Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Der Schweigende Stern (1959)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Veeb 05, 2007 5:43 pm    Teema: Der Schweigende Stern (1959) Vasta viitega

Der Schweigende Stern on Poola ja Saksa Demokraatliku Vabariigi ühistööna valminud ulmefilm, mis räägib inimeste esimesest lennust Veenusele. Film on olemas ka inglise keelde dubleeritud kujul ja sel juhul enamasti nime all First Spaceship on Venus.

Enne filmi vaatamist lootsin, et tegu võib olla omamoodi filmiga, mis kindlasti erineb USA sama ajastu toodangust. Selles osas Der Schweigende Stern minu ootustele ei vastanud, kuid ometi ei saa ma öelda, et see oleks olnud halb film. Pigem oma aja tugevamate sekka kuuluv, vaatamata kasvõi sellisele kulunud kli¹eele nagu kohtumine meteoriidiparvega.
Lugu ise oli Külma sõja perioodi filmidele iseloomulik. Grupp inimesi saadetakse Veenusele ning seal avastatakse, et veenuslased on ise oma tuumarelvade läbi, mille abil nad lootsid Maad rünnata, hukka saanud. Vaid nende varjud olid neist järele jäänud, nagu mainis missioonil kaasas olnud jaapanlasest naistegelane, kelle ema oli Hiroshimale visatud pommi läbi hukka saanud. Tegelaste kohta polegi suurt midagi öelda, sest kellestki neist ei kumanud läbi mingit isiksust - tegu oli lihtsalt rollitäitjatega. Aga võib-olla see oligi sotsialistlikule maailmasüsteemile kohane.
Eriefektid ja võttekohad olid lausa väga head ning Veenus nägi tõeliselt võõrastav ja samas kummalisel kombel ka väga usutav välja.
Mina isiklikult ei saa mööda vaadata ka sarnasustest Star Trekiga. Võib-olla sai Gene Roddenberry just sellest filmist inspiratsiooni mitmerahvuselise meeskonna loomiseks. Nimelt olid antud filmis esindatud nii hiinlane, jaapanlane, ameeriklane, venelane, poolakas, sakslane ja isegi mustanahaline, kelle riiklik kuuluvus küll mainimata jäi, kuid keda nimetati Aafrika esindajaks. Very Happy Samuti sarnanes kosmoselaeva "kaptenisild" väga Enterprise'i sillale Star Treki Originaalseeriast.

Oli hea ja huvitav film, mida soovitan vaadata neil, kes saksa keelest aru saavad. Kui mitte, siis on alati võimalik võtta inglisekeelne variant. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Trash
Laevastikuadmiral


Liitunud: 10 Juul 2006
Postitusi: 359
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Veeb 05, 2007 5:55 pm    Teema: Re: Der Schweigende Stern (1959) Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
Oli hea ja huvitav film, mida soovitan vaadata neil, kes saksa keelest aru saavad. Kui mitte, siis on alati võimalik võtta inglisekeelne variant. Smile


DEFA Sci-FI Collection´i 3 diskises karbis on inglise subtiitririda kenasti olemas. Kirjade järgi kõik kolm filmi ( veel lisaks Sternile 2 filmi ) restaureeritud ja uncut kujul.
Sõbral on filmid olemas, kuid pole jõudnud vaatamiseks laenata. Ei tundu hetkel prioriteet olevat, kuid kunagi tahaks kindlasti vaadata.
_________________
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Ulmeguru
Laevastikuadmiral


Liitunud: 15 Juul 2005
Postitusi: 301
Asukoht: Saaremaa

PostitusPostitatud: Esm Veeb 05, 2007 11:34 pm    Teema: Vasta viitega

See film põhineb Stanisław Lemi esimesel romaanil «Astronauci» (1951)... eks sealt ka need sotsrelistlikud jaburused... kirjanikul oli hiljem selle romaani pärast üsna piinlik ning eriti hea meelega ta sellest kordustrükke ja tõlkeid teha ei lubanud...
_________________
Alles saad millegagi tegelema hakata, kui juba mõni pajatab sulle niisugust lora, et käed langevad iseenesest rüppe.
-- Sever Gansovski «Vincent van Gogh»

http://ulmeguru.blogspot.com/
http://ulmeseosed.blogspot.com/
http://tumetund.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
obukakk
Kadett


Liitunud: 28 Mai 2007
Postitusi: 7

PostitusPostitatud: Kolm Juul 18, 2007 7:13 pm    Teema: Vasta viitega

Huvitav, et paljudele selle aja filmidele on omane nn. telereportaa¾i stiil. Tegelaskujude mäng on minu hinnangul null, kuidagi väga kammitsetud tundus kogu asi olema. See eest Veenuse kujutamine oli igatahes parem kui paarkümmend aastat hilisem esimese otsa "Star Trek" oma papist kivide ja kaljudega. Ja veel häiris pidev Hiroshima mainimine. OK saan aru, et 50. lõpp ja teema alles kuum. Vaatasin filmi vene keelsena ja igatahes veel kõvakettalt maha ei kustutanud. Paari sama ajastu filmiga kõlbab ka DVD toorik nendele kulutada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group