Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Dune (2000) / Children of Dune (2003)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Juun 22, 2010 1:08 pm    Teema: Dune (2000) / Children of Dune (2003) Vasta viitega

Vaatasin hiljuti ära 2000. aastal John Harrisioni poolt loodud Dune-i miniseeria, olles lugenud Dune-i raamatut vaid osaliselt ja olles näinud 1984. aasta filmi mitu aastat tagasi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dune_(miniseries)

Tuleb tunnistada, et nii lugemisel kui ka filmi vaatamisel tundus, et Düün ei ole oma loomult päris minu maitsele. Nii olustik kui ka tegelased meenutasid pigem hästi keerukat muinasjuttu mille mõtet on keeruline tabada.

Siiski olles näinud nüüd ka miniseeriat, on minu arvamus asjast veidi muutunud. Sari on tehtud võrdlemisi rahulikus tempos ning enamus sündmused, mis on episoodidesse valitud, omavad mingit tähendust Düüni universumi avamisel.

Olin võrdlemisi üllatunud kuidas suhteliselt väikse eelarvega on võimalik nii heal tasemel sari luua. Nii näitlejad, kellest enamus olid tundmatud, kui ka visuaalne pool olid piisavalt kõrgel tasemel, et tuua välja Düüni loo eepilisus ja sõnumid, mida 1984. aasta film oma lühikese ja kokkuvõtliku iseloomu tõttu teha ei suutnud.
Kuigi lugesin nii ülipositiivseid kui ka ülinegatiivseid arvamusi ka antud sarja kohta, ühtin isiklikult positiivsete kriitikutega. Kasutati ju tõesti näiteks tundmatuid Tšehhi näitlejaid, kuid minu arvates vedasid nad oma rollid väga hästi välja ja võibolla isegi efektsemalt kui seda oleks teinud mingid tuntud hollywoodi kuulsused.

Alguses ei pidanud ma feodaalsel korral põhinevat universumit väga huvitavaks tulevikuvisiooniks, kuid käesolev sari aitas välja tuua selle Frank Herberti poolt loodud maailma ilu ja omapära ning kahtlemata pani mõtlema ka raamatu kätte võtmisele.

Soovitakski kõigile, kes pole Düüni raamatut veel mingil põhjusel läbi lugeda suutnud just seda miniseeriat vaadata, sest tegu on piisavalt põneva ja sisuka loominguga, et panna vaatajat mõistma Düüni maailma omapära.

Võibolla natuke häiris mind osade tegelaste lihtsakoeline ja koomiksilaadne käitumine, eriti silmas pidades Harkonneni perekonda, kuid samas selliste detailide truudust raamatule saab hinnata vaid keegi kes on Düüni raamatuid korralikult lugenud. Smile

Vaatan kahtlemata ära ka teise miniseeria ehk "Children of Dune" ning lisan siia ka selle kohta väikse kommentaari.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Juul 04, 2010 6:54 pm    Teema: Vasta viitega

"Children of Dune" on nüüd samuti nähtud ja peaks ütlema, et jäin nähtuga taaskord väga rahule.

Sisult mulle teise miniseeria algus väga huvitav ei tundunud, kuid läks minu hinnangul järjest paremaks ning lõpp oli juba väga kaasahaarav.

Üldine ülesehitus oli seekord muidugi väga erinev. Esiteks oli vähem lahinguid ja võitlust. Teiseks olid muidugi eriefektid hoopis teisel tasemel ning vahepeal toimunud CGI hüppeline areng andis pidevalt tunda.
Head efektid andsid palju juurde ning olustik jättis tihtipeale tõeliselt eepilise ja realistliku mulje, millele aitas kaasa ka suurepärane soundtrack.
Võrreldes eelmise sarjaga oli lugu küll natuke vähem intensiivne, kuid suurepärase olustiku ja näitlejatöö tõttu tekkisid seekord tugevamad emotsioonid.

Isiklikult meeldiski mulle teise seeria näitlejate valik natuke rohkem. Kuigi mõned tegelased olid vahepeal nägu vahetanud (mis mulle tavaliselt ei meeldi), jätsid nad seekord kuidagi veenvama ja tugevama mulje. Sageli sellised muutused kasuks ei tule, kuid antud juhul oli mõne näitleja tugevam isiksus kahtlemata sarja üldisele õhustikule väga kasulik.

Kuna ma raamatuid lugenud ei ole, siis sisu raamatuga võrrelda ei oska ning samuti võivad mõned loo detailid kohati veidi segaseks jääda. Sellest hoolimata pakkus ka teine minisari väga nauditava elamuse ja igal juhul oli tegemist nii keeruka ning sügava looga, et mõtteainet jätkub veel pikaks ajaks. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Nielander
Viitseadmiral


Liitunud: 7 Dets 2009
Postitusi: 216
Asukoht: Eestimaa

PostitusPostitatud: Kolm Aug 04, 2010 12:35 pm    Teema: Vasta viitega

Millalgi sai isegi miniseriaal ära vaaadatud, kuid mäletamist mööda jäi see ikka raamatuga võrreldes väga lahjaks(sai vahetult peale raamatu lugemist vaadatud)...ning poolikuks, kuna tegelikult läheb lugu veel raamatute näol edasi...

Muidugi raamat vs. film puhul on alati oht filmis pettuda....ehk peaks uuesti üle kaema...

Kuid on kuulduseid ka uue Düüni filmi tegemisest...
http://www.duneinfo.com/new-dune-movie/
_________________
When the spit hits the fan...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group