Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

TNG ülesehitus

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Dets 25, 2004 7:38 pm    Teema: TNG ülesehitus Vasta viitega

Tegin siis siia alafoorumisse uue teema, sest seda ei saa enam päris hästi postitada eelmise alla. Razz

Minu jaoks on TNG ülesehituselt parim sari, kuna seal on leitud äärmiselt meeldiv tasakaal lahinugstseenide, inimsuhete ja seikluste vahel.

Terve sarja atmosfäär saab just tänu oma mõnusale kooslusele väga ruttu omaseks.
Teistes sarjades on palju selliseid madalperioode, kuid TNG suutis minu jaoks alati säilitada sellise mõnusa Treki tunde, mis teistes sarjades kippus vahel hajuma.
Ma ei ütleks, et seal oli nii palju super episoode, kuivõrd just kestvat kõrget taset.

Mida teie arvate? Razz
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
mallow
Kommodoor


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 169
Asukoht: Pärnu

PostitusPostitatud: Laup Dets 25, 2004 11:04 pm    Teema: Vasta viitega

No ikka oli lahingut vähe Smile
Aga see vast sõltub rohkem vaataja east esimese vaatamise ajal Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 11:41 am    Teema: Vasta viitega

mallow kirjutas:
No ikka oli lahingut vähe Smile
Aga see vast sõltub rohkem vaataja east esimese vaatamise ajal Wink


Jah, seda kindlasti, TNG ja üldse Treki puhul mängivad rolli sageli hoopis teised faktorid. Seda sarja ei saagi vaadata nii, et loodad saada mingit pingelist meelelahutust, sest see ei ole üldse eesmärk.
TNG'd tuleb vaadata kui visiooni paremast tulevikust ning nautida seda, kui ehtsalt on erinevad tehnoloogiad ja tulnukate rassid vaatajani toodud. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 7:47 pm    Teema: Vasta viitega

Ülesehitus on ideaalilähedane ulmesarja jaoks. Kõigile oli midagi. Inimsuhted, võõrad rassid , lahingud, huumorit (Data Rolling Eyes ). Kui asi muidu pinget ei pakkunud, tõmbasid stsenaristid mütsist Q ja ja jälle oli intriig õhus.
Ja kogu sarja keskmine tase on jäänud siiani ületamata. Superepisoode pole minu jaoks (mitte üheski sarjas) kunagi olnud . Vähe igavamad tundusid need osad , kus peategevus toimus holo-deckil.
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Dets 13, 2010 5:51 pm    Teema: Vasta viitega

Eks ülesehitust võib muidugi mõista mitmeti. Mina tooksin siin esiteks välja selle, et TNG-s on peaaegu kõik episoodid iseseisvad ning sarja läbivaid jätkuvaid tegevusliine praktiliselt pole. On muidugi mitmeid kahejaolisi episoode nagu seda on pilootosa ja samuti viimane episood kui ka kuulus The Best of Both Worlds. Tõsi küll, viimatinimetatule tehti ka suhteliselt otsene järg selles episoodis toimunu tagajärgede näitamiseks episood Family näol. Sellega sarnaneb TNG ehk teistest Star Treki sarjadest kõige rohkem oma otsesele eelkäijale TOSile ning TNG-le omakorda sarnaneb selles osas järglane VOY. Samas DS9 ja ENT olid selles osas natuke erinevamad, sest neis oli ka läbi mitmete hooaegade ulatuvaid tegevusliine. Seda juttu ei tasu muidugi võtta kriitikana, sest kuigi TNG ei ole minu lemmik Star Treki sari (selleks on DS9), siis leian, et selline ülesehitus sobis sarjale päris hästi, sest laeva missiooniks oligi teha tutvust uute tsivilisatsioonidega ning minna kohtadesse, kuhu veel keegi varem läinud ei olnud.

Mis puutub ülesehitust meeskonna koha pealt, siis siin ütlen kindlasti, et tegu oli vägagi õnnestunud näitlejate ja rollide valikuga, kes suutsid toimida usutava tiimina ning kellel oli tunduvalt parem omavaheline keemia kui näiteks Voyageri meeskonnal. Eriti õnnestunud oli muidugi Patrick Stewarti valimine Picardi rolli, aga ma ei suuda välja tuua ühtegi näitlejat, kelle esitusega ma poleks rahule jäänud. Okei, Troi oli esimestel hooaegadel natuke tüütu, aga see ei olnud näitleja, vaid stsenaristide viga. Võib-olla ainuke, kelle juures paistis välja, et ta tegelikult ei tahtnud oma rollis olla, oli Tasha Yari mänginud Denise Crosby, aga tema lahkus sarjast ise juba enne esimese hooaja lõppu.

Kui rääkida episoodide enda ülesehitusest, siis nõustun teema algatajaga, et tasakaal inimsuhete, lahingustseenide ja muu osas oli meeldiv. Kindlasti tuleks muidugi öelda, et TNG oligi oma olemuselt natuke filosoofilisem sari kui seda on olnud TOS või TNG-le järgnenud sarjad ja mõni võib seda seetõttu ehk isegi igavaks pidada. Selles osas ma ei nõustuks mallow' arvamusega, et lahinguid liiga vähe oli, vaid sarja üldisele atmosfäärile kohaselt parasjagu. Esindas TNG ju ikkagi maailmavaadet, et vägivald on viimane lahendus ja enne tuleb probleemide lahendamiseks kõik muud teed ära proovida. Mainin siin veel korra Patrick Stewartit, kes suutis isegi kohati naeruväärset teksti kaasahaaravalt ning sellise veendumuse ja kindlusega rääkida, et seda võis täielikult uskuma jääda.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Dets 16, 2010 10:11 pm    Teema: Vasta viitega

Olen siin Enterprise'ga nõus, et ülesehitust võiks siin mõista kes kuidas sellest aru saab, seetõttu on tõstatatud küsimus veidi laialivalguv, kuid nagu eelkõneleja juba ütles, siis kõige rohkem meenutab ta ülesehituselt TOS'i ja võib öelda, et nad on ka üldiselt identsed ehk kuna tegemist oli laevaga ja niiöelda seikluste otsimisega, siis ei olnudki ehk peamiseks eesmärgiks arendada ühte kindlat teemat nagu tehti seda siiamaani viimases sarjas ENT, mis minu arvates kõige paremini ei õnnestunud, kuid ei olnud ka kõige hullem.

TNG keskendus pigema tõesti tegelaste karakteri arengule ehk siis eesmärk oli näidata evolutsiooni, mitte revolutsiooni - seda siis ennekõige näidata Data arengut masinast rohkem inimese poole. Hetkel ma ei suudaks TNG sarja ka ette kujutada ilma Patrick Stewartita ning kuna puudub ka võrdlusmoment kellelgi teisega, siis kindlasti on olnud Stewart väga hea valik just tema kogemuste pärast draamanäitljena ning ta suutis väga veenvalt oma tegelat välja mängida ning kindlasti ka omalt poolt teda paremaks ja veelgi huvitavamaks muuta ja kindlasti suudeti Stewartiga meelitada sarja vaatama ka selliseid inimesi, kes võibolla ei oleks enda jaoks TNG'd avastanud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group