Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Paar huvitavat uudist teaduse maailmast
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Uudised Laiast Maailmast
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Okt 31, 2007 8:45 am    Teema: Vasta viitega

Foto: kas lumeinimene on ikkagi olemas?

Ameeriklase Rick Jacobsi tehtud foto käivitas uuesti debati küsimuses, kas lumeinimene on olemas või mitte.


_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Nov 13, 2007 9:00 am    Teema: Vasta viitega

Piloodid: UFO-sid ei saa eitada



Maailma mitmete riikide sõjaväepilootide sõnul võivad poliitikud maaväliste lendavate objektide üle nalja heita ja skeptilised olla, kuid UFO-sid ei saa eitada.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
padawan
Kapten


Liitunud: 3 Jan 2006
Postitusi: 144
Asukoht: Maa, vähetuntud planeet Galaktika spiraalharus

PostitusPostitatud: Teis Nov 27, 2007 9:51 am    Teema: Vasta viitega

1. märts 2008 plaanib oma ümbermaailma reisi alustada Earthrace
Tegemist on 24 m. pikkuse, 8 m. laiuse ja 1,3 m. süvisega trimaraaniga, mida liigutavad kaks 540 hj (350 kW) Cummins Mercruiser mootorit, suurimaks kiiruseks 45 sõlme (90 km/h).
Reisi eesmärgiks on püstitada uus mootorpaatide ümbermaailmareisi rekord.


Tegemist on erakordselt rohelise sõiduriistaga. Kütuseks on 100% biodiisel, kere on ehitatud süsinikust ja kelvarist. Kere kuju on valitud selline, et paat mitte ei uju üle lainete, vaid murrab ja suurtest lainetest isegi "sukeldub" läbi; selle tulemusel saab suurt kiirust hoida igasuguse ilmaga, lainetusest sõltumatult.



_________________
Armasta oma vaenlasi - kas või selleks, et neile närvidele käia.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Nov 30, 2007 8:59 am    Teema: Vasta viitega

See uudis ei käi küll konkreetselt selle teema alla, aga ma siiski sokutan selle siia. Uudis on aga vägagi positiivne ja teretulnud:

Eurodirektiiv keelab edastada reklaami tunnis üle 12 minuti

Euroopa Parlament kiitis täna (29.11.2007) heaks audiovisuaalseid reklaame puudutava direktiivi, mille kohaselt võib 2009. aasta lõpust ühe tunni jooksul reklaami edastada kuni 12 minutit.

Parlament toetas reklaamipauside lubamist filmides ning uudistesaadetes iga poole tunni järel. Lastesaadete puhul võib reklaamipause teha vaid siis, kui saated kestavad üle 30 minuti. Muud tüüpi saadetes, nagu näiteks seriaalides, reklaami edastamisele eraldi reegleid ei kehtestatud.

Ühes tunnis ei tohi aga reklaami edastada üle viiendiku ajast ehk kuni 12 minutit.

Audiovisuaalsete meediateenuste direktiiviga ajakohastatakse 1997. aastast pärinevat "piirideta televisiooni" direktiivi. Kuna Euroopa televisiooniteenuste turg on tehnoloogiate ja turgude lähenemise tõttu oluliselt muutunud, tuli Euroopa Komisjon välja uue ettepanekuga, mis tagab õiglased konkurentsitingimused ja laieneb näiteks ka veebitelevisioonile.

Direktiivi üks uuendus on piirangud äratuntavate toodete ja kaubamärkide esitamisele ehk niinimetatud tooteasetusele. Seda lubatakse piiratud juhtudel ja rangetel tingimustel. Äratuntavate toodete ja kaubamärkide esitamine on keelatud uudiste- ja aktuaalsete sündmuste saadetes, lastesaadetes, dokumentaalfilmides ja õpetliku sisuga saadetes.

Parlament nõuab samuti, et toodete ja kaubamärkide esitamisel tuleb vaatajat sellest teavitada enne programmi, pärast programmi ning pärast reklaamipause. Liikmesriikidele jääb seejuures õigus keelustada tooteasetus täielikult.

Lisaks peavad liikmesriigid ja komisjon ergutama audiovisuaalsete meediateenuste osutajaid töötama välja lapsi puudutava tegevusjuhendi, et lastesaadetes ei reklaamitaks näiteks kõrge rasva-, suhkru- ja soolasisaldusega toite.

Audiovisuaalsete meediateenuste direktiiv peaks jõustuma enne 2007. aasta lõppu. Liikmesriigid peavad direktiivi hakkama rakendama kahe aasta jooksul pärast selle jõustumist ehk 2009. aasta lõpus.

PS. Nii et jääme ootama 2010. aastat. Wink
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
padawan
Kapten


Liitunud: 3 Jan 2006
Postitusi: 144
Asukoht: Maa, vähetuntud planeet Galaktika spiraalharus

PostitusPostitatud: Kolm Dets 12, 2007 9:47 am    Teema: Vasta viitega

Eri mandrite inimesed muutuvad hoogsalt aina erinevamaks

Inimese areng hoogustub ja eri mandrite elanikud muutuvad aina erinevamaks, ütlesid USA teadlased.
Viimasel 5000 aastal on geneetilised muutused toimunud 100 korda kiiremini kui teistel perioodidelSee läheb vastuollu laialt levinud arvamusega, et inimese evolutsioon on pidurdunud.

Utah ülikooli professor Henry Harpending selgitas, et inimestevahelisi erinevusi on peetud kultuurilisteks, kuid iga temperamendijoont mõjutab suurel määral geneetika.

«Geenid arenevad suure kiirusega Euroopas, Aasias ja Aafrikas, kuid kõik muutused on päritolumandrile iseloomulikud,» lisas Harpending.

Tema sõnul muutuvad inimesed aina erinevamaks, kuna pärast Aafrika mandirlt lahkumist ja ülejäänud maailma asustamist pole erinevate regioonide vahel toimunud suuremaid liikumisi.

Evolutsiooni kiirenemise põhjuseid on kaks – inimeste arvu kasv ja radikaalselt muutunud keskkond.

«Mida rohkem inimesi, seda suurem võimalus kasuliku mutatsiooni ilmnemiseks,» rääkis professor.
_________________
Armasta oma vaenlasi - kas või selleks, et neile närvidele käia.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Dets 17, 2007 6:54 pm    Teema: Vasta viitega

Viie aastane šimpans võitis üliõpilasi arvutimängus.

http://edition.cnn.com/2007/TECH/science/12/03/chimp.memory.ap/index.html

Selle värgi tüviks on see, et inimestel on vähemarenenud lühimälu kui ahvidel. Tõenäoliselt on see tingitud meie kommunikatsiooni keerukusest (keelest), mis eeldab pikaajalist meeldejätmist, blokeerides seega lühimälu. Oleme liigselt hõivatud pikaajaliste probleemidega ja seetõttu ei märka väikesi detaile. Inimene on seega rohkem teoreetik, kui praktik.
_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
padawan
Kapten


Liitunud: 3 Jan 2006
Postitusi: 144
Asukoht: Maa, vähetuntud planeet Galaktika spiraalharus

PostitusPostitatud: Reede Jan 25, 2008 3:51 pm    Teema: Vasta viitega

Hiiglaslik prügisaar

Vaikse ookeani põhjaosas loksub hoovuste toel maailma suurim prügimägi. Prügi on sinna kokku kandnud subtroopilised hoovused.

Ala on võrreldav kõrbega ookeanis – seal on fütoplanktonit, aga väga vähe kalu või mereloomi. Seetõttu satuvad sinna väga harva ka kalamehed, samuti pole tuuled meresõiduks soodsad, seega pole ala eriti laevatatav, kirjutas Howstuffworks.

Kuid lisaks planktonile loksub seal miljoneid tonne prügi, enamasti plastmass ja kilekotid. Tegu on maailma suurima prügimäega, mis seilab otse keset ookeani. Ookeaniteadlase Charles Moore’i andmetel leidub seal ühes ruutkilomeetris 3,3 miljonit prügitükki või –tükikest. Osalt ulatub prügisaar kuni 30 meetri sügavusele

Keeris on kokku kandnud kaks hulpivat prügisaart, mida kutsutakse vastavalt Vaikse ookeani idaprügila ja lääneprügila. Idapoolne keerleb Hawaii ja California vahel, selle pindala suurus on teadlaste hinnangul võrreldav USA Texase osariigi või siis Prantsusmaa omaga. Läänepoolne prügisaar on tekkinud Jaapani ja Hawaii vahel.

Prügi on neisse keeristesse kogunenud üle ilma. Kaht prügiala seob omavahel hoovuste nn subtroopiline konvergents, kus vaatluslendude ajal on märgatud samuti hulpimas suuri prügikoguseid.

Maailmameredes ujuvast prügist 90 protsenti on plastmass ja kilekotid. ÜRO keskkonnaprogramm hindas 2006. aastal, et ookeanide igal ruutmiilil hulbib 46 000 plastitükki. Maailmameres on piirkondi, kus plastikogus meres ületab planktoni kuuekordselt.

Maailmas igal aastal toodetud plastidest umbes kümnendik jõuab lõpuks merre. Sellest 70 protsenti vajub põhja. Ülejäänu jääb lainetesse hulpima ning jõuab ühel hetkel välja Vaikse ookeani keeristes tekkinud prügisaartesse.

Plastide peamine probleem on see, et nad pole biolagunevad. Ükski looduslik protsess ei suuda neist lahti saada. Selle asemel tabab plaste fotodegradatsioon – suuremad esemed lagunevad aina väiksemateks tükikesteks, kuid polümeerstruktuurid püsivad endiselt alles.

Mereelukad söövad neid üliväikesi plastitükikesi sisse, need põhjustavad mürgitusi ja ummistusi. Plastitükikesed suudavad endasse imeda mürgiseid kemikaale, näiteks merre heidetud mürke.

Prügisaartest pärinev saast on tekitanud tohutut kahju albatrossidele, kes haaravad noka vahele kõike, mida arvavad olevat toit. Kui see on aga plastmassitükk või kilekotiriba, võib lind lämbuda.

Midway saarel, kuhu ulatub välja idapoolne prügisaar, toovad albatrossid igal aastal ilmale pool miljonit poega. Neist 200 000 sureb, paljud seetõttu, et vanemad toidavad neid plastmassitükkidega, pidades seda ekslikult toiduks. Plastid ja muu merre sattunud prügi tapab igal aastal miljon merelindu ja –looma.

See saast lõhub ka meresõidukeid, reostab randu ning häirib kalureid. Lisaks jõuab osa prügist hoovuste toel välja rannikule. Mõnes Hawaii arhipelaagi saare rannas on kolmemeetrine prügikiht, teisal särab plastmassliiv – väikesed terakesed, mille koristamine on pea võimatu.

Enamus meres hulpivast prahist polegi pärit laevadelt – 80 protsenti sellest on hulpima pääsenud siiski kaldalt.
_________________
Armasta oma vaenlasi - kas või selleks, et neile närvidele käia.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Märts 06, 2008 12:45 pm    Teema: Vasta viitega

Uudis on iseenesest juba päris vana, aga huvitav teada ikkagi:

Teadlased lõid laboris musta augu

Ühendkuningriikide St Andrewsi ülikooli teadlane Ulf Leonhardt ja ta kolleegid suutsid luua laboris musta augu ja uurida selle sündmuste horisonti. Musta augu sündmuste horisont on säherdune piir, kust enam kaugemale augu sisemusse ei näe, sealt edasi valgus ei pääse.

Laserikiire impulsside abil tekitati musta augu sarnane moodustis ja selle abil uuriti, kas Stephen Hawkingil oli õigus. Nimelt ei ole ühe nüüdisaja kuulsama füüsiku Hawkingi arvates must auk täiesti must, vaid kiirgab osakesi. Ideed näib toetavat enamik kosmolooge. Kuid katselist tõestust sellele pole. Ja kosmosest on seda ka raske kätte saada. Teadlased kasutavad optilist kiudu, tulistades sellest läbi kindlat laadi laserimpulsse, lähtudes teadmisest, et eri lainepikkusega valgus liigub optilises kius eri kiirusega.

Laseri must auk võimaldab füüsikutel uurida, mis juhtub valgusega mõlemal pool sündmuste horisonti. Kosmoloogid on välja arvutanud, kuidas valgus sündmuste horisondile väljast- või seestpoolt lähenedes sagedust muudab. Ja nüüd jälgisid teadlased samasugust sageduste nihet oma eksperimendis. Nad arvavad, et kui nende musta auku soojendada 1000 ºC peale, siis hakkab see footoneid "kiirgama".

New Scientist'i kodukalt:
http://www.newscientist.com/channel/fundamentals/quantum-world/mg19726434.800-black-hole-event-horizon-created-in-the-lab.html


_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Apr 15, 2008 7:39 am    Teema: Vasta viitega

Suri üks tuumapommi loojaid

USAs suri eile 96 aasta vanuselt kopsupõletikku füüsikateoreetik John A. Wheeler, kes kandis võtmerolli aatomipommi loomises ja võttis hiljem kasutusele termini "must auk".

Wheeler, kes oli aastaid Princetoni Ülikooli professor, töötas koos selliste suurmeestega nagu Albert Einstein ja Niels Bohr, vahendas AP.

Teise maailmasõja aastail töötas Wheeler projektis Manhattan aatomipommi loomisel.

Erinevalt mõnest oma kolleegist, kes tundsid kahetsust pärast aatomipommide heitmist Jaapanile, leidis Wheeler, et pomm ei valminud õigeaegselt, et saanuks mõjutada sõja lõppu Euroopas.

Tema vend Joe hukkus võideldes Itaalias 1944. aastal.

Wheeler aitas ka Edward Telleril luua vesinikupommi.

1967. aastal kasutas Wheeler ühel konverentsil esmakordselt terminit "must auk" märkimaks maailmaruumi piirkondi, kus gravitatsioon on niivõrd tugev, et valgus ei pääse sealt välja.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Mai 03, 2008 1:19 pm    Teema: Vasta viitega

Esimene tehisaju loodud.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7288426.stm

Või noh, peaaegu, tegemist on siis nanoosakesi juhtiva kemikaalidest koosneva ajuga. Ehk on see esimene samm Matrixi suunas.
_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Ades
Lipnik


Liitunud: 21 Nov 2006
Postitusi: 28

PostitusPostitatud: Nelj Juul 03, 2008 3:26 pm    Teema: Vasta viitega

Maa magnetväli valmistub pöörduma?

Kiired muutused Maa vedela välistuuma liikumises võivad viidata peatsele Maa magnetvälja orientatsiooni pöördumisele.

http://www.epl.ee/artikkel/434378

Huvitav, mis võiksid selle nähtuse tagajärjed olla?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Juul 04, 2008 8:39 am    Teema: Vasta viitega

Ades kirjutas:
Maa magnetväli valmistub pöörduma?
Huvitav, mis võiksid selle nähtuse tagajärjed olla?


Kõik oleneb sellest, kui halvaks lood lähevad. Kui Maad ümbritseva magnetvälja tugevus peaks pooluste rände ajal nulli lähedale langema, siis võib juhtuda nii, et me kaotaksime peaaegu kõik Maa ümber tiirlevad satelliidid ning isegi Rahvusvahelise Kosmosejaama ISS. Kõiki meie elektroonikaseadmeid pommitataks Päikese kiirgusega ning nad muutuksid siis kasutuks. Ma ei tea, kas see on õige võrdlus, aga põhimõtteliselt toimiks see kiirgus kui vallandada Maal elektromagnetimpulss, mis kõrvetaks läbi elektroonikaseadmete skeemid. Elusolenditele avaldatav mõju võib ulatuda rändlindude võime kaotuses leida õige tee talvitus- või suvituskohtadesse, üleüldises elusolendite immuunsüsteemi kokkuvarisemises ning massilistes radiatsioonist põhjustatud vähkkasvajatest tingitud surmadeni. See oleks halvim versioon.

Veidi parem on see, kui maa lähedal siiski mingi magnetvälja tugevus säilub, siis on elusolenditel paremad väljavaated ja mõlemil juhul oleks võimalikuks väljapääsuks varjuda maa alla.

Aga kõik see puhtalt spekulatiivne ja populaarteaduslik Wink
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Aug 17, 2008 1:11 am    Teema: Nn Lumeinimene leitud? Vasta viitega

Georgia osariigis, USAs on väidetavalt leitud nn lumeinimese keha. Täpsem info ja analüüsid avalikustatakse varsti.

http://www.cnn.com/2008/US/08/14/bigfoot.body/index.html

Tõsi või võltsing?


Edit: Googeldades leidsin, et uurimiseks saadetud DNA oli inimese ja oppossumi oma Very Happy

Miskipärast ma pole üldse imestunud, sest tegemist on Ameerikaga. Loo autorid on ka ise bigfooti poe omanikud... Palju usutavam oleks kui see oleks leitud näiteks Hiinast, sest esimesed teadaolevad teated lumeinimesest just sealt pärinevad (siit ka lumeinimene), USA võttis lihtsalt kultuuri üle. Hiinast on ka tundmatu karv läände DNA prooviks saadetud, tulemused olid, et see pole ühegi teadaoleva looma oma. Ja keegi ei tea, kust see täpselt tuli ja mis sellest edasi sai...
20 saj keskpaiku oli ka prantsusmaal väidetavalt üks lumeinimese laip eksponeeritud, kuid selle väljapaneku omanik kadus peale mõnda päeva ära ja lugu jäigi unustusse.
_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Sept 04, 2008 1:47 pm    Teema: Vasta viitega

Suur Pauk lajatab tuleval kolmapäeval

10. septembril lülitatakse sisse maailma suurim masin, mis on ühtlasi inimajaloo kõige auahnem, töömahukam ja kallim teadusprojekt. Pisike, aga kandev roll on selles ka eestlastel.

Tegemist on siis LHC ehk suure hadronite põrkuriga, millega teadlased loodavad põhimõtteliselt taasluua Suurt Pauku. Mõned skeptikud on arvamusel, et kui see seade käivitatakse, tekib mikro must auk ning katse väljub kontrolli alt, mistõttu võib saabuda ka "maailma lõpp".

Igatahes, kel huvi, siis ajaloolist sündmust saab vaadata ka netisaatena 10. septembril kell 9.30 Eesti aja järgi aadressil http://webcast.cern.ch. Nii et ärge magage maha ajaloo üht suursündmust.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Hyperion Endymion
Viitseadmiral


Liitunud: 9 Mai 2007
Postitusi: 233

PostitusPostitatud: Kolm Sept 10, 2008 8:56 am    Teema: Vasta viitega

Artzz kirjutas:
Suur Pauk lajatab tuleval kolmapäeval

10. septembril lülitatakse sisse maailma suurim masin, mis on ühtlasi inimajaloo kõige auahnem, töömahukam ja kallim teadusprojekt. Pisike, aga kandev roll on selles ka eestlastel.

Tegemist on siis LHC ehk suure hadronite põrkuriga, millega teadlased loodavad põhimõtteliselt taasluua Suurt Pauku. Mõned skeptikud on arvamusel, et kui see seade käivitatakse, tekib mikro must auk ning katse väljub kontrolli alt, mistõttu võib saabuda ka "maailma lõpp".

Igatahes, kel huvi, siis ajaloolist sündmust saab vaadata ka netisaatena 10. septembril kell 9.30 Eesti aja järgi aadressil http://webcast.cern.ch. Nii et ärge magage maha ajaloo üht suursündmust.



ärge muretsege Gordon Freeman päästab meid.

_________________
He`s like fire and ice and rage.
He`s like the night, and the
storm in the heart of the sun.
He`s ancient and forever. He
burns at the center of time
and he can see the turn of
the universe.

And...he`s wonderful.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Leib.ja.vein
Nooremleitnant


Liitunud: 10 Veeb 2007
Postitusi: 54

PostitusPostitatud: Kolm Sept 10, 2008 8:09 pm    Teema: Vasta viitega

umm... kas me oleme elus veel?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Sept 11, 2008 7:53 am    Teema: Vasta viitega

Leib.ja.vein kirjutas:
umm... kas me oleme elus veel?


Varsti, varsti. Siis kui on juba tekkinud piisaval hulgal neid mikro muste auke, siis bye-bye Twisted Evil
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Nelj Nov 18, 2010 2:38 pm    Teema: Vasta viitega

Leiti meetod sündmuste ajaloo kustutamiseks
http://forte.delfi.ee/news/teadus/leiti-meetod-sundmuste-ajaloo-kustutamiseks.d?id=35210237&l=fplead

Tegelikult väga põnev uudis, mida soovitaks lugeda. Originaalkeeles oleks see ilmselt isegi paremini mõistetav, aga teooria on väga huvipakkuv ja toob esile ka eetilised küsimused, mis sellise seadme kasutamisega kaasneksid.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Kain
Laevastikuadmiral


Liitunud: 18 Jan 2005
Postitusi: 318

PostitusPostitatud: Nelj Dets 02, 2010 7:48 pm    Teema: Vasta viitega

NASA Finds New Life
_________________
If hope is the engine of soul,
Then duty is the navigator...
And love is the fuel.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hyperion Endymion
Viitseadmiral


Liitunud: 9 Mai 2007
Postitusi: 233

PostitusPostitatud: Nelj Dets 02, 2010 8:18 pm    Teema: Vasta viitega

Kain kirjutas:
NASA Finds New Life


http://www.reuters.com/article/idUSTRE6B149G20101202
_________________
He`s like fire and ice and rage.
He`s like the night, and the
storm in the heart of the sun.
He`s ancient and forever. He
burns at the center of time
and he can see the turn of
the universe.

And...he`s wonderful.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Uudised Laiast Maailmast Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine
Lehekülg 7, lehekülgi kokku 8

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group