Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Defying Gravity

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
SoulHunter
Viitseadmiral


Liitunud: 16 Juun 2005
Postitusi: 235
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Dets 15, 2010 1:02 am    Teema: Defying Gravity Vasta viitega

Märkasin, et sellest sarjast pole keegi miskit kribanud. On keegi seda näinud ja kui jah, siis mis sellest arvate. Mulle tundus see üpriski põnevana, nii et vaatasin 13 seeriat ühe hingetõmbega... Razz
_________________
Minna alati sinna kus veel keegi pole käinud...
Ja loota, et ehk pääseb kuidagi ka tagasi...Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Dets 15, 2010 7:32 pm    Teema: Vasta viitega

Aitäh teema tõstatamise eest. Kuna uut või suhteliselt uut kosmoseulmet kohtab viimasel ajal harva, siis sellest teemast inspireerituna vaatasin esimese episoodi ära. Ma tunnistan, et esimene osa ei tekitanud minus talitsematut vaimustust - selleks jäi sündmustik kohati natuke segaseks ja tegelased olid kuidagi kauged - aga kindlasti vaatan sarja lähiajal lõpuni ja kommenteerin siis ka pikemalt. Tehniline pool tundus olevat suhteliselt korralik ja läbimõeldud. Kahju ainult, et tegu on järjekordse enneaegselt katkestatud ulmesarjaga. Sad
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Dets 16, 2010 10:40 pm    Teema: Vasta viitega



Kes veel ei tea, siis tegemist on 2009. aastal valminud sarjaga. Sarja telliti esialgu 13 osa, kuid kuna jällegi reitingud ei õigustanud sarja edasist jätkamist, siis 13 osaga piirdutigi ning iseenesest on sellest kahju, sest korralikke ulmesarju annab tikutulega otsida ja kui ka midagi tehakse, siis suure tõenäosusega lõpeb see katkestamisega ning kindlasti mängib siin suurt rolli võimalus vaadata sarju interneti kaudu, kuid tegijatele on siiski kõige tähtsamad just eetriajal olnud vaatajate arv, sest sel ajal müüakse ka reklaame ja kui keegi ei reklaami, siis puudub ka tuluallikas. See selleks.

Ise avastasin selle sarja ka juhuslikult, kui TV6 hakkas seda näitama ja vist on juba jõutud ka kuhugi 5. või 6. osani. Kuigi peale esimest osa ma kaugemale ei jõudnud, siis plaan on ka minul see sari otsast lõpuni läbi vaadata, sest sari sai inspiratsiooni BBC loodud kaheosalisest minisarjast Space Odyssey: Voyage to the Planets, mis mulle ka päris meeldis, nii et annan ka sellele sarjale võimaluse ja eks siis saab kunagi ka täpsemini kommenteeritud, kui asi lõpun vaadatud.

Täpsemat lugemist: http://en.wikipedia.org/wiki/Defying_Gravity_%28TV_series%29
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
rincewind
Veteran


Liitunud: 12 Sept 2005
Postitusi: 559
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Dets 19, 2010 6:22 pm    Teema: Vasta viitega

Sari vaadatud. Taevani ei kiida, aga otseselt midagi ette heita ka pole. Mina iseloomustaks teda kui sci-fi`d naistele. Kohati läks asi natuke liialt seebiks kätte ära.
Samas on muidugi kahju, et sarja edasi tehtud. Edasise tegevustiku kondikava oli selgel aimatav ja Maast kaugemal oleks ka probleemid ehk vähem maisemad.
Paneks 7/10 ära.
_________________
Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski-
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Dets 25, 2010 9:17 pm    Teema: Vasta viitega

Lõpetasin ka täna sarja vaatamise ja nagu lubasin, siis kommenteerin nüüd natuke pikemalt.

Alustada võiks sellest, et üldhinnangus nõustun rincewindi arvamusega, et kõrgtasemel sari Defying Gravity just ei olnud, aga midagi väga hullu ette heita ka ei ole; kui siis ainult seda, et kohati oli tõesti asi veidi liiga seebimaiguline. Sari kuulub nende paljude hulka, mis ilmselt Losti eeskujul kõvasti flashbacke kasutavad. Kui eelnimetatud sarjas see veel toimis, sest siis ei olnud selline stiil veel liiga ära kulunud, siis nüüd paneb see pigem ohkama. Muidugi on sellel ka oma eelised, eriti karakteriarenduse koha pealt, mis kosmoses toimuva peategevusliini tõttu on tõenäoliselt ka vajalik. Näiteks Star Treki sarjade puhul ei ole selline asi vajalik juba seetõttu, et nad käivad igas osas eri planeedil ning lisaks on nende käsutuses ka holotekk, mis annab võimaluse paljude erinevate lugude jutustamiseks. Antarese pardal on aga ainult üks eraldatud meeskond, mis rändab läbi päikesesüsteemi ja kellel seetõttu puudub juba praktiliselt võimalus sattuda piisavalt erinevatesse olukordadesse, mis tegelaste olemust lähemalt avaks.

Flashbackid ise jäid kahjuks enamasti siiski suhteliselt seebiseks ja keskendusid ülemäära tegelaste omavahelistele suhetele missioonile eelnenud viieaastase treeningu jooksul. Jäi mulje, et kohati üritati sellega vägisi draamat üles puhuda, mis aga eriti ei õnnestunud, sest lõpuks olid kõik siiski laeval koos ja said enam-vähem normaalselt läbi. Plussina võib siiski mainida seda, et flashbackides näidatu leidis enamasti ka kuidagi tee laeval nii-öelda reaalajas toimuvasse, näiteks viimases osas Donneri ja Barnesi sündimata jäänud laps. Üldse oli tegevustik sarja esimeses pooles suhteliselt aeglane ja minu arvates kohati ka lihtsalt igav, kuid alates kaheksandast osast muutus asi paremaks ning viimased osad möödusid juba oluliselt kiiremini.

Tegelased ja täpsemalt näitlejatöö jäid minu arvates kõik suhteliselt keskpäraseks. Ei olnud ühtegi silmapaistvat tegelast, kes oleks suutnud endale piisavalt tähelepanu tõmmata. Donnerit mängiv näitleja, kelle kanda oli üks peaosaliste rolle, jäi selles osas kuidagi eriti nõrgaks, sest temast jäi pidevalt mulje, et teda tegelikult ei huvita toimuv ja ta lihtsalt tiksub vaikselt kaasa. Kõige enam jäi ehk kummalisel kombel meelde Paula Morales, kellel vahepeal oksendamisega probleeme oli (ja keda Wassenfeldner tögades Paula Puke'iks kutsuma hakkas) ning kes, nagu selgus, oli sügavalt usklik. Alguses häiris ka tegelaste väga suur hulk, kuid õnneks suudeti sarja jooksul kõikidele tegelaskujudele piisavalt iseloomu anda, et nad üksteisest eristatavaks muuta.

Filosoofilised teemad otsekohesemas mõttes jäid sarjas mõningate monoloogide ja dialoogide kanda. Näiteks võiks esimesest episoodist tuua järgmise tsitaadi:
"My old man is right about every single item, except the initial premise. Man belongs in space, because of exactly what he brings into the void. We carry the baggage of our past, our fears, our superstitions, our failings."

Või siis eelviimaseks jäänud episoodist Paula ja Steveni vaheline dialoog:
"Do you believe in miracles, Steven?"
"I believe that amazing stuff goes on in the universe every single day. That they all have an explanation. Miracles are reality with parts missing."
"So they're lies."
"No, they're incomplete. It's like we smooth over the missing stuff with what we want to believe."


Tegelikult tõmbaski mind selle sarja juurde ehk kõige rohkem just fakt, et tegu oli enam-vähem esimese ulmesarjaga, mis käsitleb päikesesüsteemi uurimist mitte eriti kauges tulevikus ja suhteliselt primitiivse kosmoselaeva pardal. Muuseas kosmoselaeva disain meenutas kangesti 2007. aasta filmist Sunshine pärit laeva Icarus II, aga see ei ole kriitika, vaid pigem tunnustus realistliku kujutuse eest. Varem on sarnast teemat käsitletud ainult filmides, alustades näiteks Kubricku Kosmoseodüsseiaga ja lõpetades Marsi-filmidega Red Planet ja Mission to Mars. Ka sari Starhunter toimus meie päikesesüsteemis, kuid see toimus tunduvalt kaugemas tulevikus ning oli ka pigem Star Treki ja Firefly sarnane. Teaduslik pool näis olevat suhteliselt hästi läbi mõeldud. Kuna nullgravitatsiooni simuleerides oleks sarja kallis ja keeruline filmida, siis seletati liikumine laeva osades, kus tehisgravitatsioon puudus, ära magnetiliste riietega ning juuste paigalpüsimine magnetilise juukselaki kasutamisega ära. Very Happy

Natuke kahetised tunded on mul nende objektide osas, mille või ehk täpsemalt kelle üleskorjamine missiooni tegelikuks eesmärgiks oli. Kohati tundus, et sellega mindi natuke liiga kaugele teadusliku uurimismissiooni kontseptsioonist ning et tegu oli lihtsalt vaatajate püüdmiseks mõeldud järjekordse saladusega, mida vähehaaval avaldatakse. Idee iseenesest ei olnud halb, aga teostus jäi minu arvates natuke nõrgaks ja võib-olla valesti suunatuks. Seletamatu psühholoogiline mõju astronautidele ja isegi füüsilised mõjutused ei käinud nagu hästi kokku muu kontseptsiooniga, aga see on pigem maitse ja tunde küsimus.


Kokkuvõttes ütleksin niipalju, et tegu oli vaadatava sarjaga, millel olid siiski minu jaoks oma märgatavad puudused. Loomulikult on ka kahju, et me ei saanud teada, mis sai edasi, aga samas ei ole ma selle sarja katkestamise pärast ka ülemäära kurb, sest tegu ei ole päris hindamatu kaotusega.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group