Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Voyageri 6. hooaeg

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate VOY kuuendat hooaega?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
0%
 0%  [ 0 ]
8
33%
 33%  [ 1 ]
7
33%
 33%  [ 1 ]
6
33%
 33%  [ 1 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 3

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Veeb 19, 2011 12:07 am    Teema: Voyageri 6. hooaeg Vasta viitega

NB! Teema on mõeldud VOY käesoleva hooaja episoodide üldiseks aruteluks. Teemas sõna võtmiseks ei ole sugugi nõutav kõigi episoodide kohta arvamuse kirjutamine. Kuna iga episoodi kohta eraldi teema tegemine ei ole praegu lihtsalt mõttekas arvestades foorumiliikmete väikest hulka, siis on selleks tarbeks nüüd lihtsalt hooaegade üldteemad.


Voyageri esimese hooaja teema
Voyageri teise hooaja teema
Voyageri kolmanda hooaja teema
Voyageri neljanda hooaja teema
Voyageri viienda hooaja teema
Voyageri seitsmenda hooaja teema


Sarja kuues hooaeg üllatas mind positiivses mõttes. Eelkõige seetõttu, et ühtegi episoodi vaadates ei tekkinud mul tunnet nagu oleksin ma seda kõike kusagil varem näinud. Jah, loomulikult oli nõrgemaid ja tugevamaid episoode, kuid ka need igavad osad tundusid vähemalt mingis mõttes leidlikud ja originaalsed. Põhimõtteliselt võin öelda, et pean sarja kuuendat hooaega seni parimaks. Kuna mulle vihjati, et nii pikkadele teemadele nagu tulid kaks eelmist, ei viitsi keegi vastata, siis katsun seekord natuke lühemalt teha. Very Happy

Hooaja parimateks episoodideks pean selliseid osi nagu Pathfinder ja Life Line. Järele mõeldes tundub see mulle ehk sarja suhtes natuke ebaaus, et minu jaoks parimad osad on just need, kus Voyageri meeskonnaliikmed on vaid kõrvaltegelasteks ning mis tänu nõustaja Troi osavõtule on pigem TNG episoodid. Aga ehk illustreerib see minu arvamust VOY-st ka üldiselt: võrreldes teiste Star Treki sarjadega puudub VOY-l see, mis teda ülejäänutest märkimisväärselt eristaks ja millegi poolest silma paistma paneks. Põhimõtteliselt on ikkagi tegemist "TNG light" sarjaga, mis on ehk visuaalselt veidi moodsam, kuid lugudes üldiselt mitte nii originaalne ja mõtlemapanev.
Põhimõtteliselt võib sarnaselt kirjeldada ka episoodi One Small Step, mis ei olnud ehk niisama meeldejääv kui eelmainitud kaks episoodi, kuid oli huvitav vaade Star Treki universumi minevikku ning toimus samuti märgatavas osas hoopis ühe teise tegelasega.

Viienda hooaja teemas lubasin, et jätan hooaja lõpetanud episoodi Equinox käsitlemise kuuenda hooaja teemasse ja asun nüüd siis selle juurde. Lühikokkuvõttes on tegu väga põneva episoodiga, kus oli muuhulgas hea näitlejatöö nii tavategelaste kui ka külalisnäitlejate poolt ning samuti silmapaistev tehniline tase. Aga see kirjeldus oleks käesoleva postituse jaoks selgelt liiga pinnapealne. Tunnen, et pean jälle laskuma Janeway karakteri analüüsini ja täpsemalt selle kritiseerimiseni. Ma võisin küll loota, et episoodis Tuvix nähtu jäi Janeway puhul ühekordseks piiridest üleastumiseks, kuid Equinoxi teise jao põhjal võib öelda, et kapten käitub niisugustes olukordades siiski teatava järjepidevusega. Ehk siis praegusel juhul, kui Janeway tunneb, et teda on kuidagi isiklikult solvatud, on ta valmis kättemaksu nimel riskima kogu meeskonna eludega ning tallama alla kõik põhimõtted, mille eest tema ja Tähelaevastik väidetavalt seisma peaksid. Võrreldes Tuvixiga oli olukord muidugi natuke teine, kuid põhimõtteliselt oli mõlemal juhul tegu sellega, et Janewayl oli sügav isiklik soov millegi saavutamiseks ja ta ei valinud selle nimel vahendeid. Kui ma omal ajal esimest korda ENTi vaadates mõtlesin, et seda, mida kapten Archer tegi näiteks episoodis Anomaly, ei oleks saanud juhtuda üheski varasemas sarjas, eriti TNG-s, siis pean nüüd tunnistama, et eksisin. Aga tegelikult on need kaks episoodi ainult pindmiselt sarnased, sest Archeri ja Janeway otsused kedagi reaalselt piinata või isegi tappa olid täiesti erinevalt motiveeritud ning erinevalt sellest VOY episoodist ei jäänud Archeri tegevusest Anomalys sellist halba maiku. Aga loomulikult oli huvitav jälgida, kuidas episoodi ja eriti selle teise jao jooksul langes Janeway järjest enam ühte väga tumedasse paika ning samas kapten Ransom roomas vaikselt oma moraalsest august välja. Kui miski mind imestama pani, siis oli see pigem Chakotay ja Tuvoki passiivsus kogu toimuva juures. Chakotay aktsepteeris enda vabastamist esimese ohvitseri kohustustest minu arvates liiga kergelt ning Tuvok läks ebaloogiliselt kergesti Janeway hullumeelse tegevusega kaasa. Janewayl õnnestus end episoodi lõpus ehk natuke puhtaks pesta, kui ta tunnistas Chakotayle, et sellel oleks võinul olla põhjust kapteni vastu mäss korraldada. Olukorra sügavust iseloomustas ka suurepäraselt Voyageri nimetahvli allakukkumine seinalt:
Tsiteerin::
[Janeway picks up Voyager's dedication plaque from the floor]
Captain Kathryn Janeway: All these years, all these battles, this thing's never fallen down before.
Chakotay: Let's put it back up where it belongs.


Aga nagu alguses ütlesin, siis häid osi oli palju. Barge of the Dead oli suurepärane karakteriepisood B'Elannast, millel oli muuhulgas suurepärane tehniline teostus. EMH ehk Doktor, kes on üheks mu lemmikstegelastest selles sarjas, sai samuti mitmes episoodis oma andeid näidata - eriti võiks siin välja tuua Tinker, Tenor, Doctor, Spy, Virtuoso ja juba eelmainitud Life Line, mis oli tõesti hämmastav saavutus Robert Picardo poolt. Kindlasti väärib märkimist selline episood nagu Blink of an Eye, mida üldiselt peetakse üheks parimaks VOY episoodiks. Pean ütlema, et minu jaoks see nii silmapaistev ei olnud, kuid hea ja meeldejääv küll.

Kesi tagasitulek episoodis Fury valmistas pettumuse ega olnud minu arvates ka sugugi aus tema tegelaskuju suhtes. Rääkimata sellest, et tema viha põhjus jäi täiesti ebaloogiliseks. Oli tore Jennifer Lieni jälle ekraanil näha, aga see oli ka kõik, mis selle osa juures positiivne oli. Paljud lood olid jälle Seveni kesksed, kuigi sel hooajal ei torganud see nii tugevalt silma kui kahes eelmises. Päästetud borgi laste lisamine sarja tegelaste hulka (õnneks mitte siiski igas episoodis) oli huvitav idee ja andis võimaluse Seveni tegelaskuju edasiseks arendamiseks. "Fun will now commence.". Smile Selle teema juures peaks veel ära mainima ka selle, et episoodi Collective algus, kus Chakotay, Kim, Neelix ja Paris Delta Flyeris rahulikult kaarte mängivad ja järsku ilmub vaatevälja Borgi kuup, mille peale Parisel karp lahti vajus ja näole täielik oh shit! ilme tekkis, oli täiesti hindamatu. Very Happy

Aga olgu, aitab küll. Seitse punkti minu poolt kogu hooajale. Üks hooaeg ongi veel ainult vaadata jäänud. Smile Kommenteerige teie ka. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.


Viimati muutis seda Enterprise (Teis Mai 10, 2011 11:04 pm). Kokku muudetud 3 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
SoulHunter
Viitseadmiral


Liitunud: 16 Juun 2005
Postitusi: 235
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Veeb 19, 2011 12:45 am    Teema: Vasta viitega

Mida siin ikka kommida. Ja lõpetage see sisuanalüüside tegemine... deem... lugesin selle läbi ja tuli vastupandamatu tahtmine jälle Voyageri vaaadata, olgugi, et lõpetasin sarja vaatamise 3 nädalat tagasi ja alustasin DS9-ga Very Happy
deem...
( Kuhu ma ometi need plaadid jälle pannud olen... Rolling Eyes )
Cool
_________________
Minna alati sinna kus veel keegi pole käinud...
Ja loota, et ehk pääseb kuidagi ka tagasi...Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group