Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

World of Warcraft

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulme Arvutimängud
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Nov 20, 2010 6:10 pm    Teema: World of Warcraft Vasta viitega

Hämmastusega avastasin, et selle kuulsa MMO kohta Ulmefoorumis eraldi teemat polegi. Very Happy Muidugi on tegu fantaasia valdkonda kuuluva mänguga ja Ulmefoorum on rohkem sci-fi suunitlusega, aga teema võiks ikkagi olemas olla. Eriti seetõttu et juba vähem kui kuu aja pärast tuleb välja mängu kolmas expansion, millel sedakorda nimeks Cataclysm.

Niisiis kas ja kes teist seda mängu mängivad või mänginud on ja millised on teie muljed? Mina hakkasin seda mängima 2008. aasta alguses (ehk siis esimese expansioni The Burning Crusade ajal), kui sõber, kes oli mängu suur fänn, mulle jõuludeks originaalmängu kinkis. Õigupoolest olin mängust ka varem teadlik ja mind üritati ka varem pidevalt mängijaks värvata, aga olin väga skeptiline ja ei leidnud, et see temaatika mulle väga huvpakkuv oleks olnud. Aga lõpuks ei jäänud siiski muud üle kui proovida. Very Happy

Mängima hakkasin esialgu Alliance'i poolel ja klassiks valisin warlocki. Pean tunnistama, et vaatamata esialgsele skepsisele tõmbas WoW mind väga kiiresti endasse ja eriti avaldas mulle muljet suur ja lai maailm oma erinevate questidega. Tegelikult pean siiani leveldamist just WoW kõige huvitavamaks ja paeluvamaks osaks, sest kuigi questid võivad kohati olla sarnased, on nende tekst ja neist tulenevad tegevusliinid väga huvipakkuvad. Tuleb paraku tunnistada, et üldiselt olin ma sel ajal mängus väga rumal ega mõistnud täielikult ei oma klassi mehhaanikat ega ka muid mängu olulisi atribuute, aga tänu eestlaste guildis olemisele võeti mind siiski raididele (põhiliselt Karazhani) kaasa. Very Happy

Aga 2008. aasta lõpuks sai mul Alliance'i poolel olemisest ja teiste kukil elamisest suhteliselt kõrini ja otsustasin Horde'i poolel iseseisvalt nullist alustades leveldada maagi, kes on senini mu peamiseks tegelaseks jäänud. Olen tutvust teinud ka teiste klassidega ja mulle meeldivad näiteks hästi ka paladinid, kuid ükski pole siiski suutnud piisavalt paeluda, et nende juurde pikemaks jääda. Mingi kõva hardcore mängija ma muidugi pole, ainsa saavutusena võib öelda, et praeguse expansioni viimane boss Lich King on maha võetud. Very Happy Üldiselt meeldib mulle kõige rohkem ikkagi PVE pool mängust ja PVP-s ma ennast eriti kodus ei tunne, kuigi mõne tegelasega on ka seda üritatud.

Miinuspoolelt tuleb muidugi mainida, et WoW on suur ajaröövel. Razz Muud halba ei oskagi nagu välja tuua. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 20, 2010 7:08 pm    Teema: Vasta viitega

Ei teagi, kas see on hea või halb, aga minust on WoW millegipärast suutnud suure kaarega mööda minna... Rolling Eyes Esialgu pole ka plaani selle mänguga tutvust teha, kuna muid tegemisi on nii palju, et lihtsalt selle "ajaröövli" jaoks aega ei jätkuks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 20, 2010 10:23 pm    Teema: Vasta viitega

Endine WoW sõltlane võtab sõna. Fire

Tegelikult asi päris nii hull pole, kuid tuleb tunnistada, et sai seda mängu paar aastat (täpsemalt 2006. aasta keskpaigast) regulaarselt mängitud ehk siis ikka mitu korda nädalas. Smile

Läbi on proovitud enam-vähem kõik klassid ning teatud mõttes ka mõlemad pooled (nii horde kui alliance).
Öelda oskan seda, et WoW turu liidri positsioon õigustab ennast kindlasti, pole mingit kahtlust, et tegemist on kõige professionaalsemalt üles ehitatud MMO-ga ¾anri senises ajaloos. Sisu poolest võib ju WoW kallal norida, kuid üldine teostus ja mängitavuse tase ületavad konkurente ikka päris tublisti. Ainsad kvaliteedilt ligilähedased MMO-d on minu hinnangul hetkel EVE Online ja Aion, esimene neist WoW-st väga erinev ning seega mitte mingil juhul konkurent ning teine pigem aasia turule suunatud WoW (mis on oma olemuselt siiski paljus ka võrdlemisi omanäoline ning graafiliselt mõnes mõttes paeluvam).

Olen isiklikult läbi proovinud enamus mängu aspektid ja peaks ütlema, et kui lihtsamat sorti meelelahutust tarvis on, siis mäng jagab seda kahtlemata rohkem kui küll. Lisaks tuleb uut "contenti" alati juurde ning mängu pidev uuendamine aitab vältida olukorda kus mängijal lihtsalt kõigi asjade läbiproovimise tõttu igav hakkab.

Loobusin aga mängust põhjusel, et ta võtab liiga palju aega ning eriti sellel aastal aset leidnud uuenduste tulemusel on peaaegu võimatu mänguga tõsiseltvõetavalt kaasas käia kui ei ole valmis mängimiseks nädalas tundide kaupa aega kulutama. Kuna väsisin tekkinud "kohustusest" alati ajaga kaasas käia, siis otsustasin ka vähemalt mõneks ajaks mängust loobuda. Very Happy

Üldmulje on aga väga positiivne ning ükskõik kui palju keegi ka seda mängu ei vihkaks, ei saa eitada tema enneolematult kõrget kvaliteeti just mängitavuse osas.
Natuke häirib muidugi rohke ebaviisakate ja lapsikute mängijate arv, mis muudab sageli mõne aspekti veidi talumatuks. Yelling
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Nov 22, 2010 8:43 pm    Teema: Vasta viitega

Tre,

Sama siin, WoW on minujaoks suure kaarega mööda läinud. Eks, ennemuistsel aal sai MUD-asid mängitud küll. Aga vist ongi järsku see, et graafiline maailm mille sinu kujutlusvõime eest on sulle valmis meisterdanud mängu kunstnik, ei ole nii atraktiivne ja huvitav ning nullib ära paljuski kujutlusvõime, vajaduse ise fantaseerida. Muidugi see on vaid üks pool mängust, ka mängitavus ise on tähtis. Usun, et seda Wow-is isegi on. Samas nagu palju kuulda on olnud (ka tuttavatelt kes mängivad) siis paraku kipub kõik see mängimine seal tööks kätte ära minema. Ehk pead rügama, et nautida hüvesid, jne. Mulle muidugi isiklikult sedatüüpi mängud muutuvad ruttu rutiinseks. Ega isegi MUD-adega oli sama, jõudsin kuhugile maale välja ja siis tee sama asja uuesti, et miljon expi juurde saada. Muidugi questid teevad asja natuke huvitavamaks ja dünaamilisemaks. Aga jah, ei teagi, ega eriti suur soovi nagu mingit arvamust avaldada ei olegi. Eriti Wow-i puhul, kus tulihingelised fännid võivad sul kere kuumaks kütta selle eest Razz Aa, noh igale oma, kellele meeldib siis miks mitte, mulle ta siiski suurt midagi ei paku.

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Märts 13, 2011 4:53 am    Teema: Vasta viitega

Ma siin vahepeal mainin ära, et lõpetasin tegelikult jaanuari lõpus WoW mängimise ja pole seni veel tagasi pöördunud. Very Happy Ma ei arva, et ma sellest mängust lõplikult loobuda oleksin suutnud, aga hetkel ei ole erilist isu ka tagasi pöörduda. Peaks ütlema, et uus laiendus Cataclysm ei vastanud päriselt minu ootustele ja eks oma osa ole ka sellel, et niigi olen seda mängu juba pikalt mänginud ja selle peale kõvasti aega kulutanud ja sellest ka väike tüdimus.

Hetkel naudin hoopis erinevaid single-player mänge, mis vahepeal WoWi mängides tähelepanuta on jäänud. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulme Arvutimängud Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group