Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Looper (2012)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Okt 15, 2013 10:53 pm    Teema: Looper (2012) Vasta viitega

Wikipedia
IMDB


Looper on vähestest filmidest, mida ma asusin vaatama selle sisu kohta praktiliselt mitte midagi teadmata. Kogu mulle teada olev info piirdus sellega, et tegemist on ulmefilmiga, kus teemaks on ajas rändamine ja et selles mängib Bruce Willis. Mis tõi küll meelde sellise filmi nagu 12 Monkeys, aga tõsiasjaks jäi, et filmi asusin ma vaatama ilma igasuguste ootuste ja eelarvamusteta. Ja tuleb öelda, et mul vedas, sest sellist filmi ma poleks osanud küll oodata.

Looper on päris kaugel selle ¾anri tavapärasest toodangust. Peab ütlema, et oma stiililt (nii visuaalselt kui ka sisuliselt) meenutas see mulle väga tugevalt eelmise sajandi seitsmekümnendate-kaheksakümnendate aastate mõningaid aeglasema tempoga mõtlikumaid filme nagu nt Blade Runner. Kui ma ei oleks teadnud, et tegemist on 2012. aasta filmiga, siis ei oleks ma seda igatahes puhtalt filmi vaadates kindlasti pakkuda osanud. Usun, et osaliselt on see tingitud ka filmi umbes 30 miljoni dollari suurusest eelarvest, mis tänapäeva mõistes on pigem väiksemate killast. Aga selle eest olen ma tegelikult tänulik, sest säravad ja kristallselged visuaalid ning eepilise skaalaga arvutigraafika puudumine (mis on omane isegi "räpasemaid" visuaale eelistavatele uuema aja filmidele nagu nt Elysium) tegi sellest filmist hoopis meeldejäävama kogemuse.

Samuti oli Looper film, mille sisule ja teemakäsitlusele on mul pärast selle vaatamist väga raske mingeid etteheiteid teha. See ei tähenda, et miski filmi tegevustikus oleks tulnud kuigivõrd märkimisväärse üllatusena (kuigi võib-olla just see ongi hea loo tunnus, mis ei ürita vaataja tähelepanu hoida pastakast välja imetud ootamatute sündmustega) või et Looper oleks olnud kuidagi eriti põnev film. Ei, seda tegelikult mitte. Pean tunnistama, et kohati muutus film minu jaoks isegi liiga aeglaseks ja igavaks. Aga seal polnud minu jaoks karjuvaid loogikaauke ning tegelased käitusid oma olukorda arvestades usutavalt.

Näitlejatöö osas ütleks kiidusõnad Joseph Gordon-Levitti aadressil (keda umehuvilised ehk mäletavad muuhulgas viimasest Batmani-filmist), kes suutis minu arvates mõjuda väga sarnaselt noorele Bruce Willisele, kelle tegelaskuju nooremat versiooni ta selles filmis kehastas. Õigupoolest oli tema kanda minu hinnangul terve film, sest Bruce Willise rolliks tundus olema rohkem talle tüüpiline actionkangelane. Seejuures pean ütlema, et vaatamata suhteliselt märkimisväärsele hulgale tulevahetustele ei nimetaks ma Looperit kindlasti actionfilmiks selle tänapäevases mõttes. Nagu ennist ütlesin, kulgeb see film oma madalamast tempost tulenevalt üsnagi mõtlikult.

Kokkuvõttes on Looper film, mida julgen ulmehuvilistele soovitada küll.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group