Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Pandorum (2009)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Nov 19, 2010 9:21 pm    Teema: Pandorum (2009) Vasta viitega



Wikipedia kirjutas:
An astronaut, Corporal Bower (Ben Foster), wakes up from suspended animation to find himself alone, with no memory of who he is, what he is doing, or what happened to the crew of the 60,000 passenger sleeper ship, Elysium. He proceeds to wake up Lieutenant Payton (Dennis Quaid) who is also suffering from amnesia. They are unable either to access the ship's bridge or to communicate with anyone else, including the three-man flight crew team they are supposed to relieve. With the ship wracked by power surges from a failing reactor, Bower assumes he must be a technician automatically awakened by the principal on-board computer in order to effect repairs.


Vaatasin, et selle filmi kohta ei olegi tehtud teemat, kuigi seda on korraks mainitud 2009. aasta parima ulmefilmi teema all:
kütt kirjutas:
1.Watchmen
2.Pandorum
3.Avatar/Star Trek

rincewind kirjutas:
Pandorum ei meeldinud, minu jaoks tüüpiline komoseõudukas.


Nagu rincewind juba ütles, on tegemist õudussugemetega Sci-Fi filmiga, mis kuidagi omamoodi meenutas kuidagi nagu Event Horizonit (1997), kuid tegemist on siiski hoopiski teise filmiga. Filmi on üldiselt kritiseeritud proffide poolt negatiivselt (muidugi on ka positiivseid arvamusi) ja samuti ei ole veel suudetud end tagasi teenida, siis minu meelest on tegemist vaadatava filmiga, kus on kasutatud huvitavaid kaameravõtteid, samuti olid tegelaskujud karakteriga ning visuaalsel tasandil ei ole ka midagi halba ette heita.

Film keris lõpuni pinget ning lõpp oli muidugi mõnusa puändiga, kuigi filmi jooksul võivad tekkida ka juba mingisugused kahtlused, kuhu lõpuks jõuta tahetakse, kuid minu jaoks oli see ka mingil määral siiski positiivne üllatus. Kes veel näinud ei ole, siis soovitan muidugi ka sellele filmile pilk peale visata.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=yMEhkTxs3_E&feature=fvw
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Dets 01, 2010 8:25 pm    Teema: Vasta viitega

Mitte ühtegi vastust?

Minumeelest on see film, mida peab mitu korda vaatama. Kriitikutele see ei meeldinud, kuid sellel filmil on siiski ka oma fännkond olemas, kelle hulka kuulun ka mina. Tegemist on filmiga, millest saab kultusfilm nagu "Blade Runner". Ostke seda filmi, et tehtaks ka teine ja kolmas osa! Sest nii oli juba seda filmi kirjutades planeeritud.


Hea lugu ja tõsiselt hea atmosfäär. Klaustrofoobiline film, imho kaasaja "Alien". Arvan, et peamine kriitikaobjekt oli see hollywoodilikkus ehk siis need mutandid ja nendega kaasnenud liigülepingutatud võitlusstseenid, kuid sisu oli asjal väga bueno. Pange tähele, et tegemist ei ole siiski actionfilmiga vaid rohkem draama/thrilleriga sest: Lool on päris korralik püänt ja action ei moodusta päris põhiosa sisust. Heaküll, koletistest hiiliti mööda ja laev pandi jälle tööle, üks eesmärk saavutatud ja film oleks võinud ju läbi olla, aga ei olnud, film alles algas.
_________________
Jaapanipärased Hääled

Music for the space traveller
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Okt 16, 2013 11:12 am    Teema: Vasta viitega

Pandorum on üks neist (arvatavasti paljudest) filmidest, mis on mingil põhjusel minu radari alt läbi lennanud. Seda vaatamata asjaolule, et Ulmefoorumis oli isegi teema olemas. Very Happy

Lühidalt öeldes iseloomustaksin ma teemaks olevat filmi selliselt, et see on päris mõnus öiseks vaatamiseks. Kuna tegemist on ka õudusfilmiga, siis suudab see pakkuda ka natuke hirmutavaid stseene, kuid pean ütlema, et minu jaoks jäid need umbes filmi esimesse kolmandikku. Kuna tegemist on kosmoselaeval toimuva inimeste ja "koletiste" võitlusega, siis ei saa paratamatult mööda võrdlustest Alieniga, kuigi võrreldes viimasega on Pandorumi viga minu meelest selles, et "koletised" (ehk siis tegelikult muteerunud või täpsemini uue keskkonnaga kohastunud inimesed) toodi täies ilus ekraanile liiga vara. Siinkohal mainiks ka ära ühe seiga, mis mind selle filmi juures tehnilise külje pealt häiris - kohati jäi mulje, nagu oleks elukate kujutamisel kasutatud nn stop-motion tehnikat, mis on tuttav varajaste ulmefilmide päevilt eelmise sajandi esimesest poolest. Selle tulemusel nägi nende liikumine välja häirivalt jõnksuv. Aga ma ei väida, et see tegelikult nii oli, lihtsalt selline mulje tekkis.

Mis sisusse puutub, siis ega siin midagi märkimisväärset välja tuua pole. Nõustun eelkõnelejatega selles osas, et filmi lõpp oli ettearvamatu, aga samas mitte eriti üllatav, sest filmi käigus anti juba piisavalt vihjeid, et see peab lõppema mingi ootamatu lahendusega - küsimuseks jäi lihtsalt, et missuguse ootamatu lahendusega. Järge sellele filmile kardetavasti siiski ei tule, sest oma 33-miljoni dollari suurusest eelarvest suutis Pandorum tagasi teenida vaid umbes 22 miljonit.

Kokkuvõttes ütleks, et Pandorum oli klassikaline ulmeõudukas, mida viimastel aastatel pole ka ülearu palju tehtud, mistõttu julgen seda pimedateks talveöödeks soovitada küll.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group