Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Star Trek: First Contact

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Filmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Sept 01, 2008 2:30 pm    Teema: Star Trek: First Contact Vasta viitega

Minu suureks üllatuseks ei ole tehtud veel teemat sellise toreda ja laialdaselt kiidusõnu saanud Star Trek'i 8. täispikast filmist ja isegi selles foorumis kõige paremaks ST filmiks hinnatud First Contact'st ehk siis Esimene Kontakt. Ega ma ise võtsin ka tubli aasta hoogu, et see teema teha, nüüd siis on ka see olemas.

Nagu öeldud, on tegemist 8. Star Trek'i filmiga, mille re¾issööriks oli Jonathan Frakes aka komandör William Riker isiklikult. See oli tema esimeseks täispikaks filmiks re¾issööri toolis ja ta sai sellega suurepäraselt hakkama. Märkimisväärseks asjaks võib siin välja tuua ka seiga, et tegemist on esimese ST filmiga, milles ei osalenud ükski vanema põlvkonna tegelastest ja keskendub täielikult Järgmise Põlvkonna tegemistele.

Filmi põhiteemaks on Borgide Maa vallutuskava, kasutades ajas rändamist ning Enterprise-E meeskonna ülesandeks on see plaan nurjata ning taastada normaalne asjade kulg enne Borgide rünnakut.

Borgide eesmärgiks on rännata ajas tagasi aastasse 2063, et nurjata inimeste esimest warp-mootori katsetust Zefram Cochrane'i poolt, keda mängib James Cromwell. Viimast võib aga nimetada päris Star Treki veteraniks, sest on mänginud nii TNG's, DS9's kui ka ENT'i osades erinevaid tulnukaid ning Enterprise'is jällegi Cochrane'i. Borgide kavala plaani taga on mõistagi "mürgine" Borgi Kuninganna, keda mängib oskuslikult Alice Krige. Teda näeme ka Voyageri viimases osas jällegi Borgi Kuninganna rollis.

Igatahes film on täis pikitud actionit, pöördelisi punkte, enesevõitlust, huumorit, head näitlejatööd, suurepäraseid eriefekte ja üldises mõttes hardcore Star Trek'i, nii et kes veel mingil imelikul põhjusel ei ole seda filmi veel vaadanud, siis see peab olema kohustuslikus sci-fi nimekirjas kindlasti.

Kui veel midagi on jäänud ütlemata, siis ootame huviga kõigi kommentaare. Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Sept 06, 2008 5:19 pm    Teema: Vasta viitega

Mulle film meeldis. Täpsemalt öeldes meeldivad mulle kõik ST täispikad filmid, mis on tehtud Next Generationi seltskonnaga. Originaalsarja nätlejad polnud filmide ajaks enam oma esimeses nooruses, võib-olla selle pärast tunduvad vähemalt mulle need filmid TOS-st endast ja hilisematest filmidest nõrgemad.
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Sept 07, 2008 4:50 pm    Teema: Vasta viitega

rincewind kirjutas:
Originaalsarja nätlejad polnud filmide ajaks enam oma esimeses nooruses, võib-olla selle pärast tunduvad vähemalt mulle need filmid TOS-st endast ja hilisematest filmidest nõrgemad.


Ega mul oli ka Star Trek'iga esmakordne kokkupuude Järgmise Põlvkonnaga ja sel ajal polnud mul aimugi, et on olemas ka vanem põlvkond Cool Kui ükskord nägin OST osi, siis vaatasin, et mis k**** see veel on... Laughing aga lõpp-kokkuvõttes on ikkagi tegemist raudvaraga ja filmide üle ma küll ei kurdaks.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Püh Sept 07, 2008 9:43 pm    Teema: Vasta viitega

TOSi ennast pole ma suutnud kunagi eriti tõsiselt võtta, kuna ajahammas pole selle sarjaga just kuigi armuline olnud, aga TOSi põhjal tehtud filmid (mis olid tegelikult minu esimene kokkupuude ST-ga üldse) jätsid küll väga sügava mulje. Kahjuks peab ütlema, et see sügav mulje on takistanud mind nii TNGd kui uuemaid filme samaväärselt nautimast ja seepärast pean ma esimesi ST filme vist kuni aegade lõpuni parimateks.

Siiski on First Contact parim TNG film.
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Nov 22, 2010 2:58 pm    Teema: Vasta viitega

Huvitaval kombel olen ühe oma lemmikfilmidest siin foorumis täiesti kommenteerimata jätnud. Embarassed

Igal juhul on First Contact minu jaoks üks parimaid ulmefilme läbi aegade, kuid tuleb tõdeda, et Star Treki saagas jääb siiski "Voyage Home" järel napilt teiseks. Smile Tasemelt filmid minu jaoks ei erine, kuid isikliku lemmiku valimisel tuleb mingi otsus teha ning valin seega tujutõstva neljanda filmi.

First Contact on eriline eelkõige seetõttu, et Star Trekis korduvalt mainitud Zefram Cochrane-i esimene warp laev ning vulcanite esimene kontakt inimestega, leidsid lõpuks meisterliku kehastuse antud filmi näol. Alustades filmi esimestest sekunditest on tegevustik nauditav ning algustiitrite taustal olev First Contacti muusika lausa geniaalne ja kahtlemata üks parimaid kui mitte parim klassikaline sci-fi theme üldse. Cool

Star Treki fännide lemmikvaenlased ehk borgid ning kaanoni kõige olulisem sündmus suudeti vägagi orgaaniliselt ühendada ja haruldaselt põneva tegevustiku taustal saime ka olulist ning hiljemgi Star Treki sarjades kasutatud informatsiooni.

Eelkõige tuleks antud filmi juures kiita näitlejatööd. Nii originaalne TNG meeskond täiskoosseisus kui ka Zefram Cochrane'i ostäitja, tegid lausa fantastilist tööd ning antud asjaolust tulenevalt leiab filmist rohkesti meeldejäävaid dialooge ja humoorikaid seiku.

Pole palju filme, mille juurest ei leia tõeliselt häirivaid seiku ning mida võib kasvõi mitmeid kordi üle vaadates algusest lõpuni nautida, kuid First Contact kuulub kahtlemata nende hulka.
Ainsa miinusena tooks välja selle, et film on kohati veidi liiga kokku surutud. Isiklikult oleksin hea meelega veel paarkümmend minutit juurde pannud, sest tekkis ideaalne võimalus näha kolmanda maailmasõja järgset elu ning seda võimalust oleks võinud veelgi paremini ära kasutada. Iseasi kas filmi pikendamine oleks muidugi enamus vaatajate arust hea idee olnud, sest oleks vähendanud tempokust. Razz

Alustades oma aja kohta igati realistlikest eriefektidest, lõpetades igale Star Treki fännile nauditava Trekiliku meelelahutuse pakkumisega, on antud linateoses nii palju väikseid detaile, et kõiki lihtsalt ei jõuaks antud teema raames põhjalikult käsitleda. Eelnevast tulenevalt peab seega leppima üldsõnalise kiidulauluga, mida First Contact minu hinnangul rohkem kui väärib.

10/10 - iga sci-fi fänn võiks selle filmi ära vaadata. Wink
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"


Viimati muutis seda TrekRanger (Teis Nov 23, 2010 12:35 am). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Nov 23, 2010 12:14 am    Teema: Vasta viitega

Tre,

Ütlen lühidalt - I, second to that Cool Enamus on juba eelkõnelejate poolt öeldud, peab mainima, et endalegi üllatuseks ühtib (ala leidub samamoodi mõtlejaid) mu arvamus TrekRangeriga.

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Nelj Dets 16, 2010 9:06 pm    Teema: Vasta viitega

TrekRanger kirjutas:
Huvitaval kombel olen ühe oma lemmikfilmidest siin foorumis täiesti kommenteerimata jätnud. Embarassed


< Teine patune raporteerib ülesandeid täitma.

Üldise arvamuse kohaselt on tegu ühega parematest Star Treki filmidest ja parima TNG filmiga. Nagu mainitud, siis on First Contact praeguse seisuga ka Ulmefoorumis kõige populaarsem Star Treki film. Ma ilmselt riskin küll kaasfoorumlaste viha alla sattumisega, aga pean ütlema, et mina seda filmi siiski parimaks ei pea. Mina pean parimaks filmi The Undiscovered Country ning teisele kohale paigutaks triloogia Wrath of Khan - The Search for Spock - The Voyage Home. Nendele järgneb alles kolmandana First Contact, mis on aga kindlasti parim TNG meeskonnaga filmidest.

First Contact on kahtlemata põnev film ja suudab vaataja algusest lõpuni ekraani ette naelutada. Selle eest kannavad hoolt huvitav ja tihe sündmustik, korralik huumor, hea näitlejatöö ning suurepärane tehniline külg. Eriefektid on selles filmis kahtlemata parimad, mida Star Treki filmides seni nähtud. Ning muidugi oli esimese kontakti näol tegemist ääretult olulise sündmusega Star Treki universumi ajaloos, mille suurel ekraanil kujutamise pärast mul tõsiselt hea meel on. Kuid suurim probleem minu jaoks First Contacti juures ongi see, et tegu on suhteliselt otsekohese action-filmiga, milles puudub sügavam alltekst ja filosoofiline pool. Võib ehk argumenteerida, et seda kohta täitis mõneti Picardi sisemine konflikt ja soov borgidele kätte maksta; samuti borgi kuninganna katse Datat inimlihaga meelitada Very Happy; kuid laiemas kontekstis jäi sellest kuidagi väheks ning need teemad polnud ka põhilooga kuigivõrd otseselt seotud. Mulle tundub, et filmitegijad kipuvad tihti astuma selle arvamuse ämbrisse, et mida suuremad on panused, seda põnevam on film. Aga ma sellega ei nõustuks. Võtame näiteks juba mainitud minu lemmiku TUC-i, kus ei olnud kaalul maailma saatus ja ajaloosündmuste muutmine. TUC oli pigem film, kus võideldi ideede ja põhimõtete eest ning nii-öelda oma sisemiste deemonitega, kuid ometi suutis see olla kordades paeluvam kui First Contact. Selles mõttes on mul hea meel, et järgmises Star Treki filmis Insurrection tõmmati sellist laiajoonelist lähenemist natuke tagasi, kuid sellel filmil olid jälle oma vead. Üldiselt pean siiski ütlema, et kõik TNG filmid jätavad mulle erinevalt TOSi filmidest pikendatud TV-episoodide mulje. Ma ei oska seda isegi eriti põhjendada, aga see lihtsalt on nii. Käesoleva filmi osas ehk siiski natuke vähem, kuid millegipärast ei ole TNG meeskonna seiklusi suudetud sama edukalt kinolinale tuua.

(Ärge palun rohkem pekske) Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Filmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group