Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Väike Star Treki aabits

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ten Forward
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Veeb 12, 2005 9:47 pm    Teema: Väike Star Treki aabits Vasta viitega

Selle teema originaalne postitus pärineb juba 2005. aastast ja vahepeal juba 2010. aasta lõpule jõudmas ning aabits natuke unarusse jäänud, nii et parandan selle vea. Siin siis väike kokkuvõte Star Treki ajaloost ja loodetavasti on siin vastused mõningatele küsimustele nende inimeste jaoks, kes Star Trekiga enne kokku puutunud pole. Loomulikult võib kõike seda informatsiooni leida internetist paljudelt erinevatelt lehekülgedelt, kuid siin olen üritanud koondada olulisema võimalikult kompaktsesse ja selgesse postitusse.

Postituses olevate piltide suuremalt nägemiseks klikkige neil.

Star Treki saaga algas eelmise sajandi kuuekümnendate aastate keskel.

The Cage

Esimene filmitud episood oli "The Cage" aastal 1965. Peaosas oli Jeffrey Hunter, kes mängis kapten Christopher Pike'i. Sarja tellinud telekompanii leidis aga pilootosa liiga "intelligentse" olevat (teisisõnu: liiga vähe vägivalda ja muud sellist Wink ) ja lükkas selle tagasi. Siiski avaldas kontseptsioon neile muljet ning Gene Roddenberryle anti selle ajani teleajaloos ainulaadne võimalus: teha uus pilootosa.
Välja vahetati kõik näitlejad, vaid teadusohvitser Spocki mänginud Leonard Nimoy jäeti alles ja Enterprise'i brünetti esimest ohvitseri mänginud Majel Barrett sai blondiks meditsiinitöötajaks Christine Chapeliks. Teine pilootosa "Where No Man Has Gone Before" leidis sooja vastuvõtu ning telekompanii andis uuele sarjale rohelise tule.

Kapten Pike (Jeffrey Hunter) ja Spock (Leonard Nimoy)


"The Cage" leidis hiljem siiski tee ekraanile, seda küll veidi muudetuna, TOS'i episoodi "The Menagerie" esimeses ja teises jaos.


Star Trek: The Original Series

*Algselt oli sarja nimi muidugi lihtsalt "Star Trek", "The Original Series" lisati peale teise sarja, TNG alustamist, et neid paremini eristada.

Kolmetäheline lühend: TOS

Sarja toodeti aastatel 1966-1969, kokku oli kolm hooaega ja 79 episoodi. Sarja enda tegevus toimub aastatel 2266-2269

Tegevus toimub peamiselt Föderatsiooni tähelaeval USS Enterprise, mille registrinumbriks on NCC-1701. Kapten on James Tiberius Kirk.

TOS'i meeskond ja NCC-1701 USS Enterprise:


Näitlejad ja nende rollid:
William Shatner - James T. Kirk
Leonard Nimoy - Spock
DeForest Kelley - Leonard McCoy
James Doohan - Montgomery Scott
George Takei - Hikaru Sulu
Walter Koenig - Pavel Chekov (Liitus meeskonnaga teisel hooajal)
Nichelle Nichols - *Nyota Uhura (* - Uhura eesnime pole üheski sarjas ega filmis kunagi mainitud, tegu on poolametliku informatsiooniga)
Majel Barrett - Christine Chapel
Grace Lee Whitney - Janice Rand (osales ainult mõnes esimese hooaja episoodides)

"Star Trek" oli oma aja kohta kahtlemata radikaalne sari, astudes vastu paljudele tolleaegsetele stereotüüpidele: Mustanahaline kommunikatsiooniohvitser Uhura ja venelasest navigaator Chekov olid sel ajal levinud rassismi ja Külma sõja valguses kindlasti midagi erilist.
Praegu võib see sari küll aegununa tunduda oma lihtsakoeliste eriefektide ja oma ajastule tüüpiliselt ülepingutatud näitlejatöö poolest, kuid kõigil episoodidel on tegelikult oma sõnum, mis on ka praegu aktuaalne.


Star Trek: The Animated Series (The Animated Adventures)

1973-1974

Selle sarja näol on tegu multifilmiseeriaga, milles osaleb TOS'i meeskond. Kõik endised näitlejad andsid tegelastele ka oma hääle, v.a. Walter Koenig (Pavel Chekov). Sari ei kuulu Star Treki "kaanonisse" ehk siis seal toimunul pole kohta ametlikus Treki universumis.

TASi meeskond ja NCC-1701 USS Enterprise:



Star Trek: The Next Generation

Kolmetäheline lühend: TNG

Sarja toodeti aastatel 1987-1994, kokku oli 7 hooaega, sarja enda tegevus toimus aastatel 2364-2371, mis on umbkaudu 100 aastat peale TOS'i.

Tegevus toimub tähelaeval NCC-1701-D USS Enterprise, ehk siis lühemalt lihtsalt Enterprise-D. Kapteniks Jean-Luc Picard.

TNG meeskond ja NCC-1701-D USS Enterprise:


Näitlejad ja nende rollid:
Patrick Stewart - Jean-Luc Picard
Jonathan Frakes - William T. Riker
Brent Spiner - Data
LeVar Burton - Geordi LaForge
Michael Dorn - Worf
Gates McFadden - Beverly Crusher (puudus 2. hooajal)
Marina Sirtis - Deanna Troi
Denise Crosby - Natasha Yar (ainult 1. hooajal)
Diana Muldaur - Katherine Pulaski (ainult 2. hooajal)
Wil Wheaton - Wesley Crusher (hooajad 1-5)

TNG oli äärmiselt edukas ja populaarne sari. Oma olemuselt kindlasti lähemal Roddenberry ideaalidele kui TOS ning neid lahutanud 20 aastat olid kindlasti üheks sarja edu põhjuseks. Nagu ka TOS'i meeskonnast, on TNG tegelastest saanud kultuuriikoon, mis uuematel sarjadel on (veel) saavutama jäänud.


Star Trek: Deep Space Nine

Kolmetäheline lühend: DS9

Sarja toodeti aastatel 1993-1999, kokku 7 hooaega, sarja enda tegevus toimub aastatel 2369-2375. Tegevuspaigaks kosmosejaam Deep Space Nine, mida juhtis Benjamin Sisko.

DS9 meeskond ja Kosmosejaam Deep Space Nine:


Näitlejad ja nende rollid:
Avery Brooks - Benjamin Sisko
Nana Visitor - Kira Nerys
Rene Auberjonois - Odo
Armin Shimerman - Quark
Terry Farrell - Jadzia Dax (hooajad 1-6)
Alexander Siddig - Julian Bashir
Cirroc Lofton - Jake Sisko
Colm Meaney - Miles O'Brien
Nicole DeBoer - Ezri Dax (ainult 7. hooaeg)
Michael Dorn - Worf (hooajad 4-7)

"Deep Space Nine" eemaldus senisest Star Treki formaadist, kus põhitegevuseks oli "uute tsivilisatsioonide otsimine" ning teenis sellega paljude die-hard trekkiede pahameele. Samas tõi ta Star Treki universumisse uut verd ning tagantjärele on sari tunduvalt paremini omaks võetud; tihti nimetatakse teda parimaks Star Treki sarjaks üldse. DS9's on esikohal pigem poliitika ja tavaelu, me näeme ka Föderatsiooni tumedamat külge, kus kõik ei olegi ilus ja särav.
Huvitav lugu on DS9'l seoses Babylon 5'ga: nimelt olevat Babylon 5'e looja J. Michael Straczynsky käinud oma kontseptsiooni esmalt Paramountile pakkumas, kuid see olevat tagasi lükatud. Mõni aeg hiljem tuli aga sama kompanii välja DS9 ideega... Wink


Star Trek: Voyager

Kolmetäheline lühend: VOY (harva VGR)

Sarja toodeti 1995-2001, kokku 7 hooaega. Sarja tegevus toimub aastatel 2371-2377, keskseks tähelaevaks on NCC-74656 USS Voyager, kapteniks Kathryn Janeway.

VOY meeskond ja USS Voyager:


Näitlejad ja nende rollid:

Kate Mulgrew - Kathryn Janeway
Robert Beltran - Chakotay
Roxann Dawson - B'Elanna Torres
Rober D. McNeill - Tom Paris
Ethan Phillips - Neelix
Robert Picardo - The Doctor
Tom Russ - Tuvok
Jeri Ryan - Seven of Nine (alates 4. hooajast)
Garrett Wang - Harry Kim
Jennifer Lien - Kes (hooajad 1-3)

Voyager oli neljas Star Treki seriaal ning teda toodeti mitu aastat paralleelselt DS9'ga. Tuleks mainida, et kuigi sarjas leidub mitmeid silmapaistvaid osi, on üldise arvamuse kohaselt VOY näol tegu nõrgima Treki seriaaliga, või kui siis mitte nõrgimaga, siis kõvasti kriitikat on ta ometi saanud.


Star Trek: Enterprise

Kolmetäheline lühend: ENT

Sarja tootmist alustati 2001, aastal 2005 ostustati sari lõpetada. Niisiis sai sellest esimene "moodne" Trek, millel vähem kui 7 hooaega. Sarja tegevus toimub aastatel 2151-2155, mis on umbkaudu 100 aastat enne TOS'i. Keskseks tähelaevaks on Maa Tähelaevastiku alus NX-01 Enterprise, kapten on Jonathan Archer.

ENT'i meeskond ja NX-01 Enterprise:


Näitlejad ja nende rollid:

Scott Bakula - Jonathan Archer
Jolene Blalock - T'Pol
Connor Trinneer - Charles "Trip" Tucker
Dominic Keating - Malcolm Reed
Anthony Montgomery - Travis Mayweather
Linda Park - Hoshi Sato
John Billingsley - Phlox

"Star Trek: Enterprise" on uusim Star Treki sari, kuid samas toimub ta ajaliselt enne teisi Star Trekke. Tegelikult oli sarja nimi kahel esimesel hooajal lihtsalt "Enterprise"; selle põhjused pole päris selged, kuid väidetavalt tahtsid sarja loojad sellega uut publikut meelitada. Nagu "Voyagerigi", on ka ENT'i tihti nimetatud nõrgimaks Star Treki seriaaliks, kuid kolmas ja neljas hooaeg paistavad olevat seda arvamust mõneti murdnud. Kahtlemata oli sarja kontseptsioon väga huvitav ja paljulubav, seisid ju ajaliselt lähedas tulevikus kaks Star Treki ajaloole olulist sündmust: Maa-Romuluse sõda ja Planeetide Ühendföderatsiooni asutamine. Kuna aga nüüd on otsustatud sarja tootmine madalate vaatajanumbrite tõttu lõpetada, jäävad need sündmused meil nägemata.


Filmid

Star Trekist on hetkel valminud 11 täispikka filmi, neist esimesed kuus TOS'i meeskonnaga, 7. filmis olid esindatud nii TOS kui TNG meeskond ning 8-10. film toimuvad TNG meeskonnaga. 11. filmi näol on tegemist nö. rebootiga, kus TOS-ist tuntud tegelasi mängivad uued näitlejad.

Star Trek I: The Motion Picture

Valmimisaasta: 1979

Star Treki saaga esimeses täispikas filmis on tähelaeva Enterprise kapten Kirki ja tema meeskonna ülesandeks päästa Maa seda ohustava hiiglasliku V'geri nimelise tehisorganismi käest.

Filmis tutvustati meile täieliku ümberehituse läbinud Enterprise'i:



Star Trek II: The Wrath of Khan

Valmimisaasta: 1982

Filmi Star Trek II naaseb ekraanile Orginaalseeria episoodist Space Seed tuntud kurjategija Khan, kes tahab kätte maksta kapten Kirkile enda üksikule planeedile jätmise eest. Selleks varastab ta Föderatsiooni tähelaeva Reliant ning ajaloo üks kuulsamaid kosmoselahinguid võib alata. Kuigi lõpuks jääb Khan alla, ei pääse ka Enterprise'i meeskond kaotusteta - alust päästes hukkub laeva vulkanlasest esimene ohvitser Spock.


Star Trek III: The Search for Spock

Valmimisaasta: 1984

Kolmandas Star Treki filmis ilmneb, et Spock oli enne surma oma katra dr. McCoy sisse siirdanud ning nüüd suundub Enterprise meeskond Spocki isa Sareki palvel otsima tema keha, et see hingega taasühendada. Missioon osutub edukaks, kuid olles nüüd Enterprise'i varguse ja tema hävitamise eest tagaotsitavad, peavad nad mõneks ajaks Vulcanile jääma.


Star Trek IV: The Voyage Home

Valmimisaasta: 1986

Star Trek IV jätkub enam-vähem sealt, kus eelmine film pooleli jäi. Kuid Maale jõudes avastab meeskond, et seda ähvardab tundmatute tulnukate poolt saadetud sond, mis üritab luua kontakti vaaladega. Et aga vaalu Maal enam pole, peab meeskond suunduma 20. sajandi kaheksakümnendatesse aastatesse ja sealt mõned isendid endaga kaasa tooma.


Star Trek V: The Final Frontier

Valmimisaasta: 1989

Star Treki viiendas filmis kaaperdab Enterprise'i Spocki poolvend Sybok, kes viib aluse meie galaktika keskmes asuva planeedi juurde, kus tema arvates elab jumal. Tegelikult on muidugi tegu ülivõimsa tulnukaga, kelle haardest meeskonnal nüüd põgeneda tuleb.

See film toimub uue laeva, Enterpise-A pardal. Tegu on täpselt samasuguse alusega, kui algne Enterprise:



Star Trek VI: The Undiscovered Country

Valmimisaasta; 1991

Star Trek VI on Originaalseeria meeskonna viimane reis suurel ekraanil. Kui üks Qo'noS'e kuu, Praxis, õhku lendab, alustab Klingoni impeerium rahuläbirääkimisi Föderatsiooniga. Ent mõlemal pool rindejoont on tegelasi, kes rahu ei soovi ning nii korraldatakse Impeeriumi kantsleri tapmine, milles lavastatakse süüdlaseks Enterprise. Kapten Kirkil tuleb seista klingoni tribunali ees ning vaatamata oma vihale klingonite vastu, kuna ta süüdistab neid oma poja surmas, leida konfliktile rahumeelne lahendus.


Star Trek: Generations

Valmimisaasta: 1994

*Alates sellest filmist otsustati filmide nimedes numbritest loobuda

Selles filmis kaotab kapten Kirk näiliselt Föderatsiooni uut lipulaeva, tähelaeva Enterprise-B päästes, oma elu. Tegelikult sattus ta aga Nexuseks nimetatavasse paika, kus ajal pole tähendust ning inimene saab kõik, mida ihkab. 78 aastat hiljem peab kapten Picard veenma Kirki koos temaga Nexusest väljuma, et peatada kurjategija Soran, kes ähvardab hävitada terve päikesesüsteemi, et ise Nexusesse pääseda.


Star Trek: First Contact

Valmimisaasta: 1996

Kapten Picard ja meeskond peavad peale borgide rünnakut Maa vastu suunduma minevikku, et takistada Zephram Cochrane'i esimest warp-lendu nurjata püüdvad borgid. Missiooni suurimaks takistuseks osutub ehk teadlane ise, kes pole sugugi selline, nagu oodati.

Et Enterprise-D hävis Generations'is, siis nüüd on Tähelaevastikul uus lipulaev: Enterprise-E:



Star Trek: Insurrection

Star Treki saaga üheksandas filmis tuleb Picardil ja tema meeskonnal nurjata Föderatsiooni ja Son'a vandenõu Ba'ku planeedi elanikkonna deporteerimiseks, et kasutada selle planeedi pea igavest elu andvaid omadusi.

Valmimisaasta: 1998


Star Trek: Nemesis

Seni viimases Star Treki filmis suundub Enterprise-E planeedile Romulus, mis soovib Föderatsiooniga rahu teha. Tegelikuks eesmärgiks oli sinna meelitada kapten Picard, kelle kloon Shinzon on võtnud võimu Romuluse Täheimpeeriumi üle ja vajab ellu jäämiseks Picardi.

Valmimisaasta: 2002


Star Trek

Seni uusim film Star Treki saagas on telesarjaga Lost (Teadmata Kadunud) kuulsaks saanud re¾issööri J.J. Abramsi käe all 2009. aastal valminud linateos, mis heidab kõrvale Star Treki senise kaanoni ning toimub alternatiivses ajaliinis. Originaalseeria meeskonna rollides on nüüd uued näitlejad ning tähelaev Enterprise läbis visuaalse uuenduskuuri:







Huvilistel, kes soovivad Star Treki kohta rohkem teada saada, soovitaks tutvuda järgmiste lehekülgedega:
http://memory-alpha.org/wiki/Portal:Main - Wikipedia stiilis andmebaas
http://www.ex-astris-scientia.org/
http://www.ditl.org/


Viimati muutis seda Enterprise (Kolm Dets 01, 2010 11:25 am). Kokku muudetud 10 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
mallow
Kommodoor


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 169
Asukoht: Pärnu

PostitusPostitatud: Laup Veeb 12, 2005 10:44 pm    Teema: Vasta viitega

Mõnel on ikka kõvasti tahtmist Smile heas mõttes muidugi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
becks7
Admiral


Liitunud: 22 Jan 2005
Postitusi: 271
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Mai 13, 2005 7:43 pm    Teema: Vasta viitega

heh tänud väga kasulik info Wink .
_________________
...KeepB5AlivE...

"Only one human captain ever survived a battle with a minbari fleet... He is behind me, you are in front of me. If you value your lifes be somewhere else!" Delenn
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
karmo0
Kadett


Liitunud: 18 Juul 2005
Postitusi: 7
Asukoht: Linnutee galaktika Päikese süsteemi kolmas planeet Föderatsiooni sektor 001

PostitusPostitatud: Nelj Juul 28, 2005 2:32 pm    Teema: Vasta viitega

Päris hea kokkuvõte kogu Star Treki maailmast. Kuigi filmide kohta tahaks pisut rohkem infot. Very Happy
_________________
If he speaks again I'll shoot him!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
MC-PePe
Bännitud


Liitunud: 22 Mai 2005
Postitusi: 125

PostitusPostitatud: Nelj Juul 28, 2005 5:24 pm    Teema: Vasta viitega

oli viitsimist ikka... kas star trekist mõnda kick ass filmi pole?? Selle all mõtlen ma karmi tulevahetust kosmoses sõidukitega ringiliikumine ja ei mingit mõttetut möla millel pole mingit tähtsust
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Reede Juul 29, 2005 8:57 am    Teema: Vasta viitega

MC-PePe kirjutas:
oli viitsimist ikka... kas star trekist mõnda kick ass filmi pole?? Selle all mõtlen ma karmi tulevahetust kosmoses sõidukitega ringiliikumine ja ei mingit mõttetut möla millel pole mingit tähtsust


Ilmselt pole Star Trek sinu jaoks... sest iga film ja sari sisaldab mingil määral seda "mõttetut möla".
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Nelj Aug 04, 2005 10:43 pm    Teema: Vasta viitega

Täiendasin teemat, lisades lühikokkuvõtted filmide kohta. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
becks7
Admiral


Liitunud: 22 Jan 2005
Postitusi: 271
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Aug 04, 2005 10:59 pm    Teema: Vasta viitega

Ikka tahaks Star Treki vaikselt jälgima hakkata, aga seda on liiga palju Confused
_________________
...KeepB5AlivE...

"Only one human captain ever survived a battle with a minbari fleet... He is behind me, you are in front of me. If you value your lifes be somewhere else!" Delenn
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Sept 13, 2005 8:27 pm    Teema: Vasta viitega

Olen vaaadanud kõiki seeriaid niipalju kui MTV 3 on näidanud. Ainult ENT on täiesti nägemata . SAT 1 ju näitas (vist) , aga saksa keelt ei jõua jälgida , kuigi olen koolis õppinud . Filmid on kõik nähtud.
TNG on sarjadest ülekaalukalt parim, on värvikad karakterid, head näitlejad ja parajalt dünaamiline süzee. Ka TOS sisaldas intrigeerivaid probleeme, kuid oma aegunud välimuse tõttu pole nii atraktiivne kui TNG.. Filmidest on parimad Jonathan Frakes`i tehtud, need viimased
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Nov 20, 2010 11:56 pm    Teema: Vasta viitega

Kaasajastasin natuke teema esimest postitust. Tekst jäi suuremas osas samaks, kuid tegin mõned parandused ja täiendused. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Nov 21, 2010 12:10 am    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
Kaasajastasin natuke teema esimest postitust. Tekst jäi suuremas osas samaks, kuid tegin mõned parandused ja täiendused. Smile


Suurepärane idee, Star Treki aabits oli tõesti juba natuke vananenud ning pildid ka suures osas linkide aegumise tõttu kadunud.

Ühtlasi kutsun üles kõiki Star Treki saagaga vähe kokku puutunud isikuid sarjaga tutvumisel just antud teemat juhisena kasutama. Nii kompaktset ja selget ülevaadet ei ole kerge leida. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Nov 21, 2010 2:53 am    Teema: Vasta viitega

TrekRanger kirjutas:
Enterprise kirjutas:
Kaasajastasin natuke teema esimest postitust. Tekst jäi suuremas osas samaks, kuid tegin mõned parandused ja täiendused. Smile


Suurepärane idee, Star Treki aabits oli tõesti juba natuke vananenud ning pildid ka suures osas linkide aegumise tõttu kadunud.

Ühtlasi kutsun üles kõiki Star Treki saagaga vähe kokku puutunud isikuid sarjaga tutvumisel just antud teemat juhisena kasutama. Nii kompaktset ja selget ülevaadet ei ole kerge leida. Cool


Ma mingi hetk ka kõpitsesin seda veidi just piltide osas, kuna osad lingid olid tõesti aegnud. Ma lihtsalt ei tulnud kohe selle peale, et ImageHack'i kasutada ja teksti ei jõudnud ma ka täiendada või uuendada.

Kindlasti on tegemist väga hea "lühikokkuvõttega" Treki kaanonist, nii et kõik vajalik on kohe olemas, kui kellelgi on tahtmist veidi asjaga tutvust teha.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
alziz
Leitnant


Liitunud: 5 Märts 2007
Postitusi: 67
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Apr 19, 2011 10:26 am    Teema: Vasta viitega

Ma otsustasin ka lõpuks siis Star Treki vaatama hakata olen jõudnud TOS esimese hooaja 16 episoodi Smile Algul tundus natuke algeline (kuigi kartsin hullemat)... aga nüüd olen juba harjunud ja tegelased on homie-ks muutunud... Vaatan huviga edasi.. ikkagi space... Kuigi asi on vana on tõesti mõningaid huvitavaid ideid juba seal olemas... Very Happy

See alguses muidugi kui algustiitrid käivad ja tähelaev VIUHHH eest läbi sõidab korduvalt on küll veits debiilne... aga las ta olla.. sai ära kannatatud kunagi ka Farscape-i LALALALLALLAAAAAALÄÄÄÄÄ Very Happy

Aaaa... ja tänud selle teema eest... nüüd on nii hea orienteeruda Star Treki saagas.. muidu ei saanud nagu mitte midagi aru, et mis ja kus... Super! Cool
_________________
Hyperion
Emperor of ALZIZ Empire
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Apr 19, 2011 10:34 am    Teema: Vasta viitega

alziz kirjutas:
Ma otsustasin ka lõpuks siis Star Treki vaatama hakata olen jõudnud TOS esimese hooaja 16 episoodi Smile Algul tundus natuke algeline (kuigi kartsin hullemat)... aga nüüd olen juba harjunud ja tegelased on homie-ks muutunud... Vaatan huviga edasi.. ikkagi space... Kuigi asi on vana on tõesti mõningaid huvitavaid ideid juba seal olemas... Very Happy

See alguses muidugi kui algustiitrid käivad ja tähelaev VIUHHH eest läbi sõidab korduvalt on küll veits debiilne... aga las ta olla.. sai ära kannatatud kunagi ka Farscape-i LALALALLALLAAAAAALÄÄÄÄÄ Very Happy

Aaaa... ja tänud selle teema eest... nüüd on nii hea orienteeruda Star Treki saagas.. muidu ei saanud nagu mitte midagi aru, et mis ja kus... Super! Cool


Näe kui tore, et kellelegi veel teemast kasu on. Muuseas, kas vaatad originaalseid või nn remastered episoode, mis on uute eriefektidega? Cool
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
alziz
Leitnant


Liitunud: 5 Märts 2007
Postitusi: 67
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Apr 19, 2011 2:58 pm    Teema: Vasta viitega

Ma ei pannud algul tähelegi aga remastered episoodid Very Happy

Jamh... võib öelda, et tänu sellele teemale mul tekkis piisav huvi, et vaatama hakata Very Happy Ja nüüd üritan sõbra ka kaasa meelitada Smile
_________________
Hyperion
Emperor of ALZIZ Empire
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ten Forward Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group