Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Okt 08, 2013 10:59 pm    Teema: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Vasta viitega

http://www.imdb.com/title/tt2364582/
http://en.wikipedia.org/wiki/Marvel%27s_Agents_of_S.H.I.E.L.D.

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. on Joss Whedoni (Buffy, Angel, Firefly looja) uus sari telekanalil ABC, mis toimub Marveli koomiksikangelaste universumis ning võib-olla veel olulisemana, jagab kontinuiteeti (sh tegelasi) nendest tehtud kinofilmidega nagu Iron Man, The Avengers jne. Esimene osa läks eetrisse 24. septembril ja nüüdseks on näidatud 2 osa.

Pean tunnistama, et ma ei ole kunagi olnud Marveli koomiksitegelaste eriline fänn ning mulle on pigem muljet avaldanud konkureeriva DC Comicsi kangelased nagu Batman ja Superman. Kuigi superkangelaste filmid mulle mõningate eranditega üldiselt üldse erilist huvi ei paku. Seda sarja otsustasin siiski vähemalt alguses vaadata ning kahe osa põhjal julgen öelda, et jään vähemalt esialgu ka edaspidi vaatama.

Sisu osas siin väga palju midagi kommenteerida ei ole, sest sari, nagu ka varasemad filmid, ongi mõeldud eeskätt lihtsalt meelelahutuseks. Ning sellega on sari esialgu päris hästi hakkama saanud. Võib-olla puudub Agents of S.H.I.E.L.D.i juures küll selline eriline vaatamakiskuv sära, kuid ta suudab siiski pakkuda 40 minutit, mis pakuvad piisavalt värvikat põnevust, actionit, eriefekte ning ei pane ka haigutama.

Näitlejad jätsid esimeste osade põhjal mulle hea mulje, aga nende rollid tunduvad mõnevõrra stereotüüpsetena. See jäi mulle näiteks eriti silma Fitzi ja Simmonsi puhul, kes rühma teadlastest tandemina meenutasid mulle kangesti sarnaseid tegelasi Knight Rideri uusversioonist, aga ka kõik teised sobitusid nii-öelda klassikalistesse rollidesse. Muuhulgas tüüpiline "väljastpoolt süsteemi" pärit tegelane, kelle osas lükati käima ka mingi nähtavasti pikemaajaline tegevusliin. Ulmehuvilistele on võib-olla huvitav teada, et tegelasi kehastavad samad näitlejad, kes tegid seda hiljuti ja teevad ka edaspidi Marveli filmides ning Tähevärava fännide rõõmuks teeb kaasa SGU-st tuttav Ming-Na. Teise episoodi lõppu kroonis igatahes suurepärane etteaste Samuel L. Jacksonilt Nick Fury rollis. Cool

Seega kõigil, kes soovivad iganädalast kergemat meelelahutust, soovitan pilk peale heita ja loomulikult ka Ulmefoorumis sõna võtta. Very Happy
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Okt 09, 2013 7:45 pm    Teema: Vasta viitega

Kolmas osa on nüüd ka ära näidatud ja S.H.I.E.L.D.i agendid jätkavad oma seiklusi. Pean tunnistama, et kohati tekitab minu asjatundmatus Marveli koomiksite ja nende filmide osas mulle veidi meelehärmi, sest tõenäoliselt (tegelikult täiesti tuntavalt) on sarjas palju viiteid tegelastele, sündmustele ja muudele asjadele, millest ma väga hästi aru ei saa. Õnneks küll olulisi detaile selgitatakse piisavalt, kuid leian, et tausta tundmine tuleks kindlasti abiks. Samas kui suur osa aega kulutataks sedatüüpi selgitustele, siis oleks kindlasti igav seda sarja jälgida neil inimestel, kes selle kõigega juba tuttavad on ning pigem ka sarja sihtrühmaks on.

Aga kolmas osa oli jälle täiesti vaadatav meelelahutus. Tegelased küll tasapisi muutuvad natuke tuttavamaks, aga nad on minu meelest siiski kuidagi natuke iseloomutud ja hallid ning nagu ma eelmises postituses kirjutasin, siis pigem on tegu teatud konkreetse rolli täitjatega ja mitte otseselt isiksustega. Aga see jõuab sarja jooksul ehk veel muutuda.


Kui netist arvustusi lugeda, siis näib, kuigi sari oli väga oodatud, on arvamused selle osas suhteliselt vastakad. Esimese episoodi põhjal jäädi näiteks paljudes hinnangutes äraootavale seisukohale:

Tsiteerin::
Honestly, this could go either way. The pilot (airing Tuesday, Sept. 24, at 8 p.m.) is one of those good-not-great propositions that many pilots are, particularly those trying to establish a complex world. But it's an hour that doesn't exactly justify ABC and Marvel's feverish protection of it, like it was a secret that could implode the world if it got out.

The Hollywood Reporter

Tsiteerin::
And how is it? It's... okay — quippy in that pleasingly distinctive Joss Whedon way, with a few intriguing ideas about life in a superhero world, but with a cheap look and mostly bland supporting characters.

HitFix

Tsiteerin::
Overall, though neither bad nor boring, this was not to the standard expected from such a high-pressure entry into the vast Marvel Universe canon. This is much less a superhero series than a secret agent series. The only superhero who did appear spent a dishearteningly tiny amount of time on fighting or throwing heavy things. Sorry to disappoint, but this is not a TV series made on the scale of Avengers Assemble, Iron Man, or any of the other franchise’s films.

The Telegraph



Täiendus: sari on nüüd tellitud täishooajaks:
Tsiteerin::
ABC has given a back 9 order to Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D., bringing its first season to 22 episodes. The series premiered as TV’s highest-rated drama debut in nearly four years and, while it has slipped in Week 2 and Week 3, still ranks as the No. 1 new show of the 2013-14 season among adults 18-49 with solid DVR gains (4.0 Live+Same Day rating/5.7 Live+3 rating).

Allikas
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group