Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Voyageri 3. hooaeg

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate VOY kolmandat hooaega?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
0%
 0%  [ 0 ]
8
0%
 0%  [ 0 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
100%
 100%  [ 1 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 1

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Dets 11, 2010 8:06 pm    Teema: Voyageri 3. hooaeg Vasta viitega

NB! Teema on mõeldud VOY käesoleva hooaja episoodide üldiseks aruteluks. Teemas sõna võtmiseks ei ole sugugi nõutav kõigi episoodide kohta arvamuse kirjutamine. Kuna iga episoodi kohta eraldi teema tegemine ei ole praegu lihtsalt mõttekas arvestades foorumiliikmete väikest hulka, siis on selleks tarbeks nüüd lihtsalt hooaegade üldteemad.


Voyageri esimese hooaja teema
Voyageri teise hooaja teema
Voyageri neljanda hooaja teema
Voyageri viienda hooaja teema
Voyageri kuuenda hooaja teema
Voyageri seitsmenda hooaja teema


Järg siis Star Trek: Voyageri kolmanda hooaja käes. Tegelikult olen vaatamisega jõudnud juba neljandasse hooaega, kuid vahepeal polnud aega ega jõudu pikemat juttu kirja panna. Very Happy Õnneks pole vaatamisest siiski veel kuigi palju aega möödunud, nii et ma peaks piisavalt hästi mäletama, millest episoodides juttu oli.

Üldkommentaarina ütleksin, et kolmas hooaeg ei jätnud mulle sama head muljet kui teine hooaeg. Või ehk oleks täpsem seda väljendada selliselt, et kolmas hooaeg oli mõnevõrra nõrgem kui teine. Peamiseks põhjuseks tooks siin selle, et minu jaoks ei olnud selles hooajas kuigi silmapaistvaid episoode. Jah, oli mitmeid episoode, mille aluseks oli põnev idee, aga teostus jättis kuidagi alati soovida. Kas siis näitlejatöö, puuduliku tehnilise külje, kli¹eelisuse või liigse tehnomula poolest.

Kui teise hooaja teemas kritiseerisin tugevalt Janeway tegelaskuju tema silmakirjalikkuse poolest, siis seekord tahaks seda juttu mõne aspekti osas täiendada. Paistab, et episoodis Tuvix juhtunul olid siiski ka mõned sügavamad tagajärjed - näiteks tõi Janeway mitu korda välja seisukoha, et ta ei ole mitte üksnes laeva kapten, vaid ka kogukonna liider ning et nad ei saa kõikidest Tähelaevastiku reeglitest saksa täpsusega kinni pidada. Nii et selles mõttes oli areng positiivne, sest võeti rohkem arvesse olukorra tõsidust. Teisest küljest tuleb aga välja tuua see, et kuigi mulle Janeway tegelaskuju kõige rohkem ei sümpatiseeri, siis Kate Mulgrew näitlejatöö kohta võib öelda täpselt vastupidist. Olles nüüd juba kolm tervet hooaega ära vaadanud, võin ma üsna kindlalt öelda, et ta võtab oma rolli tõsiselt ja entusiasmiga, mis paistab selgelt välja tema kehakeelest ja liikumisest, mis on äärmiselt aktiivne ja osavõtlik, ning samuti hääletoonist, mida ta suurepäraselt olukorrale kohandada suudab. Võiks isegi öelda, et Star Treki kapteneid mänginud näitlejatest on Kate Mulgrew ehk isegi Patrick Stewarti kõrval parim ja mõnes mõttes ka ületab teda. Eriti paranes minu arvamus temast nähes proovikaadreid esialgu Janeway rolli saanud näitlejanna Genevieve Bujoldiga, kes mõjus oma osas ääretult puisena ning lausa kohutavalt osavõtmatuna. Võib-olla oleks ta aja jooksul suutnud vastuvõetavamaks muutuda, kuid minul on küll hea meel, et Mulgrew selle osa endale sai.

Kui veel tegelastest rääkida, siis Kesile jäi see hooaeg viimaseks. Mistõttu on tore, et kolmandas hooajas anti talle natuke rohkem teha ja võimalust oma näitlejaannet tutvustada. Näiteks tema esitus episoodis Warlord jättis väga hea mulje ja samas tegi mind natuke kurvaks, et tegelikult talendikale näitlejale anti suhteliselt igav roll, mis ei saanudki "etteantud parameetrites" palju põnevamaks muutuda ning sai ka lõpuks saatuslikuks, kui ta neljandas hooajas sisuliselt Seveniga asendati. Aga sellest täpselt neljanda hooaja teemas, kui ma selleni jõuan. Very Happy

Konkreetsemalt episoodidest rääkides peaks kindlasti ära mainima episoodi Flashback, mille kohta siin foorumis küll teema olemas on. Filmis Star Trek VI nähtu taasloomine ekraanil ning George Takei osavõtt tegid selle hooaja kontekstis meeldejäävaks, kuid nagu teema alguses mainisin, segas ka siin mind see, et lugu oli raamitud mingisse Tuvokit nakatanud viirusesse või bakterisse, mis minu arvates oli täiesti mittevajalik ja pigem segav element. Nende sündmuste näitamiseks oleks olnud kindlasti võimalik leida ka mõni elulisem seletus.
False Profits oli tore järg ühele TNG episoodile, kus kaks ferengit delta-kvadranti lõksu jäid, kuid jätkas tüütut trendi "kodust" tuttavatele elementide sissetoomisel.
Future's End oli põhimõtteliselt Voyageri meeskonna The Voyage Home, lihtsalt seekord läinud sajandi üheksakümnendates ja nagu seda oli ka ENT-i Carpenter Street omakorda järgmisel kümnendil. Muidugi oli episood oluline ka seetõttu, et Doctor sai nüüd omale võime vabalt ringi liikuda ega olnud enam piiratud laatsareti ja holotekiga. Aga tegelikult märkis Future's End minu jaoks sarjas ka punkti, millest alates otsustati rohkem keskenduda meelelahutuslikule küljele kui meeskonna sisekonfliktidele ja katsetele kiiremat koduteed leida.
Macrocosm pani Janeway Alienist tuttavasse Ellen Ripley rolli, kuid kahjuks jäid need stseenid minu arvates natuke lühikeseks.
Emotsionaalses mõttes oli kõige liigutavam ehk episood Real Life, kus Doctor lõi omale holoperekonna, kuid vaatamata meeldejäävale ja valusale lõpule jäi see osa minu arvates siiski märgatavalt alla sellistele episoodidele nagu näiteks TNG The Inner Light ja ENT-i Similitude. Võib-olla oli siin üheks põhjuseks see, et tegemist ei olnud lõpuks ikkagi reaalsete tegelastega. Nimetatud TNG episoodis näidatud inimesed olid küll surnud kaua aega tagasi, kuid olid siiski tegelikult olemas olnud; niisamuti nagu Sim oli päriselt olemas ja suhtles kogu laeva meeskonnaga, kuigi ta oli Tripi kloon. Doctor ise oli muidugi n-ö mõistuslik hologramm, kellele oli võimalik tema isiklikus tragöödias kaasa tunda, kuid tema holoperekond oli kõigest arvutiprogramm, mitte isemõtlevad indiviidid.
Distant Origin kuulub samuti nende episoodide kohta, mille kohta ütleks, et mõte hea, aga teostus natuke keskpärane ja võib-olla täielikult läbimõtlemata. Tundub, et stsenaristid ei andnud endale täielikult aru, kui pikk aeg on 65 miljonit aastat tegelikult ja missugused muutused sellise ajaga toimuda jõuavad. Idee sellest, et Maal on varem olnud mõni intelligentne tsivilisatsioon (seekord siis dinosauruste näol), on muidugi paeluv ja on ka meie foorumis hiljuti käsitlust leidnud, kuid on samas ka järjekordne näide sellest, et Maa ja alfa-kvadrant figureerivad Voyageris natuke liiga sagedasti.
Worst Case Scenario kohta kehtib samuti see, mida varem juba öelnud olen. Holoprogrammi idee oli iseenesest põnev ja erinevaid stsenaariume huvitav jälgida, kuid minu jaoks rikkus asja ära see, kui selgus, et ammusurnud Seska oli sellele "mõningaid" täiendusi teinud. Minu arvates oli jälle tegu täiesti mittevajaliku juurdemõeldud tehnoloogilise probleemiga, mis tõmbas tähelepanu kõrvale meeskonna käitumiselt ja motiividest holoprogrammis. Ning samuti oli see järjekordne katse panna meeskonnaliikmed surmaohtu, mille osas on aga ette teada, et kõik tulevad sellest eluga välja. Ära hakkab tüütama ausalt öeldes; kui stsenaristide arvates on huvitava loo tegemiseks alati keegi surmaohtu vaja panna, siis näitab see pigem nende laiskust.

Mõtlesin pikalt, kas hinnata kolmandat hooaega kokkuvõttes nelja või viie punktiga. Lõpuks otsustasin teatud mööndustega panna siiski 5 punkti. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group