Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Battlestar Galactica lauamäng

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Kolm Nov 03, 2010 7:19 pm    Teema: Battlestar Galactica lauamäng Vasta viitega


Fantasy Flight Games, 2008
Lisainfo: Ametlik kodulehekülg, BoardGameGeek

Tutvustan teile vahelduseks veidi teistsugust meelelahutust. Smile

Tegemist on seltskonnale mõeldud Battlestar Galactica sarjal põhineva lauamänguga, kus mängijad saavad kehastada sarjast tuntud tegelasi ning otsustada Galactica ja inimkonna saatus. See ei ole rollimäng, vaid taktikaline seiklus, kus oluline osa on koostööl, strateegial ja usaldusel/reetmisel.

Nagu sarjaski, on ka mängus kaks leeri. Kõigepealt on inimesed, kelle eesmärk on jõuda müütilisele Maale, ning siis on Cylonid, kelle ülesanne on inimesi igal võimalusel takistada. Mis mängu huvitavaks muudab, on asjaolu, et nii nagu sarjaski, ei ole ka siin koheselt teada, kes on inimene ja kes Cylon - need rollid loositakse välja mängu alguses ning mängijatel ei ole kohustust neid teistele avaldada. Nii on iga cylonmängija enda asi, kas ta soovib esialgu inimestega kaasa mängida, kahtlusi hajutada ja vaikselt ürituse saboteerimisega tegeleda, või koheselt oma identiteet avalikustada ja kogu jõuga inimeste vastu sõtta astuda (viimane ei ole mängu algfaasis siiski soovitav).

Seega võite arvata, et suur osa mängu võlust seisneb topeltmängu mängimises, üksteiste kahtlustamises, süüdistamistes ja intriigides. Kui keegi teist on mänginud sellist kaardimängu nagu Saboteur, siis oskab ehk midagi sarnast ette kujutada.

Mängitavad tegelased jagunevad nelja klassi - political leader, military leader, pilot ja support. Võimalik on mängida kõiki sarja olulisemaid tegelasi, igaühel neist on mingi isiklik eripära. Olgu toodud paar näidet:
* Starbuck - staarpiloot, saab Viperit juhtides teha tavapärase ühe lubatud käigu asemel kaks, seega potentsiaalselt rohkem vastaseid hävitada; kuid samas on tal tema äkilise loomu tõttu võimalik teistest mängijatest kergemini brigi sattuda;
* Balthar - temal on lubatud ühe korra mängu jooksul kasutada oma cylon detectorit ja vaadata ühe suvalise mängija lojaalsuskaarti (kaart, mis mängu alguses välja jagatakse ja mis ütleb, kas tegu on inimese või Cyloniga), kuid samas peab ta ise mängu alustama ühe asemel kahe lojaalsuskaardiga (suurem võimalus ise cylon olla).

Mängu eesmärk, nagu öeldud, on inimeste jaoks jõuda Maale. Kui see õnnestub, on inimesed mängu võitnud. Cylonitel on võimalik seda takistada mitmel erineval moel: kõigepealt on neil võimalus Cylonite laevastikku juhtides või muul viisil kahju tekitades Galactica hävitada; lisaks on neil võimalik aidata Galactica pardale Centurionite tiim, kes laeva üle võtab; ning kolmas võimalus on hävitada ära mõni inimeste jaoks oluline ressurss (kütus, toit, populatsioon või moraal).

Mäng on mõeldud 3 - 6 mängijale. On olemas ka laiendus (Pegasus Expansion), mis lisab ühe uue laeva (Battlestar Pegasus) ja muid huvitavaid elemente, ning tõstab mängijate maksimumarvu kirjade järgi seitsmeni. Reaalselt on seda võimalik aga mängida ka kaheksa- ja isegi üheksakesi (järele proovitud!) ning on olemas ka mingi variant kahekesi mängimiseks (ei ole proovinud). Keskmiselt on ühe mängu pikkuseks enamasti kaks kuni kolm tundi. Esimest korda mängima asudes võite selle aja aga julgelt kahega korrutada, kuna mängureeglid on küllaltki keerulised ning detaile ja mänguelemente on päris palju - seega on normaalne, et sisseelamine võib võtta omajagu aega.

---

Olen ise selle mängu seltsis viimasel ajal päris palju aega veetnud ning julgen seda kõigile soovitada. Pean seda isiklikult üheks parimaks lauamänguks üldse ja seda mitte ainult tänu tema mitmekülgsusele ja heale balanseeritusele, vaid põhiliselt just tänu sellele hästi läbimõeldud saboteerimis-, santa¾eerimis- ja bluffimiselemendile. Lisaks soosib mäng tugevalt koostööd, mängijate omavahelist suhtlemist, üksteise kahtlustamist ja intriige... ühesõnaga - igav ei tohiks hakata. Ning mängus on nii palju nüansse ja erinevaid võimalusi, et iga uus mäng on eelmisest erinev - seega pole ka ohtu, et see kiiresti tüütuks muutuks. Vähemalt minu jaoks ei ole veel muutunud ja ma ei oska enam kokku lugedagi, kui mitu korda ma seda mänginud olen.

Ja varsti on ilmumas uus expansion...

Niisiis - tegemist on mänguga, mida võib julgelt soovitada kõigile lauamänguhuvilistele, kuid BSG fännidele on see minu arvates lausa kohustuslik. Smile


Kas keegi on selle mänguga kokku puutunud? Jagagem muljeid Smile
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 03, 2010 7:33 pm    Teema: Vasta viitega

Mul oli mingi aasta tagasi plaan see mäng endale sünnipäevaks paluda, kuid kuna mul ei õnnestu leida eriti kolmandat mängijat ulme teemalisele mängule ja sellisele mängule, millega nokitsemine nõuab mitut tundi ja tohutult mõtlemist, siis jäi ära, kuigi mõtet seda mängu endale soetada ei ole ma veel maha matnud Cool

P.S. Tore, et Shadowman on ka, vähemalt minu arvates, ennast näole andnud Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Nov 03, 2010 7:57 pm    Teema: Vasta viitega

Mina sellest mängust varem midagi kuulnud ei ole või kui olen, siis olen jõudnud unustada. Very Happy Igatahes tänan põhjaliku ja põneva tutvustuse eest. Huvitav teada, et BSG eksisteerib ka mujal kui arvuti- ja teleriekraanidel. Ei julge öelda, kas ise seda mängu kunagi mängima hakkan, sest esiteks on vähe tuttavaid huvilisi ja teiseks ilmselt maksab ka see mäng üsna korraliku summa. Smile


Artzz kirjutas:
P.S. Tore, et Shadowman on ka, vähemalt minu arvates, ennast näole andnud Wink


Shadowmani ikka aeg-ajalt foorumis kohtab, kuigi ma hea meelega loeksin tema mõtteavaldusi tihedamini. Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 03, 2010 8:03 pm    Teema: Vasta viitega

Enterprise kirjutas:
Ei julge öelda, kas ise seda mängu kunagi mängima hakkan, sest esiteks on vähe tuttavaid huvilisi ja teiseks ilmselt maksab ka see mäng üsna korraliku summa. Smile

Artzz kirjutas:
P.S. Tore, et Shadowman on ka, vähemalt minu arvates, ennast näole andnud Wink


Shadowmani ikka aeg-ajalt foorumis kohtab, kuigi ma hea meelega loeksin tema mõtteavaldusi tihedamini. Very Happy


Minu jaoks on see juba deja vu (Enterprise saab aru, mida ma mõtlen Cool ), aga see mäng maksab veidi alla 800 krooni, nii et odav just ei ole.

Ja kuna ma sisselogimiste kohta eriti midagi ei tea, siis on vähemalt tore, et Shadowman on üle pika aja sõna võtnud. Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 03, 2010 8:18 pm    Teema: Vasta viitega

Kõigepealt @shadowman: Väga hea postitus. Cool

Mina kahjuks sellise mänguga kokku puutunud pole ning kuna tuttavaid ulmefänne samuti palju ei leidu, siis pole ka olnud seltskonda kellega selliseid mänge mängida.

Üldiselt peaks aga ütlema, et shadowmani postitus tekitas mängu vastu päris suure huvi ning kahtlemata oleks seda suuremas seltskonnas päris põnev mängida. Seda tüüpi keerukad lauamängud on üldiselt väga kaasahaaravad. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Nov 06, 2010 7:38 pm    Teema: Vasta viitega

Artzz kirjutas:
mäng maksab veidi alla 800 krooni, nii et odav just ei ole.


Odavam kui ma arvasin. Very Happy Aga jah, kui ma kunagi lähemalt kokku puutun selle mänguga, eks ma siis annan teada.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Esm Nov 08, 2010 9:37 pm    Teema: Vasta viitega

Kahjuks mul endal seda mängu ei ole, muidu võiksin huvilistele väikese tutvustava ringi korraldada. Smile

Küll aga kui kellelgi mäng olemas on ja mängijaid puudu, või kui on soov leida seltskonda kedagi, kes aitaks alguses reeglid selgeks teha, siis võin ennast hea meelega välja pakkuda.

Shadow
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Dru
Nooremleitnant


Liitunud: 11 Jan 2011
Postitusi: 47
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Jan 11, 2011 1:51 am    Teema: Vasta viitega

Kell on hiline, aga ma ei saa võimalust käest lasta. Leidsin selle foorumi ning teema ja süvenen ülejäänud foorumisse mõni muu hetk.

Väga pikalt on saadud ühe seltskonnaga mängitud, mäng on superluks ja üllatab pidevalt. Rääkimata reeglitest, mida me ilmselgelt siiani avastame Razz

Igatahes, kuigi seltskond super ja mäng igavaks ei kisu, olen ma sellegipoolest võtnud ette questi leida veel soovijaid ja seda mängu erinevate inimestega mängida. Muidugi ei pea ma siinkohal pikalt seletama, kui palju on põnevam, kui sa teisi mängijaid ei tunne - cylonit on raskem tuvastada Wink

Nii et ma pakun võimalust, et kes soovib, siis ma oman nii BSG mängu kui Pegasus expansionit. Ja väga heal juhul on mul järgmiseks teisipäevaks olemas ka Exoduse expansion. Kehvemal juhul peaks sellega mingi kaks nädalat minema (Juhul kui transporterid ära ei eksi vms)

Minuga võib ühendust võtta, msni lisada, siia teade jätta - whatever floats your boat. Wink

Küsimused on ka teretulnud ^^
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Jan 11, 2011 2:58 am    Teema: Vasta viitega

/off-topic
Tere tulemast foorumisse, Dru! Cool
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Jan 11, 2011 1:05 pm    Teema: Vasta viitega

Tre,

[offtopic]
Lisaks ütleks kiirelt maha (kel huvi peaks olema) siis kuulutati välja ka Battlestar Galactica Online MMO mäng Smile
[/offtopic]

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Dru
Nooremleitnant


Liitunud: 11 Jan 2011
Postitusi: 47
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Jan 11, 2011 8:27 pm    Teema: Vasta viitega

Deem.
Mina lootsin kollast tähekest nähes, et keegi karjub, et ta mängida tahab Razz

Aga tähh sellegipoolest.
_________________
It's not enough to simply survive. You have to be worthy of survival.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Nelj Jan 13, 2011 9:57 pm    Teema: Vasta viitega

Mina olen hea meelega nõus mängima, aga tore oleks, kui mõni teine Ulmefoorumlane veel huvi üles näitaks. Come on, ärge olge nii häbelikud, see on tegelikult väga huvitav mäng.

Dru, võibolla sa peaksid seda ka Vaba arutelu all reklaamima, kuna mäng sobib hästi ka neile, kes pole BSG sarja näinud ja kõik lihtsalt ei käi siinset alafoorumit lugemas.
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Jan 13, 2011 10:46 pm    Teema: Vasta viitega

Mina olen ka nõus mängima, kuna olen ka plaaninud endale seda mängu hankida, kuid hetkel on see jäänud soiku. Samas oleks lahe see ikkagi järgi proovida. Lihtsalt oleks vaja kokku leppida aega ja koht Cool
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Qerr
Kadett


Liitunud: 10 Aug 2012
Postitusi: 7
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Aug 10, 2012 2:46 pm    Teema: Vasta viitega

Huvitav kust seda tänapäeval saada võiks? Otsingud on seni olnud tulemuseta, lisad on müügil mõnel pool, aga põhimäng on puudu. Äkki keegi teab veel mõnda kohta mis kahe silma vahele seni jäänud?
_________________
Qerr
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Okt 24, 2012 6:37 pm    Teema: Vasta viitega

Qerr kirjutas:
Huvitav kust seda tänapäeval saada võiks? Otsingud on seni olnud tulemuseta, lisad on müügil mõnel pool, aga põhimäng on puudu. Äkki keegi teab veel mõnda kohta mis kahe silma vahele seni jäänud?


Tartus Tasku Ludos on põhimäng koos ühe expansioniga olemas (täna käisin). Miskipärast on tunne, et sellest postitusest pole nüüd mitu kuud hiljem enam kasu haha.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Okt 24, 2012 8:46 pm    Teema: Vasta viitega

SinkaVonka kirjutas:
Qerr kirjutas:
Huvitav kust seda tänapäeval saada võiks? Otsingud on seni olnud tulemuseta, lisad on müügil mõnel pool, aga põhimäng on puudu. Äkki keegi teab veel mõnda kohta mis kahe silma vahele seni jäänud?


Tartus Tasku Ludos on põhimäng koos ühe expansioniga olemas (täna käisin). Miskipärast on tunne, et sellest postitusest pole nüüd mitu kuud hiljem enam kasu haha.


Very Happy läheks isegi, kui sinnapoole asja oleks. Kunagi mõtlesin selle mängu hankimise peale, aga mõtteks see jäigi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Qerr
Kadett


Liitunud: 10 Aug 2012
Postitusi: 7
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Okt 25, 2012 9:25 am    Teema: Vasta viitega

SinkaVonka kirjutas:
Qerr kirjutas:
Huvitav kust seda tänapäeval saada võiks? Otsingud on seni olnud tulemuseta, lisad on müügil mõnel pool, aga põhimäng on puudu. Äkki keegi teab veel mõnda kohta mis kahe silma vahele seni jäänud?


Tartus Tasku Ludos on põhimäng koos ühe expansioniga olemas (täna käisin). Miskipärast on tunne, et sellest postitusest pole nüüd mitu kuud hiljem enam kasu haha.

Tõsi, mäng sai piiri tagant tellitud minu teada lõpuks. Proovisin aidata sõbral seda sünnipäeva jaoks leida, aga tol hetkel jäigi Eestis leidmatuks. Aga tänud sellegipoolest Very Happy
_________________
Qerr
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group