Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

V for Vendetta (2006)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Kris
Leitnant


Liitunud: 24 Mai 2006
Postitusi: 77

PostitusPostitatud: Nelj Sept 14, 2006 7:41 pm    Teema: V for Vendetta (2006) Vasta viitega

"V for Vendetta" põhineb Alan Moore´i samanimelisel koomiksil ja filmi stsenaariumi on kirjutanud Matrixi filmidega kuulsust kogunud Wachowski vennad. Trailerit esimest korda vaadates tundus see film liigagi meenutavat Matrixi triloogiat. Tegelikult on tegemist suurepärase seguga erinevates filmidest ja raamatutest nagu näiteks "1984", "Ooperifantoom", "Krahv Monte Cristo" ja muidugi visuaalses mõttes on film saanud tugevaid mõjutusi "Matrixilt".

Hugo Weavingut V rollis on nauding vaadata. Tegemist on suurepärase näitlejaga, kes ainult oma kohalolekuga muudaks iga keskpärase filmi oluliselt paremaks. Kiilakas ja briti aktsendiga Natalie Portman on ka väga veenev. "1984"st tuntud John Hurt on seekord ise "Suure venna" rollis ja tulemus on nauditav.

Filmi ainukeseks miinuseks minu jaos oli filmi lõpp. See oli natuke liiga kiire ning V ja kantsler Adam Sutleri vastasseis oli ka väike pettumus. Kuid see ei vähendanud positiivset üldmuljet. Tegemist on ulmesõprade selle aasta Must-See-Moviega. Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Trash
Laevastikuadmiral


Liitunud: 10 Juul 2006
Postitusi: 359
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Sept 14, 2006 7:51 pm    Teema: Vasta viitega

Ei saa aru miks Alan Moore oma nime kasutamise seoses selle filmiga ära keelas. Muidugi oli The League of Extraordinary Gentlemen ikka jõhker sitt, kuid minu arust From Hell täitsa normaalne ja vaadatav. Samas on Moore muidugi nii eksentriline härrasmees, et ta tegude üle eriti imestada polegi. Koomiksid on kõik meisterklass omaette. V stsenaariumi kirjutasid Wachowski vennad, kes suletindiga pesid maha oma süü Maitrixi järjes näidatava Zioni reivi ja Revolutionsi eest. Mina andsin neile andeks, ärge ainult uuesti meelde tuletage. V koomiksit saan varsti lugeda, eks siis näeb paremini kui hästi käsikiri mugavdati, praegu kõlbas küll. Tegemist on arvatavasti Trubetsky ja ta jüngrite lemmikfilmiga. Anarhismi haisu ja märke oli tugevalt tunda, kuid ausalt, nii häiriv ei tundunudki. Sümboolika, ilma otsese poliitilise sõnumita ja V tegelaskuju lihtsalt kokku ei sobinud. V oli for vendetta ja see liin, nagu raudne selgroog, tegi filmist tugeva. Tuleviku kujutamine, nagu Gattacaski, oli õnneks tänapäeva elu sarnane. Igasuguse fantaasiamaailma loomine ka lähituleviku kujutamisel kukub tihti nõrk välja.

Rumal oli vaid tuleviku riigijuhi ( John Hurti vastupidine roll oma Winston Smithile ) ja Hitleri paraleeli tõmbamine. Ega nüüd viieteist aastaga küll mingid pruunsärklased taas marssima hakka, arvatavasti tuli lollile puust ette teha ja punaseks värvida, et taipaks Chancellor Sutleris pesitsevat kurjust. Näidata seda Hitlerit ekploateerides on tänu tuhandele samalaadsele katsele juba mannetu. Tuleviku saatanlik riigipea oleks võinud natuke isikupärasem mees olla, originaalisust polnud grammi võrragi. V seevastu, kandes samas kogu aeg maski, kandis ette terve tunnete ampluaa nii jõuliselt, et väike Natalie Portman ( taas mõrvari õpilane ) jäi täitsa varju. Eks see tegelikult V show oligi, staare oli filmis teisigi, kuid Hugo Weaving oli liig ere oma sobivas kostüümis. Kõige parem oli aga hoopis see, et vaatamata kartustele, ei oldud movie lõppu suudetud ära rikkuda ja liiga seebiseks muuta. Kui lõppes olin kõigega rahul, kuna fantasy filmides ju loogikavigade üle viriseda ei tohi. He he !! 8/10
_________________
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Okt 05, 2006 9:07 pm    Teema: Vasta viitega

No vaatasin ka selle filmi ära ja päris hea teine. Kartsin samuti, et lõpp rikutakse ära aga õnneks seda ei tehtud.
Koomiksit pole lugenud aga filmis kajastunud sisu oli küll hea. Tegelikult see Vendetta polnudki üldse oluline, ta oli sinna pandud lihtsalt sisu arendamiseks ja, et vaatajal liialt igav ei hakkaks. Film ise on umbes nagu üks kuulus Orwelli raamat "1984", st siis, et ühiskonnakriitiline ja suht reaalseid sündmusi kajastav -- Kõik see rahva mõjutamine terrorikartusega, pedofiilidest riigipead ja preestrid ning salajane totalitarism. Mis põhiline, film ise püüdis näidata, et rahvas teeb võimu ja rahvas hoiab riiki koos, mitte üks isik ega sajad poliitikud. Ei saa teha sõda kui puuduvad sõdurid, kelleks on rahvas, seetõttu tuleb rahvast kontrollida. Sarnane mõte oli ka filmis "Fight club". Ühed parajad anarhiateemalised filmid mõlemad. Ning kuna ma ka iseend mõningalmääral anarhistiks arvan olevat, siis loomulikult on minu jaoks sellised filmid teretulnud.
_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Mai 06, 2007 9:30 pm    Teema: Vasta viitega

Vaatasin ära. Tundus olevat veidi venitatud, vähemalt minu jaoks. Portman tundus nõrgavõitu, võib-olla ei osanud ta puise näoga vastasnäitlejaga suhelda elik keemia puudus. Kogu filmis puudus rosin, mis hiljem esimesena meenuks.
Sutler oli ka nadim kui algus lubas.
Üldiselt tundus film olevat segu "Matrix"`st (arusaadav) ja Brazil`ist. Kahjuks jääb ta mõlemast filmist kaugele maha. Reeglina kukuvad koomiksite põhjal tehtud filmid puised välja. Nii ka praegu.
5/10.
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Wendelh
Veteran


Liitunud: 19 Jan 2005
Postitusi: 633

PostitusPostitatud: Teis Juul 17, 2007 10:10 am    Teema: Vasta viitega

Võin keerutamata öelda, et tegu on küll ühe minu lemmikfilmiga. Äärmiselt kõrgekvaliteediline ja nauditavate etteastetega kõigi näitlejate poolt.
Paralleele saab nii paljude asjadega tõmmata - ja pealegi on seda juba minu eest eelnevalt tehtud - et enam pole sellel mõtet.
Kuid ma lihtsalt pean märkima, kui visuaalselt kena kõik oli. V mask kasvõi -- tõeline meistriteos, või siis tema kodu.

Portmani kohta nii palju, et minu meelest säras ta piisavalt. Ja pealegi tundus, et temast tahetigi ta tobedate märkuste ja küsimustega vähemalt alguses selline lihtsameelsem mulje jätta. See lõpupoole küll muutus, kuid alguses ei mõistnud vähemalt mina küll, miks V temaga üldse tegemist tegi.

Ja see 5th of Novemberi riim!
Enam-vähem maksimumpunktid. Smile
_________________
To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Ulmeguru
Laevastikuadmiral


Liitunud: 15 Juul 2005
Postitusi: 301
Asukoht: Saaremaa

PostitusPostitatud: Teis Juul 17, 2007 1:03 pm    Teema: Vasta viitega

Filmis oli küsitavusi... noh, et ei usu seda masside üksmeelset väljaastumist... et aastaga saaks rõhutuist sedavõrd julged demonstrandid...

Samas on film sedavõrd võimas ja lummav, et tegelikult ma viriseda ei tahaks ning ma püüan vaadates unustada, et tegu on vasakpoolse propagandaga...

Meeldis väga, aga vaadates püüan ma mitte mõelda...
_________________
Alles saad millegagi tegelema hakata, kui juba mõni pajatab sulle niisugust lora, et käed langevad iseenesest rüppe.
-- Sever Gansovski «Vincent van Gogh»

http://ulmeguru.blogspot.com/
http://ulmeseosed.blogspot.com/
http://tumetund.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
V
Kapten


Liitunud: 26 Mai 2007
Postitusi: 133
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Juul 17, 2007 1:25 pm    Teema: Vasta viitega

Mu viimase aja lemmikfilm, mida tõestab kasvõi mu profiil ulme.ee-s. Muide, paljudes kohtades kasutan avatarina kõnet pidava Sutleri pilti, nii et väike must huumor... Very Happy

Vasakpoolsust ega anarhismi seal minu meelest küll ei olnud, lihtsalt liberaalne mõtteviis. See, et V võitles paremäärmusliku diktaatori vastu, ei tee filmi veel vasakpoolseks.

Visuaalse külje pealt meenutas Sutler tõesti Hitlerit, ent ideoloogiline baas oli justkui veidi erinev...Natsionalism, ultrakonservatiivsus ja klerikaalsus, umbes nagu Franco või Papadopoulos.

Mis puutub rahvamassi üksmeelsesse ülestõusmisse, siis see on ju täiesti võimalik-meenutagem kasvõi Bukaresti aastal 1989.

Suhteliselt realistlik tulevikunägemus, kui V fantastiline tegelaskuju välja arvata. Kui mõnda nõrka kohta otsida, siis lesbiliin-kuidagi väga poliitiliselt korrektselt mõjus see tagakiusamise teema...
_________________
Remember, remember, the 5th of november!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Ulmeguru
Laevastikuadmiral


Liitunud: 15 Juul 2005
Postitusi: 301
Asukoht: Saaremaa

PostitusPostitatud: Teis Juul 17, 2007 5:00 pm    Teema: Vasta viitega

See seksuaalvähemuste tagakiusamine pole sugugi miski moeteema... enamikes sots. riikides oli vahekord omasoolisega kriminaalkuritegu... Nõukogude Liidus näiteks sai pederastia eest kuni 7 aastat... ja lesbilisus läks paragrahvi alla, mis käsitles sugukire rahuldamist ebaloomulikul teel (selle eest sai vist kuni 3-4 aastat vanglat)... ja natslikul Saksamaal kandsid nad ka miskeid roosasid kolmnurki (või oli see miski muu geomeetriline kujund)... küsimus lihtsalt selles, et totalitaarne re¾iim püüab kontrollida kõike (ka sündi ja surma) ning seksuaalne hullamine ilma soojätkamiseta on seetõttu vastuvõetamatu...

Vasak-paremteema tuli aga sisse sellest, et koomiks «V for Vendetta» on selline mõistulugu Margaret Thatcher valitsemisajast (kui miskist eriti süngest ja lohutust ajast) ning Sutler on selline rosolje vasakpoolsete lamisejate kõikvõimalikest märgadest unenägudest...

Aga nagu ma ütlesin... vaatemäng on võimas ning seetõttu talun ma poliitagitatsiooni ära... samas on mul hulk parempooseid semusid, kes seda filmi üldse ei talu...
_________________
Alles saad millegagi tegelema hakata, kui juba mõni pajatab sulle niisugust lora, et käed langevad iseenesest rüppe.
-- Sever Gansovski «Vincent van Gogh»

http://ulmeguru.blogspot.com/
http://ulmeseosed.blogspot.com/
http://tumetund.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
V
Kapten


Liitunud: 26 Mai 2007
Postitusi: 133
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Juul 17, 2007 6:04 pm    Teema: Vasta viitega

Muidugi tean ma pederastia keelatusest Nõukogude Liidus ja natsi-Saksamaal. Ega see episoodikene eriti häirinudki. Ilmselt on teema meie gayparaadide ajastul lihtsalt veidi tüütu-umbes nii, nagu paljud ei talu holokausti-teemat. Mitte, et ma mingi teab-mis-homofoob oleks, eks...

Thatcherit inglased minu teada eriti ei salli, ehkki Eestis on ta poliitika kõvasti järgimist leidnud.
_________________
Remember, remember, the 5th of november!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Jon Snow
Kommodoor


Liitunud: 3 Aug 2006
Postitusi: 164
Asukoht: Päälinn

PostitusPostitatud: Nelj Aug 23, 2007 9:41 am    Teema: Vasta viitega

Alan Moore on vaadetelt miski anarhokommar või midagi sellist, sellest ka see Thatcheri pidamine kohe Hitleri järel suurimaks ebardiks kes iial maamuna peal kõndinud. Kui aga poliitilised vaated kõrvale jätta, on tegemist suht geniaalse koomiksistsenaristiga. Kasutan juhust ja reklaamin kohe "The League of Extraordinary Gentlemeni" (koomiksit mitte filmi; film oli hell pask, koomiks on puhas kuld).
_________________
Lord Jon has spoken!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
kangur1000
Kommodoor


Liitunud: 8 Aug 2005
Postitusi: 153

PostitusPostitatud: Püh Apr 20, 2008 10:59 am    Teema: Vasta viitega

Kas keegi teab mis lugu see oli mis lasti siis kui parlamendi hoone õhku lasti?

Film ise oli põnev ja kaasakiskuv Smile
_________________
"An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded."


Viimati muutis seda kangur1000 (Laup Mai 30, 2009 11:13 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
V
Kapten


Liitunud: 26 Mai 2007
Postitusi: 133
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Apr 20, 2008 3:54 pm    Teema: Vasta viitega

Pjotr T¹aikovski "1812"... oli nagu mainitud.
_________________
Remember, remember, the 5th of november!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
kangur1000
Kommodoor


Liitunud: 8 Aug 2005
Postitusi: 153

PostitusPostitatud: Püh Apr 20, 2008 4:51 pm    Teema: Vasta viitega

V kirjutas:
Pjotr T¹aikovski "1812"... oli nagu mainitud.


Ei pannud tähele aga tänud Razz
_________________
"An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Mai 30, 2009 8:38 am    Teema: Vasta viitega

Selle filmi kohta võin küll julgelt öelda, et üks viimaste aastate paremaid elamusi! Film meeldis väga, eriti muidugi peaosalise Hugo Weavingu suurepärase näitlejatöö tõttu. Mis on seejuures eriti huvitav, on see, et me ei näinud kordagi tema tegelikku nägu, kuid oma oleku ja häälega suutis ta siiski sügavalt kaasa elama panna. Ka teised näitlejad tegid hea töö ja mõjusid oma rollides usutavalt, kuigi jah, diktaatori puhul jäi ehk millestki puudu.
Vastavat koomiksit ma lugenud pole ja seetõttu selles küsimuses seisukohta võtma ei hakka, kuid nagu ka juba siin teemas eespool mainitud, meeldis mullegi, et tulevikumaailma ei olnud üritatud eriti futuristlikult kujutada ning seetõttu mõjus toimuv väga realistlikuna. Eks põhimõtteliselt olegi kõik oluline juba teiste poolt välja toodud, nii et üle kordama rohkem ei hakka. Soovitan igal juhul vaadata. 9/10.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Mai 30, 2009 6:41 pm    Teema: Vasta viitega

Alan Moore'i teos erineb filmist päris kõvasti ja ausalt öeldes rikkus film ära tema originaalse sõnumi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Thorondor
Kadett


Liitunud: 10 Veeb 2007
Postitusi: 17

PostitusPostitatud: Nelj Juul 02, 2009 11:19 am    Teema: Vasta viitega

Tegelikult ei olnud Guy Fawkes üldse mitte selline sangar, et teda mingiks sümboliks teha. Pätt oli igatipidi. Ja peale selle ei juhtinud tema Gunpowder ploti, vaid tegeles kõigest lõhkeainega.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Veeb 08, 2011 6:54 pm    Teema: Vasta viitega

Tre,

Täna õhtul Kanal 2 pealt kell 21:45 siis üleval nimetatud filmi tele-esilinastus tulemas. Plaanin ka ära vaadata, ehk õnnestub.

Edit: Vaadatud. Peab ütlema, et väga hea mulje jättis film. Hea idee ja teostus. Kuigi jah filmilõpp lahendati küllatki kiiresti ära.

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group