Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Parim kaptenit mänginud näitleja?

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ten Forward
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kes neist on parim näitleja?
William Shatner
0%
 0%  [ 0 ]
Patrick Stewart
50%
 50%  [ 3 ]
Avery Brooks
0%
 0%  [ 0 ]
Kate Mulgrew
33%
 33%  [ 2 ]
Scott Bakula
16%
 16%  [ 1 ]
Kokku Hääli : 6

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Veeb 01, 2011 9:02 pm    Teema: Parim kaptenit mänginud näitleja? Vasta viitega

Sellised teemasid, et kes on lemmiktegelane või parim kapten, meil juba peaks olema, aga ma ei suutnud leidagi ühtegi arutelu, kus räägitaks konkreetselt just näitlejatest ja mitte tegelaskujudest. Seega otsustasingi nüüd küsida, et kes viies Star Treki sarjas kapteneid mänginud näitlejatest teie arvates oma tööga kõige paremini hakkama sai või on teie lemmikuks?

Pean esiteks ütlema, et ise olen suur Patrick Stewarti austaja ning kui mul tuleks valida, kes kaptenitest mulle kõige rohkem meeldis, siis valiks ma just tema Jean-Luc Picardi, kuid praegune teemapüstitus on natuke teistsugune. Very Happy Ja üllatus-üllatus, aga minu hääl läheb siin Kate Mulgrew'le ehk kapten Janeway rolli mänginud näitlejannale. Õigupoolest oligi see valik minu jaoks lõpuks ikkagi Patrick Stewarti ja Kate Mulgrew vahel, kuid lõpuks tundsin, et näitlejana suutis Mulgrew oma rollis isegi paremini mõjuda; teda iseloomustas minu jaoks muuhulgas dünaamilisus, füüsiline aktiivsus (pean silmas kehakeelt ja ¾estikuleerimist) ja osavõtlikkus toimuvast, mis puudus Stewartil, kes oli suhteliselt staatiline. Samuti suutis Mulgrew minu arvates paremini esile tuua laiemat emotsioonide diapasooni kui Stewart. Muidugi tuleb arvestada, et tegelaskujudena olid nad kirjutatud erinevalt, kuid ka näitleja isiksusel on oluline roll tegelaskuju kujundamisel. Tegelikult tundub Mulgrew minu jaoks mõtlema hakates valikuna mõnes mõttes kummaline, sest Janeway on minu arvates tegelaskujuna kõige ebameeldiv Treki kapten, kuigi võib-olla kõige inimlikum oma (minu arvates) paljude juhtimisvigadega ja eetikanormide eiramisega.

Brooks ja Shatner on minu jaoks enam-vähem samal tasemel, kuigi võib-olla Shatner kraad kõrgemal. Shatneril on mõned erilised momendid, kus ta suutis tõesti meelde jääda, aga enamasti näitlevad mõlemad mehed minu arvates natuke üle ja võib-olla telesarja jaoks natuke liialt teatraalses stiilis. Bakula osas ütleks niipalju, et varem meeldis ta mulle rohkem, kuid viimasel ajal tundub ta kapteni rolli kuidagi vähem sobivamana kui teised ja peamine probleem on minu arvates selles, et temast jääb mulje kui liiga heast inimesest ning kui on vaja näidata agressiivsust, siis mõjub see tihti ülepingutatult ja näidelduna.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 03, 2011 9:57 pm    Teema: Vasta viitega

Kindel 110% Patrick Stewart - ta on lihtsalt minu maitse järgi nii hea näitleja, et ta sobis Picardi rolli nagu rusikas silmaauku. Eks kõikide näitlejate töödes on ka kehvemaid hetki, siin ei ole erandiks ka Stewart ja võibolla annab teinekord selles süüdistada ka stsenaariumit, kuid üldjuhul vedas ta rolli ikkagi usutavalt välja. Olen nõus, et Stewart jätab suhteliselt puise ja selgepiirilise karakteri mulje, kuid kindlasti ei olnud puudust ka tunnetest, mis ei jätnud temast sügava tühja kaevu muljet, vaid selles kaevus on ikkagi vesi sees ning kaevu põhja igatahes näha ei ole.

Pakuksin ja järgmiseks valikuks Mulgrew, kes tõesti on dünaamilisem ja kindlasti rohkem emotsionaalsem, nii et igav teda vaadata ei ole. Selles mõttes näitlejale midagi ette heita ei olegi, pigem tilgutaks tõrva meepotti just tema karakteri osas.

Ja jätkuvalt olen Enterprise'ga samal lainel, et Shatner ja Brooks tuleksid järgmisena ja iseloomustaks neid nii, et Shatner on energiline ringitormaja ja Brooks on täielik vastand ehk siis vaoshoitud, mõtlik ja rohkem diplomaatilisem - aga eks ma teen siin mingeid järeldusi siiski sellest, millised olid nende tegelaskujud ja päris elus võib asi olla jällegi vastupidine.

Bakula on ja selline "hea poiss", et teinekord oli raske teda kujutada ette veidi karmimat häält tegemas, kuid üldiselt sai ta sellega rahuldavalt hakkama ning tunnetega mängides ta ka jänni ei jäänud, kuid sellesse kapteni rolli ta siiski minu arvates päris hästi ei sobinud. Iseenesest näitlejana ei Bakulale midagi ette heita ning teistes rollides on ta saanud hästi hakkama.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Veeb 05, 2011 4:50 pm    Teema: Vasta viitega

Kahtlemata huvitav teema ja olen ausalt öeldes juba mõnda aega foorumit külastades siit korra läbi käinud ja mõtisklenud erinevate osatäitjate oskuste üle.

Põhjus, miks ma pole seni postitanud, peitub ehk selles, et mulle on kõik kaptenid aja jooksul väga meeldima hakanud ja leian, et neid mänginud näitlejad sobisid oma rollidesse ideaalselt. Isiklikult ei kujutaks ette Patrick Stewartit kapten Sisko rollis või näiteks Avery Brooksi Bakula asemel esimesel Enterprise'il. Smile
Kuna ma hindan kõiki näitlejaid, siis on ka ülimalt keeruline kedagi välja tuua.

Kindlasti nõustun eelkõnelejatega, et osad näitlejad olid kapteni rollis silmapaistvamad ning isiklikult tooks samuti välja näiteks Stewarti ning Mulgrew, kes oma rollides ennast erinevatest külgedest avasid ning samas suutsid jätta väga veenva ja tõetruu mulje. Nii suuri emotsionaalseid äärmusi, mida need kaks tegelast välja suutsid tuua, ei ole kerge teiste Treki tegelaste puhul leida.

Shatner kuulub minu jaoks täiesti eraldi kategooriasse, sest tegemist on ikkagi esimese kapteniga ning selles osas on teda äärmiselt keeruline kritiseerida. Kindlasti oli tegu oma aja tähega ning inimesega, kes aitas oma karismaga Star Treki kuulsusele märgatavalt kaasa aidata. Muidugi esines tollele ajale kohaselt mõningast ülenäitlemist, kuid mind see kunagi eriti häirinud pole.

Brooksi asemel kedagi DS9 kaptenina näha pole ka väga kerge. Mitmed episoodid kujunesid huvitavaks just tänu tema osatäitmisele ning kuigi võiks väita, et ta sõna otseses mõttes näitles kõikidest teistest kaptenitest vähem, mõjus ta DS9 sarjas kui tervikus täiesti lahutamatu osana.

Kindlasti ei nõustu ma eelkõnelejate arvamusega Scott Bakula osas absoluutselt. Pean teda väga andekaks näitlejaks ja leian, et just sarjas Star Trek: Enterprise suutis ta oma oskusi nelja hooaja jooksul maksimaalselt realiseerida. Sellist arengut, mida tegi Bakula läbi Archeri tegelaskujuga, ma teistest Treki sarjadest leida ei oska. Alguses oli Archer naiivne maadeavastaja, kuid hooaegade jooksul leidis aset niivõrd palju erinevaid sündmusi, et tema tegelaskuju oli neljandaks hooajaks pea täielikult transformeerunud. Sellist muudatust välja kanda ei suuda mitte iga näitleja ja leian, et Bakula oli selles osas väga usutav.
Vastupidiselt eelkõnelejatele leian ka seda, et Bakula "hea inimese" aura muutis paljusid tõsisemaid stseene hoopis tõepärasemaks, sest tegemist oligi inimesega, kes võitles pidevalt oma tegeliku loomuse ja teda emotsionaalselt muutnud tegurite vahel.

Jah, tunnistan, et võibolla on minu eelnev arvamus paljuski mõjutatud faktist, et ma pean Star Trek: Enterprise aadressile suunatud kriitikat sageli ebaõiglaseks ning hindan sarja võrdselt kõikide teistega. Samas ei saa ka väita, et see asjaolu oleks minu hinnangutes määrav. Smile

Nagu postitusest võib välja lugeda, läheb minu hääl Scott Bakulale kapten Archeri rolli eest. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ten Forward Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group