Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

SGU - 1x08 "Time"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
6%
 6%  [ 1 ]
9
62%
 62%  [ 10 ]
8
18%
 18%  [ 3 ]
7
6%
 6%  [ 1 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
6%
 6%  [ 1 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 16

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Nov 13, 2009 11:28 pm    Teema: SGU - 1x08 "Time" Vasta viitega

1x08 "Time"

Meeskond leiab džungliga kaetud planeedilt liikuva kaamera "Kino" ning avastab enda üllatuseks, et see on täidetud lindistustega neist endist, mida nad aga siiani teinud pole.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Nov 14, 2009 1:57 pm    Teema: Vasta viitega

9 punkti tuleb ära. Kuigi kokkuvõttes selles episoodis nähtud sündmused ei toimunudki (võime oletada, et kolmandal katsel Destiny meeskonnal õnnestus ohutult kätte saada planeedil elutsev organism ja inimesed terveks ravida) oli siiski tegemist väga hästi teostatud osaga - huumor, draama, action ning eelnevatest Stargate'idest palju süngem toon.

Episood oli kord jälle seotud eelnevatega nii et samas ei olnud tegemist ka täiesti standalone osaga. Ka paljud näitlejad said särada rohkem kui tavaliselt. Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 14, 2009 3:15 pm    Teema: Vasta viitega

9 punkti.
Ei oskagi kommenteerida, tahaks juba järgmist osa näha.
Üldiselt arvasin, et nüüd hakatakse kasutamagi seda nn Kino-kaamerat, et jätta dokumentaali mulje...
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 14, 2009 5:20 pm    Teema: Vasta viitega

9 punkti.

Väga kaasahaarav episood oli, tempokuse ja actioni tõttu võibolla isegi kõige pingelisem osa siiani. Eriti suurteks plussideks pean esiteks neid tulnukaid, mis olid küll mõnes mõttes Alieni rip-off, aga sellest hoolimata piisavalt hirmuäratavad ning lisaks suurepärast loodust, mis jättis tõesti väga ebamaise mulje. Muidugi on ka Maa peal džungleid, kuid antud atmosfäär oli siiski piisavalt erinev.

Ma ei ole kunagi suur ajarände episoodide fänn olnud, kuid kahtlemata oli seekord leitud natuke teistsugune vaatenurk ning ei tekkinud tunnet nagu seda oleks juba varem mitmeid kordi tehtud. Mõneti häiris ehk lõpplahendus, sest tegelikult anti lihtsalt lõpus mõista, et järgmisel katsel suudeti planeedil olevate elukate mürki ravimina kasutada, aga kas siis keegi uuel katsel surma ei saanudki? Rolling Eyes
Tundub natuke vähetõenäoline, et lõpuks suudeti ilma surmadeta asi korda ajada.

Siiski mulle antud osa meeldis ja ei hakka madalaid punkte mõne häiriva seiga pärast panema. Mõni surm oleks võinud siiski ka reaalselt aset leida, oleks kogu loole kõvasti reaalsust lisanud. Razz
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
suzlik
Leitnant


Liitunud: 11 Okt 2005
Postitusi: 61

PostitusPostitatud: Püh Nov 15, 2009 7:18 pm    Teema: Vasta viitega

9 punkti ka minu poolt Very Happy

algus tundus küll liiga olevat, just selle järjekordse dok.filmi moodi ning mõtlesin, et lõpuks saab kõik nagunii korda(mürk saadakse kätte and all is fine), aga kui Claire(vist oli ta nimi) suri, siis mõtlesin, et tehti mingi eriti hea twist storyle ja asi muutub huvitavaks, et kuidas nüüd edasi läheb.

Seni ikkagi parim osa, sest pinget pakkus küllaga (Y)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Esm Nov 16, 2009 1:16 am    Teema: Vasta viitega

Nende time travel episoodide puhul ei saa ma kunagi aru, miks inimestele nii jubedalt korda läheb, mis kellegi teisega mingis teises reaalsuses juhtub. Ltn Scott näiteks - selle asemel, et üritada veel viimasel hetkel olukorda päästa ja ehk ikkagi mõni elukas kätte saada ning sellega läbi värava minna, viivitas ta meelega kuni ussiaugu ebastabiilseks-muutumiseni ja saatis sellega kogu Destiny meeskonna surma, lihtsalt selleks, et neil mingis alternatiivses reaalsuses, millest keegi kunagi midagi teada ei saa, hästi läheks.

Ühesõnaga ma tahtsin öelda seda, et mind on hakanud need ajasrändamised erinevates sarjades ära tüütama, kuna neid ei ole kunagi võimalik piisava loogilisusega seletada.

See ei olnud aga norimine konkreetse osa kallal, kuna kui juba ajasreisimine teemaks võtta, siis ega seda oluliselt paremini teha ei annaks niikuinii. Üldjoontes mulle see episood meeldis - loo atmosfäär oli väga hea, tegelaskujud ja osatäitmised samuti. Ka planeet suutis jätta piisavalt võõrapärase mulje, nii et selle eest kindlad plusspunktid. Kui millegi üle kurta, siis võibolla ainult etteaimatava lõpu üle. Oleksin eelistanud seda, et teist tagasikerimist poleks tehtud. Kuigi stseen Chloe ja Eliga oli üks episoodi parimaid, arvan ikkagi, et lõpu oleks võinud kuidagi teistmoodi lahendada, nii et mingi osa episoodist näidatust ka "tegelikult" aset leidnud oleks.

8/10

TrekRanger kirjutas:
Tundub natuke vähetõenäoline, et lõpuks suudeti ilma surmadeta asi korda ajada.

Miks nii? Teisel korral oli probleemiks see, et haiguse päritolust ja putukamürgi mõjust saadi teada liiga hilja - inimesed hakkasid juba surema ja pealegi oli planeedil kätte jõudnud öö. Kui nüüd kolmandal korral kohe vajalik info kätte saadi ja juba varakult, päevasel ajal neid putukaid püüdma mindi, siis ma seal küll mingit erilist põhjust ei näe, miks keegi surema oleks pidanud. Eeldusel, et putukamürk ikka toimis, ja kui just järgmises episoodis seda sama stoorit edasi arendada ei taheta, siis pole mingit põhjust arvata, et see ei oleks toiminud.
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
velz83
Veteran


Liitunud: 18 Jan 2005
Postitusi: 556
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Nov 16, 2009 6:09 pm    Teema: Vasta viitega

Hindasin seda osa kõrgemalt kui varasemaid, tuli lause 9 punkti ära, peamiselt küll sellepärast, et actionit oli. No piisavalt põnev oli kah, eriti alguses. Kuigi ka minul on nendest aja hüpetest ja paraleeluniversumi värkidest juba üpris siiber.

Vähemalt oli väike kontakt uue eluvorimiga ja uue planeediga, laeva siseruumides toimuv hakkab juba kergelt üle viskama. Et suhtedraamat teha, ei pea ju tingimata kosmoses lendama vms? Ausalt öeldes on isegi suhtedraama jaoks karrakteritel liiga vähe sügavust, ei tule väga oluliselt esile individuaalseid erinevusi (iseloomu jooni, reageeringuid teatud olukorrale jne.), välja arvatud mõne puhul.

Igatahes sari tervikuna on minu jaoks veidi kuiva võitu, sünge alatooni pärast tekkivad tahtmatult võrdlused BSG-ga, mis sellest sarjast on ikka peajagu üle.
_________________
Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Nov 17, 2009 1:03 pm    Teema: Vasta viitega

9 punkti.

Mulle väga meeldis ja ka see alternatiivsete ajajoonte värk istub mulle ka ja peab tunnistama, et selles osas saadi sellega paremini hakkama, kui mõnes on saadud. Vähemalt minu arvates oli reaalsust nagu rohkem. Muidugi tuli jällegi mängu täht ja seal tekkinud solar flare ehk eesti keeli keerulise sõnaga protuberants, mis mõjutas ussiaugu stabiilsust ja nii toimus ajas rändamine. Praegu kirjutades taipasin kelle kolju seal oli, mille nad leidsid Smile daaa... Rushi oma ju. See selleks.
Igatahes pingeline, algusest peale pani kohe mõtte tööle, sest kohe ei olnud võimalik matsu välja jagada ning KINO kasutamisega oli ka loodud suhteliselt reaalne dokumentaalne olukord. Lõpu kohta võiks muidugi mõleda, et võimalusi oleks mitu, kuid jah, kui lahendus kohe välja öeldakse, siis võib ju ka eeldada, et järgmise korraga nad said asja korda ning kõik elavad õnnelikult edasi järgmise osani, mis etteruttavalt öeldes nii ka on...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group