Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Season Of The Witch (2011)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 09, 2011 9:38 pm    Teema: Season Of The Witch (2011) Vasta viitega

Season of the Witch on fantaasiafilm, mis räägib sellest kuidas ristirüütel Behman saabub pärast pikka ristiretke kodumaale, avastades, et see on laastatud Musta Katku poolt. Surmahäda esilekutsumises süüdistatakse noort neidu, keda kahtlustatakse seotuses saatanaga ning nõidumises. Surev kardinal palub Behmani, et too viiks nõia kaugel asuvasse kloostrisse, kus nõid hukataks.

Siin filmist pikemalt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Season_of_the_Witch_(2011_film)

Kuna ma polnud juba mõnda aega ühtegi fantaasia valdkonna filmi näinud, siis otsustasin käesoleva filmi huvitavat trailerit nähes üle tüki aja ka ühe seda sorti linateose ära vaadata.
Olles eelnevalt hoidunud ühegi arvustuse lugemisest, olin kinno minnes suhteliselt positiivselt meelestatud. Kuulus peaosatäitja Nicolas Cage tundus samuti kinnitavat, et tegemist ei saa olla väga kehva filmiga. Muidugi oleks juba ülalpool antud wikipedia lingi abil olnud võimalik kujundada suhteliselt negatiivne eelarvamus.

Positiivse poole pealt ütleks seda, et filmis suudeti luua võrdlemisi usutav ja realistlik pilt varakeskaegse elukeskkonna mustusest ja rusuvusest. Paljudel filmidel ei õnnestu just tegevustikule sobiva atmosfääri loomine ning leian, et selles osas pole käesolevale linateosele midagi ette heita.
Ka peaosatäitjad ehk Nicolas Cage ja Ron Perlman jätsid alguses võrdlemisi huvitavate tegelaste mulje, kuid kahjuks nende areng ka filmi algusega piirdus ning lõpu poole nad enam minu hinnangul eriti lisapingutusi ei teinud. Selles osas võiks näitlejatest kõige põnevama panuse andjaks pidada tüdruku rollis olnud Claire Foy-d, kuid ka tema ei näidanud midagi väga erilist.

Film hakkas muidugi väga suurejooneliselt peale ja esimese kümne minuti põhjal võis oodata huvitavat ja kaasahaaravat elamust. Nii poomisstseen kui suur ristirüütlite lahing kahe peaosatäitja osavõtul jätsid päris võimsa mulje ja tõotasid head.
Siiski selgus filmi edenedes üha enam asjaolu, et suurejoonelisus ka algusega piirdub ning midagi omanäolist ja põnevat ei tulegi. Õigupoolest võiks enamuse filmist lühikirjeldusega võrdlemisi ammendavalt kokku võtta. Midagi huvitavat lihtsalt ei toimunud ja veniv teekond lõpplahenduseni eriti kusagile ei viinudki.
Mis puudutab lõpus aset leidnud tüdruku kehas pesitseva deemoni vastast võitlust, siis võiks öelda, et tegemist oli pigem arvutimängule kohase võitlusstseeniga kui ühele intelligentsele ja omapärasele fantaasiafilmile omase kulminatsiooniga (mitte et käesolev film viimati nimetatud omadussõnadele kuidagi vastaks). Kogu sündmustik tundus lihtsalt väga odav ja igav ning ei pakkunud mitte midagi ootamatut.

Kokkuvõtlikult ei saa öelda, et tegemist oleks olnud ebameeldiva elamusega, sest filmi tegevustik otseselt ei häirinud, kuid samas ei pakutud vaatajale ka minu hinnangul ühtegi rikastavat elamust. Tavapäraseks ajaviiteks ja õhtuseks meelelahutuseks film isegi kõlbab.
Arvestades aga linateose soliidset eelarvet ja kuulsat peaosatäitjat oleks kahtlemata oodanud märksa enamat. Mine sa tea, võibolla läkski enamus eelarvest esimese palga maksmiseks. Smile

Seega tuleb tunnistada, et seekord suundusin fantaasia elamust otsides valele teele ning loodan, et järgmine kord satun märksa põnevama teose peale.

P.S. Kirjutasin alguses pikema postituse ja veidi teistsuguste ideedega, kuid kuna ma selle kogemata ära kustutasin, oli moraalselt võrdlemisi keeruline juttu samal kujul taastada. Sad
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 09, 2011 9:42 pm    Teema: Vasta viitega

Taktika:

Severac Monastery
5-man heroic

Severac Monastery on tüüpiline viieliikmelisele grupile mõeldud dungeon, mida saab teha nii tavalise raskuse kui ka heroic-raskusastmega. Dungeon asub Duskwoodis, mis on küll madala leveli Alliance’i tsoon, kuid ei jää ka väga kaugele lähimast Horde’i lennupunktist.

Severac Monastery on omapärane selle poolest, et seal on ainult üks boss ning puuduvad trash mobid. Bossi tapmine ei ole väga keeruline, kui järgida õiget taktikat nagu ka teiste Cataclysmi dungeonite puhul. Võitlus toimub ühes suures ringikujulises ruumis ning koosneb kahest faasist. Esimeses faasis on boss immuunne igasugusele damage’ile ning istub laes. Iga paari sekundi tagant summib boss ühe addi, kes teeb melee-range’is tugevat füüsilist dämmi, mis cloth armorit kandva tegelase võib tappa paari löögiga. Adde ei ole võimalik tauntida ning nad aggrovad suvaliste grupiliikmete peale, mis tähendab, et tank ei saa aoe jaoks neid kokku koguda. Seega on ülimalt oluline, et kogu dps keskenduks just nende addide ükshaaval mahavõtmisele ning ignoreeriks bossi. Võimalusel üritage kasutada crowd controli; maagi sheepimine kahjuks ei tööta, sest mobid on undeadid. Hea oleks kui priest kasutaks shackle undead abilityt. Käesolevas videos priest seda abilityt ei kasutanud ning seda seletab teine oluline mängumehhaanika: nimelt peab üks tegelane pidevalt seisma ruumis oleva raamatu juures ja selle kaudu channelima spelli, mis bossi nõrgendab. On ülimalt oluline, et keegi alati seda spelli channeliks, sest muidu boss enrage’ib ja wipe’ib lühikese aja jooksul kogu grupi. Kui addid või boss channeldajat ründavad ja ta tapavad, peab keegi selle funktsiooni kiirelt üle võtma nagu te nägite vaadatud videos.

Teises faasis boss rohkem adde ei summi ning tegu on enam-vähem tüüpilise tank and spank võitlusega, välja arvatud see, et keegi peab endiselt raamatu abil spelli channeldama. Teises faasis tuleb siiski tähele panna, et boss võib kasutada eriabilityt, mille käigus ta suvalise grupiliikme umbes 10 sekundi jooksul ära põletab. Seda dämmi ei ole võimalik üle healida. Nagu videost näha, on põhimõtteliselt võimalik see boss tappa ka neljaliikmelise grupiga, kuid see vajab head geari ja skille ning kahtlemata saab keegi enne võitluse lõppu surma. Üritades bossi tappa vähem kui viieliikmelise grupiga, on kindlasti vajalik kas druid, kes saaks surma saanud grupiliikme ressida, või nagu käesolevas videos shaman, kes suudab end ise ressida ja aidata edasi dpsida.



Eijah, okei. World of Warcrafti naljad võivad olla magedad, aga see oli esimene asi, mis mul teemaks oleva filmi lõpus olnud võitlust nähes meelde tuli. Tegelikult oli minu arvates tegu suhteliselt tavapärase fantaasiafilmiga. Õudusfilmiks seda minu arvates päris hästi nimetada ei saa, sest vähemalt minu jaoks ükski koht õudne ei olnud ega hirmu ei tekitanud. Kuigi ma kujutan ette, et kinosaalis olnud paaril väiksel lapsel võis küll mõne stseeni ajal hirm naha vahele pugeda, näiteks alguses nõidade ülespoomise juures või hiljem metsas kui hundid ründasid. Mingit sõnumit on filmist raske leida, kui välja jätta kuidagi juba kli¹eeliseks muutunud ristisõdijate ja kristluse rolli kujutamine rõvedates veretöödes, mis minu arvates on ilmselt tehtud eesmärgiga noorsoole selgeks teha, kui paha asi religioon ikkagi on. Very Happy

Tegelaste kohta ütleks nii, et Nicolas Cage’i ja tema kaaslaste tegelaskujud suudeti selle lühikese filmi jooksul üsnagi hästi välja joonistada, kuid nõiaks peetud tüdruku osas jäi karakterisatsioon minu arvates nõrgaks. See oli muidugi õnnestunud, et vaatajat hoiti pidevalt kahtlustamas, kas tegu on tõesti ohtliku üleloomulikke võimeid omava tegelasega, või kõigest juhuste kokkusattumusel süütult vangilangenud neiuga. Aga tundub, et tema osas lihtsalt oleks võinud teha nii palju rohkem, kasvõi pikemate ja sügavamate dialoogide abil, mis oleks vaataja temast rohkem hoolima ja huvituma pannud.

Märkimisväärne on minu arvates ka see, et otseselt fantaasiale omaseid elemente kasutati enne nii-öelda lõpukaklust suhteliselt vähe ja selles mõttes olin isegi alguses üllatunud, et kas tegu on hoopis lihtsalt minevikus toimuva action-thrilleriga. Teisest küljest pean jälle tunnistama, et eelnimetatud lõpukaklus peategelaste ja deemoni vahel oli kuidagi äärmiselt cheesy ning mõjus seetõttu filmi esimese poolega võrreldes, mis oli suhteliselt tõsine ja isegi realistlik, kuidagi naeruväärsena. Ma ei ole muidugi kunagi eriline fantasy huviline olnud, nii et võib-olla kallutas see minu arvamust mõneti negatiivses suunas, aga kokkuvõttes ei saa ma öelda, et tegu oleks olnud kuidagi silmapaistva või ka meeldejääva linateosega.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
kalaa01
Lipnik


Liitunud: 25 Aug 2010
Postitusi: 20

PostitusPostitatud: Kolm Veeb 01, 2012 11:41 am    Teema: Vasta viitega

Film vaadatud. Oli kohe väga hea.
10/10
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group