Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

'Star Trek Expeditions' Board Game (15. juuni 2011)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ten Forward
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Apr 24, 2011 1:54 pm    Teema: 'Star Trek Expeditions' Board Game (15. juuni 2011) Vasta viitega

Ulmefoorumis on viimasel ajal pööratud tähelepanu ka lauamängudele, nii et mõtlesin, et võiks siis teha ka teema juunis välja tuleva Star Treki lauamängu kohta.

Täpsemalt saab mängust lugeda Star Treki ametlikult koduleheküljelt sellelt lingilt, kus on ka põhjalik 15-minutiline mängu tutvustav video, aga kuna paljud ei viitsi seda tõenäoliselt teha, siis toon mõned olulisemad seigad ka eesti keeles välja. Very Happy



Nimeks on sellel siis Star Trek Expedition ning toimub see 2009. aasta filmi universumis. Mäng on mõeldud kuni neljale mängijale, kes võtavad endale Kirki, Spocki, McCoy ja Uhura rollid.

Sisukirjeldus on selline, et tähelaeva meeskond läheb planeedile Nibia, mis on esitanud avalduse Föderatsiooni liikmeks astumiseks. Kohale jõudes pole planeedi elanikud selle suhtes enam aga kuigi entusiastlikud, sest selgub, et kohale on jõudnud ka klingonid. Planeeti ähvardab kodusõda ning meekonna (s.t. mängijate) ülesandeks on kodusõda ära hoida, klingonitele vastu astuda ning veenda Nibiat Föderatsiooniga liituma. Lahenduseni tuleb seejuures jõuda 30 käiguga.

Mängu looja ise kirjeldas seda, kuidas mäng erineb teistest:
Tsiteerin::
Explaining how Star Trek Expeditions differs from the other 500-plus games he’s designed over the years, Knizia said, “Co-operative board games are still a fairly new genre, which I started with the great Lord of the Rings game in 2000. There are still many interesting aspects to explore in this genre. For me, the one really new aspect that stands out in the Star Trek board game is the plot development. We have a variety of different plot cards relating to the three core challenges, the political crisis around the Klingons, the military crisis caused by the rebels, and the energy crisis with the scientific dilithium puzzle. Dependent on the game events and the players’ activities, these plot lines branch out differently and can lead to a variety of different events, bringing new challenges and yet new branches to the plot lines. To do well, the players need to stay ahead of the events and ensure that the various plot lines develop in their favor. Easily said, with the three plot lines advancing simultaneously, and the Enterprise being under attack from the Klingons.”

_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Apr 24, 2011 10:34 pm    Teema: Vasta viitega

Ohoo. Väga huvitav leid Wink Peab vist oma kalendrisse ühe märke juurde tegema Cool Huvitav selle mängu juures on tõesti see, et kõik mängijad peavad tegema koostööd, et positiivse lõpp-tulemuseni jõuda, mitte ei ole üksteise vastu nagu üldjuhul enamasti mängudes on.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Sept 25, 2012 3:53 pm    Teema: Vasta viitega

Star Trke Expeditions sai juba eelmise aasta novembris endale ka laienduspaketi, mis lisab mängule juurde 3 tegelast: Pavel Chekov, Montgomery Scott ja Hikaru Sulu.



Peale uute tegelaste mängule midagi uut juurde ei tule, v.a see, et mängu on nüüd võimalik 4 mängija asemel mängida 5 mängijaga. See tähendab, et 5 mängijal on võimalik nüüd valida 7 mängitava tegelase vahel, kellel igaühel on oma head ja halvad omadused, millest tuleb mängijatel koostööd tehes võtta maksimum ning võita mäng enne kui 30 päeva on möödunud.

------------------------------

Mul endal on põhimäng olemas ja olles Star Treki fänn, siis pettuma ma ei pidanud Smile Mängu hea külg on see, et tegemist on tõesti Star Treki vaimus loodud mänguga ning sul ei teki kunagi kahtlust, et asi pole päris see, mis võiks olla. Ainuke halb asi, mis mulle väga ei meeldinud, on täringute veeretamise osa, kuna see lisab mängu juurde üsna palju juhuslikkust. Teise külje pealt on tegemist jällegi positiivse küljega, kuna mängu lõpptulemus on alati erinev. Kindlasti ei tasu mõelda, et täringuviskamine ongi asja mõte - kindlasti mitte. Kõige tähtsam on mängijatel langetada õigeid otsuseid, kus olla, mida teha ja kindlasti jälgida seda, kuidas saab vajadusel aidata kaasmängijat, et lahendada etteantud ülesannet. Peab veel ütlema, et mäng ei ole ülepea lihtne, kuid samas ka mitte nii raske, et seda ei oleks võimalik nautida heas seltskonnas. Kui aga tekib tahtmine, kus tahaks mängu mängida, aga hetkel ei ole võimalik leida kaaslasi, kellega seda koos teha, pole probleem - seda on võimalik väga edukalt mängida ka üksinda, kuid sel juhul peab endaga hästi läbi saama, kuna sel juhul tuleks mängida mitme tegelasega, sest ühega ei ole mängule lihtsalt võimalik positiivset lahendust saada.

Igal juhul, kellele Star Trek vähegi rohkem meeldib, siis sel mängul on tema treki kollektsioonis kindlasti oma koht olemas. Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ten Forward Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group