Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

SGA - 5x04 "The Daedalus Variations"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
16%
 16%  [ 2 ]
9
66%
 66%  [ 8 ]
8
16%
 16%  [ 2 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 12

Autor Teade
FLT
Auliige


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 1548
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Aug 05, 2008 11:51 am    Teema: SGA - 5x04 "The Daedalus Variations" Vasta viitega

Atlantise oribiidile tuleb laev, meeskonna üllatuseks on see Daedalus. Pardale minnes selgub, et tegu pole selle paralleeluniversumi Daedalusega ning Sheppardi meeskond jääb hüppama universumide vahel.

Mulle väga meeldis see episood. Huvitav, kas need tulnukad tulevad ka "meie" Atlantist ründama? Kuskohast nad pärit on? Nende laeval oli vägev disain, samas liiga "maalik". Miks teise universumi meeskonna Rodney pole sellepeale tulnud, et hakata tagurpidi hüppama? See oli kohe alguses ilme, kindlasti ütles Sheppard ka seda talle, või oli lihtsalt see liiga pikk protsess ja nad ei jõudnud sellega lõpuni?
Igatahes mõnus ajaviide oli, 8 punkti annan.

_________________
In the name of everything still holy to us
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
duncan
Leitnant


Liitunud: 18 Mai 2006
Postitusi: 79
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Aug 05, 2008 12:37 pm    Teema: Vasta viitega

Kuigi seda paralleel universumi teemat on juba piisavalt leierdatud, oli see siiani selle hooaja parim osa. Pahad tegelased olid tõesti lahedad, kuigi ma arvan et me neid rohkem ei näe. Mina andsin 9 punkti.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
velz83
Veteran


Liitunud: 18 Jan 2005
Postitusi: 556
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Aug 05, 2008 3:31 pm    Teema: Vasta viitega

Minu poolt ka 9 punkti, peamiselt küll selle tõttu, et teised osad olid väga nõrgad ning nendega võrreldes oli see osa lausa suurepärane. No põnevust antud osas oli ja mulle see uus tulnukate liik ka meeldis, loodan, et tegijad neid maha ei kanna.
_________________
Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Aug 06, 2008 12:00 am    Teema: Vasta viitega

Nõustun eelkõnelejatega, et et tegu oli seni hooaja parima osaga. Pinget oli tublisti ning kuigi paralleeluniversumi idee ise ei olnud uudne, oli seekordne teostus väga värskendav.

Üldse tuleb tunnistada, et mulle meeldivad kõikvõimalikud episoodid/filmid, kus tegelased pannakse sellistesse olukordadesse, mille üle neil puudub täielikult kontroll. Sellises sündmuste jadas on palju raskem ette aimata mis järgmisena juhtub.

Ka mulle meeldisid selles osas esile toodud tulnukad, kuid tuleb samas mainida, et kui nad kunagi ka sarja tuuakse, siis ootaks neilt natuke tugevamat tausta kui wraithidelt, sest vastasel korral oleks lihtsalt tegu suvalise uue vaenlase otsimisega.

Igal juhul huvitav osa oli ning annan samuti 9 punkti, jätan kümne taskusse, lootes hooaja jooksul näha midagi veelgi paremat. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Zorro
Kaptenmajor


Liitunud: 13 Jan 2005
Postitusi: 91
Asukoht: Pelguländ

PostitusPostitatud: Reede Aug 08, 2008 3:41 pm    Teema: Vasta viitega

Minu poolt ka 9 punkti.
Jäi küll mulje, et "meie" meeskond oli viimaseks lüliks, et tagasihüppamine käima saada, eelmine meeskond oli nö suure töö tegijaks Smile
Alguses arvasin, et tegu on Dr. Elizabeth Weir`i loominguga, jäi ta ju eelmises hooajas midagi ehitama...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
alziz
Leitnant


Liitunud: 5 Märts 2007
Postitusi: 67
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Aug 10, 2008 12:51 am    Teema: Vasta viitega

Päris hea osa... Mulle meeldivad kõige rohkem osad, kus on palju kosmost, laevu ja effekte... Siin oli seda kõike...

Uued vanlased olid väga osavalt ja läbimõeldult disainitud.. ma arvan, et ka meie paraleeluniversumisse tulevad samad tulnukad sehkeldama... lihtsalt meie reaalsuses tuleb see konflikt hiljem...

Super... 10 pointi... Ja seda samuti peamiselt seetõttu, et teised osad on nii palju effektivaesemad...
_________________
Hyperion
Emperor of ALZIZ Empire
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Nelj Aug 14, 2008 9:29 pm    Teema: Vasta viitega

Väga hea osa.

(Siinkohal tuleb täpsustuseks öelda, et mõistet "väga hea" tuleb antud juhul võtta teatava reservatsiooniga ja mitte absoluutse tõena, sest kindlasti ei küündi see osa SG paremiku ehk varem minu poolt väga heaks hinnatud osade tasemele, vaid on lihtsalt nii mõnestki eelnevast Atlantise episoodist suurusjärgu võrra parem; mis samas ei ole eriline näitaja, kuna viimasel ajal olen pidanud nägema paari tõeliselt halba osa.)

Eriti meeldis see, et meile tutvustati uusi pahalasi. Ma olen juba tükk aega rääkinud, et SGA universumisse on hädasti vaja uusi kõrgeltarenenud rasse ja Wraithid ei suuda juba ammu enam erilist pinget pakkuda. Need selles osas tutvustatud borgilaadsed elukad on just midagi sellist, mida ma ootasin. Salapärane kõrgeltarenenud ja arusaamatute ning (loodetavasti) esialgu müstiliste, kuid ilmselgete kurjade kavatsustega tulnukarass, kes oma olemuselt on inimestele täiesti võõras (ja ei tule kohe soravas inglise keeles oma kavatsusi põhjendama) ja kellest keegi mitte midagi ei tea. Sellised vaenlased mulle meeldivad.

Ma olen juba mitu korda siin foorumis maininud, et minu arvates on kõige huvitavam vaenlane kõigis ulmesarjades üldse ST-st tuntud The Borg, nii et väike äratundmisrõõm nende uute tulnukate juures (ärge saage minust valesti aru, ma mõistan siiski, et tegemist on suhteliselt erinevate elukatega, kuid peab möönma, et teatav sarnasus on olemas) pani mind ärevalt järgmisi osasid ootama ja lootma, et neid uusi vastaseid ära ei unustata ja et nad varsti ka "meie" Atlantist kollitama tulevad.

Aga muidu meeldis mulle see paralleeluniversumi ja teise Daedaluse teema ka, nii et episoodile panen 9 punkti.

9/10
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Reede Mai 13, 2011 5:23 pm    Teema: Vasta viitega

Pean seda sarnaselt eelkõnelejatele seni viienda hooaja parimaks episoodiks. Ütleks nii, et kuigi episoodil puudus eriline substants, siis tegi see puudused kuhjaga tasa lihtsalt põneva, kiireloomulise ja kaasahaarava tegevustikuga ning samuti kõrge tehnilise tasemega. Pean silmas seda, et paralleeluniversumite teema pole midagi uut ning samuti ei edastanud episood mingit olulist filosoofilist või moraalset sõnumit ja ka tegelaskujude osas ei toimunud mingit arengut. Aga nagu ütlesin, tegid episoodi muud positiivsed küljed need puudused minu jaoks üsna märkamatuks.

"Borgid" tundusid vaenlastena siiski natuke liiga rohmakana ja ma ei ole kindel, et ma oleks tahtnud neid mingi püsivama vaenlasena näha. Tegu oli lihtsalt järjekordsete humanoididega ja neis puudus märgatav originaalsus.

Huumor oli SGA-le omaselt väga hea ja üheks minu lemmikstseeniks oli see, kui Sheppard ennastunustavalt oma paralleeluniversumi teisikuga vestlusse laskus ning igati tema häid omadusi kiitis. Laughing
Teine väga hea koht oli see, kuidas McKay hakkas seletama nende sattumist punaseks hiiuks muutunud tähe juurde ja siis Sheppard küsis, et kuidas see teadmine neid aitab. Mille peale McKay vastas, et ei aitagi ja ta lihtsalt arvas, et see on huvitav. Very Happy

Episoodile panin üheksa punkti, mis võib-olla on teenimatult kõrge võrreldes mõningate oluliselt sisukamate Tähevärava osadega, aga see hinne tuleneb eeskätt just episoodi meelelahutuslikust aspektist. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Stargate Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group