Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Lost - 3x05 "The Cost of Living"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

kuidas hindate episoodi?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
33%
 33%  [ 2 ]
8
50%
 50%  [ 3 ]
7
16%
 16%  [ 1 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 6

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Okt 02, 2007 5:08 pm    Teema: Lost - 3x05 "The Cost of Living" Vasta viitega

Episood on eetris teisipäeval, 2. oktoobril 2007 kell 20:30 Kanal2-s
Episoodi korratakse pühapäeval, 7. oktoobril kell 10:00


Merehädalised lähevad otsima teist punkrit, et sealse arvuti abil Jack, Kate ja Sawyer üles leida. Jack ei tea, keda usaldada, kui kahe vangistaja vahel tekib tüli. Eko võitleb oma minevikudeemonitega.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Wendelh
Veteran


Liitunud: 19 Jan 2005
Postitusi: 633

PostitusPostitatud: Nelj Okt 04, 2007 6:19 pm    Teema: Vasta viitega

Losti puhul paistab kuidagi nii olevat, et mida eksootilisem tagataust, seda põnevam tegelane. Ja Eko oli kindlasti üks põnevamaid tegelasi terves sarjas. Päris kurvaks tegi, arvestades veel, kuidas ta suri. Suitsukoletis?! Ma olin siiamaani kuidagi aru saanud, et suitsukoletis on üks neid tegijate mõtlematuid apsakaid, millele nad enam väga mõelda ei taha, kuid nüüd, kui sellele nii tähtis ja lõplik roll omistati, on alust arvata, et sellega on veel suured plaanid.

Eko viimased sõnad olid ka väga kahtlased. Kas ei oleks olnud veidi mõistlikum pigem teisi hoiatada? Kuid kes seda Ekot teab, eksole, ehk oli tal enne surma mõni apokalüptiline ilmutus või teab mis.
Aga lõpustseen, kui noor Eko oma vennaga eemale kõndis, oli küll väga õnnestunud.

Jackiga toimuv oli veel segasem. Kas Juliet mõtles seda tõsiselt? Või on see järjekordne mindfck?, mida on küll veidi raske uskuda, arvestades, kui inimlikku külge Teistest me viimastes osades näinud oleme.

Silmaklapiga mehest ei jõua ma rääkidagi. Aina müstilisemaks läheb.

9/10, väga põnev oli.
_________________
To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 1:24 pm    Teema: Vasta viitega

Teistest.
Ei no mis sa kostad... Kui nii edasi läheb, siis on varsti nii, et kutsu need Teised isegi omaenda juubelile aukülalistena.... Nii head ja õnnetukesed nad ju.... Mis siis, et nad
Beni enda osaluse nt. Sawwerit nii vaimselt kui füüsiliselt üha tümitavad. Rääkimata nede varasemast tegevusest. "Lootust", kui nii võib öelda, annab siiski see, et iga asi, mida Teiste puhul kuidagi uskuma hakkad, keerab korraga pea peale ja selgub, et tegu on järjekordse nendepoolse pettusega. Ainus, mis pole pettus, on nende kordasaadetud röövliteod: röövimised, peksmised, tapmised. Kuigi otselt oma kätega tapnud on kedagi vaid Ethan. Kunagine parve õhkulaskmine ja Sawweri tulistamine seal oli siiski ka tapmise eesmärgil, muud ei saanud olla. Paljudel juhtudel aga teevad nad oma tegusid "meie" endi kätega.Meenuta'me siinkohal nii lennuki sabaotsa rahva kohtumisi algul parveseltskonnaga ja seejärel Saydi ja Shannoniga.

Nagu hakkas ka nt. Micahel Teiste tõõriistaks ja läks omasid tulistama. Tundub, et vähemalt Jacki tahetakse ka kangesti Teisi usaldama panna. Võib-olla koos televaatajatega...
Kuidagi ei usu, et Henri-Benjamin ootamatult nii siiraks ja ausaks muutus Jackiga suheldes.
Ka Lockele ta ju peale nimejama paljastamist "enam ei valetanud". Tegelikult valetas ju ikka.

Miks Ben seal "meie" juures käis ja just eriti Lockele pinda käis, ei haaku isegi praegu eriti ju millegagi. Teadnuks ta enda sellisest tervisehädast, ta vaevalt riskinuks arsti saamise nimel endale sellise keerulise retke kaela võtta. Nd võinuks ju lihtsalt Jacki röövida, küll nad mooduse leidnuks...

Kes ütleb, et isegi kui see skeletipilt oli Beni oma, kus on grantii, et ta pole seda vajalikult "töödelda" lasknud. Milleks, ei tea muidugi (esialgu) keegi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 1:48 pm    Teema: Vasta viitega

Edasi viitaks Beni vihjele, et Juliet on Jacki eksnaise nägu. Mis see siis veel olgu?
Siit tuleb mingi võrdlusniit Eko liiniga ses osas.
See, kellega Eko oma arust rääkis, oli ju ka tema venna "moodi". Kas tegu on olemuselt sama
trikiga? Üldiselt jookseb loogika otsimine ikkagi tupikusse.

Eko loost edasi rääkides ütleks, et mis Teiste juures (NB! TUNDUS) pingete osalise kaotamisena, külvas siit küljest pinget hooga tagasi. Kuigi üsna seletetamatut laadi pinget.

Taas siis see nägemuste asi, mida võis seletada Eko halva tervisliku seisundiga, et ta justkui oma venda nägi ja miks mitte enda arust ka rääkis. Meenutame Teise hooaja 18. osas juhtunud Hurley seiklust. See seiklus vabandus kuidagi välja Hurley varasema vaimuhaigusega, mis saare pingeid arvestades taasaavaldus.
Meenutame ka Jacki kunagist isa varju järel jooksmist.

Huvitav on see, kas nuga oli juba puu siise löödud (Ekole tundus, et löödi preagu)või tegi seda tõesti kujuteldav "vend". Mõelda võib nii ja teisipidi. Et vend paistis ühtäkki väikese posisina, viiks mõtted ikkagi kujutluspiltide juurde Eko enda peas.

Et siis Eko venna luustik oli lennustik kadunud. Ka Jacki isa surnukeha oli saarel kadunud.
Mõlemad aga ilmutasid end nägemustena. EI SAA ARU., mis salata.

Ühe küsimuse ühe poole me siiski saime. Kuidas sai piloot surma avaosas kokpitist välja ronides. Eks seessama "koletis" haaras piloodi kaissu ja pigistas/põrutas ta surnuks ning hilem virutas verisena puu otsa.
Küsimus, misasi see ikkagi oli, on muidugi samuti endiselt EI SAA ARU-rubriigist.

Üks kahtlus on mul tasapisi tekkinud, mis selle osaga süvenes. Kas need nägemused ja koll pole ühe ja sama nähtuse eri avaldumisvormid. Mis ei pruugi muidugi tõsi olla.

Seesama Beni vihje Jacki naisele annaks justkui aimduse, et küllap siin ikka Teiste käsi mängus on. Kas siiski ja kuidas, seda muidugi ei tea.

Ekost veel. Kahju, et üks potentsiaalne Meile väga kasulik (ja seega Teistele ohtlik) mees jälle surma sai. Ja kes ütleb, et see polnud siiski Teiste kätetöö, nagu just viitasin.
Muuseas, sabaosa rahvast on siis alles, (kes pole surma saanud või röövitud) praeguseks alles ainult Benjamin.

Pärli baasi osas tuli vel üks üllatus. Kuskil avastamata baasis istub veel keegi mereröövli moega kuju. On see mingi Teine või mingi Desmondi tüüpi kurb kuju, eks see selgu edaspidi.
Jacki& co leidmise osas see asi igatahes tulu ei andnud.

Tore on vähemalt see, et Sayid (ilmselt siis kõik kolm) jõudsid viperusteta tagasi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaz
Kapten


Liitunud: 28 Okt 2005
Postitusi: 145
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Okt 07, 2007 2:39 pm    Teema: Vasta viitega

Wendelh kirjutas:
Jackiga toimuv oli veel segasem. Kas Juliet mõtles seda tõsiselt? Või on see järjekordne mindfck?, mida on küll veidi raske uskuda, arvestades, kui inimlikku külge Teistest me viimastes osades näinud oleme.


Ühes asjas jään ma siiski endale päris kindlaks, ja täpsemalt siis elles, et olen suhteliselt kindel, et Juliet on kuidagi ikkagi teistega seotud. kõik see siirus ja ausus tundub Teiste puhul kuidagi liiga siiras ja aus. Ja kui nüüd võtta arvesse Losti ettearvamatusi ja üliäkilisi kulminatsioone, siis julgen väita, et Juliet pole veel omadesse omistatud. Arvan, et Benjaminil on siiski veel käsi mängus.


Eco'st on küll kahju. Oli ta ju tõesti üks müstilisemaid tüüpe sarjas. Siiski häirib ikka veel see suits. See on sarjast läbui jooksnud juba mitmeid ja mitmeid kordi. Kas juba ei võiks seda suitsu ka natukene rohkem selgitada ja saladuslikku katteloori tõsta!? Razz

Kokkuvõttes jäin osaga suht rahule. 8/10
_________________
Lost
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Okt 07, 2007 6:57 pm    Teema: Vasta viitega

Põnev osa oli. Mr.Ekost on kahju, värvikas tegelane ja hea näitleja.
Mida aeg edasi, seda rohkem hakkab mulle tunduma, et kusagil on veel mingid Kolmandad. Neid peavad Teised "pahadeks" ja "meie " seltskond on kõigest segavaks faktoriks. Öeldi ju otse (paadis), et Meie ei ole teie vaenlased. Kes siis ? Kolmandad? Või teine kolonn allakukkunute seast?
Kõik probleemid, mis stsenaristid on püstitanud, on mingil moel lahendatavad/põhjendatavad. Kuid see "tossuelukas" tundub küll olevat ebamaist päritolu. Arvatavasti on ta ka seotud kõigi nende ilmutustega saarel.
8/10.
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Okt 08, 2007 10:39 pm    Teema: Vasta viitega

7 punkti.

Nojah, ma mõtlesin pikalt, mida öelda ja ausalt öeldes midagi väga tarka nagu välja ei pigistagi. Tuleks öelda, et Lost pole enam päris minu maitsele, nende müsteeriumitega ja küsimuste püstitamisega on ikka raskelt liiale mindud.
Ei vaidle vastu, et episood oli omamoodi põnev, silmas pidades Julieti ja Jacki vahel toimunut ning Eko mälestusi, kuid segadusttekitavaid elemente oli liiga palju.

Leian ka, et nii huvitava tegelase, nagu Eko, kõrvaldamine sellisel jabural moel (andke andeks), ei olnud just eriti tark tegu. Aga see on minu arvamus. Razz See suits käib mulle ka raskelt närvidele, ma ei leia, et sari mingit sellist seletamatut olendit vajab.

Ei hakkagi praegu midagi ennustama ja jään jätku ootama. Võis rahule jääda, aga mitte midagi enamat.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Kolm Okt 10, 2007 12:13 pm    Teema: Vasta viitega

Eks nii neid müstilisi saladusi lahendakse. Saladus seoses Ekoga varem kohtunud tütarlapse müstiline jutu ja Eko saarel kogetuga siis koos Ekoga kaotsi lähebki.

Punker lendas õhku. Mis värk see oli, jäigi teadmata. Sama lihtsalt saab ka kõiki muid küsimusi
kas õhku või maha lasta...

Tahaks siiski midagi teada. Nt. Kas Kelvin ikka sai surma või siiski mitte. Ning paluks mitte Teiste isikutega seotud tagasivaateid. Kindlasti hakkaks neist siis eriti ülihale... Muidugi stsenariste siin foorumis ei käi. Jääb üle ainult loota...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group