Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Prometheus (2012)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Nielander
Viitseadmiral


Liitunud: 7 Dets 2009
Postitusi: 216
Asukoht: Eestimaa

PostitusPostitatud: Teis Jan 03, 2012 12:13 am    Teema: Prometheus (2012) Vasta viitega

Tegemist Ridley Scott'i enese loodud Alieni fransiisi eellooga. Kuigi filmi sisu on üldsiselt salajas hoitud, on teada, et see räägib inimkonna püüdlustest avastada oma enda päritolu. Tulemuseks tulnukate laevad ja kurat teab mis ulmeliselt häid asju veel...

Tsiteerin::
"It covers a vast expanse of time, past, present and future. It doesn't take place on Earth in any real significant way. The way we're exploring the future is away from Earth and [asking] what are people like now? What have they gone through and what are they thinking of? Space exploration in the future is going to evolve into this idea that it's not just about going out there and finding planets to build colonies. It also has this inherent idea that the further we go out, the more we learn about ourselves. The characters in this movie are preoccupied by the idea: what are our origins?"

Damon Lindelof, concerning the scope of Prometheus



Trailer ajab küll kananaha ihule...

Euroopas peaks film esilinastuma mai lõpus. Kindlasti selle aasta üks oodatumaid ulmefilme...

Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Prometheus_(film)
_________________
When the spit hits the fan...


Viimati muutis seda Nielander (Teis Jan 03, 2012 2:16 am). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
SoulHunter
Viitseadmiral


Liitunud: 16 Juun 2005
Postitusi: 235
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Jan 03, 2012 12:53 am    Teema: Vasta viitega

Nice... Very Happy
_________________
Minna alati sinna kus veel keegi pole käinud...
Ja loota, et ehk pääseb kuidagi ka tagasi...Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
SinkaVonka
Veteran


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 913
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Jan 05, 2012 4:19 am    Teema: Vasta viitega

Trailer imiteerib ka originaalset Alieni oma. Ma ei ole enam päris kindel, kas Ridley Scott on endiselt veel see sama geniaalne re¾issöör, kes lõi Alieni ja Blade Runneri, aga loota ju võib. Kui tema ei suuda Alieni seeriat päästa, siis ei suuda seda vist mitte keegi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kalaa01
Lipnik


Liitunud: 25 Aug 2010
Postitusi: 20

PostitusPostitatud: Kolm Jan 18, 2012 9:08 pm    Teema: Vasta viitega

Tundub tõesti hea. Ootan suure huviga!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Juul 07, 2012 12:19 pm    Teema: Vasta viitega

Film nähtud. Tuleks hoiatada, et järgnevas kommentaaris pole ma spoilereid vältinud. Smile

Lühidalt päris omapärane kogemus. Vaatamisel tekkisid väga vastakad tunded, mõned detailid olid suurepäraselt lahendatud ning samas kohati tundus, et tegijad pole loo lihvimisel eriti palju vaeva näinud.

Peamise negatiivse seigana tuleks ehk välja tuua selle, et sü¾ee oli võrdlemisi hüplev ja näiteks kahele esimesele Alieni filmile omast pingelisust ja eskaleeruvat ootusärevust oli minu hinnangul antud filmis märksa vähem.

Positiivse poole pealt leian, et kõheda atmosfääri loomiseks sobisid näitlejad oma rollidesse üsna hästi (eriti näiteks tegelastest robot David ja peaosatäitja Shaw) ning samuti ühtisid nii tegevuspaiga õhustik kui eriefektid story'ga väga hästi.

Rääkides loost endast, oli inimkonna algete avastamine kahtlemata Scotti poolt väga huvitav idee ning omas potentsiaali andmaks Alieni saagale veidi sügavust juurde. Iseasi on see kas humanoididest tulnukate motiive natuke liiga segaseks ei aetud. Vahel on huvitav kui küsimustele otseseid vastuseid ei anta, kuid minu hinnangul küsiti filmis palju selliseid küsimusi, mis ilma vastuseta lihtsalt asja mõtte õhku rippuma jätsid.

Näiteks jäi vägagi arusaamatuks miks tulnukate viimane ellujääja otsustas üles ärgates esimese asjana lennata Maad hävitama. Very Happy

Üleüldse tuleks öelda, et paljude tegelaste motivatsioonid jäid arusaamatuks. Eriti tuleks seda öelda Davidi kohta, kes käivitas Holloway vett "mürgitades" täiesti kontrollimatu sündmuste keerise. Või võttes näiteks Shaw, kes otsustas koju naasmise asemel minna otsima tulnukaid, kes ta tõenäoliselt esimesel võimalusel hävitaksid.

Lisaks tuleks välja tuua, et Prometheus ei paista eriti paljude filmi Alien vs Preadator välja toodud seikadega kokku klappivat ning tekkis tunne, et Scott on lihtsalt AvP sarja ignoreerinud (mitte, et see oleks AvP 2 madalat taset silmas pidades otseselt halb asi Very Happy ).

Kui rääkida aga veel hästi tehtud asjadest, siis mõned stseenid olid küll lausa meisterlikud ning meenutasid midagi vanematest ulmeklassikutest (silmas pidades näiteks alguse rahulikku tempot ja keskendumist pigem sobiliku atmosfääri loomisele). Tore oli näha ka filmi lõpu osa vihjeid esimesele ja teisele Alieni filmile, sellest hoolimata, et ainsa inimesena Shaw ellujäämine oli suhteliselt etteaimatav.
Kui rääkida headest stseenidest, siis ei saa kindlasti jätta mainimata Shaw katsumusi operatsioonikapslis, kui ta otsustas välja lõigata tema sees pesitseva "parasiidi". Antud sündmus oli nii hästi üles ehitatud, et põnevus oli juba täiesti võrreldav osade stseenidega Aliensist.

Kokkuvõttes ütleks nii, et film ei täitnud minu jaoks päris neid ootusi , mida trailerite põhjal võis eeldada, kuid kindlasti oli tegemist igati huvitava lähenemisega Alieni saaga algusele ning juba ainuüksi visuaalsete maiuspalade tõttu on Prometheus selline linateos, mis ei tohiks ühtegi ulmefänni külmaks jätta.

P.S. Uurisin natuke veel tausta ja parandusena tuleks öelda, et kuna R. Scott AvP saagat halvaks ideeks pidas, siis selle ignoreerimine pole ka eriline ime. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Nielander
Viitseadmiral


Liitunud: 7 Dets 2009
Postitusi: 216
Asukoht: Eestimaa

PostitusPostitatud: Reede Okt 26, 2012 11:07 am    Teema: Vasta viitega

Filmi esmakordsest nägemisest nüüdseks juba päris mitu kuud möödas ja vahepeal teist kordagi nähtud. Hoidusin siia teemasse kirjutamast, kuna lihtsalt tundsin, et filmi peaks enne korralikult seedima. Nüüd tagasi vaadates aga näib, et kuna filmi isiklikult nõnda kaua aega ootasin(esimesed jutud liikusid selle kohta juba vast 5 aastat tagasi), siis lihtsalt oli raske endale tunnistada, et tegemist oli vähemalt minu jaoks täieliku pettumusega. Eks see ole selliste ootustega tihtipeale kaasnev emotsioon ning teatud hulga negatiivsest muljest võib selle kaela ajada, aga nüüdseks järele mõelnult ei olnud ka film ise suurem asi.

Mõtlesin pikalt, et mis selle filmi juures mind enim häiris, aga välja ei mõelnud. Lõpuks mõistisin, et asi oli ikkagi kõikide pisiasjade koosmõjus. Pean ennast eelkõige hard-core teadusliku ulme fänniks ning eeldan/loodan, et taolised suurnimede poolt lavastatud ja kirjutatud filmid jäävad ikkagi truuks just teadusele ning seda edendavale ratsionaalsusele. Filmis ei olnud aga kumbki neist väga hästi õnnestunud. Lihtsalt terve film oli täis nii rumalaid vigu ja ebaloogilisi üleminekuid ühest tegevusest teiseni, et need torkasid eriti tugevalt silma. Ausalt öeldes näis, et filmitegijad olid kasutanud viimasel ajal eriti populaarseks saanud taktikat, kus filmi sü¾ee kvaliteet ohverdatakse visuaalsete efektide või "laheduse" faktori(ma ei oska seda teistmoodi nimetada) kasuks.

Ma ei hakka siin kõiki häirivaid asju filmist ükshaaaval välja tooma, aga leidsin ühe humoorika blogi, mis asja hästi kokku võtab: http://freeblogjob.blogspot.com/2012/09/prometheus.html

Igatahes filmile panen hindeks 6/10
_________________
When the spit hits the fan...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Nielander
Viitseadmiral


Liitunud: 7 Dets 2009
Postitusi: 216
Asukoht: Eestimaa

PostitusPostitatud: Reede Okt 11, 2013 5:59 pm    Teema: Vasta viitega

Red Letter Media küsib filmi kohta paar küsimust?
http://www.youtube.com/watch?v=-x1YuvUQFJ0
_________________
When the spit hits the fan...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Reede Okt 11, 2013 7:20 pm    Teema: Vasta viitega

Nielander kirjutas:
Red Letter Media küsib filmi kohta paar küsimust?
http://www.youtube.com/watch?v=-x1YuvUQFJ0

Laughing Väga hea.

Kuna ma nägin teemaks olevat filmi juba ammu, siis ei hakka ma praegu pikemat arvustust kirjutama ja teen seda siis, kui millalgi tekib võimalus film uuesti üle vaadata, kuid mäletan, et ka mina ei jäänud nähtuga eriti rahule. Kuigi filmis oli positiivseid elemente, siis oli seal ka palju ebaloogilisust (mis on eelkõneleja poolt viidatud videos ka küsimustena välja toodud). Üldiselt valdas mind tunne, et see film oleks võinud ja pidanud olema palju parem kui ta tegelikult oli. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group