Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Starhunter

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Juun 20, 2007 6:42 pm    Teema: Starhunter Vasta viitega

Lühike sisututvustus Ulmefoorumi portaalist:
http://www.ulmefoorum.pri.ee/page.php?32
Tsiteerin::
Starhunter on Kanada ulmesari, mille kahest hooajast esimene valmis aastatel 2000-2001 ja teine (Kanadas tuntud kui Starhunter 2300) 2003-2004. Sarja esimeses hooajas on peategelasteks pearahakütt Dante Montana, tema nõbu Percy ja Dante tööandja poolt nende laevale saadetud eksmerejalaväelane Lucrecia Scott; lisaks on laeval ka hologrammi kujul ilmuv tehisintellekt Caravaggio. Dante võttis selle ohtliku tööpakkumise vastu, et leida oma poeg, kelle kurjategijad kümme aastat varem temalt varastasid.
Teine hooaeg toimub 15 aastat hiljem ning ainsateks tuttavateks tegelasteks on seal Percy, kes oli vahepeal 15 aastat hüperkosmoses lõksus olnud, ning Dante endine ülemus DeLuna.
Starhunterit võib kindlasti pidada mõnes mõttes kultussarja Firelfy eelkäijaks - nende tegevustik on suhteliselt sarnane ning mõlemal laeval on mehaanikuteks kenad noored neiud.



Sarja esimene hooaeg ei olnud minu arvates midagi märkimisväärset. Üsna tüüpiline madalaeelarveline kosmosesari, mille tunnuseks on vähe näitlejaid, mitte eriti vinged eriefektid ja mitte ka kõige põnevamad ja kvaliteetsemad lood. Teine hooaeg oli kaugelt parem. Sarja die-hard fännide käest saaks ma sellise jutu eest ilmselt vastu hambaid, aga selline on minu arvamus.

Esimeses hooajas mängis peaosas Dante Montanat, kes on mänginud paljudes vähetuntud ulmefilmides, kuid on ehk meelde jäänud 1984. aasta filmist The Philadelphia Experiment, millest ka meie foorumis juttu on olnud. Põhitegevuseks on, nagu sisututvustusestki lähtub, Dante röövitud poja otsimine, mis õnneks siiski pidevalt esikohal püsib ning ei omanda kõrvalise tähtsusega loo staatust, nagu paljudes teistes sarjades on algse pealooga juhtunud. Teiseks oluliseks ja arenevaks teemaks inimkonna evolutsioon saladuslike geenide aktiveerimise näol.
Põhiliseks veaks on minu arvates esimese hooaja juures see vaikus, mis tuleneb ainult kolme põhinäitleja olemasolust (4, kui hologramm Caravaggio lisada), mida on niisuguse sarja (ja nii suure laeva opereerimiseks) kaugelt liiga vähe. Ka on sari tõesti mõneti Firefly sarnane ning kahtlemata sai Joss Whedon Starhunterist vähemalt natuke inspiratsiooni.

Starhunteri teine hooaeg on Firefly'ile veel palju sarnasem ja sellest tulenevalt ka parem. Siin on aga olukord selles suhtes vastupidine, et nüüd on pigem Starhunter kuulsast Whedoni sarjast inspiratsiooni saanud, sest Starhunteri kahe hooaja vahele jäi terve aasta, mille jooksul jõuti Firefly valmis teha ja ka ära näidata.
Põhiliseks plussiks on muidugi suurem meeskond, mis sarjale kõvasti elu juurde andis; kogu õhkkond tundus nüüd kaasakiskuvam ja aktiivsem. Samuti paranesid oluliselt eriefektid ninglaeva disain muudeti palju ilusamaks.
Esimese hooaja tegelastest jäid alles ainult Percy ja Rudolpho, kes aga polnud põhitegelane ja keda võis näha ainult episoodi alguses eesolevast missioonist rääkimas. Ülejäänud tegelased olid uued, kuid sellele vaatamata said nad kergelt omaks. Võib-olla olid tegelased tõesti natuke kli¹eelisemad kui varem, aga noh, vähemalt oli palju lõbusam! Very Happy Omamoodi iroonia on see, et kui esimeses hooajas otsis isa poega, siis nüüd poeg isa, kuigi see tegevusliin oli teises hooajas tunduvalt väiksema tähtsusega.
Iga episood igatahes lausa tõmbas mind vaatama ning ühtegi halba osa teisest hooajast ma meenutada ei suudagi. Niisiis vähemalt teist hooaega soovitan kõigil vaadata, sest esimese nägemine ei ole tegelikult sarja sisse elamiseks vajalik. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
velz83
Veteran


Liitunud: 18 Jan 2005
Postitusi: 556
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Reede Veeb 22, 2008 5:59 pm    Teema: Vasta viitega

Ma proovisn seda, vaadata, ei suutnud ennast sundida Smile
_________________
Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Veeb 23, 2008 1:45 am    Teema: Vasta viitega

velz83 kirjutas:
Ma proovisn seda, vaadata, ei suutnud ennast sundida Smile


Üritasin ka, ühe osa vaatasin ära ja see isegi meeldis... Kahjuks ei ole aega enam tegeleda...
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group