Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Voyageri 1. hooaeg

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate VOY esimest hooaega?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
0%
 0%  [ 0 ]
8
0%
 0%  [ 0 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
100%
 100%  [ 1 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 1

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Nelj Nov 04, 2010 8:47 pm    Teema: Voyageri 1. hooaeg Vasta viitega

NB! Teema on mõeldud VOY käesoleva hooaja episoodide üldiseks aruteluks. Teemas sõna võtmiseks ei ole sugugi nõutav kõigi episoodide kohta arvamuse kirjutamine. Kuna iga episoodi kohta eraldi teema tegemine ei ole praegu lihtsalt mõttekas arvestades foorumiliikmete väikest hulka, siis on selleks tarbeks nüüd lihtsalt hooaegade üldteemad.


Voyageri teise hooaja teema
Voyageri kolmanda hooaja teema
Voyageri neljanda hooaja teema
Voyageri viienda hooaja teema
Voyageri kuuenda hooaja teema
Voyageri seitsmenda hooaja teema


Olen nüüd tasapisi Voyageri DVD-de pealt üle vaadanud ning praeguseks ära näinud kaks esimest hooaega. Kohe vaatama hakates võtsin omale eesmärgiks vaadata sarja sellise pilguga, nagu poleks ma seda enne näinud, et jälgida hoolikamalt sarja arengut. Tuleb ka mainida, et tegelikult ongi see esimene kord, kus ma Voyageri nii-öelda korralikult vaatan, sest varem pole ma episoodide ja hooaegade järjestusest nii rangelt kinni pidanud. Babylon 5 alamfoorumi eeskujul mõltesin, et võiks teha siia iga hooaja jaoks eraldi arutlusteema. Mõningate Voyageri episoodide kohta on siin alamfoorumis küll konkreetseid arutlusteemasid tehtud, aga et neid on kokku 172 ja ilmselt kommenteerijaid piisavalt pole (kuni mõni Eesti telekanal sarja õhtusel prime-time'il näitama ei hakka Very Happy ), siis ei oleks sellel erilist mõtet. Nii et selles teemas võiks siis diskuteerida esimese hooaja episoodide ja sündmuste osas.

Alustan siis lühida ülevaatega. Pilootosa teemas on selle üle juba arutatud, kuid kordaks üle, et idee ise oli suhteliselt hea, kuid teostus jäi sellele alla. Järgnevad osad isegi seda taset mõningate eranditega hoida ei suutnud. Parimate episoodidena tooksin esimesest hooajast välja "Eye of the Needle", mis ühena vähestest Voyageri episoodidest mulle suhteliselt sügava mulje jättis ning mida ma ka kahe esimese hooaja peale kokku parimaks episoodiks pean. Loomulikult oli kohe selge, et episood ei saa lõppeda Voyageri eduka pääsemisega tagasi alfa-kvadranti, kuid näitlejatöö ja tekitatud lootusrikas õhkkond suutsid selle meeldejäävaks muuta. Teiseks meeldejäävaks episoodiks nimetaks hooaja viimase osa "The Learning Curve". Tuvoki hämmeldust Maquis'de treenimise ebaõnnestumisel oli suhteliselt lõbus vaadata, kuigi arvestades, et ta oli olnud aastaid Akadeemias õppejõuks, siis tundus tema suhtumine ja kohase ekspertiisi puudumine raskesti usutav. Ükski episood ei olnud esimeses hooajas küll otseselt halb ja igav, kuid kui eeltoodud kaks välja arvata, sulanduvad nad minu jaoks kuidagi halliks massiks.

Tegelaste osas on minu seisukoht natuke kahetine. Kindlasti arvan, et keegi neist ei olnud halb näitleja ja mõned olid lausa silmapaistvad, kuid Voyageri tegelaste koosluses ei näinud ma sarnast keemiat ja kokkusobivust nagu TNG ja DS9 puhul. Kate Mulgrew oli kindlasti sobiv valik Treki esimest regulaarset naiskaptenit kehastama ning ta suutis oma rollis piisavalt autoriteetsena mõjuda. Samas olid paljud tema otsused laeva olukorda arvestades minu jaoks küsitavad kui mitte isegi karjuvalt kummalised. See on muidugi tore, et Janeway üritas oma ja Tähelaevastiku põhimõtteid ülal hoida ning käituda neile vastavalt, kuid minu arvates ei olnud tal antud olukorras õigust laeva ja selle meeskonda niimoodi suhteliselt mõttetult ohustada, nagu seda mitu korda juhtus. Toon siin näiteks episoodi "The Cloud", kus Voyager sattus hävimisohtu, kui Janeway tahtis tingimata parandada kosmoseorganismile tekitatud kahju.
Teine silmapaistev tegelane oli EMH ehk Doctor, kelle tegelaskuju kopeeris ehk liigselt Spocki ja Datat, kuid oli siiski piisavalt omanäoline ja tegi läbi arvestatava arengu. Doctori juures võib välja tuua ka Kesi tegelaskuju, kellel oli Doctori suhtes omamoodi ja värskem vaatepunkt ning ta ei talunud, et teised meeskonnaliikmsed kohtlesid Doctorit kui mingit suvalist tööriista.
Tom Paris, Harry Kim ja Tuvok said esimeses hooajas kõik küll piisavalt ekraaniaega, kuid millegi erilise poolest nad mulle meelde ei jäänud. B'Elanna episood "Faces" oli selles mõttes paremini õnnestunud ning aitas tema tegelaskuju ja sisemist lõhestatust hästi esile tuua.
Neelix on äärmiselt tüütu tegelane ja käib närvidele. Ma ei ole kindel, mida sarja tegijad tema tegelaskujuga tegelikult taotlesid, aga ma ei usu, et selleks oli inimeste eemale peletamine. Ta ei olnud naljakas ega lõbus ja mind pani imestama, miks lasi Janeway sellisel isehakanud ohvitseril nii vabalt tegutseda. Tema nõuanded olid ka harva kasulikud. Episoodis "Jetrel" muutus ta võib-olla oma ausa ülestunnistuse tõttu natuke sümpaatsemaks, kui ta tunnistas, et oli tegelikult sõja ajal teenistusest kõrvale hoidnud, aga see oli ajutine.

Tulnukad olid minu arvates natuke liiga igavad. Eriti kazonid, kes DVD lisade andmetel olid esialgu mõeldud esindama tänavagängide analoogi. Vidiianid olid taustaloo poolest kindlasti põnevamad ja nende olukorra suhtes võis tekkida isegi teatav sümpaatia. Põhimõtteliselt võiks ka öelda, et nende väljapääsmatu ja meeleheitlik olukord oli sarnane Voyageri meeskonnale, kuid tänu pidevalt õnnele ja vedamisele ei laskunud Voyageri meeskond kunagi nii madalale.

Kokkuvõttes võib öelda, et nüüd kui ma olen juba rikutud sellistest sarjadest nagu BSG uusversioon ja mõnel määral isegi SGU, siis on Voyageri vahel natuke raskem tõsiselt võtta. Näiteks loodi pilootosas põnev potentsiaalne konflikt Tähelaevastiku ja Maquis' meeskondade vahel, kuid see ei jõudnud kuigi kaugele. Ning ainuke tegelane, kes Maquis'de seast tõesti vaenlaseks osutus - Seska - ei olnudki tegelikult Maquis, vaid hoopis Cardassia spioon. Kui mugav, et vaenlane ei tule kunagi omade seast, vaid on keegi võõras. Vähemalt pöörati esimeses hooajas siiski aeg-ajalt tähelepanu ressursside vähesusele. Mõnes mõttes olen siiski Voyageri kõrgemalt hindama hakanud kui varem, sest tore on näha, et on siiski ka üle mitme episoodi ulatuvaid tegevusliine ning kõiki kõrvaltegelasi ei unustata kohe ära.

Kokkuvõttes hindaks esimest hooaega 5 punktiga.

Täiendus: lisasin küsitluse. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group