Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Mis teeb DS9 eriliseks?

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Okt 30, 2005 10:42 am    Teema: Mis teeb DS9 eriliseks? Vasta viitega

Mul tekkis siis mõte, et küsiks sarja fännidelt sellise huvitava küsimuse:
Mis teeb teie arust sarja Star Trek Deep Space Nine eriliseks ja miks?

Mina olen just praegu sarja tõsisemalt käsile võtnud ja vaatan algusest lõpuni kõik episoodid läbi. Pean tõdema, et tervikuna vaadates jätab sari veel hulga parema mulje kui üksikud väga head episoodid.

DS9 on mõnes mõttes võrreldav sarjaga Babylon 5, mille sisu on samuti äärmiselt hästi kirjutatud ning mis on fantastiliselt meisterlikult kokku pandud. Kumb kumma pealt maha on vehkinud, seda teemat ma hetkel käsitleda ei tahaks, sest sellele ei ole kindlat vastust. Smile

DS9 teeb minu jaoks eriliseks eelkõige see, et kõik sündmused on suudetud vaatajani tuua nii sügavalt, et nad tunduvad ehtsad. Sellele tundele aitab kahtlemata kaasa väga hea storyline, ideaalselt valitud näitlejate kooslus ja täpi pealt tabatud atmosfäär, mida kõik sarjad reaalselt saavutada paraku ei suuda. Kogu see kooslus õigesti valitud muusika ja efektidega teevad sarjast tõelise tuleviku muinasjutu, mis nii mõnigi kord paneb sind soovima, et sa elaks just sellises Universumis.
Sellist tunnet vaatajas on meeletult keeruline luua, sest pigem kiputakse ulmesarju vaatama väga kriitilise pilguga, mis sageli leiab rohkem vigu kui plusse.

DS9'l on sarnaselt B5'le hüpnotiseeriv võime, mis ei olegi tegelikult põhjustatud mõne teatud elemendi perfektsusest, vaid koosluse uskumatust loomulikkusest ja kaasahaaravusest.

Seega Star Trek DS9 on sari, mis on tegijate poolt äärmiselt hästi läbi mõeldud ja mille iga episoodi võib minu arust naudinguga vaadata. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
mallow
Kommodoor


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 169
Asukoht: Pärnu

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 6:30 pm    Teema: Vasta viitega

Amen .. DS9 on Trekkidest absoluutselt parima selgrooga. Esimesest episoodist peale oli seinale kirjutatud sõna "Dominion", väga vähesed olid need, kes seda siis nägid Smile

Teised Trekid kõik on olnud lühikesed episoodilised jutustused, kuigi Voyager üritas sama, ei tulnud see mitte nii välja.
_________________
I am Pentium of Borg. Accuracy is irrelevant. You will be approximated
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Märts 20, 2008 4:41 pm    Teema: Vasta viitega

Ma ei hakka vekslit välja käima, et tegemist on tõepoolest kõige parema Treki sarjaga, kuid kindlasti üks paremaid. Ei oska veel võrrelda seda Voyageriga, sest hektel hakkan alles 2. hooaega vaatama ja Enterprise'i ei ole üldse näinud, kuid on plaan see viga parandada aasta teises pooles.

Mis teeb DS9'st hea saaga? Siin peaks suure aitäh ütlema Ira Stephen Behr'le, kes oli selle tootmisprotsessis üks peamisi arendajaid. Muidugi andsid oma tubli osa siia ka Rick Berman (võttis põhimõtteliselt juhtkepi üle Roddenberry'lt) ja Michael Piller.

Aga see kõike tähtsam on just see, et otsustati tegevuskoht muuta sunnismaiseks ehk siis paigutada kosmosejaamale. See tähendas tegijatele seda, et iga nädal ei saanud tegelased olla enam erinevates kohtades nagu OST's ja TNG's. Nad pidid elama ühes kohas ning võitlema oma probleemida ja arendama suhteid teistega pidevalt - see tekitad järjepidevuse ja pani proovile nii näitlejad kui ka fännid. Tore oli veel see, et just viimastel hooaegadel tehti episoode, mis olid omavahel otseses seoses ehk neid oleks võinud vaadata ka täiesti jutti. Kõige võimsam oli muidugi viimasel hooajal siduda üksteisega - kui ma ei eksi, 10 episoodi ja võiks seda väljendada sõnaga massive.

Aga jah, et saada DS9'st tõelist fiilingut, peaks seda vaatama otsast lõpuni, mitte ainult mõningaid juhuslikke osi, sest nii läheb väga palju kaotsi ja lõpuks ei saadaks ka lõpp-pildist aru.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group