Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

TNG - 2x01 "The Child"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
22%
 22%  [ 2 ]
8
44%
 44%  [ 4 ]
7
22%
 22%  [ 2 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
11%
 11%  [ 1 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 9

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Nov 19, 2006 11:51 pm    Teema: TNG - 2x01 "The Child" Vasta viitega

Episood on eetris esmaspäeval, 19. novembril kell 00:15 ETV's

"Laps"
Kui tihedalt asustatud Rachelise tähesüsteemis puhkenud taud kipub kontrolli alt väljuma, kutsutakse appi ka Enterprise'i meeskond. Kuid samal ajal, kui uurijad valmistavad ette vastumürki haigusele, jahmatab Deanna Troi kaaslasi teatega, et ta on rasedaks jäänud. Troi enda sõnul eostas teda magamise pealt hele valgusvoog. Tähelaeva uus ülemmeedik doktor Katherine Pulaski kinnitab Troi kahtlusi ning teatab, et loode on ilmaletulekuks küps juba 36 tunni pärast. Salapärase lapse päritolust midagi teadmata, kuulutab Picard laevas välja häireolukorra. Ometi osutub Troi sünnitatud poisslaps täiesti ohutuks olendiks, kelle ainus eripära on see, et ta saavutab ühe päeva jooksul 8-aastase lapse arengutaseme.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Nov 21, 2006 12:57 am    Teema: Re: 2x01 "The Child" Vasta viitega

Tre,

Nunii, andsin lausa 9 punkti. Arvan, et teenitult. Kuigi paljuski ilmselt tuli see hinne uute tegelaste ja taas äratundmisrõõmu pealt. Üle pika aja huvitav, omapärane episood. Idee mingist energiaallikast rasestatuks saada ei ole just igapäevane, samas ka ei midagi erilist. Aga siiski. Troy tundus seda nautivat igatahes Wink
Uusi nägusi lisandus: kaine ja karm Dr.Pulaski, Chief O'Brien, tarkusi jagav Guinan. Paljud tuttavad näitlejad teistest filmidest. Ehk on pisut isegi harjumatu neid just ST-s mingit konkreetset ja kandvat rolli näha maängimas. Riker oli siis endale habeme kasvatunud ja tublisti kaalus juurde võtnud. Jäi vist loorberitele puhkama. Pulaski üleolev ja ülbe suhtumine Data suhtes natuke häiris. Aga võibolla tal oli selleks mingi konkreetne põhjus mida öelda, ei oska. No rohkem ei hakkagi vast lisama, eks teised tee seda vast minu eest. Data ise oli muidugi juba niiöelda "omas elemendis" ja lihtsalt super. Tema soov saada inimeseks ja kogeda kõike seda mida tähendab inimeseks olemine paneb ikka ja jälle imestama ning aru saama kui erilised me siiski oleme.
Igatahes, igatahes - TNG hakkab järjest julgemalt oma tõelist palet näitama. Tugev näitlejate valik ja järjest huvitavamad lood ja sündmused.

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Nov 21, 2006 1:28 am    Teema: Vasta viitega

TNG 2. hooaeg on nüüd siis alanud ja muutused olid nii silma kui ka kõrvaga märgata. Loomulikult paremuse suunas. Kõik oli nagu omale kohale vajunud sellisena, nagu ma juba hilisemate hooaegadega harjunud olen. Ma mäletan, et kui seda osa kunagi ammu esimest korda nägin, siis ei olnud ma sugugi vaimustuses, kuid täna meeldis väga.

Tegelaste osas tuli omajagu muutusi:
Geordi sai ametlikult laeva peainseneriks. Esimesel hooajal oli tema roll laeval kuidagi otseselt määratlemata, kuid nüüd sattus ta tõesti oma elementi, kuhu ta suurepäraselt sobib.
Pulaski. Nojaa, kurikuulus doktor on saabunud. Vanasti ta mulle ei meeldinud, eriti seetõttu, et olin harjunud hilisemate hooaegade Crusheriga, kes oli oma osa suurepäraselt täitnud, kuid nähes hiljem TNG esimest hooaega mõistsin, et selle Crusheriga võrreldes on Pulaski oluliselt parem ja värvikam tegelaskuju. Selge, et Pulaski näol üritati taasluua Leonard McCoyd originaalseeriast - näiteks võib tuua selle, kuidas McCoy noris Spocki kallal, Pulaski siin aga Data kallal. Paraku-paraku - tuleb tunnistada, et Spock ja Data ei ole päris võrdses seisus. Kui Spock oli igati kogenud ja võrdne vastane, siis Data on pigem nagu laps, kes alles õpib maailma tundma ning seetõtu jääb Pulaskist mulje, kui eriti õelast mutist, kes endast nõrgemat kiusab. Muidugi päris hea stseen oli see, kui Picard Ten Forwardi läks ja Pulaski ilma pikema jututa talle käratas, et "Sit down, Captain!". Very Happy
Guinan. Kindlasti tundsid kõik ära tuntud näitleja Whoopi Goldbergi. Nimelt olevat ta ise tahtnud Star Trekis osaleda ning vastav roll talle ka leiti. Minul on hea meel, et ta sisse toodi, sest oma kohaloluga lisab ta väga tugevalt teatavat filosoofilisust ja müstilisust, millest esimesel hooajal väga puudu jäi - enam pole dialoogid nii lapsikud ja lihtsakoelised.
Wesley. Jäi paraku laevale edasi, kuigi tuleb tunnistada, et selles osas mõjus ta kuidagi meeldivama tegelasena kui varem. Ilmselt on selles süüdi ikka too jutuajamine Guinaniga. Viimane stseen, kus Picard&Co sillal tema tuleviku üle arutlesid, oli küll suhteliselt naljakas, aga sealt õhkus ikka veel seda esimese hooaja juustu.
Riker. Tema kasvatas omale habeme. Ja muutus sellega hulga vastuvõetavamaks ehk täiskasvanulikumaks. See nimelt olevatki põhjuseks olnud, sest Riker olevat ilma habemeta liiga nooruki moodi välja näinud.

Et tegu oli uue hooaja esimese osaga, siis panustati tugevalt visuaalsele küljele. Kohati ausalt öeldes oli sellist poosetamist lausa naljakas vaadata, sest tavaliselt niisugust etendust ei näe. Toome kasvõi näiteks alguskaadrid laevadest uhke muusika saatel majesteetlikult formatsioonis liikumas; siis muidugi laeva baar Ten Forward, mis oli täiesti uus (ja suur) võttekoht. Ten Forward oli üldse väga hea idee, sest annab võimaluse kujutada meeskonnaliikmeid vabamas õhkkonnas, ilma, et tegevus peaks mingil planeedil või mõnes kosmosejaamas toimuma. Ten Forwardi hingeks on aga siiski Guinan, kellest eespool juba juttu oli. Episoodi kõige parem eriefekt oli minu arvates see, kui Ten Forwardi akendest oli otsevaates näha, kuidas Enterprise warpi läks.
Siis muidugi veel pöörlev hologramm kapteni laual, liikuv aknakate Troi toas jne.

Nonii, nüüd, kui kogu uudsus sai ära räägitud, tuleks vist ka episoodi sisu ära mainida. Tuleb tunnistada, et uudsuse taustal ei paistnudki see eriti välja ja võib-olla oligi hea, sest millegi eriti tugevaga siiski ju tegu ei olnud. Episoodi algus oli küll päris põnev, kuigi natuke kahtlane tunne tekkis Troid vaadates seal voodis lebamas... Wink Ma mõtlesin, et TNG on ikka koguperesaade. Very Happy
Väikestviisi leidis käsitlemist aborditeema, mis on ju suhteliselt suur aruteluküsimus tänapäeva maailmas. Leian, et seda teemat oleks ehk Worfi kehvasti põhjendatud räuskamisest kaugemale laiendada võinud.
Üldiselt meenutas sisu ikka veel pigem Originaalseeriat, kui hilisemaid TNG hooaegu, kuid areng oli igatahes silmnähtav.
Data oli endiselt naljakas, näiteks sünnituse juures pidevalt küsimusi esitades. Hea meel oli selle üle, et poldud unustatud Picardi ebamugavustunnet laste juures.

8 punkti tuleb ära.

Equ kirjutas:
Uusi nägusi lisandus: Chief O'Brien

O'Brien oli tegelikult ka esimesel hooajal täiesti olemas, kuigi mitte küll transporteriülemana. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.


Viimati muutis seda Enterprise (Teis Nov 21, 2006 2:15 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Nov 21, 2006 1:13 pm    Teema: Vasta viitega

Tre,

Tsiteerin::

Equ kirjutas:
Uusi nägusi lisandus: Chief O'Brien

O'Brien oli tegelikult ka esimesel hooajal täiesti olemas, kuigi mitte küll transporteriülemana. Very Happy


Jah. Ja ühes varasemas episoodi, kus tulevane "O'Brien" Colm Meaney esines, kommenteerimispostituses ütlesin juba siis, et varsti näeme teda Enterprise peal ning muidugi tulevases DS9-s Wink

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Nov 21, 2006 2:28 pm    Teema: Vasta viitega

Kõik on juba tegelikult ära räägitud ja alguses plaanisin teha peaaegu identse postituse Enterprise'i omale, seega, kes tahab detaile, lugugege tema postitust, mul korrata pole mõtet. Very Happy

Tegu oli siis esimese TNG episoodiga, mis sarnaneb juba paljus hilisematele episoodidele just oma kvaliteedi poolest. Muidugi jäi sisu intensiivsus ja tegelaste näitlejatöö veel tublisiti edapidisele alla, aga märke paranemisest oli näha juba väga palju.
Esiteks oli silmadele rahustav see, et lõpuks ometi olid kõik tegelased nendel kohtadel, kus nad ka tulevikus olema hakkavad. Enamus ebamäärasused likvideeriti selles osas. Teiseks nägime esimest korda Ten Forwardit, mis on paljudes episoodides oluliseks vahelduseks laeva üldisele atmosfäärile. Kolmandaks tuli mängu Guinan, kes kuulub Trekis kahtlemata minu lemmiktegelaste TOP 10 hulka, tegu ühe salapäraseima ja tugevaima tegelasega terves sarjas. Guinan pakub alalti midagi uut ja see, mida ta ütleb, on läbimõeldud.

Unustada ei tohiks muidugi ka uusi eriefekte, mida Enterprise siin juba välja tõi. Minule hakkas kõige rohkem silma see, kuidas Enterprise'i väljast näidati ja siis viidi kaamera Ten Forwardi akna juurde ning see, kuidas Wesley ja Guinan laeva Warpile minekut jälgisid.

Ka Wesley oli selles episoodis tõepoolest sümpaatsem ning tuleks märkida, et siit edasi ta enam sarja üldilmet väga ei häirigi, esimese hooaja tasemele ta minu mäletamist mööda hiljem ei langenud. Smile

Pulaski oli teises hooajas suhteliselt huvitav tegelane, kuid pean siiski mainima, et olen Crusheriga rohkem harjunud, võibolla nüüd teist korda vaadates muutub ka Pulaski sümpaatsemaks, ei oska öelda.
Data oli seekord tõesti väga hea, seni parim esitus Brent Spineri poolt.

Siiski nagu mainitud, oli episoodi sisu veidikese igavavõitu, kvaliteeti nagu oli, aga põnevus praktiliselt puudus. Vähemalt sai vaataja Troi tegelast veelgi paremini tundma õppida.
Iseenesest oli selle eluvormi idee küll väga huvitav ning kui episood olnuks vaba teise hooaja uue ilme tutvustamisest, siis oleks seda saanud ehk kaasahaaravamalt käsitleda.

Minu poolt hindeks samuti 8, teise hooaja alguse muutused lihtsalt väärivad tunnustust, sest vanaviisi poleks sari jätkata saanud. Wink
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Kris
Leitnant


Liitunud: 24 Mai 2006
Postitusi: 77

PostitusPostitatud: Kolm Nov 22, 2006 12:26 am    Teema: Vasta viitega

See episood üllatas mind. Kvalitatiivne edasiminek võrreldes esimese hooajaga oli märgatav. Iga element selles episoodis oli parem võrreldes eelmise hooajaga - tegelased olid tükkmaad sügavamad, visuaalselt palju võimsam ja lugu oli ka eelneva hooaja keskmisest oluliselt parem.

Nagu eespool mainiti pean ka Guinani ja Wesley vahelist dialoogi Ten Forwardsis episoodi parimaks stseeniks. Finaal oli ka päris rahuldav ja lapse "surmastseen" ei läinud liiga läägeks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
AlienX
Veteran


Liitunud: 17 Aug 2005
Postitusi: 975
Asukoht: Dimension Third Earth

PostitusPostitatud: Laup Mai 25, 2013 5:42 am    Teema: Vasta viitega

Võtsin julguse kokku ja üle pika aja võtsin TNG taas kätte. Esimese hooaja vaatasin neli aastat tagasi ja kuigi väga paljut ei mäleta, on tegelaskujud muidugi meeles. Niisiis.

Minu jaoks jäi see episood siiski juustuseks, kuigi miskine edasiminek on vist siiski tehtud. Ehk on see mu isiklik pet peeve, aga Wesley ja Data ekraanilolek paneb mind siiani ohkama. Tõsi, Wesley tundub täiskasvanlikum ja vähemalt see episood vältis esimese hooaja tüüpilist "Tere Tulemast Utoopiasse" lühikursust, mida Wesley kaudu pidevalt nina alla hõõruti. Sellele vaatamata ei tundu ta piisavalt veenev tegelaskuju. Data pole mulle kunagi meeldinud ja tema lapselikku uudishimu on piinlik vaadata. Worf. Noh, Worf on jälle see ohmu troll, kelle üle kõik irvitavad. Õnneks Patrick Stewart tegi järjekordselt suurepärase esituse Picardi rollis ja sellega meenus, miks mulle üldse TNG meeltmööda on.

Kui nüüd tegelased kõrvale jätta, siis pole nagu sellel episoodil midagi muud huvitavat. Minu jaoks jäi kogu see võõra eluvormi krempel täiesti sisutühjaks, sest lõppude lõpuks ei toimunud mitte midagi. Hooaja avaepisoodina võiks siiski paeluvama loo valmis meisterdada.

Kavatsen ettevaatlikult edasi vaadata, aga eks näis, kas TNG'st üldse minu jaoks asja on. Mul pole midagi sotsiaalutoopia vastu, aga tolle ideloogia kontekstis on keeruline tõsiseltvõetavat esitust teha. Kui TOS päästis end sellega, et oli siiski oma perioodi üks vähestest ning tänapäevaks on muhedalt aegunud, siis TNG'ga on olukord teistmoodi.

5/10
_________________
http://www.last.fm/user/Hauatagune/

http://raidoukuzunoha.wordpress.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Mai 26, 2013 2:40 pm    Teema: Vasta viitega

AlienX kirjutas:

Kavatsen ettevaatlikult edasi vaadata, aga eks näis, kas TNG'st üldse minu jaoks asja on. Mul pole midagi sotsiaalutoopia vastu, aga tolle ideloogia kontekstis on keeruline tõsiseltvõetavat esitust teha. Kui TOS päästis end sellega, et oli siiski oma perioodi üks vähestest ning tänapäevaks on muhedalt aegunud, siis TNG'ga on olukord teistmoodi.


Soovitan kindlasti edasi vaadata, sest TNG on tegelikult kolmandast hooajast alates minu arust hoopis teine sari ning ka juba teises hooajas on mõni väga hea episood.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Sept 30, 2013 8:59 pm    Teema: Vasta viitega

TrekRangeriga 100% nõus - 2. hooajas on mõned pärlid, kuid kogu fun algab alles 3. hooajast. Jõudu, kui see juba suvega otsa ei ole saanud Razz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group