Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

The Incredible Hulk (2008)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Okt 28, 2013 8:16 pm    Teema: The Incredible Hulk (2008) Vasta viitega

Wikipedia
IMDB

Käesolevas teemas tuleb jutuks 2008. aasta filmiversioon Marveli suure rohelise superkangelasest monstrumi loost. Smile Ka 2003. aastal tehti Hulkist film, kuid kuna see ei leidnud eriti sooja vastuvõttu ning samuti kavatses Marvel alustada uut ja omavahel seotud superkangelaste filmiseeriat, siis tehti kõigest 5 aastat hiljem Hulkile reboot. Varasemat filmi mina näinud ei ole ja Ulmefoorumist ei leidnud ma selle kohta ka teemat, nii et kui keegi soovib 2003. aasta filmist rääkida, siis palun selleks eraldi teema teha. Smile

Ise otsustasin uue telesarja Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. tõttu ka filmiseeria ette võtta ning alustasin Raudmehe 2008. aasta filmi uuesti ülevaatamisest. Et ma seda filmi olen juba kommenteerinud, siis ei hakka seal teemas siiski hetkel uuesti sõna võtma. The Incredible Hulk on siis seeria teine film.

Võrreldes Iron Maniga oli The Incredible Hulk minu jaoks kehvem film ning seda eeskätt juba seetõttu, et mul on raske Hulki tegelasena tõsiselt võtta. Raudmees on minu jaoks piisavalt usutav tegelane, nagu ka näiteks Batman. Isegi Superman, vaatamata sellele, et ta on ülivõimetega tulnukas, on minu jaoks usutavam tegelane kui Hulk (eriti muidugi tänu selle aasta filmile Man of Steel). Lihtsalt minu mõistus ei suuda aru saada, kuidas saab tavaline mees järsku nii palju massi juurde, et selliseks muutuda. Aga olgu, superkangelasfilmide juures on teatav suspension of disbelief vajalik ja sellele teemale ma rohkem ruumi ei raiska. Pean ütlema, et CGI oli siiski suhteliselt korralik - Hulk tundus kohati küll liiga animeerituna, aga 2008. aasta filmi kohta ei olnud tulemus väga hull.

Samuti ei töötanud minu jaoks film oma olemuse poolest, sest see laveeris erinevalt Iron Manist minu jaoks liiga ebakindlalt Nolani Batmani-triloogia tõsisema käsitluse ja Iron Mani lõbusama teemakäsitluse vahel. Tõsi, Nolani Batmani filmidega ei saa seda Hulki kindlasti tõsiselt kuidagi võrrelda, aga minu jaoks ei olnud siin ei piisavalt huumorit ega samas ka piisavalt sügavust. Samuti jäid minu jaoks tegelaskujud liiga halliks ja igavaks - võib-olla näitlejate, võib-olla stsenaristide süü, aga nii see paraku oli. Vähemalt sai Liv Tyler jälle mängida oma Armageddoni rollile sarnast isast võõrdunud tütart. Very Happy
Karakteriarendus jäi filmis ka liiga pinnapealseks, seda eriti Hulki põhivastase juures, kes oli põhimõtteliselt tüüpiline "urr ma olen vihane" tüüp ja võttis Hulki tabamist arusaamatult isiklikult. Siin mainiks veel ka ära selle, et filmi alguses Brasiilia linnas toimunud tagaajamine meenutas mulle väga ühte sarnast katkendit ühest "Kiired ja vihased" seeria filmist, sest oli filmitud vist samas kohas. Very Happy Aga mis jäi ka arusaamatuks, oli see, et kuidas jõudis Hulk loetud tundidega Brasiiliast Guatemala džunglisse, kus ta jõe ääres üles ärkas - kas Hulki võimete hulka kuulub muuhulgas ülehelikiirusega lendamine?

Kokkuvõttes ma ei ütle kindlasti, et The Incredible Hulk oleks olnud halb film, aga minu jaoks jäi see natuke igavaks - raske oli aru saada, kas ma peaksin seda võtma tõsiselt või pigem komöödiana.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group