Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

King Kong

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Nelj Dets 15, 2005 5:53 pm    Teema: King Kong Vasta viitega

Sisaldab rohkelt spoilereid!

SPOILERID

SPOILERID

Film on pikk. IMDB annab arvuks 197min ehk 3 tundi ja 7 minutit. Isegi liiga pikk, kuid kuskilt pole suurt midagi võtta. Igal lõigul on oma tähendus - kõige "lõigatavam" koht on brontosaurused, kuid ka sellel oli oma ülesanne. Nagu filmikriitik Roger Ebert oma arvustuse ütles, nuriseda saab ainult hea materjali rohkuse üle. Film tundus kui Extended Edition. Pikkusest tulenev hajuvus on ka filmi suurimaid miinuseid. Minu silmis ka ainus miinus (kui üks mitte-täiuslik CG-lõik välja arvata).

Film jaguneb selgelt kolmeks peatükiks. Esiteks 30ndate aastate NY ja laevareis, teiseks saare seiklused ja kolmandaks tagasitulek talvisesse NY. Ehk traditsionaalselt sissejuhatus, keskpaik ja lõpp - igaüks neist kestab umbes tunni. Üldine arvamus loetud arvustuste põhjal on, et sissejuhatus on liiga pikk. See on pikk, kuid see peabki pikk olema. Tegelaste tutvustamisega saadakse suurepäraselt hakkama ning kuvatakse ka mõjus pilt 30ndate aastate NY'ist.

Saareni jõutud, hakkab action pihta. Ainuke mille kallal nuriseda saab on brontosauruste ja inimeste kompositsiooni arvutigraafika. Aga see on väike viga, arvutigraafika jääb arvutigraafikaks ning sauruste action'it on alati hea vaadata. Kong vs T-Rex on oma nime vääriline, suurepärane lõik, vigu võib alati leida ja öelda, et pole reaalne või arvutigraafika halb jne, kuid proovige ise paremat teha. Lihtsalt WOW. Kong ON tsungli kuningas.

Lõppvaatus toimub NY's. Vääriline lõpp filmile. NY on liiga suur suutäis Kongile, kaadrid näitamaks ta tühisust pilvelõhkujate taustal on väga mõjusad.

Tehniliselt on film pea täiuslik. Kulutatud ligi 210 miljonist dollarist iga sent on ekraanil näha. See on Peter Jacksoni tugevus. Tema lavastuse kohta ainult kiidusõnu ning näitlejate valik on ka väga õnnestunud. Jack Black ja Adrien Brody mängivad oma rolli väga hästi välja. Naomi Watts (Ann Darrow rollis) on suurepärane, pakun et siit võib isegi Oscar'i nominatsioon tulla. Fantastiline esitus temalt. Oscar'i (nominatsiooni) võimalused on ka Best Director ja Best Picture, lisaks veel väiksemad auhinnad.

Kong on vaieldamatult läbi aegade kõige paremini animeeritud CG tegelane. Detailide rohkus on enneolematu. Võibolla annab 10 aasta pärast paremini teha, milles ma kahtlen (inimsilm lihtsalt ei erista vahet), kuid kindlasti praeguse aja tipp. Natuke kahju ROTS'ist ja ILM'ist, kuid eriefektide Oscar on King Kongile reserveeritud. 100%.

Filmi parimad hetked on kindlasti Kongi ja Ann'i momendid, alustades Ann'i tantsimisest ja lõpetades filmi lõppvaatusega. Ning sealhulgas ka juba mainitud T-Rex võitlus. Jackson on küllaltki sirgjooneline lavastaja, mingeid keerulisi trikke ei tee, näitab filmi sedasi kuidas vaataja tahab vaadata (silm ei väsi). Näiteks kaks slow-motion'i kasutamist (neist esimese puhul oli ka minu esimene reaktsioon slow-motionit kasutada, great minds think alike Razz jk)

Hinne 10/10.

Aasta parim film.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Anomaly
Kadett


Liitunud: 9 Mai 2010
Postitusi: 13

PostitusPostitatud: Nelj Mai 27, 2010 3:03 am    Teema: Vasta viitega

Hiljuti oli see film telekas. Ei tundunud küll nii pikk. Ju siis oli piisavalt põnev, et vaadates aeg lendas.
Tegelikult jõudsin ma teleka ette alles sissejuhatuse keskel, nii et ei oska filmi pikkust päris adekvaatselt hinnata.

Mulle meeldis Carl Denham (Jack Black) oma kaameraga. Kui kõik teised põgenesid, siis Denham ikka filmis. Tema fanaatilisus tundus kohati päris naljakas (heas mõttes). Very Happy

Kongi ja Ann'i stseenid on väga head. Sigma ütles juba kõik ära, nii et mul polegi siia midagi lisada.

Filmi lõpp eriti ei meeldinud, aga see on juba minu viga: ma eelistan õnneliku lõpuga filme. Inimesed oleksid võinud Kongi uuesti uinutada ja saarele tagasi viia, aga ei - kõik, kes on inimesest suuremad ja tugevamad, tuleb maha lüüa või puuri pista. Rolling Eyes
Teisest küljest jälle oleks Kong saarel Ann'i hullupööra igatsema hakanud, nii et see film ei olekski saanud õnnelikult lõppeda.

Hea film, hinne 8/10
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group