1x14 - "Tripwire."

Veel parem osa kui eelmine, eriti seetõttu, et jälle pöörati olulist tähelepanu Valhalla sektori sõjaväelaste tegevusele ja sellele, et nad mahajäetud tuumabaase töökorda seavad. Nagu selgus, on Thunder Mountainis leke ning jäi mulje, et selleks on Lee. Karta on, et tõsisem rünnak nende vastu ei pruugi enam kaugel olla, kuid hea olekski - võib-ola saaks sari siis natuke rohkem elu sisse.
Päris naljakas oli see, kui Kurdy pööras Jeremiah' tähelepanu snaipri uuele aluspesule ja küsis, et millal Jeremiah viimati uut aluspesu või aluspesu üldse nägi. Seda infot oli peaaegu liiga palju! Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
VV
Kaptenleitnant


Liitunud: 8 Dets 2005
Postitusi: 101
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Mai 09, 2007 9:27 pm    Teema: Vasta viitega

Jõudsin lõpuks ka teise hooaja vaadatud ja peaks ütlema, et see oli esimesest hooajast isegi parem, kuigi sarja lõpp tuli kuidagi kiirelt ja ootamatult ning lahendus jättis midagi siiski sees kripeldama. Ju siis katkestati sari, nagu tänapäeval kombeks, varem kui autoritel see plaanis oli. Väga meeldis Mister Smith teisest hooajast ning temaga kaasa tulnud jumala ning ettemääratuse/saatuse teema. Taolised asjad filmides ja sarjades on mulle väga meeltmööda (samamoodi Battlestar Galactica's või Signs'is). Kahjuks jäi see ka lõpuni aretamata. Niisiis oleks tahtnud vähemalt ühte hooaega veel, aga eks peab leppima, et niigi palju sai. Sarjale kokku 9p.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Mai 16, 2007 9:12 pm    Teema: Vasta viitega

1x15 - "Ring of Truth"

Mitte halb, aga siiski suhteliselt igav osa. Nähes alguses, kuidas nälginud Kurdy ja Jeremiah tundmatuid seeni pugima hakkasid ja peale seda neil hallutsinatsioonid tekkisid, olin valmis juba alla andma, sest kartsin, et siit tuleb üks kohutavalt segane ja jama episood, mis näitab nende nägemusi vms. Õnneks asi siiski nii hull ei olnud. Very Happy
Episood jaotus päris selgelt kaheks erinevaks osaks, millest esimene rääkis Kurdy ja Jeremiah' tegemistest bordellis, kuhu nad Theo otsingul sattusid ning teine pool muutis radikaalselt tooni, muutudes pigem ühe lagunenud perekonna taasühinemise looks. Mitte, et see kuidagi paha oleks olnud, aga tundus kuidagi liiga seosetu.
Põhiliini osas midagi edasi ei läinud, annaks siis... noh, 5 punkti.


1x16 - "Moon in Gemini"

Huvitav lahendus selle episoodi juures oli see, et Jeremiah ja Kurdy ei tegutsenud seekord koos, vaid täitsid eraldi ülesandeid. Kuigi minu arvates sobivad nad kokku päris hästi, oli vahelduse ja reaalsuse huvides päris hea midagi muud näha. Üldiselt ei saa ma ka seda osa siiski väga kõrgelt hinnata, sest selle sarja juures lihtsalt ei ole minu jaoks seda tõmmet.
Kurdy lugu, mis rääkis mustanahalistest rassistidest, oli kahest huvitavam. Väga hea oli, et Kurdy siiski nende ühiskonnakorda lammutama ei hakanud nagu sellist tüüpi osades tihti juhtub. Pika aja jooksul välja kujunenud arvamused on väga tugevad ning juurdunud ja nende muutmine võtaks väga kaua.
Jeremiah tegemised Erini ja tema kaksikõe Laureniga polnud eriti põnevad; kuidagi häirivalt mõjus ka Erini ja Jeremiah suhte nii järsk sissetoomine. Pealegi mul on raske uskuda, et Jeremiah võiks temast tõsiselt huvitatud olla, sest nii palju kui mina näinud olen, on ta peaaegu igas episoodis erineva neiuga koos olnud. Very Happy
6 punkti.


1x17 - "Out of the Ashes"

See oli esimene Jeremiah osa, mida ma üle pikema aja jälle vaatasin. Esiteks oli vahepeal muid tegemisi ja teiseks polnud sari ka sajaprotsendiliselt minu ootustele vastanud, nii et iga hinna eest vaatama ka ei tõmmanud. Õnneks aga võib selle episoodi kohta öelda, et see on kindlasti üks parimatest seni olnutest, kui mitte kõige parem. Ei teagi, miks see osa mulle nüüd nii hinge läks; võib-olla sellepärast, et viimasel ajal on minust ülikooli tõttu üsna sage raamatukogu külastaja saanud Very Happy, aga võib-olla oli see tõesti lihtsalt hea osa.
Kurdy näitas raamatutesse positiivselt suhtumisega jälle oma pehmemat ja intelligentsemat külge, mida tema suhteliselt karmi välimuse põhjal oodata ei oskakski, aga eks see olegi paljude tegelaskujude võlu, et pinna all on nad hoopis teistsugused kui esmapilgul arvata võiks. Muidu oli ju lugu suhteliselt tüüpiline - kurjad mehed tulevad sisse ja annavad peakangelasele, keda keegi aidata ei julge, peksa ning hiljem peab seesama peakangelane sütitava kõne ja kui pahad mehed tagasi tulevad, aetakse nad minema - aga ometi oli see väga mõjus. Idee raamatukoguhoidjast, kes ise lugeda ei oska, oli ka väga paeluv.
Ka Jeremiah' ja tema vana sõbra tegevusliin oli päris huvitav, kuigi kummaline, et Jeremiah ilma Kurdyle teatamata nii pika retke ette võttis. Razz Kokkuvõttes suurepärane osa, hea näitlejatöö kõigi poolt ning suurepärane teostus. 9 punkti.


1x18 - "A Means to an End"

Ka päris hea osa, mis viis põhiliini jälle oluliselt edasi. Lõpuks õnnestus korraldada väiksemat sorti kohtumine mõningate kogukondade juhtidega ning loodetavasti kasvab sellest peagi välja midagi suuremat. Põhilist pinget pakkus muidugi võimuvõitlus Thunder Mountainis endas, kuigi jah, eks seegi lõppes suhteliselt etteaimatavalt. Küsimus siiski jääb, et kui Markus nõukogu eriti kuulda ei võta ja lõppastmes teeb asju ikka nii nagu ise õigeks peab (kuigi tal võib õigus ollagi), siis milleks seda institutsiooni üldse üleval pidada?
Jeremiah' ja Kurdy roll oli seekord kuidagi väike, aga see ei häirinudki tegelikult. 7 punkti.


1x19-1x20 - "Things Left Unsaid"

Õigupoolest vaatasin ma neid viimaseid episoode juba paar nädalat tagasi, kuid ei suutnud siis midagi erilist kirja panna. Hea oli see, et siiski jõuti lõpuks kaua planeeritud suure kokkusaamiseni, mille aga pahad vanamehed ära rikkusid ja eriti naljakas oli see, kui valjuhääldist öeldi, et tegu on ebaseadusliku kogunemisega. Very Happy Konteksti arvestades muidugi.
Kokkuvõttes kaks esimese hooaja viimast osa mulle siiski erilist muljet ei jätnud ja seetõttu pole mul tekkinud ka viitsimist kähku teise hooaja vaatamise juurde asuda. Millalgi ma seda kindlasti teen, aga millal täpsemalt, ei tea.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group