Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Rise of the Planet of the Apes (2011)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Sept 17, 2011 8:56 pm    Teema: Rise of the Planet of the Apes (2011) Vasta viitega


Pilt Wikipediast (viide allpool)

Wikipedia artikkel filmist
IMDB link


Märkasin, et Ulmefoorumis selle filmi kohta eraldi teema veel puudus, kuigi varem on seda 2011. aasta ulmefilmide teemas mainitud. Kõnealune linateos on juba mõnda aega ka Eesti kinodes jooksnud, nii et oleks vist sobiv aeg foorumikülastajate kommentaare küsida.

Ise käisin filmi täna vaatamas ja seda üle pika aja kino Kosmose väikeses saalis. Ekraan oli endiselt pisike, kuid saali olid tekkinud CC Plazale analoogsed punased istmed, mis tegi istumise mõneti mugavamaks, aga oli kadunud selline mõnus säästukino tunne, mis selles saalis varem tugevalt olemas oli. Very Happy Aga see ei puutu sugugi filmi endasse, nii et nüüd siis sisu juurde.

Eriti kõrgete ootustega ma seda filmi vaatama ei läinud. Teadsin vaid niipalju, et tegu on rebootiga ning et kaasa teeb ka SGA-st Dr. McKayna tuttav David Hewlett. Seetõttu võib öelda, et olin filmi lõppedes pigem meeldivalt üllatunud. Võrreldes teise hiljuti nähtud selle suve ulmefilmiga "Kauboid & Tulnukad" oli kõnealune film tunduvalt sisukam, kuigi meelelahutuslikust aspektist ehk mitte niisama kaasakiskuv. Eellugude miinuseks peetakse tihti seda, et tulemus on juba ette teada, ent Ahvide Planeedi filmide osas kulus selline seletus minu arvates hästi ära, sest minu jaoks oli alati jäänud raskesti usutavaks ja mõistetavaks see, kuidas ahvid järsku võimust võtta said. Aga siin seletati see kenasti ära geeniteraapiaga, mis inimestele samal ajal surmavalt mõjus.

Muidugi oli filmil ka oluline sõnum loomade väärkohtlemise osas ning seda suudeti edukalt edasi anda, kuigi jõhkardist ahvide "hooldaja" mõjus kohati karikatuurina ja tekkis küsimus, et kuidas saab keegi selline pasapea üldse olla. Aga siis loed jälle netist, kuidas on tabatud järjekordne loomapiinaja ja arvamus inimkonnast langeb tagasi sügavasse auku.

Näitlejatöö kohta ütleks nii, et see oli adekvaatne. Minu jaoks ei olnud ühegi näitleja esitus selgelt meeldejääv ning David Hewletti osa oli kahjuks väike, kuigi tegelane sarnanes oma käitumiselt tõesti McKayle. Samas ei torganud ka keegi halvasti silma ja sellest ehk juba piisab.

Filmi oluliseks tõmbenumbriks on kindlasti ka suurepärased visuaalefektid. Ahvid nägid kõik väga realistlikud välja ning Caesari näoilmed ja liigutused olid detailsed ja väljendasid suurepäraselt emotsioone.

Kellel film veel nägemata, soovitan kindlasti minna, kuigi päris kohustuslikuks vaatamiseks ma seda filmi nüüd ka ei pea. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Sept 18, 2011 9:30 am    Teema: Vasta viitega

Käesoleva filmiga läks "Ahvide Planeet" tagasi oma juurte juurde, sest vähem rõhku oli pööratud märulile ja märksa olulisema osa moodustas inimeste üleoleva käitumise käsitlemine teiste loomaliikide suhtes.

Sarnaselt eelkõnelejale pean minagi suureks plussiks fakti, et lõpuks seletati meile võrdlemisi loogiliselt ära kuidas ahvid said Maa peal domineerivaks liigiks. Arvestades kaasaja tehnoloogiat on lihtsalt igat pidi võimatu ette kujutada kuidas ilma relvadeta isendid suudaksid muidu võimu üle võtta. Smile
Inimestele surmavalt ja ahvidele "ergastavalt" mõjuv viirus jättis tänapäeva üha agressiivsemat tehnoloogilist ja bioloogilist eksperimenteerimist silmas pidades vägagi usutava mulje ning suutis sellest tulenevalt ka vaatajat paremini kaasa haarata.

Mainida tuleks ka otsest viidet eelnevatele ahvide planeedi filmidele, mis viitas asjaolule, et kosmonaudid on kadunuks jäänud. Wink Sellisest väiksest seigast kahtlemata piisas, et eelmiste filmide fännid ennast veidi kodusemalt tunneksid.

Filmil oli tõepoolest sisu ning eriefektid mõjusid samuti piisavalt realistlikena (eriti eelkõneleja poolt mainitud Caesar), kuid mingil põhjusel jäi minu jaoks kogu kooslus veidi liiga steriilseks. Puudusid tugevad emotsioonid ja "wow" momendid, mis võiksid ka seda tüüpi rahulikuma filmi puhul ikkagi esineda. Võibolla olid selles süüdi näitlejad, kes jäid vaataja jaoks võrdlemisi kaugeks ning ei suutnud minu hinnangul iseseisvalt midagi huvitavat pakkuda. Selles suhtes oli Caesar ainuke, kellega võis vaataja mingit sorti kontakti luua.

Tore oli muidugi näha David Hewletti endale SGA-st omaks saanud käitumisega, kuid tema väike roll ja pealiskaudne käsitlemine ei aidanud eriti atmosfääri kujunemisele kaasa.

Nagu öeldud, lugu oli meeldejääv ja filmi poolt edastatud sõnum kindlasti igihaljas (ükskõik kui palju seda ka filmides ei käsitletaks), kuid tegijate poolt valitud lähenemine mõjus natuke liiga neutraalse ja emotsioonituna.

Igal juhul kõikidele ahvide planeedi saagaga tuttavatele inimestele soovitaks filmi vaadata, sest minu arust on siiski tegemist väga hea eellooga, mis aitab kogu lugu senisest terviklikumalt mõista. Enamgi veel õhkus linateosest kõrget kvaliteeti ja lohakalt kokku klopsitud "rahateenijaks" seda kindlasti nimetada ei saa. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
alziz
Leitnant


Liitunud: 5 Märts 2007
Postitusi: 67
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Okt 18, 2011 9:20 pm    Teema: Vasta viitega

Lahe film ja mõnus oli vaadata... Rodney oli ka tore tegelane Very Happy aga jällegi lõpus tuli välja, et traileris lubatud action algas siis, kui film läbi sai... ehk siis see ülevõtmise asi just oleks olnud huvitavam näha... Surmav viirus muidugi oli suht reaalne mõte, sest vastasel korral ei suudaks tõesti kamp pärdikuid maailma üle võtta Very Happy Very Happy Pealegi... tundus nagu oleks olnud täiesti erinev ahvide planeet ja esimese osaga ei olnudki mingit seost... Cool
_________________
Hyperion
Emperor of ALZIZ Empire
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Nielander
Viitseadmiral


Liitunud: 7 Dets 2009
Postitusi: 216
Asukoht: Eestimaa

PostitusPostitatud: Kolm Nov 09, 2011 9:35 am    Teema: Vasta viitega

Täiesti hea film oli. Kui esimeses pooles tekkis selline tunne, et jällegi on tegemist sellise filmiga, mida vaadates enam-vähem lõputiitriteni kõik ette näha ja teada on, siis kusagil keskelt muutus asi küllaltki huvitavaks, ettearvamatuks ja kaasakiskuvaks ning järjest paremaks läks.

Filmis oli minuarvates väga hästi edasi antud selline omalaadne pahaendlik õhkkond. Vaadates Ceasari reaktsioone ja kogemusi oli pidevalt tunne, et kohe ahvi kannatus katkeb, käib mingi prõks ja läheb mölluks, aga mölluks läks alles lõpus...sellepärast jäigi filmist enim meelde just see närve pingule panev storyline...natukene õudusttekitav oli kah.

8/10
_________________
When the spit hits the fan...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kalaa01
Lipnik


Liitunud: 25 Aug 2010
Postitusi: 20

PostitusPostitatud: Teis Jan 31, 2012 10:13 am    Teema: Vasta viitega

Film ise hea 8/10 Lõpp väga ei meeldinud, kuidagi järsku sai otsa. Ei tea kas plaanitakse kolmandat osa.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group