Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Gravity / Gravitatsioon (2013)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Nelj Okt 17, 2013 4:46 pm    Teema: Gravity / Gravitatsioon (2013) Vasta viitega

Wikipedia
IMDB

Gravity on film, mis ulmehuvilistele arvatavasti erilist tutvustamist ei vaja, sest kriitikud on suutnud seda esilinastumisest peale üsnagi üksmeelselt ja valjuhäälselt kiita. Ja ühe lausega filmi kokku võttes pean ka mina "Gravitatsioonile" äärmiselt positiivse hinnangu andma.

Võib-olla on Gravity tegelikult üks nendest filmidest, mida küll nimetatakse ulmefilmiks, kuid millele see tiitel ei ole tegelikult päris sobilik. Ütleksin, et üks olulisi õppetunde Gravityst on kahtlemata see, et kosmosethriller ei pea tingimata toimuma kauges tulevikus ja kasutama loo jutustamisel kõigest teoreetiliselt võimalikke või üldsegi väljamõeldud elemente. Seetõttu tasub ehk Gravityt võrrelda pigem sellise filmiga nagu Apollo 13. Mis ei tähenda seda, et Gravity oleks olnud sajaprotsendiliselt täpne (neid vigu on tunnistanud nii filmi tegijad kui ka välja toonud kriitikud ja ma ei hakka neid siin hetkel kordama), kuid teaduslik baas oli filmil realistlik ja tugev. Mõningane reaalsuse eiramine (aga see ei tähenda antud juhul teaduslikku võimatust, vaid lihtsalt mittevastavust praegusele tegelikkusele) on filmides enamasti alati vajalik ja seda sugugi mitte ainult ulmefilmides - tuletagem siin labase näitena meelde kasvõi telesarja A-Rühm, kus vaatamata pidevatele kuulipildujavalangutele keegi surma ei saanud.

Gravity-laadse filmi puhul, mis keskendub praktiliselt ainult ühele-kahele näitlejale, ei ole võimalik üle tähtsustada näitlejate osa nende rollides. Siinkohal mainiks vahemärkusena ära ka selle, et paradoksaalselt oli Gravity vaatamata tegelaste vähesusele ja tegevuse lihtsakoelisusele äärmiselt eepiline film. Gravity suutis suurepäraselt luua atmosfääri, kus kosmose suurus ja tühjus olid endasseneelavad ning varitsevad ohud ülisuurel kiirusel lendava kosmoseprügi näol äärmiselt reaalsed. Aga nagu ma enne mainisin, siis on sellise filmi puhul põhiline raskus just näitlejate kanda ning pean ütlema, et Sandra Bullock andis endast kindlasti parima ja tegu oli tõenäoliselt Oscari-väärilise etteastega. Kuigi teades valitsevat meelsust selle ¾anri filmide suhtes ei julge ma nii kõrget tunnustust talle siiski oodata. George Clooney oli tema tavapäraselt sarmikas mina, kuigi tema roll oli mõnevõrra väiksem kui ma oleksin osanud oodata.

Nagu ma juba eespool viitasin, siis filmi tehniline tase oli, parema väljenduse puudumisel, out of this world. Pean tunnistama, et ma ei ole ühtegi nii realistlikult mõjuvat kujutlust kosmosest veel enne näinud ning Gravity on suurepärane näide tänapäeva tehnilistest võimalustest. Kristallselge pilt komose vaikuses nullgravitatsioonis prügiga tohutul kiirusel kokkupõrkel hävivast kosmosejaamast pluss veel 3D-efektid kinos tekitasid tõsiselt tunde, nagu toimuks kõik tõesti päriselt sinu silme ees.

Gravity on minu jaoks kahtlemata üks parimaid kosmosefilme, mis seni tehtud. Inimeste maitsed on loomulikult erinevad, aga julgen soovitada kõigile.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group