Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Lost 6. hooaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Kütt
Lipnik


Liitunud: 13 Apr 2007
Postitusi: 26

PostitusPostitatud: Esm Mai 24, 2010 5:33 am    Teema: Vasta viitega

Paremat lõppu oleks olnud raske tahta. Sama liigutav kui oli BSG lõpp, ning mingis mõttes ka väga sarnane, vähemalt temaatika. Aga jah- inimesed mõtlesid sarja enda jaoks liiga keeruliseks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Esm Mai 24, 2010 1:15 pm    Teema: Vasta viitega

Livet ega lovet ei ole veel vaadanud, aga eelviimane osa oli mu ammuse ainsa tõsisema ennustuse jaoks lootustandev: Saar Tuleb Hävitada...Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Luury
Veteran


Liitunud: 3 Dets 2004
Postitusi: 825
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Mai 25, 2010 9:13 am    Teema: Vasta viitega

Väga hea lõpp. Kes on pidev vaataja olnud, sellele tehti ka väga arusaadavalt selgeks, mis toimus selle "alternatiivse reaalsusega" jms värgiga. Ilus lõpp, eriti viimased kaadrid, mis olid peaaegu üks ühele esimestega.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Kolm Juun 02, 2010 6:52 pm    Teema: Vasta viitega

See viimane osa koos lõpuga vajab suisa seedimist.
Ei olnudki enam minu ennustaud pidevat ja kõva madinat, nagu hooaja lõppudele omane. Aga nojah, viimasel kolmel hooajal on seda niigi pea igas jaos olnud....

Siiski jah, Jacki ja Vale-Locke kaklus kalda peal siiski oli üks väga oluline kaklus...

Jacob pidi siis Widmorele sosistama, et Desmondit on vaja, et see "juhtme" koopas välja tõmmata suudaks ning suitsukollist saaks "inimkoll". Aga "suits" jälle teadis, et sama tegevus "laseb saare põhja". Seda ta jälle ei teadnud, et ta saab õige inimese kuju tegasi, muutudes hävitatavaks. Olnuks huvitav teada, kas ta muutunuks peale "tagasilülitamist" uuesti endiseks kolliks.
Tegelikult on kolli eellasest üsna kahju, seegi olnuks huvitav, KUHU ta siis tahtis minna.


Lahendamata küsimusi siiski jäi mitmeid, ega kõik tule kohe meeldegi.
Jack sattus kuidagi sealt koopast samasse .kohta, kust Mees Mustas surnuna leiti. Jack ei muutunud mustaks suitsuks (nagu ka Desmond). (Kas tasase liginemise tõtu allikale?)

Ning muidugi, mis ALLIKAS see siis oli, mis täitis kogu saare alust pinda?
Kuigi püüti füüsikat mängu tuua, jäädi asjaga siiski hätta.
.
"Meie omadest koos R. ALpertiga, kes hakkas lõpuks vananema ning selle tõttu oli valmis vist muutuma "heaks...Very Happy". Loodetavasti pääsesid lennukisse saanud ikka saarelt minema, mitte ei kukkunud järgmiuse künka taha või ei tulnud saar neile vastassuunast jälle vastu (varem oli ju täpseid koordinaate vaja, aga siis tiris niite ju paha Jacob, nüüd enam mitte) .
Eeldame siis, et jõuti koju...

Jack oli siis viimane, keda näidati, et ta ei pääsenud saarelt elusana.

Anti mõista, et Hurley ja taas lunastuse leidnud Ben toimetasid saarel edaspidi võib-olla kaua edasi ja nad saatsid ka Desmondi kuidagi koju tagasi.

Ben oli vahepeal jälle valmis "pahaks" hakkama, kuid mõtles olude muutudes jälle ümber. Kaval poiss.

Millalgi tulevikus aga juhtus mingil väljatoomata põhjusel see, mis oli olnud suitsukolli plaan - saar vee alla langetada. Ning selleks ajaks olid surnud ka Hurley ja Ben ning ka Rose ja Bernard.

Ning siit siis see "alternatiivne reaalsus" - siin on palju, mille üle norida, See oli siis "surnute maailm", mille likmeid Hurley, aga vahel ka mõned teised, juba ammu nägi ja kuulsid. Kas peeti silmas, et kui saar on vee all, on kõik igal pool surnud ja esemed, lennukid, jm pole tegelikult olemas, kui keegi elav neid näeks? Nagu öeldud, siin on (vähemalt esimee hooga mõeldes) norimisekoht.
Teisalt vaatades oli vist pigem nii, et teised tundmatud inimesed võisid ju elusad olla ja mitte aru saada, et neid ümbritsevad zombid, kes sellest isegi aru ei saanud. Zombidest vanemad on muidugi jama lugu nagu Jack ja Juliet...Sad

Aga muidu oli lõpp ju ilus ja tore. Enam-vähem lõpuni vastu pidanud "meie" omad moodustasid toreda sõpruskonna, kellega koos "pidusid panna" ja uusi "maailmu avastada"... Ben ilmselt polnud veel lõpuni lunastatud, et ka valguse sisse minna. Kui tema ja teiste Teiste tegusid arvestada, on väga õiglane, et neid sinna seltskonda polnud võetud. Samas võinuks seal olla ju kõik "meie" lennukis olnud. Aga ju need olid siis enne ka ise liiga kriminaalsed olnud...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Kolm Juun 02, 2010 7:03 pm    Teema: Vasta viitega

Peaks sajanda kommentaari ka kirjutama. Losti kommenteerides need tulnud ongi...Smile

Lootsin mitmele küsimusle täpsemaid vastuseid. Mis ja miks need numbrid ikka? Kas juhuslikult, kuna seerianumbrid punkri kaanele said sellised, võeti "intsidendi" järel kokkulöödud betoon-seatina-arvutsisüsteem kibekiiresti esimeste ettehakanud numbrite järgi? Miks neid numbreid raadiotornist lasti?
Miks nende kuulajad hulluks läksid? Ilmselt see oli siis Jacobi seatud kurikaval "lisakiirgus"...)

Miks oli Beni lõplik eesmärk punkris lolli mängida teisel hooajal? Jah, tal oli avastatud kasvaja, kuid see Lockega lollitamine... Kas ta soovis, et punker lendaks õhku? Tähendab, kas Jacob soovis seda? Milleks? Et plahvatust nähtaks ja rahvast saarele juurde tuleks, muidu hakkaks igav?
Kes oli päris Henri Gale? Ilmselt järjekordne õnnetu kuju, kes kogemata selle saarele sattus nagu pakljud teiosed enne teda ja ta kohtus Beni & co-ga...

Kust tuli, kes saatis 2. hooaja 17. osa (Lockdown) lõpus toidupaki?


Kuidas tuli-tekkis Dharma Initsiatiiv? KAs jälle JAcobi kaardimäng, et vaadata, kuidas intriigid arenevad? Nojah, Jacobi kaela saab pea kõik paha ajada...

Olgu, praegu ei viitsi hetkel rohkem...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Nielander
Viitseadmiral


Liitunud: 7 Dets 2009
Postitusi: 216
Asukoht: Eestimaa

PostitusPostitatud: Reede Juun 04, 2010 12:10 pm    Teema: Vasta viitega

Lõpu kohta nagu ei oskagi midagi öelda...nagu arvata oli lahendati kõik hirmsa müstika ja saatusega. Oleks ikka tahtnud, et tegijatel lõpu poole ulmesoon sisse lööks, aga...

Midagi muud teha pole, kui kõik hooajad ilusti algusest lõpuni korraga ära vaadata - eks siis oskab midagi ka kogu sarja kohta öelda...
_________________
When the spit hits the fan...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Reede Juun 11, 2010 8:34 am    Teema: Vasta viitega

Üldiselt jah.... Produtsentide jutt lõpupoole, et vaatajad ei tea, mida nad tahaavd, on ilus mullike. Väga konkreetselt sai "põhitahtmised" panna paika, nimelt vastused mitmele vastamata küsimustele, mida osati tekitada, kuid mitte lahendada, pluss saarelseiklejate saatus saarelt pääsemisel käigus ja põgus ülevaade nende "tavaelu" algusest.

Sari algas. Ma polnud reklaamiga piisavalt kursis, oli pisike lootus, et polegi sari, vaid üheainsa tunni-kahega ongi kogu sündmustik läbi. Siis selgus, et tegu on sarjaga. Kusjuures põneva sarjaga, mis tundus üpris realistlik. Siiski saare muljetavaldav fauna jättis veidi kahtlustava mulje.Põnevuse kruttimine jätkus kogu esimese hooaja, mis peamiselt keskendus lennukis olnute omavahelistele jagelemistele. Suur erinevus "Aarete saarega".

Tuli teine hooaeg, saarel avastati kõrgtehnoloogiat kasutanud inimtegevuse märke (punkrid ja Desmond muidgugi!), samuti sai selgeks, et kusagil saarel on veel peidusolevaid inimesi, kes suhtuvad neisse vaenulikult. (See küll selgus juba 1. hooajal, aga liiga episoodiliselt. Üha kippus sisse tulema ka seletamatuid nähtusi, kuid pingutades suutsin siiski ette kujutada, et neile leidub realistlikke lahendusi.

Kolmandal hooajal jätkus eelnenud sündmuste käik. Kuid müstilisi seiku üha lisandus. Pöördumatult utoopiliseks muutus minu jaoks asi alates 17. jaost seoses Desmondi järjekordse "tulevikunägemisega".

Neljas hooaeg lisas sündmustele hoogu, kuid utpoopiaelemendid olid juba liialt sees.

Viienda hooaja kohta pole seoses ajahüpetega enam "targalt" suurt midagi rääkida. Asja plussiks oli vast see, et nii said siiski vastuse üsna mitmed juba esimestest hooaegadest pärit küsimused. Siiski mitte üleni.

6. hooaeg oli täisabsurdiks keeranud (iseenesest huvitavate ja kaasakiskuvate) sündmuste paratamatu lõpetamine, kasutades muinasjutuvestja ametit...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Nelj Sept 23, 2010 1:20 pm    Teema: Vasta viitega

Jah. Epiloog oli tõesti hea. Ootasin midagi sarnast "The End"-ist müstikaga jändamise asemel.

Samas... See müstikasse kukkunud "algne" finaalosa viis ju "sündmuste" lõpu põhimõtteliest kuitahes kaugesse tulevikku. Eks see ole tegelikult kaval trikk.

Kui nõudlus püsib, saab uusi "epilooge" veel väga palju teha, sest seletamata sündmusi jäi ikkagi palju. Mis sai Desmondist, kuidas saar kunagi ikkagi "põhja lasti", kas ja kuidas lennukiga ikkagi minema pääseti. jne...
Kui aga nõudlus kaob, ei pea osi juurde tegema, sest finaalosa on ju ammugi tehtud...Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Esm Märts 21, 2011 12:07 pm    Teema: Vasta viitega

Millegipärast "unustas" kanal nimega Kanal2 epiloogi esitamata. Väga paha.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Luury
Veteran


Liitunud: 3 Dets 2004
Postitusi: 825
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Märts 21, 2011 7:49 pm    Teema: Vasta viitega

Kas Losti näidati üldse lõpuni? Ei ole suur telekavaataja aga pole nagu ka reklaame silma jäänud...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Reede Märts 25, 2011 5:46 pm    Teema: Vasta viitega

Noh, lõpuni ei näidatud. Väga kasulik epiloog jäeti näitamata.
Muidu jah. kanal 2 hakkas alates 5. hooajast jukerdama: kordusi ei näidatud.
6. hooaega hakati näitama kella 23. 30 paiku. Sedapuhku siiski olid laupäeviti kordused. Tegelikult oleks materjali veel, et edasi teha. Ilmselt mõne aja pärast naastakse teema juurde. Palju otsi jäi ikka lahti.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kawoosh
Leitnant


Liitunud: 7 Jan 2011
Postitusi: 76
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Märts 25, 2011 6:08 pm    Teema: Vasta viitega

Ei tee nad midagi. Lõpp oli ja lugu läbi. Ma olen kaks korda Losti vaadanud otsast lõpuni ja minul küll ükski küsimus vastamata ei jäänud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Luury
Veteran


Liitunud: 3 Dets 2004
Postitusi: 825
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Reede Märts 25, 2011 9:39 pm    Teema: Vasta viitega

Proovisin esimestest hooaegadest mingeid osi vaadata aga raske oli. Jack hädaldas, Locke endiselt uskus, et on mingi suurem põhjus ning nad elasid veel rannal.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Esm Märts 28, 2011 3:55 pm    Teema: Vasta viitega

Huvitav.... Küsimusi, millele vastuseid ei antud, ikka jäi. Muidugi võib mõelda, et kujutage ise vastused ette...

Võiks vaadata neid minu varempüstitatud küsimusi. Lisaks näiteks see, kes ja kuna ja miks ehitasid selle neljavarbalise kuju, samuti ulatuslikud hieroglüüfilised tunnelisüsteemid saare all... Kui uuesti vaataks, küsiks veel muidki asju, mis kohe meelde ei tule.
Norida võiks nt., et puudus Dharma keemialabori orientatsioonfilm...

Ning mida Walt Hugo juhtimisel tegema hakkas? Ning kuidas saar põhja lasti ja millal?...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kawoosh
Leitnant


Liitunud: 7 Jan 2011
Postitusi: 76
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Märts 28, 2011 4:54 pm    Teema: Vasta viitega

Hieroglüüfid ja Tawereti kuju oli üks neid asju, mis jäi saladuseks. Aga loogiliselt oletades, oli saar kunagi asutatud egiptlaste poolt (võib-olla siis, kui ta ilmus Egiptuse lähedale ja ta leiti kuidagi). Tawereti kuju jäi püsti, et seda oleks kaugelt näha. Samuti hoiatasid mitmed hieroglüüfid Anubise aka Man in Black'i eest.

Ja millal see saar õhku lastigi?
Ja Walt hakkas töötama Hugo ja saare tarvis. Mis töö see on, see pole ju tähtis enam. Kindlasti midagi analoogset, mida Richard Alpert tegi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Teis Märts 29, 2011 11:41 am    Teema: Vasta viitega

Nagu näha, jäi lugu siiski poolikuks. Oletada võime mida iganes. Tõepoolest, millal siis saar põhja lasti? Peab välja tulema, kes seda tegi! (Nii ütles juba köster, kui parv põhja lasti.)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kawoosh
Leitnant


Liitunud: 7 Jan 2011
Postitusi: 76
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Märts 29, 2011 6:58 pm    Teema: Vasta viitega

Värskenda mu mälu, mis hooajas see saar põhja lasti? Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Nelj Märts 31, 2011 6:40 pm    Teema: Vasta viitega

Saar osutus põhjalastuks 6. hooaja avastseenis, selles nn. irreaalses maailmas. See pidi juhtuma tegelikult kunagi tulevikus, aga sellest juttu pole olnud. Taas üks vastamata küsimus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kawoosh
Leitnant


Liitunud: 7 Jan 2011
Postitusi: 76
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Märts 31, 2011 7:52 pm    Teema: Vasta viitega

Tegu oli flash-sideway'ga ehk siis ajaga, kui kõik tegelased olid juba surnud ja toimus teineteise nö taasleidmine. See oli nö eraldiseisev lugu - saar puudus selles reaalsuses, mis polnudki tegelikult reaalsus, vaid purgatory ehk puhastustuli. Pigem see saare põhjas olek sümboliseeris seda, et too reaalsus ehk flash-sideway ei olnud ehtne. Ja nagu ikka, saart polnud neil vaja, et teineteist leida ja edasi liikuda. See oli maailm, kus saar ei olnud oluline nende edaspidiseks "arenguks".

Pealegi, saare valgus oli elu allikas - saar oli ookeani põhjas, järelikult elu allikat polnud vaja, sest nad nagunii kõik surnud.

Nad ei peagi selliseid asju rääkima ja ära seletama, selleni jõuab analüüsides isegi Smile

Sa ei pea minu seletust arvestama, kui sa ei taha. Kuid ma olen seda seepi palju vaadanud ja sama palju analüüsinud ja igatepidi jõudnud niivõrd loogiliste järeldusteni, kui võimalik. Väike väljakutse, et kõike kandikul ei serveerita Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
jaagup
Kaptenleitnant


Liitunud: 9 Nov 2006
Postitusi: 108

PostitusPostitatud: Nelj Apr 07, 2011 10:28 am    Teema: Vasta viitega

Ei poolda jah igati seda ideed. Ka mina oskan fantaseerida. Kuid sama hästi võinuks siis kogu lugu ka pilootosaga, isegi selle esimese poolega piirduda.
Kui "koletis" surnud piloodi oli puu otsa visanud.

Seda asja küll kandikul ette ei kantud, kuid igaühe jaoks on selge, et tegu oli Jurassic Park salastatud saarega, kus ka kloonitud saurusi hoiti. Saurus seal saarel madistaski. Päästemeeskond tuli järgmisel päeval ja kõik ellujäänud said kiirelt koju tagasi. Võib ju minuga vaielda, kuid ma olen kõik mitu korda läbi mõelnud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group