Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

SGU - 2x14 "Hope"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
15%
 15%  [ 2 ]
9
46%
 46%  [ 6 ]
8
23%
 23%  [ 3 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
7%
 7%  [ 1 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
7%
 7%  [ 1 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 13

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Märts 29, 2011 6:23 am    Teema: SGU - 2x14 "Hope" Vasta viitega

2x14 - "Hope"


Sisututvustus:
Tsiteerin::
Ginn resurfaces in Chloe via the communication stones, creating a dilemma for Eli and Rush to solve; Greer becomes a kidney donor after Tamara diagnoses Volker with end-stage renal disease.





Allikas; lingil ka episoodi promo ja klipp.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.


Viimati muutis seda Enterprise (Teis Okt 08, 2013 5:33 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
kawoosh
Leitnant


Liitunud: 7 Jan 2011
Postitusi: 76
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Märts 29, 2011 8:07 pm    Teema: Vasta viitega

9 punkti.

Mina ütlen kohe, et mulle see osa väga meeldis, kohe väga meeldis. Amanda ja Ginn tapeti väga alatult ning nende tagasitulek ja jäämine Destiny süsteemi oli igati teretulnud minu poolt. Selgus ka see, et Rush polnudki hull, kui nägi Franklinit aeg-ajalt. See aga tähendab, et ajarändur-Rush on igaveseks kadunud, sest ta hävis üheskoos ajarändur-Destiny'ga. Rush on ehk nüüd õnnelikum, kuna Amanda on jälle ta elus olemas. Sama ka Eli kohta. Äkki kunagi tulevad neiud inimkehaga tagasi. Amanda jaoks olla laeva süsteemis on tõepoolest vabadus.. olles aheldatud halvatuse poolt kõik see aeg. Eriti hästi mõjus Amanda ilmumine TJ'le. Nüüd tänu Ginnile ja Amandale on ehk meeskonnal Destiny'ga läbisaamine parem.. Rääkides ka TJ'st - ta on nagu Fraiser, teeb kõiki operatsioone ja asju, nagu ehtne multi-spetsialist.

Ühtlasi Greerist tegu annetada neer oli täiesti oodatud temast, ma ei olekski arvanud, et ta keelduks. Nüüd loodan, et ta ka elama jääb.
Edit: Ja veel unustasin mainida, et episoodis oli naljakaid kohti, just selle tumeduse taustal tundusid efektsed Smile olgu need viimased episoodid sama tugevad.

Ja veel ütlen, miks ma 10 ei pannud. Tegelikult panin 9,5. Fakt on see, et luuüdi võtmine on NII PÕRGULIKULT VALUS, et sa ei lähe, ole nii badass kui tahes, ringi kolama või jalutama. Sa lihtsalt ei lähe, sa karjud ennast tühjaks ja nutad 10 tundi pärast seda veel. Ja see, et TJ tegi nii keerulise operatsiooni - olgu, tal oli abi, aga siiski, tal pole isegi praktikat selles osas. Imearst Very Happy
Ning tekkis ka küsimus, et kui kõik eelmised tooli istujad "lahustusid ära", miks Chloe ei "lahustunud"? Kas "lahustumine" oli osa turvaprotokollist, mille Rush maha võttis? Võimalik, et pingutan üle, see ju vaid fiction. But still..

Ja veelkord, mulle see osa meeldis!


Viimati muutis seda kawoosh (Teis Märts 29, 2011 10:01 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Märts 29, 2011 8:42 pm    Teema: Vasta viitega

10 punkti.

Ka mulle käesolev episood väga meeldis ja ma nimetaks seda isegi suurepäraseks. Ehtne näide sellest kuidas ilma igasuguse märulita on võimalik teha vägagi paeluv ja üllatav episood.

Nii Ginni ja Amanda tagasitulek kui ka Greeri neeru annetamise lugu, olid väga hästi läbi mõeldud ja läksid mulle korda.
Ginni ja Amanda päästmine mõjus minu jaoks üllatusena ning ise arvasin, et episoodi lõpuks neid enam pole. Tore, et eksisin ja loodan, et saame nendega veel mõnda huvitavat osa näha.
Kahju muidugi, et kuna sari on nüüd katkestatud, siis tõenäoliselt ei jõua paljud algatatud teemad kunagi lõpplahenduseni ja võimalik, et ka see lugu jääb õhku. Razz

Tore oli ka väike humoorikas vahepala Greeri ja Volkeri operatsiooni ajal kui Brodyl jäi kogemata player mängima. Very Happy

Igal juhul just seda tüüpi episoodid on absoluutselt minu maitsele ja loodan, et sari jätkub sarnaselt kuni väärika lõpuni. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Märts 29, 2011 9:33 pm    Teema: Vasta viitega

Ka mina andsin 10 punkti. Väärt episood oli. Mitte ühte karjuvalt ebaloogilist kohta.
Pleieri mängima jäämine oli muidugi tase omaette Very Happy
_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hyperion Endymion
Viitseadmiral


Liitunud: 9 Mai 2007
Postitusi: 233

PostitusPostitatud: Teis Märts 29, 2011 11:43 pm    Teema: Vasta viitega

Muinasjutt paras oli. aga siiski oli tegu ühe parima sgu episoodiga siiamaani. 8p nendel samadel põhjustel mis kawoosh mainis ja muinasjutu tõttu.
_________________
He`s like fire and ice and rage.
He`s like the night, and the
storm in the heart of the sun.
He`s ancient and forever. He
burns at the center of time
and he can see the turn of
the universe.

And...he`s wonderful.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Märts 30, 2011 8:26 pm    Teema: Vasta viitega

Ei hakka varjama, et lähtudes sisututvustusest ootasin ma sellelt episoodilt halvimat. See oli ka põhjus, miks ma seda varem ei vaadanud ja kuna ma vältisin ka siinsete kommentaaride lugemist, siis ei osanud ma ka arvata, et episood võiks ootustest kuidagi parem olla.

Count me impressed.

Nagu ütlesin, siis sisukirjeldus tõotas halba ja ma olin täiesti kindel, et arvestades SGU seniseid esitusi keskendub osa põhiliselt Eli ja Scotti kaklemisele Chloe/Ginni saatuse pärast, kus mõlemad ennast lõppkokkuvõttes lolliks teevad. Aga oh imet, SGU suutis seekord seda temaatikat äärmiselt maitsekalt käsitleda, nii et asi ei muutunud labaseks ega piinlikuks vaadata.

Üldse oli terve episood minu arvates pärit nagu mingist muust ja hoopis kvaliteetsemast sarjast. Ma ei oska täpsemalt isegi hetkel kirjeldada, mis seda tingis, aga ühe komponendina tooks välja muusika või õigemini selle puudumise enamikes stseenides üldse. See lisas toimuvale kummalisel kombel hoopis tõsidust ja lasi olukorral enda eest ise rääkida. Muidugi täisarvestuses oli muusika selles episoodis tähtsal kohal, nagu Kosmoseodüsseia abil laiema tuntuse saavutanud Also sprach Zarathustra muusika ning muidugi Eestiski kunagi populaarne Dragostea din tei, mis oli lausa suurepärane naerukoht. Muidugi tuleb öelda, et üldiselt tõsisesse episoodi oli pikitud veel paar tõesti naljakat hetke ning positiivne on see, et need tundusid olema omal kohal.

Greeri ja Volkeri lugu oli ehk natuke rohkem pastakast välja imetud, aga ma leian siiski, et see teenis oma eesmärki ning ei mõjunud ka liigselt sunnituna.

Lõpp oli samuti väga üllatav ja seda positiivses mõttes. Tavaliselt on ikka komme sellised tegelased ära tappa, aga samas ei sure ulmesarjades keegi kunagi lõplikult ja ma usun, et nende jäämine Destiny arvutisüsteemi annab lootust nende tegelaste edaspidiseks kasutamiseks.

Võiks täiesti nõustuda väitega, et tegu on peaaegu parima SGU episoodiga seni üldse. Kas tõesti on tegu järjekordse sarjaga, mille kvaliteet tõuseb tippu alles pärast seda, kui tema saatus on juba (praktiliselt) otsustatud või oli antud episood kõigest üks hele sähvatus? Kahtlustan viimast varianti, aga loodaks esimest. Cool Panin siiski 9 punkti, sest alati on võimalus, et tuleb midagi veel paremat.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
alziz
Leitnant


Liitunud: 5 Märts 2007
Postitusi: 67
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Apr 12, 2011 4:21 pm    Teema: Vasta viitega

Mulle sellised "Arsti osad" ei meeldi üldse... see pole nagu see mida ma ulmeseriaalidelt ootan... pigem nagu Dr. House-i värk, mida ma ei vaata. Peaaegu oleks 4 punkti pannud aga kuna see teadvuste üles laadimine nii ägedalt õnnestus, siis siiski 5 punkti.

Üldiselt nõrk osa minujaoks... ja teist korda eriti vaadata ei viitsiks...
_________________
Hyperion
Emperor of ALZIZ Empire
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Apr 15, 2011 6:31 pm    Teema: Vasta viitega

Minu poolt 8 punkti. Kuna ma midagi suurt ei oodanud, siis oli see osa minu jaoks rahulikult meelepärane. Mul on selline tunne, et ma enam ei ootagi SGUlt suurt actionit ning rahuldun täielikult sellega, mida pakutakse ja selles ei ole mul olnud vajadust pettuda.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group