Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Natural Selection

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulme Arvutimängud
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Märts 08, 2005 10:33 pm    Teema: Natural Selection Vasta viitega

Tere jälle ulmerahvas!

Täna räägime siis sellisest mängust, nagu seda on "Looduslik Valik" e. "Natural Selection". Ma pikalt mõtlesin kuida s seda siia postitada, kuid milleks mõelda, parem hakata otsast postima ja läheb!
Natural selectioni puhul on tegemist siis Half-Life'i esimese osa MODiga. Käesolev MOD on legaalne ja tasuta saadaval kõigile kes seda mängida tahavad, nõuab ainult töötava HLi olemasolu.
Koduleht: http://www.unknownworlds.com/ns/

Tegijaks on siis, nagu arvata võite, Unknownworlds (http://www.unknownworlds.com/) mille kamp koosneb väga kogenud inimestest, niisiis võin juba siinkohal kinnitada, et tegemist on väga hea mänguga. Mudelid, sisu ja ülesehitus koos gameplayga on suurepärane.
Mäng võib muidu sisult meenutada Alieni triloogiat, kuid erineb sellest tunduvalt. Sarnasuseks võib pidada ainult seda, et NSi esimene versioon oli õudne ja tulnukate veri on ka siin mängus roheline, kuid ei söövita ega midagi, ja samuti võib siis juba sarnasuseks lugeda selle, et võitlus toimub inimese ja viirusliku parasiitliigi vahel.

Nüüd siis lähemalt mängust, kes kodulehelt uurida ei viitsi.
Tegemist on FPSiga mis on VÄGA strateegiline. Lahendus on omalaadsete seast uudne ja see mäng oli ühtlasi ka võiks öelda, et esimene, kes uudset strateegia FPSi moodust kasutab. Nimelt sisaldab mäng mõlemaid elemente. tegemist on siis multiplayer mänguga ja üle interneti laiali pillutavate mängiate vahel peab sujuma korralik koostöö, eriti kui tahad mängust täis elamust saada.
Heaküll, alustame siis algusest, sisust, kuidas see kõik alguse sai. Nimelt on mängus võitlus parasiitse arenenud eluvormi ja inimese vahel. Parasiit on kutsutud nimega Kharaa mille nimetuse algjuured olid vist kirjas ühes ametlikus NS jutus, "6 days in Sanij" vist oli: http://www.unknownworlds.com/ns/view?action=world
Jutt sisaldab elemetne, millest ei pruugi aru saada, kui pole mänguga korraks tutvunud, siiski on see soovitatav kohe pärast mänguga tutvumist läbi lugeda. Sealt edasi võid vaadata teisi jutte, sest neid on tegelikult päris palju, mäng loob ikkagi oma maailma.
Mäng:
Mängu alguses saad sa valida kas liitud Kharaa e. selle biloogilise parasiidi moodi looma rühmaga, või Marinega e. inimesega. tegelikult pole mängus tulnukaid, see Kharaa nimeline eluvorm on kuskilt tekkinud, kuid arvatavasti inimasutuses, päritolu on teadmata. Kuid see elukas armastab väga vanades, enamasti metallsetes, mahajäetud kohtades pesitseda. Sõdurid on aetud (TSA) neid eemaldama.
Tegelikult erineb Marine ja Kharaa mäng väga palju. Viimane omab keskust e. Hivet, mis on puht biloogiline, nagu Tulnuka "Ema", sinna sa siis sünnid, kui surma saad. Tavalises mängu viisis (kaardid .ns lõpuga) on neid Hivesid 3, millest üks on mängu alguses antud. Ülejäänud 2 pead ehitama, kuid samal ajal pead teisi ehitisi kaitsma vastase eest.
Ehitada saad sa alles siis, kui sul on piisavalt resursse (10), et Gorge'ks areneda, sest ainult see pisike rasvane olevus saab ehitada ja kolme Hive puhul ka nn ämblikuvõrke seintele riputada milledesse vastane saab kinni jääda. Mängu alguses on igal Kharaa olendil 25 resurssi ja üks resource tower, mida saab juurde ehitada vastavatesse kohtadesse (kohad kust põrandalt tuleb nano-aur välja). Erinevateks eluvormideks on vaja erineval hulgal resursse. Alustan vähem resursse nõudvast eluvormist, lõpetades kõige võimsamaga (ent suure ja kohmakaga mis näeb välja kui ninasarvik, lehm või elevant):
Skulk (Sünnid sellena ja saad kiiresti liikuda, mööda seinu ja lagesid ronida ja üldse lahe.)
Gorge (Relvastus on nõrk, kuid kogub kiiremini resursse ja saab ainukesena ehitada, aeglane.)
Lerk (Saab lennata ja ülimõnusat rohelist gaasi välja pritsida mis vaenlast ilusasti lämmatab.)
Fade (Kiire ja tõhus, saab kiiresti õhus edasi hõljuda jms, paljude lemmik, põhjendatult.)
Onos e. suur ninasarvik (Väga tugev ja talub väga palju kuule, ent suur ja kohmakas)
Ja ongi kõik selle koha pealt siis. Kharaad on kõik üpris kiired ja nende liik põhineb rohkem hammustamisel, ehk siis, sa pead vaenlase lähedale liikuma. (See just mängu mitmekülgseks ja eriliseks teebki).

TSA jällegi on Kharaast väga erinev. TSA sõdurid tulistavad või kasutavad "noa ründe taktikat" Skulkide puhul vahel. Kuid päris palju peab tulistama ikka. Nii nagu saab Kharaa areneda, saab ka TSA areneda, ainult tesite moodustega. Inimestel on erinevalt tollest teisest elukast rühma juht e. Commander keda saab olla ainult üks ja kes istub oma toolis mis on mängu alguses juba paigal (Saab ka ümber lokeeruda kui uue "tooli" ostad.), ning annab meeskonnale käsklusi, jagab laskemoona, relvi ja medpacke. tema püstitab ka ehitisi jms. Rühma juhti on alati võimalik toolist minema hääletada ja on võimalus ise tooli istuda (tooli ei saa istuda .co laiendiga kaartidel). Inimeste ehitised on hoopis teistsugused ja kõike juhib rühma juht, niisiis langeb pea vastutus rühma juhile kes hoolitseb kõigi inimeste eest. Okei, ei hakka neid upgradesid ja ehitisi siin üles lugema, eks minge ja uurige ise!
Kogu info on ametlikus foorumis ja kodulehel üleval.
Foorum: http://www.unknownworlds.com/forums/index

Trailer: http://www.unknownworlds.com/ns/view?action=trailer


Hoolimata sellest, et mängul on juba üle 2 000 000 allalaadimise, ei pruugi sinne foorumirahvas seda teada. Võibolla saab koguni Eesti kommuuni püsti panna (Algne on muidugi olemas, kuid oma serverit, kindlat lehekülge ja klanni pole). Maailmas on sellele kommuune väga palju, erinevates serverites on väga huvitavad erinevad kaardid ja inimesed teevad kaarte pidevalt juurde (Tõsi küll, enamik jääb neist sahtlisse.). Tahtsin ka ise kaarti tegema hakata, installisin Hammerigi ära, kuid alustan millestki lihtsast ja oma ideeni jõuan hiljem siis.
Siiski hakkab tõsine NS vaim välja surema, seda eriti pärast seda, kui rahvast juurde tuli ja .co kaartidega mängimisviis leiutati, viimane on suht mõttetu tulistamine, kuid paraku enamik servereid just seda jooksutavadki.
Teil soovitan tirida mängu viimane versioon, see nõuam Steami, kuid on uusimate täiendustega (Mis muidgi kõik ei ole head) ja jookseb kõige paremini.
Lisaks .co'le on ka teisi mängimisviise, näiteks MvM jms, kolme rühmalised mängud jne, kuid need on mõttetud ja nendest me ei räägi, pealegi, pole neid nii lihtne leida ka. Siiski mõeldakse Natural Selectioni all eelkõige .ns kaardilaiendiga mängimisviisi, mis on klassikaline, ja selle juurde peaks ka tegelikult jääma.
Okei, ei viitsi rohkem seletada, eks uurige ja puurige foorumist.

Edu!

Tint.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Märts 14, 2005 8:13 pm    Teema: Vasta viitega

Noh, keegi mängib ka siis?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulme Arvutimängud Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group