Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

SGU - 1x11 "Space"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
5%
 5%  [ 1 ]
9
29%
 29%  [ 5 ]
8
35%
 35%  [ 6 ]
7
17%
 17%  [ 3 ]
6
11%
 11%  [ 2 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 17

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Apr 03, 2010 3:36 pm    Teema: SGU - 1x11 "Space" Vasta viitega

1x11 - "Space"

Rike kommunikatsioonikivide töös saadab kolonel Youngi teadvuse tulnukate laevale, mis viib meeskonna esimese kohtumiseni maaväliste olenditega.


Viimati muutis seda Enterprise (Teis Okt 08, 2013 5:38 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Apr 03, 2010 10:40 pm    Teema: Vasta viitega

SGU on minu jaoks tagasi, meeletult suur hüpe võrreldes eelmise hooaja poole lõpuga.

Esimest korda jõudis sari ilmselt sinna, mida vaatajad on pikka aega oodanud, ehk kaugemale kui lihtsalt suhtedraama.

Ka vana Stargate'i probleem ehk lihtsakoelised tulnukad, sai seekord kallutatud. Esimeses hooaja pooles sai nähtud küll huvitavaid liivatera sarnaseid intelligentseid putukaid, kuid seekord astuti samm ikka oluliselt kaugemale.
Väga suur kiitus tegijatele, et uued tulnukad on inimestest nii erinevad ning ei räägigi kohe iseenesest inglise keelt. Smile

Ka Rushi tagasi toomise viis oli minu hinnangul võrdlemisi ootamatu ning isiklikult nägin ette natuke teistsugust stsenaariumi. Tagasitulek oli efektne ning tore, et sellega kohe uut intriigi ei kaasnenud.

Kui nüüd järele mõelda, siis olin võibolla eelmisele osale 4 punkti pannes natuke ülekohtune, kuid kui aus olla, siis ei tahaks selliseid venivaid ja ainult suhteprobleemidele keskenduvaid episoode enam näha küll.

Seekordne tempokus ning nii sisuline kui graafiline teostus olid aga minu jaoks nii värskendavad, et esimese hooga lajatasin osale kohe 9 punkti. Taaskord järele mõeldes võtaks ehk punkti või kaks maha, kuid tegelikult ega mul kahju pole, sest need 42 minutit möödusid piisavalt põnevalt.

Antud lisapunkti võiks panna iseenesest episoodi lõpu arvele, mis jättis väga usutava mulje. Selline topeltmäng on Rushi tegelaskujule igati omane. Wink

Märgiks veel lisaks, et olen väga rahul sarja valitud muusikaga, eriti pidades silmas laule mida episoodide lõpus olevate klipiseeriate taustal mängitakse. Aitab kindlasti sarjale emotsionaalset dimensiooni lisada.

P.S. Laevad, mida oleme näinud Destiny küljest eraldumas mõnes eelnevas episoodis, kuulusid nendele samadele tulnukatele. Seega uued sinised sõbrad on ennegi Destiny peal viibinud. Good
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
LiveForThis
Leitnant


Liitunud: 27 Sept 2008
Postitusi: 71

PostitusPostitatud: Püh Apr 04, 2010 12:15 pm    Teema: Vasta viitega

Väga asjalik osa tõesti. Kõik eelmised on ka suhteliselt hästi peale läinud. Tulnukeluvormide tulek on igati teretulnud, kuid siiski pean imestama karakterite kvaliteedi üle, sest vastasel juhul oleks SGU julm igav.
Rushi tagasitulek oli oodatav, kuid tema tagasi tulemise viis seda igal juhul ei olnud. Üldsegi ei osanud oodata kommunikatsioonikivide seotust tulnukatega, mis oli tegelikult väga tasemel, sest see võimaldas sinise sõbrana mööda laeva ringi lipata.
Ideid nagu jätkuks ja ei oska ka väga kurta. Võib olla eelmised osad hakkasid vähehaaval venima, sest Destiny`ga ei jõutudki kaugemale kui paarile asustamata planeedile. Aga vähemalt nüüd on pidev suhterägastiku hargnemine ennast ära tasunud ja paistab, et stsenaristidel on nii mõndagi huvitavat plaanis.
_________________
http://liveforthis90.blogspot.com/

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Apr 04, 2010 12:47 pm    Teema: Vasta viitega

SGU on tagasi, aga ma millegipärast pettusin selles episoodis. Midagi jäi puudu. Mind häiris ka lõpp, kus Rush vihjas Youngist vabanemisele (muutunud pole mitte midagi).
Huvitav, et see sinine olevus pole oma meeskonnale õelnud, et ta viibis korra Destiny pardal.
Süstik lahingus tundus kuidagi kohmakas ja aeglane. Üleüldse ootasin kosmoselahingust midagi enamat (BSG stiilis Very Happy)

Kokku 8 puntki, ootamine tegelikult tasus ära Smile
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Esm Apr 05, 2010 6:37 pm    Teema: Vasta viitega

Tegelikult oli selles osas väga palju head - eelkõige muidugi see, et tulnukad nägid seekord tõepoolest tulnukate moodi välja ja mingeid erilisi mugavaid mööndusi (à la inglise keel) seekord ei tehtudki. Lisaks oli kosmoselahing, oli aktsiooni ja oli ka draamat, nii et kõigega võiks justkui rahule jääda.

Aga midagi jäi tõepoolest puudu. Osalt kindlasti on siin süüdi minu eelnevatest suurepärastest episoodidest kütet saanud liigsuured ootused, aga osalt on põhjused ikkagi ka objektiivsed. Kahtlemata toimus sarja edasise arengu mõttes siin palju olulisi sündmusi, aga episood jäi üldjoontes ikkagi üsna nõrgaks ning ei moodustanud sellist ühtset tervikut, nagu vaja olnuks. Selliste osade eest Emmysid ei võideta ja rewatch value on samuti üsna madal.

Niisiis oli tegemist sellise tugeva keskmise episoodiga, kuid võttes arvesse sarja üldist taset ma siiski pettusin natuke. Üksikule asteroidile ma seda osa kindlasti kaasa ei võtaks.

Kuna aga uute tulnukatega oli vaeva nähtud, siis tuleb skoor sellegipoolest üsna kõrge:

7/10

PS. Ma natuke pettusin selles, et Rush oma mõrvakatset suure kella külge ei pannud.
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Nielander
Viitseadmiral


Liitunud: 7 Dets 2009
Postitusi: 216
Asukoht: Eestimaa

PostitusPostitatud: Esm Apr 05, 2010 11:34 pm    Teema: Vasta viitega

Mind häiris osa juures Rushi nii kiire ja äkiline tagasitulek...oleks tahtnud tegelikult paar osa näha, kuidas ta seal planeedil üksinda laevavrakki putitab.
Samas on tunne, et Rush võis oma äraoleku ajal kõiksugu huvitavaid asju teada saada, mida ta muidugi ülejäänutega alguses jagada ei taha...

Häirivad ka minuarvates järjest lisanduv maine varustus...voodites on tekid ja padjad...osa lõpus lesis Young nahkdiivanil - nagu what the fuck - miks seal miljoneid aastaid vanas laevas nahkdiivanid vedelevad?
_________________
When the spit hits the fan...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cochrane
Lipnik


Liitunud: 19 Juul 2006
Postitusi: 25

PostitusPostitatud: Teis Apr 06, 2010 9:35 am    Teema: Vasta viitega

Lõpuks ometi toimub midagi. Kui nad alguses kommunikatsiooniseadet kasutama hakkasid, kartsin järjekordset Maal uimerdamist ja suhtedraamat. Ei ütlegi, et seda üldse olla ei tohiks, kuid seni tundus see olema põhiteema. Meenuma hakkas Enterprise, mille esimeses kahes hooajas toimus suuremalt jaolt suurt ei midagi. Uued tulnukad on õnneks tõesti tulnuka välimusega, mitte järjekordsed grimmiga näitlejad.
_________________
http://visualfanatic.blogspot.com
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Apr 06, 2010 6:10 pm    Teema: Vasta viitega

Ma arvan, et 9 punkti tuleb ära.
Rushi saatus oleks võinud natuke kauemaks lahtiseks jääda, aga muud pole kurta. Nimelt mulle meeldib väga, kuidas võimuvõitlus laeval iga episoodiga eskaleerub, nüüd on ju käes põhimõtteliselt mäss/vandenõu (enne Rushi maha jätmist olukord veel nii hull ei olnud).

Ma ei tea, kas te olete tähele pannud, aga kui ka selle nädala 12. episoodi arvestada, siis on juba 3 osa järjest üksteisega tihedalt seotud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Apr 06, 2010 10:32 pm    Teema: Vasta viitega

8 punkti minu poolt.

Ma kipun üldjuhul olema kõigesööja, mis mulle vähemalt meeldib ning SGU meeldib täiega. Seetõttu ei pettu ma ka kuigi lihtsalt Wink

Iseenesest toodi Rush tõesti veidi liiga kiiresti mängu tagasi, aga kui arvestada, et mõned kuud on möödas eelmisest osast, siis eh... kujutame ette, et ta oligi need mõned kuud ära Smile

Mulle jällegi meeldis, et ei toimunud mingit eepilist kosmoselahingut ja asi oli jäetud enamvähem mõistlikkuse piiridesse. Eks see ole ka arusaadav, et kuna puudus konflikt suurte laevastike vahel, siis ei eeldagi, et midagi suurt peaks toimuma.

Mis pani mind veidi mõtlema, et kui see tulnukas oli Youngi kehas ja Young tulnuka kehas, siis mis keeles see tulnukas ikkagi rääkis. Kindlasti mitte inglise keeles ja vahepeal kujutati teda küll iseendana seal karjumas, kuid kas inimese ja selle tulnuka füsioloogia oli nii sarnane, et esile tuua ühe või teise kõnet. Samas Rushil käis küll suhteliselt lihtsalt ühe tulnuka surnuks kägistamine, et juusiis nad hingavad ka sama moodi nagu inimesed ja nende tapmine tundub sama lihtne olema kui inimeste tapmine.... vähemalt kägistades.

Soundtrackiga ikka üllatatakse ja taset hoitakse kõrgel, mis lisab kogu sarja atmosfäärile ikka väga palju juurde.

Ei ole muud, kui oodata järgmist ingtriigide rohket osa ja vaadata, mida siis Young või Rush ja Co ette võtavad, kuigi hooaja teise poole treileris anti ka juba vihje sellele...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group